Dolph написа::offtopic:
Писна ми да ми слагате минуси на мненията,които не се различават много от на другите участници(например Слейд).Почти под всяко мое мнение минус в която и да е било тема...Не искам да съм само четящ форума,не че имам избор ако се стигне до там.
Ако някой не иска да пиша в този форум или има нещо персонално към мен да вземе да ми драсне 2 реда на ЛС и да си каже мъката.
hitar_potter написа:Сега какво - още един минус ли си просиш?
krach написа:Не може да се сравнява каране в насрещното в квартална улица (в която скоростта на колата е по - малка от тази на велосипеда (под 20км) предвид дупките и спящите полицаи) със тази на голям булевард или поне нормална улица с нормален трафик.
Това, че минаваш срещу забранен знак в квартална улица не значи, че може да караш в насрещното по принцип. Още по - малко извън населени места.
LyuboKolev написа:krach написа:Не може да се сравнява каране в насрещното в квартална улица (в която скоростта на колата е по - малка от тази на велосипеда (под 20км) предвид дупките и спящите полицаи) със тази на голям булевард или поне нормална улица с нормален трафик.
Това, че минаваш срещу забранен знак в квартална улица не значи, че може да караш в насрещното по принцип. Още по - малко извън населени места.
Всъщност може и е много по- безопастна да се кара в насрещното особено в условия на дъжд или след дъжд. Колелото ми е с калници и след един дъжд когато имаше локви си карам по Ботевградсо в района на Враждебна щастлив че съм с калници. Минавайки през една голяма локва един ТИР мина заедно с мен и ме направи на маймуна. Заля ме с водна стена. Дрехи, лице очи всичко. От тогава при такива условия задължително минавам в насрещното за да гледам локвите и движението. Да не ти се случва да караш 15км. със залепнали панталони по теб. Съпротивлението и студа са жестоки. Няма закон който да ме накара да спра да се пазя от това.
HepBeH_XaMcTep написа:Не веднъж е казвано:
Помисли колко намалено е времето ти за реакция, когато ти се движиш с над 20км/ч, а някое друго превозно средство към теб с над 40-50км/ч?
Като си заедно с движението си действията ти са предвидими и лесно могат да те пазят/да се пазиш! Когато си в насрещното си непредстакзуем свободен електрон, който си прави каквото иска.
Explorer написа:Да не забравяме, че в ситуация, където се случва следното, да караш срещу движението на МПС-та е опасно. За да съкратя описанията реших да начертая една картинка.
Когато един колоездач кара велосипед в правилната посока на движение, колите които го настигат отзад имат възможност да намалят скоростта си и да карат зад колоездача, докато се освободи съседната лента за изпреварване. Това не може да се случи, когато велосипед и МПС се движат един срещу друг. Някой оспорващ ще каже, че ще колоездача ще се отбие вляво за да направи път на колите да се разминат. Човек с такова мислене разчита, че пътя по който се движи е достатъчно широк и/или че ще има възможност да слезе от пътното платно за да се спаси. Това обаче не е възможно навсякъде.
barcode_hc написа:Вчера за малко да се сблъскам с една тъпа патка на бул. "Витоша", която беше решила да кара в насрещното, сигурно защото "ТАКА БИЛО ПО-БЕЗОПАСНО ЗА НЕЯ".Така че вече от личен опит мога да определя, че тези, които сте решили да карате в насрещното, сте пълни олигофрени.
![]()
Няма как да ви пожелая ПТП, човек съм все пак, но ви пожелавам безаварийно да се натресете на неподходящия човек, който да ви смаже от бой.
krach написа:barcode_hc написа:Вчера за малко да се сблъскам с една тъпа патка на бул. "Витоша", която беше решила да кара в насрещното, сигурно защото "ТАКА БИЛО ПО-БЕЗОПАСНО ЗА НЕЯ".Така че вече от личен опит мога да определя, че тези, които сте решили да карате в насрещното, сте пълни олигофрени.
![]()
Няма как да ви пожелая ПТП, човек съм все пак, но ви пожелавам безаварийно да се натресете на неподходящия човек, който да ви смаже от бой.
![]()
did написа:А аз да питам, щото си омазах каплата с пръжки, трябва ли освен да си полирам калодките и да си шкуртаковам шината?
uCkPeH написа:Пръжки не беше ли джумерки ? Меглио-то и тях ще махне
PtD написа:А също и непрекъснато наблюдавайте и анализирайте ситуацията на 180' около вас.
did написа:А аз да питам, щото си омазах каплата с пръжки, трябва ли освен да си полирам калодките и да си шкуртаковам шината?
uCkPeH написа:Пръжки не беше ли джумерки ? Меглио-то и тях ще махне
Анелия написа:Преди малко във фейсбук се разрази лек спор относно този инцидент. Абсолютно съм съгласна с човека, че трябва да се обозначават гърбиците, да се слагат знаци и всичко по правила. Но моята теза беше, че ако не беше натискал спирачките (хидравлика) е нямало да се случи въпросния инцидент. Просто човек, когато не очаква нещо, се шашка и с инстинкт стиска с всичка сила спирачките. Което всички знаем тук до какво води
Потребители, разглеждащи този форум: Google [Bot] и 348 госта