colson написа:...По запустялата планина Витоша...
Абсолютно! Нека не се разделяме на лагери, но нека и всички поемат отговорността на новото ни положение. Щото далеч не сме 'победили', нещата са много по-висящи, отколкото ни се струва.STAFF написа:Затова от няколко дни насам призовавам спускачите да вземат някакво отношение към тази дискусия. Убеден съм, че подобна стъпка е в общ интерес.
Yavkata написа:Дано дойде скоро времето борбата да е за признаване на велосипеда за превозно средство с предимство и в града.
Yavkata написа:Между другото може да се отправят и някои предложения към министерството на земеделито и горите, примерно за откриване на "горещ телефон" за сигнали за нарушения в горите (незаконна сеч, бракониерство и др. подобни) от страна на туристи и велотуристи. Един вид инициатива от наша страна в обществена полза, със съответните популистки дивиденти и за министерството.
subritual написа:има хижи, които се рушат,а на времето са служили на значително по-малко софиянци...
Yavkata написа:...примерно за откриване на "горещ телефон" за сигнали за нарушения в горите (незаконна сеч, бракониерство и др. подобни) от страна на туристи и велотуристи.
veskoz написа:Па се запУеснахте по таа Витоша. Стига офтопик де!
STAFF написа: Затова от няколко дни насам призовавам спускачите да вземат някакво отношение към тази дискусия..
airborneone написа:2) Ако ще помогне мисля, че е добре да има регулиране само за Витоша.
+1 Евала момчета!!! Замислете се на какви се делим!? Хора които въртим нагоре и такива които се меткаме надолу!? Това е лудост нали всички караме КОЛЕЛА независимо от хода на вилката и това дали рамката е твърда! + това мисля че много хора в този форум въртят нагоре И пускат надолу(е)NovemberCharlie написа:Аз искам да поздравя двамата Митковци, Миро и Любо за инициативността и смелостта да се потрудят за общото благо.
ivan_radev1 написа:Вестник Стандарт се сети за нашата тема.....
Yavkata написа:Благодаря на скоростно организирания "комитет" за адекватните действия, в помощ на справедливата кауза.
Аз също ще се присъединя към апела на Любо (г-н Ботушаров). Групите които са на етап полуорганизирани, да направят следващата стъпка - официална регистрация. Може да се чувствате по -свободни и независими във "неофициялно" състояние, може да организирате чудесни мероприятрия -масови , полезни и т.н. Но ако направите официална регистрация в съда това няма да ви "отнеме свободата". Може да ви направи само по отговорни и още по полезни.
Както каза и PtD време е една залепена тема с процедурата за регистрация.
Доколкото се сещам в съда се носи :протокол от учредителното събрание, адреса на седалището на клуба с БУЛСТАТ, копие от приетия устав, избрания за председател и членове на УС трябва да извадят свидетелство за съдимост и спесимен от подписа си(прави се при нотариус за 2 минути).Регистрацията е като Дружество с ограничена отговорност на частна полза. Естествено ако има някави промени и различия нека миналите скоро по този път да го опишат по точно, както и да се публикува един примерен устав, който да може да се приложи с минимални промени за всеки новоучредяващ се велоклуб. Апелирам някой от "водещите в момента хорото" да се включи като автор на темата, а може би и по - добре да бъде като статия във сайта "Стъпки за учредяване на велоклуб" , примерно.
Стандарт написа:Война тръгна за байковете по планините. Любителите на велосипедизма скочиха срещу забраната да се кара колело. Тя бе въведена с текст в проектозакона за горите. След закани във форумите за протести пред Народното събрание.
did написа:http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2011/03/01/1052571_gorskiiat_zakon_pochti_uspokoi_ekozashtitnicite/
STAFF написа:И какво им е толкова интересното на коментарите?
k0k0 написа:Имам въпросче - меморандумът подписан ли е последно или се очаква все още да се подпише ?
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 341 госта