Откраднати велосипеди!

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Откраднати велосипеди!

Мнениеот seb » Пон Юли 06, 2009 1:04 pm

Здравейте,

От чуждо име подавам:
Откраднат (преди месец-два) RAM HT2 19" BK2, сериен номер на рамката AV05C64257, сериен номер на вилката 021615103, цвят графит, стандартна окомплектовка. Откраднат е от заключено помещение на етажа, блок в кв Лагера. По задната спирачка и задната част на рамката е наплескано с лепило, трудно би било да се изчисти, така че по това би могло да се познае. Ако видите или чуете нещо за колелото - 0878493721.

Мерси предварително
seb

Рейтинг: 1220

Мнениеот faber » Нед Юли 12, 2009 3:56 pm

Привет! На 10.7 2009 г., в София, ми откраднаха Скот модел Атакама! Колелото е ГРАДСКО-28 цола, сиво на цвят и има вилка с амортисьори, за разлика от стандартния модел. Колелото е ДОСТА ВИСОКО (най-малкото е ХЛ-май, не беше 2ХЛ !...този детайл вече го забравих, защото го имам от около 4-5 години). Купих го от магазина "Никол". Предполагам, че има само няколко такива колела в София, а моето е модифицирано-вилка с амортисьори, и някои други неща, така че е уникално (и с височината си!)!
Моля за информация на 0876 180 590 Благодаря! :)
faber

Рейтинг: 1200

Мнениеот eisybg » Пон Юли 13, 2009 10:51 am

Здравейте, на мен ми беше откраднато колело BH Spyro червено на цвят, на женския пазар. Кражбата се случи на 02.07.09г. недалеч от чешмичката. Заедно с колелото си отиде и лаптопа, и още няколко неща, които бяха отзад, в дисагите. Колелото е купувано от Испания, не съм виждал друго такова тук. Моля ако някой го види някъде, да се свърже с мен. e-mail: [email protected]; телефон: 0898933214
Изображение
eisybg

Мнениеот jivkonik » Вто Юли 14, 2009 1:21 pm

Здравейте!
Току що видях почти нов сребрист HT 1 , сребриста вилка Rock Shox, черни V-Break спирачки отпред и отзад, продаващ се в заложна къща.
Къщата е будка на тротоара в Люлин 8 - точно срещу главния вход на Супермаркет ЕВРОПА - през улицата.
Ако някой издирва това колело - да ходи да ги гърми и да си го взима :smash: :smash: :nuts:
Аватар
jivkonik

Рейтинг: 2000

Мнениеот тучо чучо » Вто Юли 14, 2009 3:04 pm

jivkonik написа:Здравейте!
Току що видях почти нов сребрист HT 1 , сребриста вилка Rock Shox, черни V-Break спирачки отпред и отзад, продаващ се в заложна къща.
Къщата е будка на тротоара в Люлин 8 - точно срещу главния вход на Супермаркет ЕВРОПА - през улицата.
Ако някой издирва това колело - да ходи да ги гърми и да си го взима :smash: :smash: :nuts:

Не се продава. Още не е "изгорял" заложилият го. Иначе щях да го разгледам по-подробно и да видя серийния номер.
Аватар
тучо чучо

Мнениеот fifffka » Чет Юли 16, 2009 7:36 pm

Днес между 16:00-17:20 от входа на жилищна кооперация на ул. Христо Смирненски 48 в София е откраднат червено-черен Shockblaze, стандартна окомплектовка. Колелото е на по-малко от месец. Всеки, който помогне за намирането на велосипеда, ще бъде възнаграден парично както трябва. Пишете на ЛС или на ICQ-та 231999540 и 34178764.
Прикачени файлове
DSC02790.JPG
DSC02790.JPG (255.85 KiB) Прегледано 5955 пъти
Незаконното ще свършим веднага. Неконституционното изисква малко повече време.
Аватар
fifffka

Рейтинг: 1611

Мнениеот fall_out » Съб Юли 18, 2009 2:32 am

@venci
Ако дясната команда е счупена(комбинирани),и предната шина е акселримс,а задната гума мисля че беше адвантидж,но може и да бъркам колелото ти се намира в с.Ведраре общ.Карлово циганската махала или поне беше преди седмица,ако имаш други снимки постни ги,защото колелото беше пребоядисано черно и бяло със спрей много грубо. Спирачките му бяха Шимански механики. Друго което си спомням,че предната гума е миньон с супер траки ако не се лъжа.

