Трябва да си върна част от думите назад - в Младост наистина има повече велоалеи от колкото предполагах и то направени добре.
Но това още повече засили интереса ми към това защо в такъв случай е направена тази простотия по ул. д-р Атанас Москов

както и на няколко други места...
hitar_potter, винаги съм избирал именно кварталните улички, пред булевардите или основни артерии. Това да цепиш едва ли не по права линия към дестинацията, да липсват трафика, въздуха около него, напрежението... изобщо "света" на 100 метра навътре е коренно различен.
За частта от McDonalds до метрото - така или иначе винаги съм минавал от там и като вътрешноквартални улички - никога не е имало проблем с коли и имаше свободата да се движши както ти е удобно. Сега с тази велоалея е много по-неприятно. Тя всякаш е за това да отведе незнаещите - към метрото.
Сега според мен след като има такава "фуния" - към него, която да събере придвижващите се с колела от такъв район към него - правилна стъпка според мен ще е разрешаването за превозване на колела в него
при определени условия. За това обаче съм по-скоро скептичен в отношение на спазването на тези условия от страна на колоездачите.
Така нелогичният й завършек ще се осмисли - Какво по-добро от това един работещ в бизнес парка в Младост и живеещ на няколко километра от метростанцията в Обеля да използва колело в такъв случай. Сега пред подобни хора избора е кола или смяна на 3 превозни средства, ако не искат да загубят час и половина за едната посока.