Tapet95 написа:Повечето от вас са неадекватни идиоти , граничещи с пълната глупост! Сигурно съм виновен, и си понесох последствията, но ще наричам всеки така, както си поискам още повече ако той държи детето си без надзор. Ако някой от тези, които казват, че съм идиот изобщо ми е прочел целия коментар, ще види, че не говоря само за парковете, а и за светофарите. Знам ,че всички от вас са абсолютни разбирачи, които нямат паметници в центъра на града си само защото са недооценени. Било глупост да караш в парковете. Бихте ли ми казали къде да карам? На улицата риска да те бутне кола е огромен, на тротоара има или паркирали коли, или малоумни пешеходци, които на мен ми пречат дори когато ходя (както казват повечето трябва не просто да криволичиш , а ако можеш някои даже и да прескачаш). Така , че уважаеми висшисти, гении, безгрешни госпожи и господа, страхотни личности, моля обяснете ми как да направя така , че колелото ми да лети над всички и няма да има никакви инциденти. И най - вече кажете ми къде карате вие, за да дойда да карам с вас. Като разбира се надявам се редовният ви маршрут да не е от гаража или апартамента или там където си държите колелото до магазина, който се намира на 15 метра от вас.Иначе продължавайте с тези коментари и господина с ЛАКТИТЕ, който ме изуми със своята гениалност, може би с тази ваша глупост един ден ще стигнете до мечтата ви в така безцелният ви живот - да имате паметник някъде. Рано или късно всички ще имат
Чл. 1. (1) Този закон урежда правилата за движение по пътищата, отворени за обществено ползване
Достатъчно е на един от входовете на парка да има знак, че това е пешеходна зона и като нищо ще те глобят, ако караш.
bdz43r написа:На каишка ли да го държи?
APD написа:bdz43r написа:На каишка ли да го държи?
Това си е изцяло проблем на родителя...
Tapet95 написа:А сега , след като видях, коментара на moz се сетих и за още нещо, като аз няма да си изказвам гледната точка само ще ви попитам. Колко често ви се случва на велоалеята да ходят пешеходци и да ви пречат? Тук ще са ми много интересни отговорите ви
did написа:Tapet95 написа:А сега , след като видях, коментара на moz се сетих и за още нещо, като аз няма да си изказвам гледната точка само ще ви попитам. Колко често ви се случва на велоалеята да ходят пешеходци и да ви пречат? Тук ще са ми много интересни отговорите ви
Всъщност, никаде няма законов текст, който да забранява на пешеходци да се движат по велоалея. Нещо повече - в ЗДП и правилника му нама определение за велоалея.
Antares написа:Наистина това агресиране до никъде не води. Никой не може да очаква целия свят да се върти около него.
Нека помислим малко за парковете - по презумция, това са места за отдих. Тоест място, където да излезнеш от ежедневния трафик, бързане, забраняващи знаци и т.н. и да релаксираш. Да не мислиш за прелитащи коли и съответно - велосипедисти. Ще го повторя - това е място за отдих. Всеки път, когато минавам с колелото през парк - винаги се съобразявам с пешеходците, карам бавно, оглеждам се за малки деца и карам особено внимателно, ако наблизо има такива. Мамка му, та това са деца - те нямат изградено чувство за самосъхранение. Не можете да очаквате от тях да се държат адекватно, те все още се учат какво е всичкото това, което ги заобикаля. Доста е нелепо, така негативно за тях и за родителите им да говорят хора, които съвсем скоро са били и те такива, а в някои отношения са все още деца - говоря за демонстирания в темата наивитет и изключително опростена представа за света. Родителите не притежават дистанционно управление, с което да контролират децата си, нямат пълен контрол над тях и също така са хора - допускат грешки. Че и сред тях има дебили не споря, но не могат да оказват 100%-ов контрол над дечурлигата. Баси, кога пораснахте, кога почнахте да се възмужащавате от децата...
Antares написа:... и закопчан.
THEZOGGO написа:http://www.youtube.com/watch?v=KQoN0nPR63U&feature=youtu.be
Дата: 05.04.2013
18:20 ч.
ул. Св. Теодосий Търновски - паркирани коли на единия тротоар на който няма колчета. Улицата е двупосочна.
did написа:doodko написа:Не знам простотия ли е що ли е, но две неща ме изумяват винаги:
...
2. Многото колоездачи, които карат по улица, въпреки че има перфектни условия да не го правят (разбирай велоалея, парк или нещо подобно) - напр. бул. България между НДК и "Д. Несторов", по Канала... Защо? За мене си е просто простотия...
Кое е странното и защо да е простотия? Карането по пътя с трафика винаги е много по-бързо от криволиченето мужду пешеходци. При това си е напълно законно.
@moz:
fastera2 написа:....Иначе тук в Англия също забелязвам подобни проблеми.Редовно се срещат,особедно на оживените места,хора разхождащи се по велосипедните алеи.Наистина не е приятно,но от друга страна се среща и едно по-толерантно отношение от страна на велосипедистите.Лично аз карам с "едно на ум",по велосипедните алеи.
Stefan_trekkie написа:Простотиите са много, но всичко идва от това, че всичко е претъпкано и се създават конфликти и конфликтни места. Като събереш на едно място вело алея, пешеходна зона до нея с по-лоша настилка и места за паркиране на коли.. Всеки ще взима по малко от другия или най-вече повече от нас - колоездачите.
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 381 госта