Сега видях,че си от Сопот според мен 99% ще е това колелото като гледам седалката,на онова му беше леко скъсана от едната страна. Съвета ми е да се помоташ един ден из селото и да питаш за колелото,за да го купиш,ако можеш вземи някой полицай и документ,че там циганите майката са си е*али. Ще съм на линия в Неделя пиши какво си направил.
Аватар
fall_out

Рейтинг: 1685

Откраднат CityBike

Мнениеот RAM-FR » Пон Юли 20, 2009 6:43 pm

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=26034

Ако случайно видите по София много голямо(спрямо обичайните) сиво колело марка "Скот", модел "Атакама", 28 цола (тип градско), с предни амортисьори, да знае, че е моето-откраднаха го днес! В София да има още едно-две такива, и то без амортисьори.Моля ви да ми изпратите бележка-поне къде сте го видели, какъв човек го кара... Благодаря!

Благодаря! :) Ето на това прилича: Изображение

Изображение , само че кормилото му е доста по-високо!

Малко по-късно ще дам телефон или скайп на човека за директна връзка с него :)
Аватар
RAM-FR

Рейтинг: 1958

Мнениеот Admin » Пон Юли 20, 2009 9:10 pm

На 17 юли в магазин Топ Байкс в Пловдив е била извършена кражба с взлом. Откраднати са 4 велосипеда:
Ideal Boomax - тъмносин цвят, две хидравлични дискови спирачки Shimano
Ideal Hillmaster - златист цвят, две дискови спирачки Shimano
Cannondale F7 - син цвят, две дискови спирачки
BMX GT - цвят никел
Ако някой види такива велосипеди или има друга полезна информация по случая, да се обади в полицията или на тел. 0888514375, Емил Найденов.
Аватар
Admin

Мнениеот faber » Вто Юли 21, 2009 1:11 am

:) Благодаря, RAM-FR! Пак (вж. малко по-горе) си пиша телефона: 0876 180 590
faber

Мнениеот argon » Сря Юли 22, 2009 8:42 pm

Днес по обедно време от ул. " Люлин планина" ( пряка на Пиротска ) са били откраднати две колелета. Били са зключени на последния етаж, пред офиса, в който работят порърпевшите. Едното е Drag, за който информация нямам, а другото е колелото на моя приятел, от чието име пускам известието. Откраднатия велосипед е оранжева Merida 16", с кокпит на същата марка, и вилка Suntour ( някакъв стар модел). Друрите части, като курбели, команди, движение, колела не мога да посоча, тъй като не си ги спомням, а и той не може да ми даде обективна информация. Снимки на велосипеда ще приложа в най-скоро време. Ако някой забележи , въпросното колело, нека ми съобщи или на ЛС, или в темата.
Like Steven Segal I'm hard to kill....
Аватар
argon

Мнениеот ИНОПЛАНЕТЯНИН » Чет Юли 23, 2009 10:37 am

SPRINT-LEOPARD

Вчера по обяд пред магазин "фАНТАСТИКО" на бул. "Черни връх" 20, заключен пред магазина, пред погледа на сума и народ дойде ред и на МОЯ байк. Тичахме след копелето до известно време, замина към южен парк - после го изгубихме - кой го знае къде е - и дали колелото е в същото състояние!Изображение ИзображениеТака си е, с изключение на седалката - червена е, липсва преден калник, фарове няма,бутилка също. Предна гума - "Мichelin",задна - "Maxis" който го съзре - ЕКЗЕКУЦИЯ! Или да сигнализира на 0886787743 или 0893470875 или тук - за да се заема аз с обезглавяването!
Последна промяна ИНОПЛАНЕТЯНИН на Чет Юли 23, 2009 10:55 am, променена общо 2 пъти
Аватар
ИНОПЛАНЕТЯНИН

Рейтинг: 1588

Мнениеот nikolce » Чет Юли 23, 2009 10:42 am

Дай описание и на "копелето". Какви дрехи, мургав ли беше. М@мк@ му, никой ли от минаващите не се сети да го бутне, да се претрепе нещастника.
Аватар
nikolce

Рейтинг: 1358

Мнениеот ИНОПЛАНЕТЯНИН » Чет Юли 23, 2009 10:47 am

Гадът беше с червена шапка с козирка - видях го в гръб, няква оранжева тениска май, беше с гръб и нищо повече не можах да различа :xx(: НАй тъпото, е че е заснет от охранителната камера - ама колкото и да се взираме - вижда се само няква глава с шапка и как го дига и изчезва - просто камерата хваща точния ъгъл в който нищо не се различава :boggled:
Аватар
ИНОПЛАНЕТЯНИН

Рейтинг: 1588

Re: Заловен крадец!

Мнениеот seb » Пет Юли 24, 2009 10:38 am

seb написа:Здравейте!

Едно относително добро съобщение - днес по обяд залових един от "конекрадците", които върлуват из центъра (може би не само) при опит да ми бъде откраднато колелото (пак). Среден на ръст, бучава (рошава) средно дълга коса, силно изразена липса на зъби (тук нямам пръст). Май се казва Кирчо (това го дочух), набор 78, от Дружба. Разхожда се с клещи-резачки в чантичката. Сега е задържан. Случап е към 01 РПУ, полицейски участък Средец (на Раковски). От там, докато давах жалбата (за съжаление ще е само за "опит за кражба" (не я беше досрязал веригата), казаха, че съвпада по описание на други случаи на кражба, така че може още обвинения да му се предяват. Молбата ми е, който по описание се сеща за този индивид, че е замесен в кражба на колелото му, да потърси начин да се свърже с това районно. Може пък да е и вашият човек. Не че знам дали ще стане нещо в крайна сметка, ама да опитаме поне. За другите жертви на такива престъпления - късмет, дано намерят някакви колела покрай този. И аз си чакам още старото...

П.П. Дори не яде достатъчно бой, аз съм пацифист по природа. Веждата сам си я разби :banghead:

Здравейте отново!

Малък ъпдейт на развитието - индивида, който залових, вече е в затвора! 1 година ефективна присъда, вече в действие. Така че има надежда, братя българи :) Бой и полиция, това му е майката. И залагайте "капани", много хора може да изловим по този начин. Но го правете разумно, да не си направите сметката без кръчмаря. И не сами - не си заслужава риска. Успех!
seb

Рейтинг: 1220

Мнениеот Pattern » Пет Юли 24, 2009 3:33 pm

Чета и не мога да повярвам колко много кражби на колела има в Българя всъщнист.. :xx(: и аз като всички не допусках,че на мен може да се случи, но уви днес 24.07.2009 около 14.30ч. на ул. Цар Самуил между пиротска и женския пазар. Колелото е RAM - черно -графит, рамката мисля,че е 20" или 21" не съм сигурна, липсва емблемата отпред, гумите са MAXXIS, хидравличен преден амортисьор, има мигач отзад под седалката червен с ластик закрепен, копютър за колело до скоростите, отчита скорост, минати километри, час, температура, и тн. не знам дали има такива в бг, защото ми е подарък от германия (за комютърчето говоря) Като отличителни белези съм запомнила, че веднъж докато седеше обърнато за да слагам гумите съм издраскала цифрите на скоростите 6 и 7, също издраскан е и звънеца на колелото, той е от ляво. Предполагам, че крадеца дори и да махне компютърчето, няма да се сети да махне на щпиците датчиците за измерване на скоростта, те са малки и ако не знае човек няма да погледне.

Предполагам, че веки, на които са му откраднали нещо с голяма самтиментална стойност, а и не само се чувства по начина по който се чувствам аз и всеки път когато виждам колело изтръпвам и не отлепям поглед докато не видя дали не е моето така и веднъж прочела вашите описания, ще гледам и за вашите колела!

НЕКА ВСИЧКИ БЪДЕМ МОТИВИРАНИ В БОРБАТА С ТЕЗИ НЕЩАСТНИЦИ, БОРБА, В КОЯТО ПОЛИЦИЯТА ЕДВА ЛИ ЩЕ УСПЕЕ ДА НИ ПОМОГНЕ !!!

Ако видя някои от ваще колела, ще реагирам със сигурност, надявам се и вие да реагирате за моето! :agree:

Тел: 0888 699 729

Ще кача и снимки, благодаря ви предварително!
Последна промяна Pattern на Пет Юли 24, 2009 3:49 pm, променена общо 2 пъти
Pattern

Мнениеот stoqnovst » Съб Юли 25, 2009 10:23 am

Здравейте,

На 24.07.09 13:37 бул. Гоце Делчев бл. 102 (София), до пицария ELCASO ми откраднаха колелото. DRAG ONE. Престъплението е извършено от две неизвестни лица, мъж и жена. Мъжа е бил с червена риза, а жена е в черно.
През рамката и задната гума имаше поставена верига, но не им попречи да си го вземат под ръка.

Ако някой има информация нека да се свърже с мен. Възнаграждение.

тел.: 0887575103
Станислав Стоянов

Записи от охранителните камери: CAM1, CAM2 и CAM3.
Запис от камерите с малко по-висока резолюция тук.

Изображение Изображение Изображение Изображение
stoqnovst

Мнениеот Pattern » Нед Юли 26, 2009 11:24 pm

Pattern написа:Чета и не мога да повярвам колко много кражби на колела има в Българя всъщнист.. :xx(: и аз като всички не допусках,че на мен може да се случи, но уви днес 24.07.2009 около 14.30ч. на ул. Цар Самуил между пиротска и женския пазар. Колелото е RAM - черно -графит, рамката мисля,че е 20" или 21" не съм сигурна, липсва емблемата отпред, гумите са MAXXIS, хидравличен преден амортисьор, има мигач отзад под седалката червен с ластик закрепен, копютър за колело до скоростите, отчита скорост, минати километри, час, температура, и тн. не знам дали има такива в бг, защото ми е подарък от германия (за комютърчето говоря) Като отличителни белези съм запомнила, че веднъж докато седеше обърнато за да слагам гумите съм издраскала цифрите на скоростите 6 и 7, също издраскан е и звънеца на колелото, той е от ляво. Предполагам, че крадеца дори и да махне компютърчето, няма да се сети да махне на щпиците датчиците за измерване на скоростта, те са малки и ако не знае човек няма да погледне.

Предполагам, че веки, на които са му откраднали нещо с голяма самтиментална стойност, а и не само се чувства по начина по който се чувствам аз и всеки път когато виждам колело изтръпвам и не отлепям поглед докато не видя дали не е моето така и веднъж прочела вашите описания, ще гледам и за вашите колела!

НЕКА ВСИЧКИ БЪДЕМ МОТИВИРАНИ В БОРБАТА С ТЕЗИ НЕЩАСТНИЦИ, БОРБА, В КОЯТО ПОЛИЦИЯТА ЕДВА ЛИ ЩЕ УСПЕЕ ДА НИ ПОМОГНЕ !!!

Ако видя някои от ваще колела, ще реагирам със сигурност, надявам се и вие да реагирате за моето! :agree:

Тел: 0888 699 729

Ще кача и снимки, благодаря ви предварително!

Малък udate: модел HT1 18", serien nomer ramka: AV06830223, сериен номер вилка: 52T60002391
Pattern

Помогнетееее !!!!!

Мнениеот kapitanblood » Сря Юли 29, 2009 6:04 pm

Здравейте,видях във форума че има намерени колела......В събота вечерта ми откраднаха колелото от балкона на 3-я етаж.Да и на мен не ми се вярваше ама е истина,колелото е Drag one със сменена вилка XCR лапа труватив ништо особено но с го харесвах много.Ако някой знае къде мога да го потърся ще бъда много благодарен... :peace:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Рейтинг: 1998

Мнениеот An Alien Hoopajupe » Сря Юли 29, 2009 7:13 pm

Намерена е червена рамка Бачини с курбели и "заден шок " яко разбита на места боята и я няма и е вдлъбната до челото , в момента се намира се зад блока ми.Намерих я докато си разхождах кучето , няма да си направя труда да я внеса в нас защото имам достатъчно боклуци вкъщи или да търся 15+ страници във форума ,ако някой си я познае да ми пише и ще му дам адреса за да се разберем нещо . Най - вероятно е там захвърлена от някое наркоманче , попринцип там се събират боклуците и правят кочина, но това е друга история... :xx(: :beer:
Изображение
Аватар
An Alien Hoopajupe

Рейтинг: 1263

Мнениеот Pattern » Чет Юли 30, 2009 10:58 am

Здравейте,

Пиша за да стимулирам всички жертви на кражби на колела да подават жалби в полицията. Днес ходих да дам копие от документа ми за собственост на откраднатото ми колело и в стаята на полицая, който се занимава с моята жалба имаше вече намерено колело- собственика си го е сглобявал сам, не запомних компонентите му какви са, но разбрах, че струва 4000 лв. Макар и да не намират всяко откраднато колело, пак намират някои, струва си човек да опита.
Използвам и да дам снимка на моето колело, тъй като не намерих подходяща в личния архив, давам намерена в нета. но е 1 към 1 с моето.
Прикачени файлове
22874008.jpg
RAM HT1 18"
22874008.jpg (26.38 KiB) Прегледано 17778 пъти
Pattern

Мнениеот radddi » Чет Юли 30, 2009 5:24 pm

Откраднат Drag Ontario Pro днес на пресечката на бул. Христо Ботев и Пиротска (София). Колелото изчезна, докато бях в магазин (направих грешката да не го заключа, а да го гледам). Сериен номер на рамата: VM06100782. Цвят - златист (зелено-кафяв). Отличителни белези: Фабрични компоненти, ключалка, завързана под седалката, и полредена фина настройка на предните скорости. При информация - пишете на [email protected] или звънете на телефон 0886 410 737

http://www.dragbicycles.com/?menu=bikes&cid=5&pid=25

ПС: Иде ми да гръмна някой... мургав.
radddi

Мнениеот borem » Пет Авг 07, 2009 12:46 pm

Съжалявам, че толкова късно реагирам!

Снощи видях в заложната къща на Попа(спираката на тролейте и 94 посока Спортната палата) Драг онтарио червено-сив, мисля, че 14 инча. Вилката е сив XCM или XCR. Доста е странно някой който си е купил колело за 600 лв. да го остави в заложна къща.
Дано съм помогнал!

Преди години ми откраднаха колело и полицията го извзе от такава заложна къща на втория ден!
borem

Рейтинг: 1240

Мнениеот zhoroa » Сря Авг 12, 2009 9:47 am

Здравейте!

На 06.08.2009 срещу басейна "Спартак" ми беше откраднат чисто нов велосипед Scott Aspect 70, бял, с бяла седалка, стандартно оборудване, с датчик, кабел и стойка за велокомпютър, сериен номер на рамката 110808088.
Ето как изглежда:
http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 313&lang=2

Велосипедът беше заключен заедно с друг такъв за радиатор на 5ия етаж във вход, който се заключва. Кражбата е станала след обяд.
Полицията взе проби от кръв и отпечатъци (явно се е порязал), така че ще бъде лесно да се идентифицира крадеца, ако бъде заловен.

Моля, ако имате информация или забележите нещо да ми пишете на [email protected]
Предлагам възнаграждение за залавяне на крадеца и/или намиране на велосипеда.

Приятно и безаварийно каране!
zhoroa

Мнениеот hWoArAnG » Чет Авг 13, 2009 10:41 am

Вчера вечерта(12.08.2009) в района на кв. Стрелбище беше откраднат жълт RAM FREERIDE.
Ето и снимка:
http://www.pinkbike.com/photo/3837006/
За контакт тел.0877 058 600
Видите ли колелото скачайте :shooter: не се замисляйте:)
Much is not enougd!
Аватар
hWoArAnG

Рейтинг: 1198

Мнениеот An1MaL » Чет Авг 13, 2009 1:05 pm

Как е откраднато?
Bogdan Andreev - RAM BIKES N4
Аватар
An1MaL

Рейтинг: 1942

Мнениеот Frida » Сря Авг 26, 2009 11:36 pm

borem написа:Съжалявам, че толкова късно реагирам!

Снощи видях в заложната къща на Попа(спираката на тролейте и 94 посока Спортната палата) Драг онтарио червено-сив, мисля, че 14 инча. Вилката е сив XCM или XCR. Доста е странно някой който си е купил колело за 600 лв. да го остави в заложна къща.
Дано съм помогнал!

Преди години ми откраднаха колело и полицията го извзе от такава заложна къща на втория ден!

Ми да минавам по често от там.Аз ходих виднъж до друга заложна,но го нямаше.Моля ако го види някой 0893589403 само клип, аз ще звънна!
Аватар
Frida

Рейтинг: 1323

Мнениеот БайКария » Пет Авг 28, 2009 6:33 pm

Току що ми се обади един приятел, който в момента не живее в България. За съжаление апартамента му е бил посетен от крадци и обран. Задигнати са и два велосипеда (показани на снимките по-долу). Ако случайно попаднете на следа или каквато и да е информация за тези колела, моля свържете се с мен
на 0885 184 342 или пишете на: [email protected]. Предварително благодаря за всякаква информация!

Изображение

Изображение
Аватар
БайКария

Рейтинг: 1955

Мнениеот conecto » Чет Сеп 03, 2009 12:43 am

Здравейте,
забелязан е светлосин Драг Онтарио (размер S) в района на базар Илиянци (входа откъм горичката, автобус 86), вилка XCM, черна стойка за вода (само тези компоненти запомних), каран от някакъв циганин (онези с фактурите). Предполагам, че колелото е откраднато отдавна, защото беше много издрано, със седалка тип Балканче. Все пак някой може да си го познае :agree:
Аватар
conecto

Мнениеот Georgi_pl » Чет Сеп 03, 2009 4:16 pm

БайКария написа:Току що ми се обади един приятел, който в момента не живее в България. За съжаление апартамента му е бил посетен от крадци и обран. Задигнати са и два велосипеда (показани на снимките по-долу). Ако случайно попаднете на следа или каквато и да е информация за тези колела, моля свържете се с мен
на 0885 184 342 или пишете на: [email protected]. Предварително благодаря за всякаква информация!

Изображение

Изображение

Здравейте!Ето допълнително описание на изчезналите велосипеди:
-Specialized enduro 2007 тъмно сив, вилка Fox 36 Van rc 2, монтаж ХТ 2009 , капли -крос макс ХЛ Диск, шок фокс ДНХ -аир-3
-Жълто колело с гравирано името на собственичката върху горната тръба на рамката (Jana), вилка Fox 32 ванила Р-130мм ,шок сид 165мм
монтаж деоре,курбел и спирачки ,ЛХ останалото ,карбоново колче на седалката. Ще съм изключително благодарен за всяка информация по въпроса.
Прикачени файлове
IMG_0001.JPG
IMG_0001.JPG (162.47 KiB) Прегледано 16208 пъти
Georgi_pl

Рейтинг: 1180

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум