ИНЦИДЕНТИ !- ВАЖНА ТЕМА -!

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: ИНЦИДЕНТИ !- ВАЖНА ТЕМА -!

Мнениеот hitar_potter » Пет Юли 13, 2012 12:01 am

Сега какво - още един минус ли си просиш?
Изображение
Аватар
hitar_potter

Рейтинг: 2000

Мнениеот BiTurbo » Пет Юли 13, 2012 12:11 am

Dolph написа::offtopic:
Писна ми да ми слагате минуси на мненията,които не се различават много от на другите участници(например Слейд).Почти под всяко мое мнение минус в която и да е било тема...Не искам да съм само четящ форума,не че имам избор ако се стигне до там.
Ако някой не иска да пиша в този форум или има нещо персонално към мен да вземе да ми драсне 2 реда на ЛС и да си каже мъката.

Аз имам минус дори на мнението, в което казвам, че в насрещното не бива да се кара. Вероятно и на това мнение ще имам минус. Както и да е, отивам да ям сиренце и да църкам мишочешки докато чета книжка с цел boost-ване на циганския си интелект :)
BiTurbo

Рейтинг: 1060

Мнениеот Dolph » Пет Юли 13, 2012 6:21 am

hitar_potter написа:Сега какво - още един минус ли си просиш?

И къде видя да си прося минуси :crazy: .Ако някой е станал на криво и е решил да хейтва не мога да му помогна.......но да сложиш минус(независимо кой го е сложил) на мнението ми където се нервирам че изпозастроиха квартала е смешно.
Явно се изживявате като форумни милиционери някои хора......хайде лепи минуса :lol2:
Ти тези неща чел ли си ги скоро:

Призоваваме хората с право на глас да го упражняват активно, но също така сериозно и отговорно, т.е. да гласуват положитлено или отрицателно само тогава, когато лично те са убедени, че определено мнение вреди на дискусията и нивото на форума или пък е от полза за тях и допринася за качеството на информацията. Това, че сте видяли мнение, за което не е гласувано все още, не означава, че трябва непременно да гласувате. Ако то нито ви помага, нито ви пречи, просто го подминете и оставете възможността на друг човек, който има отношение към него, да упражни правото си на глас.

Чисто етична препоръка: Не се вживявайте в ролята на форумен контрольор и избягвайте повече да оценявате другите, отколкото вие самите участвате в дискусиите. Щом искате да давате мнение за другите, позволете на другите да оценят вас. В случай, че гласувате активно, без да допринасяте с мнения във форума, правото на глас може да ви бъде отнето.

viewtopic.php?f=14&t=68091
Щастието се състои в доброто здраве и в късата памет.
Човекът не е направен, за да разбира живота, а за да го живее.Само преживените неща са истински разбрани.
Мъдрост - това е способността да вършиш добре претеглени глупости.
Аватар
Dolph

Рейтинг: 1041

Мнениеот did » Пет Юли 13, 2012 7:19 am

Ей, мрънкалници!

Темата е за инциденти с велосипеди, не за минуси. :(!:
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Dolph » Пет Юли 13, 2012 9:19 am

Велосипедист пострада при катастрофа в Пловдив. Инцидентът е станал в 17,50 часа на кръстовището на бул."Цар Борис Трети" и бул."Марица"-юг. Лек автомобил „Алфа Ромео", управляван от 60-годишния мъж, при ляв завой отнел предимството и блъснал 32-годишния колоездач. Пострадалият е настанен в болница. :(

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=931448
Човекът не е направен, за да разбира живота, а за да го живее.Само преживените неща са истински разбрани.
Аватар
Dolph

Мнениеот vasilevl » Пет Юли 20, 2012 9:57 pm

Малък инцидент днес :crap: ... счупих едно добре НЕ сгънато огледало на един НЕ правилно паркиран автомобил.. Добре че собственика го нямаше наблизо, та да му се навикам, премазах си малкият пръст на дясната ръка!
То няма как да се случва, хем на пътя (НЕ КАТО МИШКА (ахахха :roll2: ) ), хем плътно в дясно до бордюра, хем да се ослушвам за напиращи шофьори зад мен и същевременно да се пазя и предпазвам НЕ правилно паркиралите със стърчащи огледала :peace:
Richard Virenque 5000/Peugeot
Cross Enduro
Аватар
vasilevl

Рейтинг: 1145

Мнениеот LyuboKolev » Нед Юли 22, 2012 4:12 am

krach написа:Не може да се сравнява каране в насрещното в квартална улица (в която скоростта на колата е по - малка от тази на велосипеда (под 20км) предвид дупките и спящите полицаи) със тази на голям булевард или поне нормална улица с нормален трафик.
Това, че минаваш срещу забранен знак в квартална улица не значи, че може да караш в насрещното по принцип. Още по - малко извън населени места.

Всъщност може и е много по- безопастна да се кара в насрещното особено в условия на дъжд или след дъжд. Колелото ми е с калници и след един дъжд когато имаше локви си карам по Ботевградсо в района на Враждебна щастлив че съм с калници. Минавайки през една голяма локва един ТИР мина заедно с мен и ме направи на маймуна. Заля ме с водна стена. Дрехи, лице очи всичко. От тогава при такива условия задължително минавам в насрещното за да гледам локвите и движението. Да не ти се случва да караш 15км. със залепнали панталони по теб. Съпротивлението и студа са жестоки. Няма закон който да ме накара да спра да се пазя от това.
Аватар
LyuboKolev

Рейтинг: 920

Мнениеот windv » Нед Юли 22, 2012 11:50 am

LyuboKolev написа:
krach написа:Не може да се сравнява каране в насрещното в квартална улица (в която скоростта на колата е по - малка от тази на велосипеда (под 20км) предвид дупките и спящите полицаи) със тази на голям булевард или поне нормална улица с нормален трафик.
Това, че минаваш срещу забранен знак в квартална улица не значи, че може да караш в насрещното по принцип. Още по - малко извън населени места.

Всъщност може и е много по- безопастна да се кара в насрещното особено в условия на дъжд или след дъжд. Колелото ми е с калници и след един дъжд когато имаше локви си карам по Ботевградсо в района на Враждебна щастлив че съм с калници. Минавайки през една голяма локва един ТИР мина заедно с мен и ме направи на маймуна. Заля ме с водна стена. Дрехи, лице очи всичко. От тогава при такива условия задължително минавам в насрещното за да гледам локвите и движението. Да не ти се случва да караш 15км. със залепнали панталони по теб. Съпротивлението и студа са жестоки. Няма закон който да ме накара да спра да се пазя от това.

Винаги съм смятал за безумно да се кара в насрещното. На улицата си част от движението и за теб Важат правилата на движение, които са в сила за всички превозни средства! Все едно да тръгнеш с мотор в насрещното. Това го казвам не само като колоездач, но най-вече като шофьор! Последното, което някой очаква, и за което внимава са насрещно въртящи обекти, които бягат от локви.
Има си съответните водонепромукаеми дрешки, които се слагат лесно и бързо в/у другото облекло точно за такива ситуации.
Това ми мнение съвсем не случайно съм придобил, от не една случка, в която трябва да правя упражнения по виш пилотаж, заради насрещно идващи колоездачи. Когато си се кара по посока на движението, хората могат много лесно да се съобразяват с колоездачите. А коментар по този въпрос от рода на "Карам в насрещното, за да ме виждат по-добре" въоще няма и да коментирам.
Дано всички са добре!
~~~o)Ѣ(o~~~
Велоделия - заигравки с хвърчалници :spin:
Аватар
windv

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Нед Юли 22, 2012 2:31 pm

Не веднъж е казвано:
Помисли колко намалено е времето ти за реакция, когато ти се движиш с над 20км/ч, а някое друго превозно средство към теб с над 40-50км/ч?
Като си заедно с движението си действията ти са предвидими и лесно могат да те пазят/да се пазиш! Когато си в насрещното си непредстакзуем свободен електрон, който си прави каквото иска.
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот LyuboKolev » Нед Юли 22, 2012 8:10 pm

HepBeH_XaMcTep написа:Не веднъж е казвано:
Помисли колко намалено е времето ти за реакция, когато ти се движиш с над 20км/ч, а някое друго превозно средство към теб с над 40-50км/ч?
Като си заедно с движението си действията ти са предвидими и лесно могат да те пазят/да се пазиш! Когато си в насрещното си непредстакзуем свободен електрон, който си прави каквото иска.

Разликата във времето за реакция е следната като карам по посока на движението и видя локва, се обръщам и ако видя ТИР спирам за да го изчакам да мине с което предизвиквам няклко неща нарушавам му хармонията защото той не се сеща защо спирам и чакам, нарушавам си моя ритъм на каране което ме уморява и според поведението на водаача на ТИР-а той може да повлияе и на други участници в движението негативно. Също така аз не мога да гледам назад непрекъснато и не е ясно точно в кой момент ще го забележа. Като си карам в насрещното си правя преценка от далеч и всички сме щастливи. Аз не агитирам никой да го прави, просто споделям опит. А относно предишното мнение на това което цитирам дрешки си имам, но идеята беше за това как да не ни заливат с вода. От една страна не съм водолаз, а от друга споменах че бях с костюм. Но обичам колоезденето и в дъжд и ще си купя акваланг и бутилки. С плавници не съм карал но не пречи да опитам. Ако има някой дето знае къде се продават плавници с SPD автомати моля да казва.
Аватар
LyuboKolev

Мнениеот Explorer » Нед Юли 22, 2012 8:27 pm

Да не забравяме, че в ситуация, където се случва следното, да караш срещу движението на МПС-та е опасно. За да съкратя описанията реших да начертая една картинка.

situaciq.JPG
situaciq.JPG (25.7 KiB) Прегледано 2941 пъти

Когато един колоездач кара велосипед в правилната посока на движение, колите които го настигат отзад имат възможност да намалят скоростта си и да карат зад колоездача, докато се освободи съседната лента за изпреварване. Това не може да се случи, когато велосипед и МПС се движат един срещу друг. Някой оспорващ ще каже, че ще колоездача ще се отбие вляво за да направи път на колите да се разминат. Човек с такова мислене разчита, че пътя по който се движи е достатъчно широк и/или че ще има възможност да слезе от пътното платно за да се спаси. Това обаче не е възможно навсякъде.
Аватар
Explorer

Рейтинг: 1230

Мнениеот Skoinks » Нед Юли 22, 2012 8:39 pm

Explorer написа:Да не забравяме, че в ситуация, където се случва следното, да караш срещу движението на МПС-та е опасно. За да съкратя описанията реших да начертая една картинка.

situaciq.JPG

Когато един колоездач кара велосипед в правилната посока на движение, колите които го настигат отзад имат възможност да намалят скоростта си и да карат зад колоездача, докато се освободи съседната лента за изпреварване. Това не може да се случи, когато велосипед и МПС се движат един срещу друг. Някой оспорващ ще каже, че ще колоездача ще се отбие вляво за да направи път на колите да се разминат. Човек с такова мислене разчита, че пътя по който се движи е достатъчно широк и/или че ще има възможност да слезе от пътното платно за да се спаси. Това обаче не е възможно навсякъде.

Другото е на завой наляво - ако си в лявата лента е ненормално опасно да бъдеш посрещнат челно, независимо колко прибрано се движиш.
Scott Voltage FR20 2010; Rockshox Vivid 5.1 240mm; Marzocchi 888 2011;
Аватар
Skoinks

Рейтинг: 1200

Мнениеот xargs » Нед Юли 22, 2012 9:02 pm

не е ли време да спрете с офтопика :offtopic:
Аватар
xargs

Мнениеот Dolph » Вто Юли 31, 2012 1:24 pm

14-годишно момче от Ямбол е в кома, след като паднало от велосипеда си. Детето е настанено тази нощ в отделението по реанимация на МБАЛ „Д-р Иван Селимински”-Сливен.

http://www.blitz.bg/news/article/148753 :( :(
Аватар
Dolph

Мнениеот did » Вто Юли 31, 2012 1:28 pm

Ако носеше каска, дали щеше да пише "Докарано е в много тежко състояние, със сериозна травма на главата,..." ?
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот hitar_potter » Вто Юли 31, 2012 3:41 pm

Вероятно щеше да пише „докарано е със сътресение на мозъка и травми на главата“ в най-лошия случай... Хора, носете каски!
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот barcode_hc » Сря Авг 01, 2012 10:51 am

Вчера за малко да се сблъскам с една тъпа патка на бул. "Витоша", която беше решила да кара в насрещното, сигурно защото "ТАКА БИЛО ПО-БЕЗОПАСНО ЗА НЕЯ". :banghead: Така че вече от личен опит мога да определя, че тези, които сте решили да карате в насрещното, сте пълни олигофрени. :idea: :wavey: Няма как да ви пожелая ПТП, човек съм все пак, но ви пожелавам безаварийно да се натресете на неподходящия човек, който да ви смаже от бой.
Аватар
barcode_hc

Рейтинг: 1202

Мнениеот krach » Сря Авг 01, 2012 10:55 am

barcode_hc написа:Вчера за малко да се сблъскам с една тъпа патка на бул. "Витоша", която беше решила да кара в насрещното, сигурно защото "ТАКА БИЛО ПО-БЕЗОПАСНО ЗА НЕЯ". :banghead: Така че вече от личен опит мога да определя, че тези, които сте решили да карате в насрещното, сте пълни олигофрени. :idea: :wavey: Няма как да ви пожелая ПТП, човек съм все пак, но ви пожелавам безаварийно да се натресете на неподходящия човек, който да ви смаже от бой.

:agree: :agree:
krach

Рейтинг: 1451

Мнениеот BiTurbo » Чет Авг 02, 2012 9:32 am

krach написа:
barcode_hc написа:Вчера за малко да се сблъскам с една тъпа патка на бул. "Витоша", която беше решила да кара в насрещното, сигурно защото "ТАКА БИЛО ПО-БЕЗОПАСНО ЗА НЕЯ". :banghead: Така че вече от личен опит мога да определя, че тези, които сте решили да карате в насрещното, сте пълни олигофрени. :idea: :wavey: Няма как да ви пожелая ПТП, човек съм все пак, но ви пожелавам безаварийно да се натресете на неподходящия човек, който да ви смаже от бой.

:agree: :agree:

Аз последната седмица-две имах две такива ситуации. Мисля си, че хората въобще не ме забелязаха, тъй като от рано взех мерки с цел да не нарушавам педалирането им в правилната лента. Правилата могат да се нарушават и културно, с финес :)
BiTurbo

Рейтинг: 1060

Мнениеот Hell_Man » Чет Авг 02, 2012 9:56 am

Инцидент, който ми се случи преди години на Графа и Левски:
Точно бях купил колелото и карах по трамвайната линия на Графа от пл. Славейков в посока ст. Васил Левски. Действително карах малко по-бързо от съобразеното, защото тогава още беше забранено да се завива наляво като идваш от стадиона и пътуваш към НДК, а освен това трамвайният светофар разрешаваше преминаването напред и реших да го хвана.
Само че едно момиче реши да пресече право пред мен на червено и се получи следната ситуация - аз се дръпнах назад по седалката, блокирах предното колело, спрях точно пред нея и почти направих човка НАД нея :lol:. Направо не знам как успях да запазя баланса, защото бях съвсем малко посвикнал на дисковата спирачка, но само увиснах с цялото колело над главата ѝ :rofl:, а тя изгледа ей така: :bigeyes:, притесни се страшно много и се заизвинява...

Тогава хич не ми беше смешно, а и тя се уплаши доста, но всеки път като си го припомня се радвам, че не паднах и не я ударих...
Та... поуката - карайте съобразено и пресичайте съобразено. И разбира се - имайте читави спирачки и тренирайте използването им преди да стане критичната ситуация.
did написа:А аз да питам, щото си омазах каплата с пръжки, трябва ли освен да си полирам калодките и да си шкуртаковам шината?

uCkPeH написа:Пръжки не беше ли джумерки ? Меглио-то и тях ще махне :agree:

Hell_Man

Рейтинг: 1563

Мнениеот PtD » Чет Авг 02, 2012 10:14 am

А също и непрекъснато наблюдавайте и анализирайте ситуацията на 180' около вас. :peace:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Hell_Man » Чет Авг 02, 2012 10:34 am

PtD написа:А също и непрекъснато наблюдавайте и анализирайте ситуацията на 180' около вас. :peace:

Мхм! Мхм!! Точно се замислих как това дето ни учат като малки: "Огледай се наляво, огледай се надясно, пак наляво, пресечи до средата, огледай се вдясно, пресечи докрай" ни осигурява поне 180° видимост и после колко лесно започва да се забравя като само бегло хвърляш поглед "дали идва нещо"
did написа:А аз да питам, щото си омазах каплата с пръжки, трябва ли освен да си полирам калодките и да си шкуртаковам шината?

uCkPeH написа:Пръжки не беше ли джумерки ? Меглио-то и тях ще махне :agree:

Hell_Man

Рейтинг: 1563

Мнениеот Анелия » Чет Авг 02, 2012 10:01 pm

Преди малко във фейсбук се разрази лек спор относно този инцидент. Абсолютно съм съгласна с човека, че трябва да се обозначават гърбиците, да се слагат знаци и всичко по правила. Но моята теза беше, че ако не беше натискал спирачките (хидравлика) е нямало да се случи въпросния инцидент. Просто човек, когато не очаква нещо, се шашка и с инстинкт стиска с всичка сила спирачките. Което всички знаем тук до какво води :crap:
Аватар
Анелия

Мнениеот vafi » Чет Авг 02, 2012 10:27 pm

Много неприятен инцидент - за мене човека си е прав на 100% . Има много по елегантни начини да ограничиш автомобилите да влизат някъде ...
Amsterdam is like the Tour de France. Just a lot of people on drugs riding bikes!!!
Аватар
vafi

Рейтинг: 1412

Мнениеот taurus13 » Чет Авг 02, 2012 10:38 pm

Абе аз това препятствие като го гледах на видеото, трябва да ти кажа, че бая високо изглежда. Не мисля, че можеш да го минеш дори с невисока скорост без да се пребиеш. Може би велосипед с 160-200 мм вилица и ниска седалка, може да го прегази, но друг трудно, особено ако не е планински колоездач и няма особен опит в избягването на подобни препятствия. :)
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот PtD » Чет Авг 02, 2012 11:11 pm

Тази гърбица е супер-малоумна, а на всичко отгоре е сложена по диагонал!
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот martin54 » Пет Авг 03, 2012 8:12 am

:offtopic: Ако бях на мястото на човека..., а и дано постъпи така и той , ще ги съдя до дупка, аман от тая немърливост в тази държава, всеки си прави каквото иска !!!
Canyon Yellowstone 5.0
martin54

Рейтинг: 1225

Мнениеот AviMC » Пет Авг 03, 2012 11:24 pm

Анелия написа:Преди малко във фейсбук се разрази лек спор относно този инцидент. Абсолютно съм съгласна с човека, че трябва да се обозначават гърбиците, да се слагат знаци и всичко по правила. Но моята теза беше, че ако не беше натискал спирачките (хидравлика) е нямало да се случи въпросния инцидент. Просто човек, когато не очаква нещо, се шашка и с инстинкт стиска с всичка сила спирачките. Което всички знаем тук до какво води :crap:

Подобна "гърбица" има и на подлеза на "Южен Парк", която възпрепятства както велосипедисти така и майки с бебешки колички. Въпросната гърбица почти стига до предния ми зъбчат венец. Принципно не минавам през тази част на подлеза, но реших да споделя!
Каквото ще да става, ще си карам колелото в планината!
Аватар
AviMC

Рейтинг: 1200

Мнениеот HEROBRINE » Съб Авг 04, 2012 9:08 am

Такива неща дано по малко се случват!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ДА ХАРЧИШ ПАРИ С УМ Е ПРИЯТНО ДА ХАРЧИШ ПАРИ БЕЗ УМ Е БЕЗУМНО ПРИЯТНО
Аватар
HEROBRINE

Рейтинг: 1055

Мнениеот LyuboKolev » Сря Авг 08, 2012 7:57 am

Съжалявам за инцидента със счупения лакът, но имам няколко забележки. В тази тъпа държава трябва да се внимава за всякакви глупости.
Аватар
LyuboKolev

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум