Важна тема: online магазини и интернет пазаруване

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Мнениеот jivkonik » Нед Ное 18, 2007 2:07 pm

outfaced написа:един сайт, на който попаднах ... поне аз намерих някой неща там, дет иначе ги няма в другите

http://www.bikeman.com/

цените поне на пръв поглед са ОК

Е да, но не пращат в чужбина. Трябва ти човек да го получи и да ти гопрепрати....

International Orders
Bikeman is currently not processing international orders.

We are working on a system to process international orders efficiently. Until that time we are not accepting new international orders. We are sorry for any inconvenience and hope in the future to be able to serve your needs. Thank you for your patience. We want to maintain a good relationship with our international customers and hope that you continue checking our site for future updates.

Bath Cycle and Ski / Bikeman.com
US Route 1, PO Box 372
Woolwich, ME 04579
Phone: 207-442-7840
Fax: 207-442-0936
Zip Code: 04579
Аватар
jivkonik

Рейтинг: 2000

Мнениеот outfaced » Нед Ное 18, 2007 5:15 pm

ахъм ... и на мен таквас ми е идеята :)
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот jivkonik » Пон Ное 19, 2007 10:31 am

outfaced написа:ахъм ... и на мен таквас ми е идеята :)

Само отчети факта, че НАЙ-ВЕРОЯТНО приемат само платежни средства от страната си, няма да приемат плащане по Интернет с наша кредитна карта, значи "твоя човек" трябва да го натовариш и със задължението да ти плати нещата, пък после "как ще се оправяте с парите" не знам ;)
Аватар
jivkonik

Мнениеот outfaced » Пон Ное 19, 2007 11:20 am

е това вече не го бях помислил :dunno: :crap:
Аватар
outfaced

Мнениеот did » Пон Ное 19, 2007 11:23 am

outfaced написа:е това вече не го бях помислил :dunno: :crap:

Че какъв му е проблема на твоя авер да ги плати и получи?
:dunno:

щом е решил за прави услуга - да я прави докрай.
Аватар
did

Мнениеот jivkonik » Пон Ное 19, 2007 11:47 am

did написа:
outfaced написа:е това вече не го бях помислил :dunno: :crap:

Че какъв му е проблема на твоя авер да ги плати и получи?
:dunno:

щом е решил за прави услуга - да я прави докрай.

Авер, авер ама я му направи една сметчица да ти плати $800 - $1000 за някоя прилична вилчица - рамчица и ко праим?
Хинт: аверчето в чужбина ако има PayPal акаунт (и платеца тук ако има такъв, или има приятелче, или некоя услужлива "форумна дружка") може да му преведе сумата за секунди без допълнителни финнасови усложнения! :agree:
Ако реши по Western Union, или MoneyGram да му ги пусне - плаче майката от КОМИСИОННАТА които взимат тези!!!! :bawling: :bawling: :bawling:
Аватар
jivkonik

Мнениеот outfaced » Пон Ное 19, 2007 2:31 pm

тва с PayPal-а ми се види варинат.
Едно време имаше някакви ограничения за БГ, има ли ги все още?
Какво се иска сеаг за да си направя PayPal акаунт от тука?

Иначе дружката е беден студент и верно няма да понесе таква покупка :D
Аватар
outfaced

Мнениеот jivkonik » Пон Ное 19, 2007 2:48 pm

outfaced написа:тва с PayPal-а ми се види варинат.
Едно време имаше някакви ограничения за БГ, има ли ги все още?
Какво се иска сеаг за да си направя PayPal акаунт от тука?

Иначе дружката е беден студент и верно няма да понесе таква покупка :D

За щастие няма ограничения в сумите за изпращане и приемане на пари през PayPAl за целокупния българския народ!
Иска се да си направиш акаунта и да добавиш в него международна кредитна карта от вида VISA, MasterCard издадена от наша банка. Някои твърдяха, че приема и VISA Electron дебитни карти, но за това не мога да кажа със сигурност. След добавянето на тази карта ПЕйПАл ти удържа една сума от нея в размер на 1.5 ЕВРО (която ти се връща при пръво плащане с Пейпал). Целта на удръжката е в месечното извлечение по картата си да видиш тази транзакция, която върви с един номер. Номера се въвежда в Пейпал системата от теб и така потвърждаваш, че притежаваш тази карта и тя е активна вече за работа с ПЕйПАл.
ЗА да получиш или изпратиш пари на човек по ПЕйпал само трябва да знаеш e-mail адреса му, с който е регистриран в системата.
Аватар
jivkonik

Мнениеот outfaced » Пон Ное 19, 2007 3:25 pm

гут гут :)

а това получих от въпросния магазин току що по повод запитването ми за покупки извън САЩ

At the current time Bikeman.com is not set up to process international orders via our online order system. However we are completely set up to ship internationally. Please note that at the current time Bikeman.com can only accept payment for international orders via PayPal. (This does include Canada) If you are unfamiliar with PayPal, it is briefly explained towards the end of this page.

Please read ALL of the following information about or international ordering procedures and terms before contacting us. We understand that this is somewhat cumbersome, but at the moment this is our best solution for filling international orders.

If you have any questions please email them to [email protected]

If...

1. You know what you want, and have part #s
2. You have a PayPal account
3. The items will fit in the USPS Flat rate shipping 20 pound box. (11" x
8.5" x 5.5" OR 11.875" x 3.375" x 13.625"), or can be shipped First Class (less than
24” in any dimension and under 4 pounds.

Then...

You can e-mail [email protected] with ...

1. The total amount of the parts plus $25.00 Priority if Canada or Mexico, $40.00 Priority for the rest of the world., or $200 First Class to any destination.
2. Your shipping address.
3. A list of the parts you are ordering.

PLEASE be sure to e-mail [email protected] after you have submitted
your PayPal order. That way we will know to look for your order.

If your order does not meet the guidelines above (primarily relating to shipping size or weight), please read the following order instructions:

Order Instructions:
To complete an international order the order can be emailed to: [email protected]

Please include the Bikeman product codes of the items that you are looking for, along with the quantities desired.

Example: 1 x cr8199 - RaceFace Evolve X-Drive SS 175mm 34T Crankset w/ BB
2 x fd9700 - Campagnolo Record QS Front Derailleur, Braze-on 9/10 Carbon

Please include the shipping address to which the order can be shipped.

Bikeman will respond to you, via email, with a confirmation of our ability to fill the order and with a shipping quote.

If you would like to go ahead with the order you can send your payment via PayPal to the address [email protected]. (for more info about PayPal please see bellow.) After sending your PayPal payment please confirm your payment via email with [email protected]

Terms:

Orders: Must be a minimum of $50.00usd prior to shipping.

Order Processing Time: As opposed to our "Ships within 3 Days" Posted on our website, international orders will Ship within 5 Business Days.

Shipping: Bikeman.com prefers to ship USPS. Your order will be shipped with a full declaration of its value and contents. Bikeman.com WILL NOT FALSIFY THE VALUE OF YOUR SHIPMENT.

Bikeman.com is not responsible for the reliability of the USPS or its time in transit.

Flat Rate Shipping Option A:
For certain size packages weighing under 20lbs USPS offers a flat rate Priority International shipping option. USPS offers 2 box sizes:

1: 11" x 8.5" x 5.5" up to 20 pounds
2: 11.875" x 3.375" x 13.625" up to 20 pounds

Please note that to qualify for this flat rate shipping, your package MUST weigh under 20lbs

Costs:
Canada and Mexico: $25.00usd
The rest of the world: $40.00usd

Time in transit on this option is 6-10 business days.

Flat Rate Shipping Option B:

We also offer USPS First Class International flat rate shipping option as follow…

Less than 24” longest dimension, and less than 4 pounds for $20.00, regardless of destination. Service time varies, but is usually 6-10 days.

For all other shipping quotes please follow the above order instructions.

About PayPal:
At the current time PayPal is the only method of payment that we accept for international orders.

PayPal is an online solution for transferring funds. It is extremely efficient and reliable.

If you wish to pay with a major credit card, our system is not capable of processing international cards (this does include Canada) But you can use a Major Credit card to fund your PayPal account.

Please visit paypal.com for more information about PayPal.
Аватар
outfaced

Мнениеот did » Пон Ное 19, 2007 4:58 pm

Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот x6x » Пон Ное 19, 2007 8:35 pm

Аз си пазарувам с Virtual VISA на ДСК безпроблемно от 2 месеца!

Държиш я на 0 лв. и при нужда превеждаш нужната сума в лева и отсреща си взимат в нужната валута по курса за деня без никакви месечни/годишни такси и други ебавки които очаквах
Сюрприза беше при поръчка за 450 паунда да ми вземат 439 по курса за деня и chainreaction.com си пишат 450.хх сметката - точна.Връщаш остатъка левчета по дебитната и всичко 6+
Аватар
x6x

Рейтинг: 1577

Мнениеот outfaced » Вто Ное 20, 2007 8:08 pm

абе къде мога да си видя тракинг номера на поръчката от chainreactioncycles :confused: :dunno:
получих писмо, че е шипната, ама никъде не виждам номер с който да я проследя
Аватар
outfaced

Мнениеот x6x » Вто Ное 20, 2007 8:57 pm

My Account/View your orders/View Order Details оттам с номерчето на www.parcelforce.com
Аватар
x6x

Рейтинг: 1577

Мнениеот outfaced » Вто Ное 20, 2007 9:08 pm

x6x написа:My Account/View your orders/View Order Details оттам с номерчето на www.parcelforce.com

---

до тук добре, ама после
Upon leaving the UK the parcel is entered into the GLS network and allocated a new shipping reference for delivery to you by a local courier.

после ще появи ли някъв друг номер с който да следя вече на сайта на GLS или с тоя си номер и на сайта на parcelforce се проследява до БГ
Аватар
outfaced

Мнениеот Sky_Knight » Вто Ное 20, 2007 10:15 pm

@outfaced Този номер е постоянен. Когато пратката премине в БГ (а дори и преди това) можеш да влезеш в сайта на БГ пощите - www.bgpost.bg и там да въведеш номерчето и ще видиш информация подобна на тази в ParcelForce.

В сайта на БГ пощи ще разбереш и кога пратката ти е минала през митница, кога се е върнала. След като се е върнала е време да отидеш и да си я вземеш (аз така направих, понеже като им звъннах, защо вече 2ри ден не ми я доставят и казаха че имали проблеми с куриерите), но пък се сещам, че ти си от Пловдив, така че може да е по-добре там и да ти я докарат :) Ама нз. Видиш ли че "Item is returned from customs", знай че е готова за вземане. Успех :agree:
?
Аватар
Sky_Knight

Рейтинг: 1849

Мнениеот outfaced » Вто Ное 20, 2007 11:06 pm

митница? нали сме в ЕС :confused: :dunno:
Аватар
outfaced

Мнениеот Pr3d4t0R » Вто Ное 20, 2007 11:43 pm

Това няма значение. Пратките минават през митница, където се проверяват документите им. Просто технически детайл. За нашата поръчка това е отнело около 1 час. Формалности... какво да ги правиш ;) Така че не се коркай :) Прави се това, което е описал Sky_Knight. :popcorn:
Аватар
Pr3d4t0R

Мнениеот jivkonik » Сря Ное 21, 2007 10:47 am

Pr3d4t0R написа:Това няма значение. Пратките минават през митница, където се проверяват документите им. Просто технически детайл. За нашата поръчка това е отнело около 1 час. Формалности... какво да ги правиш ;) Така че не се коркай :) Прави се това, което е описал Sky_Knight. :popcorn:

Нещо системката им се издъни, последната ми пратка от САЩ още е със статус "изпратена от чужбина" в справката на сайта на нашите пощи, а си я взех преди седмица. Няма статус "пристигнала в БГ", няма статус "на митница, върната от митница". Явно и там стават пропуски.... :dunno:
То това да им проблема само на нашите пощи.....
След като ми спряха пратката и ме караха да ходя на разменната пощенска станция на митницата, без видима причина (стойността на пратката е под праговете за обмитяване), платих си като поп 4 лв за да си я взема се ядосах и пратих до обявения на сайта им мейл следното писмо:

"Здравейте!

Бих искал да Ви попитам какво налага спирането на част от колетните пратки, които получавам от чужбина и не доставянето им до локалния ми пощенски клон!? Получавам известия да ги взема в Централната разменна станция към Митница София?

Говоря ви за конкретна пратка номер CJ301005206US пратена от САЩ с услугите на USPS, към пратката има надлежно попълнена митническа декларация от електронния магазин, извършил продажбата указващ стойността и от $21.97. Тази стойност е под обмитяваните прагове за колетни пратки на частни лица, нали така?

В разменната ви станция на гише 24 срещу 4 лв. и издадена касова бележка взех необходимата квитанция, с която си взех колета на гише 30. Не беше викан митничар, който да изисква плащането на мито и ДДС, което е нормално с оглед стойността на пратката.

Това, което аз не разбирам в случая е:

1. Защо аз трябва да плащам още 4 лв. за нещо, за което съм платил вече не малка сума за доставка?

2. Защо трябва да ходя до Разменната пощенска станция в работно за мен време, при положение, че съм дал домашен адрес за доставка?

3. Защо това нещо се случва само с част от пратките ми от чужбина, а друга част идват до кварталния ми пощенски клон 1324 и ги взимам от там без допълнителни разходи от моя страна? Говорим за пратки получавани от страни извън Еврозоната (САЩ и Хонг Конг), пратки, които получавам от страни от Европейския съюз винаги идват в кварталния ми клон 1324 и ги взимам от там без допълнителни разходи.

4. Има ли нормативен документ указващ точно правилата за работа на Български ПОЩИ с частните колетни пратки? Къде може да се прочете този документ?

Надявам се да получа скоро отговор на поставените от мен запитвания, благодаря и лека работа!

С Уважение: Ж.Николов"

Както може да се очаква - отговор за сега нямам. Мисля другата седмица да пусна жалба до Комисията за защита на потребителя. Имам всички митнически докумети от американска страна за пратката, както и документа за плащането на таксата и квитанцията от нашите Пощи.
Тази практика определено е в ущърб на потребителите, обрагодетелства пряко Пощите, явно е утвърденя от тях (защото си издават фискален бон и квитанции, не е да си взимат служителите парите в джоба). Преди година и нещо тази такса беше под 2 лв, но сега вече изнагляха, баси! :(!:
Въпроса е докога ще си плащаме всички като Попове безропотно?!
Аватар
jivkonik

Мнениеот Sky_Knight » Сря Ное 21, 2007 12:23 pm

Честно казано, тази такса от 4 лв не знам защо се плаща. И ние я плащахме при доставка от САЩ. Но при нас случаят беше, че бяхме в нарушение (леко по-висока стойност) и не ме интересуваше много - важното беше да мине. А пратките от ЕС, които се изпращат чрез EMS - експресната услуга на БГ пощи, по принцип ги носят до врата с куриер без да плащаш каквото и да било. Но специално за София куриерите им са малко и имат проблеми с доставките, и е по-добре човек да си отиде на място да си вземе пратката. Там се ходи обаче на гише 1 в разменната станция и нищо не се плаща. Само се подписваш и готово. Но въпреки това е голяма мизерия. Влизаш през входа на митниците - красиво, чистичко и като влезеш в частта на пощите.... :crap: Някакви порутени покриви, олющени стени, решетки...
?
Аватар
Sky_Knight

Мнениеот jivkonik » Сря Ное 21, 2007 1:53 pm

Sky_Knight написа:Честно казано, тази такса от 4 лв не знам защо се плаща. И ние я плащахме при доставка от САЩ. Но при нас случаят беше, че бяхме в нарушение (леко по-висока стойност) и не ме интересуваше много - важното беше да мине. А пратките от ЕС, които се изпращат чрез EMS - експресната услуга на БГ пощи, по принцип ги носят до врата с куриер без да плащаш каквото и да било. Но специално за София куриерите им са малко и имат проблеми с доставките, и е по-добре човек да си отиде на място да си вземе пратката. Там се ходи обаче на гише 1 в разменната станция и нищо не се плаща. Само се подписваш и готово. Но въпреки това е голяма мизерия. Влизаш през входа на митниците - красиво, чистичко и като влезеш в частта на пощите.... :crap: Някакви порутени покриви, олющени стени, решетки...

Аз не споря с тях по тезата - "ако пратката ми е над някакъв праг - ми я спират, отивам на място, срещам се с митничар, уточняваме има ли сборове и какви са те, плащам си ги (ако ги има), ако не само таксата от 4 лв и си взимам пратката". Факта, че ми идват до пощенския клон неща от Хонг Конг и САЩ, че си ги взимам без допълнителен разход от моя страна, а отделни пратки се спират (по-големички на габарит, с това впечатления съм останал) избирателно и за тях се искат тези 4 лв ми намирисва на гнило! Или нямат ясно обоснована нормативна уредба с правила засягащи този род пратки, или имат, но така са я покрили дълбоко, че и те не я знаят и действат както им падне! А дори и да имат - тази наредба подлежи на обжалване във въпросната Комисия, а защо не и в Комисията за защита на конкуренцията? В крайна сметка като платиш $19 -$20 за пощенска доставка очакваш, ако не е над облагаемите прагове да ти дойде ако не в пощенската кутия (както са ми идвали малки неща), то поне в кварталния пощенски клон и да си я вземеш без повече разходи!
Аватар
jivkonik

Мнениеот Sky_Knight » Сря Ное 21, 2007 4:18 pm

:nono: Виж сега - съгласен съм с теб, че качеството на услугите на Български пощи не е такова, каквото трябва да бъде. Но всичко при тях е регламентирано. Също така и въпросната такса от 4 лв, която се оказва всъщност, че не на лотариен принцип. За повече информация виж тук:

http://www.bgpost.bg/index.php?page=prices

А по-конкретно цените на международни колетни пратки. Там във файла са посочени точно тези 4 лева такса. Те са за, цитирам "представяне на входящ колет пред митница". Това е допълнителна услуга за колетните пратки, които са пратени чрез универсалната услуга на Български пощи. А също така е посочено, че пратки над 2 кг подлежат на задължителен митнически контрол, което обяснява и таксата (с други думи - правилно си забелязал). Другият вариант е да се пращат/получават чрез EMS. За тази цел обаче от чужбина трябва да е избрана съответната услуга. Тогава я няма тази такса от 4 лв, защото тя е включена в цената на услугата.

Според мен Български пощи са тръгнали на прав път, поради много причини - една от които е, че сa сертифицирани по ISO за качество на предлаганата услуга. Т.е. може да се бавят, може да има неуредици, но всичко е регламентирано.

Иначе си прав, че трябва да си търсим правата. Но за да правим това, трябва да сме сигурни, че сме прави в собствените си твърдения.
?
Аватар
Sky_Knight

Мнениеот jivkonik » Сря Ное 21, 2007 4:48 pm

Sky_Knight написа::nono: Виж сега - съгласен съм с теб, че качеството на услугите на Български пощи не е такова, каквото трябва да бъде. Но всичко при тях е регламентирано. Също така и въпросната такса от 4 лв, която се оказва всъщност, че не на лотариен принцип. За повече информация виж тук:

http://www.bgpost.bg/index.php?page=prices

А по-конкретно цените на международни колетни пратки. Там във файла са посочени точно тези 4 лева такса. Те са за, цитирам "представяне на входящ колет пред митница". Това е допълнителна услуга за колетните пратки, които са пратени чрез универсалната услуга на Български пощи. А също така е посочено, че пратки над 2 кг подлежат на задължителен митнически контрол, което обяснява и таксата (с други думи - правилно си забелязал). Другият вариант е да се пращат/получават чрез EMS. За тази цел обаче от чужбина трябва да е избрана съответната услуга. Тогава я няма тази такса от 4 лв, защото тя е включена в цената на услугата.

Според мен Български пощи са тръгнали на прав път, поради много причини - една от които е, че сa сертифицирани по ISO за качество на предлаганата услуга. Т.е. може да се бавят, може да има неуредици, но всичко е регламентирано.

Иначе си прав, че трябва да си търсим правата. Но за да правим това, трябва да сме сигурни, че сме прави в собствените си твърдения.

Опса, чета чета там, дато ме прати.... малко странна логика да сложат онзи ред за 4-те лв при ПРИЕМАНЕ на пратка в една забележчица отдолу в документ, основно предназначен за показва тарифите за ИЗПРАЩАНЕ на пратки, но както и да е, поне го има написано все пак някъде! :agree:
Това, за 2-та килограма пратка къде го видя написано? Аз не го намерих никъде :V: , а моята пратка според техния стикер е 0.720 гр. Явно са решили и не я да проконтролират.... странно защо, при наличие на прикачени фактура и митническа декларация във външен джоб (както по принцип правят онлайн магазините, когато пращат нещо за чужбина).
А как да си обясня, че за 2 месеца получих точно 4 пратки от Хонг Конг, не по ЕМС услуга, а по най-ефтината им пощенска услуга, дойдоха в кварталния ми пощенски клон и ги взех без тази такса?
Едната от тях със сигурност бе по-тежка от въпросната ми последна пратка?! Е това не мога да го разбера - как те си решават една пратка дали да я проверят (дадат на митница) дали не?! При положение, че в случая всички идват от страни извън Еврозоната?
Относно взимането на ISO сертификат за качество само ще ти кажа, че скоро и нашата фирма взе... покрай цялата процедура останах с впечатлението, че и аз у нас да реша да си взема ISO и у нас ще го искарам успешно.... :D като си платя съответните такси и ми направят нужния одит.... А щом и Пощите са успяли, с техните мазни бакалски тефтери, дето всичко пишат на ръка.... евала! :agree: :rofl: :rofl: :rofl:
Аватар
jivkonik

Мнениеот Sky_Knight » Сря Ное 21, 2007 5:04 pm

Пак зависи дали са били пратки с обявена стойност или не. Но всички пратки минават през митница. Разликите според мен идват от грешки и незнание на персонала.

Забележката за сертифицирането, ще я оставя без коментар, защото ще стана спам и флуд и не ми се иска някой админ да ме прасне с греблото по тиквата :D

Важното обаче е, че пристигат нещата - по един или друг начин :agree:
?
Аватар
Sky_Knight

Мнениеот jivkonik » Сря Ное 21, 2007 5:24 pm

Sky_Knight написа:Пак зависи дали са били пратки с обявена стойност или не. Но всички пратки минават през митница. Разликите според мен идват от грешки и незнание на персонала.

Забележката за сертифицирането, ще я оставя без коментар, защото ще стана спам и флуд и не ми се иска някой админ да ме прасне с греблото по тиквата :D

Важното обаче е, че пристигат нещата - по един или друг начин :agree:

С обявена стойност бяха пратките, купувани от е-бей, но това надали има значение вече....Явно и в Пощите има тълкуване на някои правила, сага чакам от Хонг Конг още една пратка от онлайн магазин и ще видя какво ще стане....
Благодаря ти за намесата, и че ми показа "скритата забележка" в онзи файл ;) .. странното е, че още нямам отговор на мейла ми до тях... :dunno: Беше редно някой да ги чете тия мейли и да отговори, тук си имаме такъв човек, администратора на сайта ни, който отговаря или ако не е в компетенцията му прераща входните писма на който трябва да отговори!
Аватар
jivkonik

Мнениеот Sky_Knight » Чет Ное 22, 2007 8:40 am

A, за нищо :) Нали и аз съм ходил/ходя да се разправям с госпожите от пощите :D Но смятам, че най-лесният вариант за пазаруване е от chainreactioncycles.com Някои неща са сравнително на прилични цени, някои доста скъпи, други обратното, но при всички случаи, ако се съберат повече хора е изгодно, бързо (от кликването до отварянето на колета 6 дена и 18 часа и 36 минути ;) ) и сигурно. А това за Хонк Конг - за онлайн байк магазин ли става дума или други неща? Дано поне имат английска версия на сайта, че иначе :confused: :rofl:
?
Аватар
Sky_Knight

Мнениеот jivkonik » Чет Ное 22, 2007 10:31 am

Sky_Knight написа:A, за нищо :) Нали и аз съм ходил/ходя да се разправям с госпожите от пощите :D Но смятам, че най-лесният вариант за пазаруване е от chainreactioncycles.com Някои неща са сравнително на прилични цени, някои доста скъпи, други обратното, но при всички случаи, ако се съберат повече хора е изгодно, бързо (от кликването до отварянето на колета 6 дена и 18 часа и 36 минути ;) ) и сигурно. А това за Хонк Конг - за онлайн байк магазин ли става дума или други неща? Дано поне имат английска версия на сайта, че иначе :confused: :rofl:

ДА, Chainreation ми е от фаворитите при пазаруване от зоната на ЕС, досега никакви проблеми с тях. От Хонг Конг - GSM аксесоари, батерия, аксесоари за SONY PSP и др. Имат доста добри магазани за такива неща, доставката до тук e от порядъка на $5 -$10, в Е-бей също е пълно със стоки на търговци от този регион. Коректни са, е продават и ментета (по е-бей основно, цената им е в пъти под тази на оригиналния продукт, така че купувайки ясно осъзнаваш за каква стока иде реч.... ), но онлайн магазините им (по-големите) обикновено си държат на реномето и не продават подобни стоки.
Аватар
jivkonik

Мнениеот outfaced » Пон Ное 26, 2007 6:39 pm

всичко си пристигна ... точно за 1 седмица и напълно проследимо по нет-а

щяха да ми го донесат у нас, ама понеже бях на работа се наложи да се разходя до пощата :)

иначе всичко е 6, евала ... много удобно
да не кажа по удобно от пазаруването в БГ, къдото все пак се налага да се разправяш с наложен платеж и с куриери, дет ако не си си у вас, те карат да ходиш на майната си да им търсиш офиса (а поща има във всеки квартал)
Аватар
outfaced

Мнениеот URNEST » Сря Фев 06, 2008 5:16 pm

Четох, четох...и пак имам неяснотий.
Та, да речем искам да закупя стока от електронен магазин в USA (напр. JensonUSA) на стойност ~400$.Разплащането става чрез кредитна карта, като ми изтеглят необходимата сума от съответната банкова сметка.Към тези в случая ~400$ се добавя и стойността на доставката - да речем ~50-60$..Това ли е всичко?Какъв адрес трябва да дам?Стоката ще мине ли през митница и евентуално ще са необходими ли допълнителни разходи - ДДС, мито?...или те са включени към доставката, ако не как да ги платя?Ще имам ли среща с митничар?Ако дам точния адрес нали би трябвало пратката да дойде директно в пощата в моя град откъдето да си я получа при представяне на документ?Такива ли са нещата или ми се губи някой тънък момент?Благодаря предварително.
Аватар
URNEST

Мнениеот bikerider » Сря Фев 06, 2008 5:57 pm

Не. Пратката ти идва от страна извън ЕС (USA) и подлежи на облагане с мито и ДДС. Съответно ще бъде спряна на митницата и ще получиш известие да отидеш и да освободиш пратката.
Всичко това, ако стойността е над необлагаемия минимум. В противен случай би трябвало местния представител на съответния куриер да ти достави пратката до вратата или поне да те извести къде да си я вземеш.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот URNEST » Сря Фев 06, 2008 6:28 pm

Благодаря за отговора.Значи ще трябва да отида до софийската митница и там да се разбирам с митничарите :evil: А как мога да сметна какъв данък ще имам на стока ~400$.
Аватар
URNEST

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум