Да пребориш куче

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Да пребориш куче

Мнениеот taurus13 » Пет Ное 21, 2014 1:06 pm

Сега се сещам за една история как се надбягвах с едно куче. Бях си закарал колелото на вилата на моите родители и рекох да се разходя из околията на селскостопански велотуризъм. На отиване, на едно превалче в една махала ме залая едно проклето селско куче. Сляза ли от колелото, подвива опашка и мирува, но кача ли се скача по мен. И така ходи след мен пустото добиче и ме кара да пешеходя, па аз най-мразя туристунгерството...за кво съм си купил колело баси. Отървах се от него някак, но хей то го след някакви си часове се сетих, че съм огладнял и трябва да се прибирам...за съжаление по същия път. Избутвам стръмния път към хълмчето с къщата, а то седи горе на полянката, ни лук яло, ни лук белило, ни лук пържило...изобщо самата невинност. Изотвътрешно почуствах силно негодувание от тази му подлост - така де, ако ще лаеш лай, бъди куче...а то подло седи там и само ме дебне да се кача на колелото, та да ми скочи изотзадзе. И в тоя момент у мен се роди план за отмъщение. Избутах до там дето почва надолното, превключих на 3-9, засилих леко колелото, хоп отгоре и газззззззз по надолнището. Онуй ми ти псе се побърка - кат скочи да тича, ще си счупи краката, чак ми стана жал за него. Търчи колко може, но не достига - седи на едни 7 метра зад гумата ми и не му се отдава да скъси повече тази дистанция. Аз, за да съм още по-гаден от време на време му пускам една лека задна спирачка в прахоляка и му напълвам муцуната с прах и пясък. :evil: След около половин километър изнемощя и започна да губи битката. Аз съм се обърнал леко назад, за да гледам сценката и се кефя, когато песа се отказа и спря. В този момент погледнах напред и какво да видя....остър завой..леле...спирачки. Обаче тогаз, поради известна неопитнос,т ще да съм натиснал малко повече предната, поради което колелото се изправя на предна гума. Викам си, е са се пребих като куче. Обаче невероятно...колелото продължава на предна гума и аз върху него стиснал спирачките - не смея на гъкна, не смея да мръдна, само наблюдавам като случаен минувач. Така изминах на предна гума около 10 метра...баси, тва и в цирка не го могат(не друго, ама им е по-къса от 10 метра арената). По някое време, слава на всевишния и неговите служби по кинематика и динамика, задната гума леко се спусна и плавно се приземи. До този момент съм бил твърде вцепенен и ангажиран да изпращам послания до съответните места горе, за да осъзная неизбежността на намиращият се пред мен остър завой, от външната страна на който, след еднометров пад, следва стена от изкласили шипки. Спирачки на макс.....хрущене на гуми...праххх и камъни...ще спре...не няма да спре...скачаааайййййй...фиуууу..ааааа... бам...прассс.
..........................................................................
Обичам шипков мармалад боже, но когато ти казах, че искам шипков мармалад, нямах точно предвид да се направя на мармалад у шипките.
Изображение
Аватар
taurus13

Рейтинг: 2000

Мнениеот Admin » Пет Ное 21, 2014 4:28 pm

Милко, пак ми оправи деня. :rofl:

Аз заради кучета съм развивал най-високите си скорости по баир нагоре, при това започвайки от ниска предавка. :lol:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот puleto » Пет Ное 28, 2014 10:49 pm

С кучетата лошата част е че стават все повече. Имам различни случаи, но най- чудние че веднъж паднах. Карах само с 5 км./ час в града и това ме изненада и аз от стряскането паднах. Съвсем безобидно но все пак кофти. Обикновено спирам за да не ги дразня, ама това не го видях. Също се навеждам за камък и те се плашат защото обикновено са замеряни преди и знаят какво е. Е правил съм и глупости. Често се спускам по Драган Цанков защото от там ми е пътя и така видях три кучета в гората да си лежат. Понеже е нанадолнище не спрях както обикновено а се засилих надолу и те ме подгониха. Много бързо съжалих защото колкото и бързо да карах те не се отказваха, нали и на тях им е нанадолно... Накрая се отказаха ама аз си се изплаших. Няма рецепти за всички случаи...
puleto

Рейтинг: 1006

Мнениеот windv » Пон Дек 01, 2014 6:30 pm

puleto написа:С кучетата лошата част е че стават все повече.

точно кат мангалите... ;)
~~~o)Ѣ(o~~~
Велоделия - заигравки с хвърчалници :spin:
Аватар
windv

Мнениеот subritual » Вто Дек 02, 2014 1:50 pm

windv написа:
puleto написа:С кучетата лошата част е че стават все повече.

точно кат мангалите... ;)

Ами.. аз не съм съгласен с това твърдение, що се отнася до центъра. Напротив, котки се развъждат спокойно, та даже и не ги е страх от кучетата, което донася известна фрустрация на моето.
Само с отдалечаването от централните части и стигайки до селските райони, там котките се паникьосват, както си е и редно :rofl: :beer:
Аватар
subritual

Мнениеот gosh6o » Сря Дек 03, 2014 9:37 pm

http://vbox7.com/play:d8f221fed1 кученцата им били проблема :evil:
Аватар
gosh6o

Рейтинг: 1355

Мнениеот subritual » Пет Дек 05, 2014 11:40 pm

Само дето клипът е фалшив. :beer:
Аватар
subritual

Мнениеот Diabolikkant » Сря Дек 10, 2014 7:21 pm

Я да се прехвърлим тук с дискусията. Абе да ви кажа след последната ми среща с куче, трябваше да давам пари на шивач, да ми зашива крачола, още пари за нов протектор за крачол, защото стария беше някакъв от тия пласмасовите, който беше сдъвкан заедно с крачола ми, а и падане с 20 - 25 км/ч заради едно животно което е решило че не му харесват велосипедите.... нямам нищо против да му измия лицето един път, и да знам че повече няма да ме закача, от колкото да го заливам с вода и прочието само да го дразня и ядосвам още.

Освен това ми се е случвало и да изненадвам куче, примерно завивам и на изхода на завоя - изненада - куче, и кучето да подскочи стреснато от ставащото, и да не ме подгони, и да не ме лае, тогава и аз си го подминавам, без да му обръщам внимание без да го пръскам със спрейове или с вода. Иначе често ми се е случвало, улично куче да подгони друг байкър пред мен, тогава просто се засилвам и забивам предната гума в кучето. Резултата е същия като със спрея, другия път кучето бяга, защото е научено че от заяждане с велосипедисти боли.

Изключения правя, ако има малки бебета на улицата и майката водена от майчински инстинкти, си пази бебетата, тогава не съм агресивен нито към майката, нито към бебетата, и търся мирни решения като слизане от байка, бутане, смяна на посоката, минаване по успоредна пряка. Иначе на улицата където работя имаме едно женско куче, казва се рижка защото е рижаво, рижка имаше много малки, ама никога не ми е налитала, спирал съм с байка, и виждам как рижка идва мирно, прибира си малките от улицата, и не ме лае не ме напада, въпреки че си пази малките. когато ги прибере минавам бавно и тя само ги пази да не излезнат. често ми се случва като свърша първа смяна в бакалията, да взема някой кренвирш който не става за продажба, и да го обеля и да го дам на рижка, защото от както и пораснаха малките, винаги идва да се радва и да се закача приятелски. Рижка в последствие научи малките си да не лаят по колелета, и общо взето глутницата на рижка са 9 кучета, и нито едно не лае по никой велосипедист, и всеки велосипедист който идва в квартала, се шашка от глутницата, но после вижда че глутницата не му обръща внимание, и той си яхва байка и си минава необезпокояван, не го гонят не го лаят, не го хапят. Абсолютно всеки велосипедст минава необезпокояван, от глутницата на рижка.

Идеята за колчето ползвано като палка ми хареса, макар че аз в разправията си с разни "природозащитници" имам друга форма използване на байка като оръжие, подминавам го, обръщам, превключвам на най-бавната предавка която има байка и спирам плътно в него, докато върви разправията, си повдигам десния педал, защото при мен десния крак е водещият и по-силният и когато ми посегне, разко изтеглям предницата нагоре с пълната си сила, и едновременно с това, рязко настъпвам предварително подготвеният педал с пълната си тежест. резултатът е моментален край на разправията, защото "природозащитника" не е в състояние да продължи да се прави на мачо. обикновено, същият природозащитник като ме подбере втори път, и ме види да въртя като луд и байка едвам да напредва, вече има идея какво става, и като ме види че си повдигам педала, обикновено се оттегля от спора, защото знае какво е следващото действие.

Принципно съм мирен човек и мразя насилието, и гледам на байка като спортен уред не като оръжие, но неволите в София, са ме научили, че всичко трябва да ти е оръжие и че за НЕЩАСТИЕ, не важи силата на правото, а правото на силата.

Иначе Ако има някой съфорумец в Ж.К. Борово в София обаждайте се, аз съм от Ж.К. Борово, може да си направим някоя приятелска градивна среща.
Diabolikkant

Рейтинг: 1120

Мнениеот MIKEY MOUSE » Чет Дек 25, 2014 8:52 pm

1416141085_26.jpg
1416141085_26.jpg (163.51 KiB) Прегледано 4415 пъти

...е ми - тва е спасението! :wavey:
PRO ARIS ET FOCIS / ЗА ОЛТАРИТЕ И ДОМАШНИТЕ ОГНИЩА/- ЗА ОТЕЧЕСТВОТО!

Ако искаш да разсмееш Господ, разкажи Му за плановете си !
Аватар
MIKEY MOUSE

Рейтинг: 1637
Местоположение: В един измислен свят-само за усмихнати и без модератори

Мнениеот ivannik » Нед Яну 04, 2015 7:53 pm

Аватар
ivannik

Рейтинг: 1080

Мнениеот subritual » Пон Яну 05, 2015 7:54 pm

ivannik написа:http://shop.tropic-fire.com/product/1221/drakonovi-yaytsa-tf667.html

Брилянтна идея!
Предполагам не са кой знае колко силни. Трябва да привикна кучето си към подобни неща и ми се струват подходящи... :beer:
Аватар
subritual

Мнениеот mite1111 » Вто Фев 17, 2015 8:52 pm

Здравейте имам подобни проблеми с кучетата и затова мисля да си взема електрошок ,един познат има и каза че само когато пусне ток (без да докосва кучето ) то се плаши може би от някакви вълни които не могат да бъдат чути от човешкото ухо
mite1111

Рейтинг: 1140

Мнениеот Vorac » Вто Фев 17, 2015 9:13 pm

mite1111 написа:Здравейте имам подобни проблеми с кучетата и затова мисля да си взема електрошок ,един познат има и каза че само когато пусне ток (без да докосва кучето ) то се плаши може би от някакви вълни които не могат да бъдат чути от човешкото ухо

Един колега си е зел електрошок макс-китайски за 20ина кинта. Като го пусне, и без да ме докосва, бягам здраво и го замерям с кафе. Шуми и силно, и страшно.
Vorac

Рейтинг: 1513

Мнениеот subritual » Сря Фев 18, 2015 10:26 pm

mite1111 написа:Здравейте имам подобни проблеми с кучетата и затова мисля да си взема електрошок ,един познат има и каза че само когато пусне ток (без да докосва кучето ) то се плаши може би от някакви вълни които не могат да бъдат чути от човешкото ухо

Човекът разполага с ум,за разлика от животното.Но когато не умее да го използва, то може да прибегне към помощни средства, които са познати на животните или могат да им повлияят от разстояние.
Електричеството може да не е от тях.
Аватар
subritual

Мнениеот Pencho93 » Чет Фев 19, 2015 10:15 am

Мен ме захапа за крака преди 2 седмици едно в Петърч, то за добро, че иначе нямаше да вида една баба къде продава хубав домашен мед :D. Иначе приятел преди време на едно спускане с 40+км едно му изскочи да го лае и той буквално с шут му влезе, онова се изтъркаля поне 3 метра и се разквича.
Pencho93

Рейтинг: 1428

Мнениеот ЧестоНеадвкватен » Съб Фев 21, 2015 4:46 pm

Мен вчера в борисовата градина малко над маймунарника ме погнаха едни песове от далеч се разлаяха, та имах време да променя маршрута набързо в моя полза. Мамка му вече и там не мога да карам без притеснения :banghead:
ЧестоНеадвкватен

Рейтинг: 1488

Мнениеот Vorac » Нед Фев 22, 2015 2:08 pm

ЧестоНеадвкватен написа:Мен вчера в борисовата градина малко над маймунарника ме погнаха едни песове от далеч се разлаяха, та имах време да променя маршрута набързо в моя полза. Мамка му вече и там не мога да карам без притеснения :banghead:

:offtopic:

В борисова последните години се оглеждам като луд да не ме сгази някое МПС - то не са джипове по пръстните алеи, ами и коли от Васил Левски секат задръстванията някакви, през парка.
Vorac

Рейтинг: 1513

Мнениеот cyclopz » Нед Фев 22, 2015 2:43 pm

Vorac написа:
В борисова последните години се оглеждам като луд да не ме сгази някое МПС - то не са джипове по пръстните алеи, ами и коли от Васил Левски секат задръстванията някакви, през парка.

Хвърляйте камъни бре, какво чакате? :smash:
Аватар
cyclopz

Рейтинг: 1372

Мнениеот L&R » Съб Дек 10, 2016 7:34 pm

Ултразвуков кучегон ще върши ли работа? Да монтирам един на кормилото :)
Аватар
L&R

Рейтинг: 1310

Мнениеот d_d » Съб Дек 10, 2016 10:13 pm

Решение от 19-ти век : https://en.wikipedia.org/wiki/Velo-dog
d_d

Рейтинг: 1200

Мнениеот Kobeto » Съб Дек 10, 2016 10:26 pm

http://www.isotronic-bulgaria.com/kuche ... GwodOLUKOQ - промоцията е до утре
The moon is full... the night is cold... the stars are bright... the wind so moans...
A fire burns... within our forest... the blood is thick... and only black
Аватар
Kobeto

Рейтинг: 1580

Мнениеот lostrider@ » Съб Дек 10, 2016 10:53 pm

Ако толкова ви е шубе от псетата, ей от това се насират направо: https://www.youtube.com/watch?v=I1PDdB2Qzow . :D На живо пръщи нечовешки силно. :beer:
Аватар
lostrider@

Мнениеот evin » Пон Дек 12, 2016 10:32 am

Имам американски кучегон Dazzer, който е сериозна машина, а не играчка. Опитите ми с него:

1. Има кучета, които го чуват и на които машинката въздейства (обикновено по-младите екземпляри)
2. Има кучета, които игнорират на 100% машинката (по-възрастни кучета или бойни породи, които вече са "в режим" агресия)

Така че успеваемостта е 50% и според мен не може да се разчита на нея. Защо старите кучета игнорират ултразвука - според мен отговорът е съвсем прост - ГЛУХИ СА. Имал съм 3 кучета, и трите почнаха да недочуват след 7-8-ата година от живота си, като шпаньолът ми беше откровено глух като талпа.

При агресивните породи кучета, то просто изключва и нито чува, нито вижда, нито чувства болка.

Иначе това е джаджата (не е реклама):

http://www.oragie.com/dazer.htm

Малък компактен гел-спрей с капсицин върши по-добра работа.
Аватар
evin

Рейтинг: 1542

Мнениеот Speedmaster™ » Пон Дек 12, 2016 12:06 pm

http://outdooractivebg.com/product.php?prid=4281
По стечение на обстоятелствата до ловния магазин има много кучета и тествах два модела кучегон и буквално не вършат работа или поне тези от теста и затова си взех спрей за кучета,цената е по ниска от линка но досега не съм го пробвал по куче за мнение.При атака в движение действам най често със спиране и слизане от велосипеда и така те губят интерес към вас,при по агресивните може да ги напръскате в лицето с вода от бидона или да им се развикате и ползвате велосипеда за самозащита между вас и кучето.
Аватар
Speedmaster™

Рейтинг: 1448

Предишна

Назад към Общ форум