Откраднати велосипеди!

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Откраднати велосипеди!

Мнениеот winner22 » Сря Май 27, 2009 4:45 pm

Здравейте на всички,
и аз да добавя една лоша за мен новина -
в събота срещу неделя вечерта към 22:00 ч
ми свиха колелото от Блейза, беше пред заведението и имаше много хора, но уви - никой нищо не видял...
Става дума за Драг Гризли, синя рамка, базовия модел, нищо не съм сменял по него - оборудването му си е както е купен,
с лепенки, стойка за мин вода, степенка и само един - заден калник. На една година е, май още е в гаранция. На рамката му
имаше увита дебела черна заключвалка, която е с код, най-вероятно са я махнали, но ако не са успели си е сигурен ориентир. Има и държач за преден фар, а фарът си ми остана за спомен. Ако трябва ще добавя и номер на рампа, но документа е вкъщи... Това е, за други белези не се сещам, ако някой нещо види случайно, Кирил съм, да драсне тук или на мейла ми: [email protected]

Благодаря ви!
winner22

Рейтинг: 1200

Мнениеот codename47 » Пет Май 29, 2009 7:18 pm

преди малко ми се обади познат че са му откраднали: Sprint Apolon - вилка Rock Shox Dart 3, декланшор Deore и обтегач Alivio, хирдавлични спирачки Shimano 525, гуми Specialized. Колелото е било подпряно пред заведението "Кривото" до Ректората на Софийския Университет без да е било заключено :boggled:. Казах му да подаде жалба в полицията и да следи заложните къщи наблизо.
Изображение Изображение
За контакт: 0898970708
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Рейтинг: 2000

Мнениеот разбойник » Пон Юни 01, 2009 9:06 am

Здравейте, първи пост във форума, за съжаление по неприятен повод - откраднаха ми байк Giant :(!:

Велосипедът е с лилаво-син цвят, розов надпис Giant, окомплектовка Shimano Deore, чисто нови гуми Schwalbe Table Top Timo Pritzel Signature Series, преден амортисьор, "рога" на кормилото", има само заден калник (черен, пластмасов). Моделът е стар - на 8-10 години. На горната хоризонтална тръба на рамката има вдлъбната следа от удар. Откраднат е в петък, 22 май, между 17 и 18 часа от сградата на Младежки дом "Средец" в София.

Ако някой го види или има информация може да ме потърси на тел. 0878 834 000 или мейл razboinikoff AT yahoo.com
Благодаря и карайте внимателно :)
разбойник

Re: Откраднати 2 велосипедa SPRINT и CROSS от Красна Поляна, Соф

Мнениеот deadahmed » Сря Юни 03, 2009 10:54 pm

surfer написа:С молба за съдействие се обръщам към всички запалени байкъри, прота и аматьори - ТЪРСЯТ СЕ два планински велосипеда, откраднати този уикенд, събота, 9 май, най-вероятно късния следобяд в кв. Красна Поляна, София.

...

Вторият е монтански CROSS с лъскаво сива "никелирана" стоманена рамка и черни гуми, без надписи на рамката. Байковете не са висок клас и са модели отпреди няколко години, но особено първия е много добре "гледан" и запазен. SPRINT-а е на приятелката ми, а другия байк е на нейния брат.

...

Дай снимка на велосипеда, днес като минах пеша покрай майсторчетата на Женския имаше точно едно такова, седалката скъсана леко отляво, пружина отзад 750lbs (да си призная търся такава м/у 750 и 1000). Пичът му сменяше каплите с обикновени алуминиеви с п-образен профил.

Приличаше на това, http://www.crosscycle.com/products/view/53/signato_26 , но не със същите спици и отзад беше с амортисьор.
Аватар
deadahmed

Рейтинг: 963

Re: Откраднати 2 велосипедa SPRINT и CROSS от Красна Поляна, Соф

Мнениеот surfer » Чет Юни 04, 2009 1:30 pm

@deadahmed

Благодаря за съобщението, но за съжаление не е този, нашия е без амортисьори, твърда рамка. Минавах няколко пъти на "Женския", ама засега без резултат... Снимки така и не намерих подходящи. Моля, ако някой мерне нещо, нека ми пише. Благодаря предварително.
surfer

Мнениеот ICEonFIRE » Чет Юни 04, 2009 7:36 pm

Незнам дали тук е мястото да пиша,но ако модераторите сметнат за добре да ми преместят коментара.Днес ми осакатиха колелото.Някакви дебилни олигогфрени нещатстни са ми откраднали шока в даскало,докато е било заключено в едно помещение.Става въпрос за ето този : http://www.heli-bikes.com/Shop/product_ ... anguage=en .
Ето и реални снимки преди и след:

Ще помоля всички които видят такъф шок на колело различно от Ралей Номад,да ми пишат на скайп: warnerbrosscompany
или на телефон: 0885297993 . А за крадеца гарантирам,че няма да му се размине ако разбера кой е НЯМА!!!
Прикачени файлове
DSC00009.JPG
(246.1 KiB) 1000 пъти
DSC02797.JPG
(290.62 KiB) 737 пъти
"If you are going through hell, keep going"-Winston Churchill
"Dancing: the vertical expression of a horizontal desire"-George Bernard Shaw
"Having sex is like playing bridge. If you don't have a good partner, you'd better have a good hand"-Woody Allen
Аватар
ICEonFIRE

Рейтинг: 1111

Мнениеот veskoz » Чет Юни 04, 2009 11:21 pm

Т'ва е ташак! Щи го върнат!
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот ICEonFIRE » Пет Юни 05, 2009 7:36 am

veskoz написа:Т'ва е ташак! Щи го върнат!

:rofl: :rofl: :D :D От твойта уста в божийте уши.Не ми се вярва нещо тоя филм,ти от опит ли го знаеш :D ,и как ше ми го върнат???Съмнявам се че тоя който го е взел иска да се разкрие. :dontknow:
"If you are going through hell, keep going"-Winston Churchill
"Dancing: the vertical expression of a horizontal desire"-George Bernard Shaw
"Having sex is like playing bridge. If you don't have a good partner, you'd better have a good hand"-Woody Allen
Аватар
ICEonFIRE

Рейтинг: 1111

Мнениеот bdz43r » Пет Юни 05, 2009 8:22 am

Това е съвсем закономерно последствие от ходене на училище с колело за 800 лв, което стои заключено някъде си.
Следващия път ще изчезне цялото.
Аватар
bdz43r

Мнениеот hakitaki » Пет Юни 05, 2009 10:41 am

Привет на всички!
И моят първи пост е по кофти повод - тази сутрин открих, че наскоро закупеното ми колело - сив Спринт Аполон, е откраднато. Колелото го купих от този форум преди по-малко от месец, аз съм си виновна, че съм толкова наивна да го заключвам пред апартамента :crap:
Вилка RST Rapide Elite, предна дискова спирачка, дясната команда я одрах доста онзи ден.
Прилагам снимките от обявата, защото така и не го снимах сама:

kolelo 1.JPG

kolelo 2.JPG

Откраднато е в района на Дарик Радио (при парка Заимов), ако някой го види, моля да звънка на 0885 85 64 64 или да пише на мейл petya.gancheva на gmail.com

:(!: Гадта се е промъкнала през нощта до петия етаж, снощи в полунощ все още си беше при мен!
hakitaki

Рейтинг: 1205

Мнениеот dreadlocko » Пет Юни 05, 2009 12:40 pm

не знам хора но полицаят който разследваше за мойто колело не си вдига телефона .някой случайно да е бил при Пърлев да каже мнение
dreadlocko

Рейтинг: 1180

Мнениеот iav » Вто Юни 09, 2009 10:58 am

и аз да пиша за моето откраднато колело DRAG ONE Сив на цвят
08.06.2009 в 19.20ч
гепиха ми го от багажника за колела за 2 мин изчезна .
довечера ще напиша и сериния номер ...
разликата от другите драгове е че е с по малко спици и с метални педали
ето и снимка
Изображение
Аватар
iav

Рейтинг: 1180

Мнениеот pinfi » Чет Юни 11, 2009 7:11 am

и аз да се оплача ;( вчера ми задигнаха колелото от солунска
Прикачени файлове
21022008053.jpg
ако някой го види моля да ми звънне на 0899190118
(251.08 KiB) 702 пъти
pinfi

Мнениеот jd » Чет Юни 11, 2009 8:55 am

Колко и да не ми се иска, ще трябва и аз да пиша в тази тема, слава богу не за мое колело.

Изчезнало е колелото на една приятелка. Колелото е Drag Fancy, изчезнало е в понеделник, 8.06.2009, около 11 сутринта, от ъгъла на ул. Шипка и ул. Сан Стефано (било е вързано с вързалка за уличен стълб за малко).

Нямам снимка на конкретното колело в момента, но като модел е такова:
Изображение

Отпред е с голяма черна кошница, отзад с багажник и 2 мигалки.

Ако някой го види... знае какво да прави :)
Изображение
Аватар
jd

Мнениеот Master of the hill » Пет Юни 12, 2009 8:33 pm

Ако на някой са му откраднали колелото в София жк Младост немога да кажа коя Младост предпокага се , че е в Младост 1 защото е заловен мъж от ромски произход който е карал откраднато колело, преди 2 месеца е излезнал от затвора .
Това което разбрах за колелото , че е жълто на цвят с преден амортисьор и дискови спирачки.
Всичкото това го разбрах от 2 ма полицай който ме спряха докато карам колело за да ме питат дали познавам някой на който са му откраднали велосипеда .
Велосипеда е прибран от полицията а крадецът задържан .
Ако собственикът е сред нас нека да ми пише на ЛС или тук в темата.
:finger:
Аватар
Master of the hill

Рейтинг: 1858

Мнениеот An Alien Hoopajupe » Сря Юни 17, 2009 10:02 am

Откраднат Оранжев Drag Climber с лепенки 661, гуми Minon DHF & DHR ,едното лостче на спирачаката е FR5 а другото е с комбинирана команда , откраднат е от двора на Хенри Форд в квартал Захарна Фабрика от двора на училището където е бил заключен , момчетата са още там и ми се обадиха да пусна собщение ,моля всеки който има някаква информация да се обади на телефон 0883374289 или 0888511550
Изображение
Аватар
An Alien Hoopajupe

Рейтинг: 1263

Мнениеот dibo92 » Сря Юни 17, 2009 12:11 pm

@ An Alien Hoopajupe
Колелото е това от прикачения файл,но в момента е сингъл спиид с ролка на чейнстея ,челото е увито с черен изолирбанд,гумите са миниони,вилката е дуро е,курбела е с 1 плоча и е дуро,а другия е различен,черен без надписи.Чейнстея е омотан с опаковъчно кафяво тиксо,предната спирачка е авид бб7 '08 със ротор Г2 ,а задната шимано със ротор тектро.На рамката има и лепенка на 661.общо взето е това.
Моля ако някой има информация да се обади на 089 86 16 460
Прикачени файлове
DSC00311.JPG
(487.43 KiB) 620 пъти
Аватар
dibo92

Рейтинг: 1985

Мнениеот тучо чучо » Сря Юни 17, 2009 2:24 pm

Очевидно е, че велокрадците са се активизирали напоследък. Онзи ден са откраднали сиво-черен DRAG Grizly на мой колега, чинно заключено пред заведението, в което е бил.
За да няма МЯУ, просто не разчитайте на заключалки!
Аватар
тучо чучо

Мнениеот bilqreto » Чет Юни 18, 2009 8:01 am

А си мислих, че на мен никога няма да ми се случи...
Вчера са ми откраднали колелото от 7-мия етаж на ул. Подуево 11В, ж.к. Борово... По пинцип винаги седеше зад една обща алуминиева врата за 2 апартамента, в единия никой не живее. Сега правим ремонт и стоеше отключено, а и разни работници идват... Нямам право да се оплаквам, но давам описание и снимки, ако някой случайно го види.

Колелото е RAM HT1 с RockShox Dart One. Сам съм си го сглобявал, воторо такова няма: Shimano v-brake-ове, гуми Continental Explorer, седалка Velo, лапа Zoom, команди Shimano още от първата ми Ultra Gepard от Метро. Ето снимки:

http://9582159.com/ram/

Телефон за връзка: 0888286512

Изображение
Sent from my bike
Аватар
bilqreto

Мнениеот tomek » Нед Юни 21, 2009 8:45 am

Здравейте,

С мъка на сърце съобщавам данни за моята драма от вчера.

„Drag”, базов модел „Grizzly”, размер L, с номер на рама LV71101231 в паркинга на „Мол София” на Стамболийски 101 в София на ниво „-1” - ТАМ КЪДЕТО ОХРАНИТЕЛИТЕ ВИСЯТ ПО ЦЯЛ ДЕН и хората си заключват байковете и скутерите. Нямам снимки, но специфичното е, че има един скъсан винт в дупката за захващане на задния калник. Имаше механизъм за захващане на детско столче, фар, звънец и преден калник.

Шефа на охраната беше любезен, покани ме да изчакам в някаква стаичка, а една охранителка, която изглеждаше доста тъпа нагло ме попита "Вие нали знаете, че този паркинг е неохраняем?" и не отговори на контра-въпроса ми "А защо тогава има охрана?", а каза "аз не бих дошла с колело в МОЛ-а"... Това е положението.

След около час висене и чакане да видят нещо записано с камерите, шефа на охраната ме уведоми, че събитието кражба е осъществено точно в 19 часа от индивид с бяла тениска като пред него е тичал друг индивид.

После ми казаха охранителите, че за тази седмица това е 5-тото колело!!!!

Отговор мълчание получих след като попитах "Защо не сложите табела, че се краде?"

НЕ СИ ОСТАВЯЙТЕ БАЙКОВЕТЕ В МОЛ "СОФИЯ"!!!!!

Поздрави на всички колоездачи.
tomek

Мнениеот bik3r4eto » Нед Юни 21, 2009 9:15 am

НА 16.6.2009 г. към 16.00 часа в София е откраднато това колело :
Изображение
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=350150
Колелото е със същите части като на снимката, нищо не му е сменяно.
Ако някои го види да звъни на 0878 45 17 80- Георги. Skype- blektar.
Аватар
bik3r4eto

Рейтинг: 1199

Заловен крадец!

Мнениеот seb » Вто Юни 23, 2009 9:52 pm

Здравейте!

Едно относително добро съобщение - днес по обяд залових един от "конекрадците", които върлуват из центъра (може би не само) при опит да ми бъде откраднато колелото (пак). Среден на ръст, бучава (рошава) средно дълга коса, силно изразена липса на зъби (тук нямам пръст). Май се казва Кирчо (това го дочух), набор 78, от Дружба. Разхожда се с клещи-резачки в чантичката. Сега е задържан. Случап е към 01 РПУ, полицейски участък Средец (на Раковски). От там, докато давах жалбата (за съжаление ще е само за "опит за кражба" (не я беше досрязал веригата), казаха, че съвпада по описание на други случаи на кражба, така че може още обвинения да му се предяват. Молбата ми е, който по описание се сеща за този индивид, че е замесен в кражба на колелото му, да потърси начин да се свърже с това районно. Може пък да е и вашият човек. Не че знам дали ще стане нещо в крайна сметка, ама да опитаме поне. За другите жертви на такива престъпления - късмет, дано намерят някакви колела покрай този. И аз си чакам още старото...

П.П. Дори не яде достатъчно бой, аз съм пацифист по природа. Веждата сам си я разби :banghead:
seb

Рейтинг: 1220

Мнениеот Novaccc » Сря Юни 24, 2009 7:23 pm

откраднат велосипед Raleigh Nomad вилка Suntour ,заден амортисьор ,дискови спирачки,дясното лостче е изкривенормоля ако някой види нещо да съобщава :look:
Novaccc

Мнениеот Lyuben » Пет Юни 26, 2009 1:45 pm

tomek написа:Здравейте,

С мъка на сърце съобщавам данни за моята драма от вчера.

„Drag”, базов модел „Grizzly”, размер L, с номер на рама LV71101231 в паркинга на „Мол София” на Стамболийски 101

Вчера видях един червен Grizzly в заложната къща с огледални стъкла на бул. "Ботев", на около сто метра след Петте кьошета в посока пл."Македония", десния тротоар. Видях го от вратата само, не съм гледал подробности.
Lyuben

Рейтинг: 1230

Мнениеот Gen4eca » Нед Юни 28, 2009 2:59 pm

Преди 30 минути е откраднат син РАМ ХТ1 от сексмагазина на Гурко 19,специфичното по него е,че е с главина и обтегач Hone,без седалка и е с лепенки на вилката!
Изображение Изображение
Тел:0888559103 Евгений
Bombing for peace is like fucking for VIRGINITY!
Аватар
Gen4eca

Рейтинг: 1418

Мнениеот LIL » Пон Юни 29, 2009 8:22 am

За съжаление, всеки път като отворя форума и тази тема неизменно свети с ново съобщение!

Да се опитам, ако мога да помогна на някой - На ул. Пиротска и Опълченска, има едно кафе- ''Зеленото'' точно с/у църквата, там се събират само наркомани...беззъби призраци с празен поглед, няма как да ги сбъркате. Та забелязвам, че някои от тях се обзавеждат с колела, силно се съмнявам, че са отделили по някоя доза за да си ги купят. Днес видях един с жълто-черен Скот, мека рамка, дискови спирачки и огледалца на ръкохватките, както и един старичък твърдак Шампион с нещо като тигрова окраска. Който е пострадал може да хвърля по едно око там.
Аватар
LIL

Рейтинг: 1789

Мнениеот barabum » Вто Юни 30, 2009 6:37 am

Вчера минах покрай женския пазар в края на сергиите с колела имаше за продажба един зелен Climber и един син РАМ HT1 не съм гледал окомплектовката

Дано някой си ги познае
did написа:
EccentricMOTION написа:Намерих си безплатно курбели Cyclone ...
скъпо е!
barabum

Рейтинг: 1046

Мнениеот venci » Чет Юли 02, 2009 7:08 am

Здравейте !
Тази нощ ми откраднаха 2 велосипеда... Climber 2007 i Specialized Hardrock Sport ... :bawling:
Отличителни белези - Климбера няма емблема отпред , и на средното има следи от удари от дясната страна ....
Хардрока има яка драскотина под скобата на седалката и средното му е развалено ...
Списък на частите :
Климбер:
капли Jumbo , кормило Hussfelt , курбели ляв Truvativ X-flow десен Iso-flow , водач Prowheel , вилка XCP със сменени стикери , спрачки отпред промакс отзад шимано ..
Хардрок : капли Alexrims , вилка XCP , спирачки шимано брм475 , лапа и кормило specialized , гуми Minion DH f i r 2.35 ..

Ето снимки
Изображение

Изображение

Разликите от снимките са , че Хардрока е с нови гуми Максис минион , а Климбера с нова предна Рубена ...

Ако някой има инфо за колелата да звънне или цъкне на номер 0882288696 или скайп venci.ladonq !
Ще има почерпка !
Аватар
venci

Рейтинг: 1160

Мнениеот Molo » Съб Юли 04, 2009 11:22 pm

Днеска ми откраднаха колелото. Гадовете бяха бързи. Заключих го във пред фантастико Бъкстон, влязох, след 10 мин. излязох и го нямаше. Никой от хората които стояха пред магазина не беше видял нищо. Или този, който е видял си е замълчал. Шибана работа. Надявам се ако някой от вас го открие да ми помогне да си го върна. Ще има възнаграждение.
Eто параметрите:
Trek 4900
Frameset 19.5"
Frame Alpha SL Aluminum
Front Suspension RockShox Judy J1 w/preload, 80mm
Wheels Shimano M495 disc hubs; Bontrager Ranger alloy rims
Tires Panaracer Fire XC Pro 26''x2.1
Shifters Shimano Alivio
Front Derailleur Shimano Acera
Rear Derailleur Shimano Deore LX
Crank Shimano MC09 42/32/22
Cassette SRAM PG830 11-32, 8 speed
Pedals Alloy platform
Saddle Selle Italia Shiver Gel Flow
Seat Post Bontrager Sport
Handlebars Bontrager Crowbar Sport, 25mm rise
Stem Bontrager Sport, 25 degree
Headset Aheadset Slimstak w/semi-cartridge bearings, sealed
Brakeset Shimano M495, mechanical disc w/Tektro alloy levers

Ето и снимка: http://img38.imageshack.us/img38/3549/dsc01893c.jpg
Kолело е hardtail, сменил съм гумите с Panaracer с червена ивица.Седалка също е сменена със такава със процеп в средата. Моля ако го видите да ми се обадите на 0885164241, или на [email protected]. Благодаря.
Molo

Мнениеот oblaka » Нед Юли 05, 2009 3:55 pm

Откраднат RAM HT1 от улица Ангел Кънчев
Рамка 20" HT1 тъмносива с олющена боя на подседалковата тръба, червена лепенка със слушалки отпред, лепенка Placebo отстрани и светлоотразителни лепенки "see me".
Вилка Rock Shox Dart 2 черна
лапа, кормоло и курбели Truvativ XR
обтегачи Sram
Изображение
oblaka

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум