Произведено в България – педали LNCh

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Произведено в България – педали LNCh

Мнениеот heavymann » Чет Яну 14, 2016 8:25 pm

Мога ли да отбележа няколко неща , които не ме радват особено , повечето от тях са субективни, така че моля да не се приемат като чак толкова голяма критика :

1.Размера на платформата не ми допада - 100х90 не ме радва , особено със стесненията които имат педалите .

2.Дебелината - 18мм ми се види доста , отдавна не съм карал толкова дебели педали в планината , просто усещането от тънките платформи е доста по-добро.

3.Постигането на "drop-down" ефект чрез пиновете - не ми харесва идеята."Concave" усещането трябва да се постига чрез самата платформа според мен, при тези педали няма как ,защото средата на педала (кожуха на оста) е по-висока от останалата част на платформата .Вие сте го решили чрез пинове ,но това не мисля че дава същото усещане за стабилна опора.

4.Разположението на пиновете - не ми харесва че има много странични пинове и малко отпред и отзад.Това разположение дава сигурност при въртене на крака спрямо педала, но при липсата на реална "concave" форма и малко пинове по посока на движение ще се чувства липса на сигурност при стръмни спускания .

5.Липсата на отвори в платформата отпред и отзад - при тези педали няма такива отвори и в момента имат "Г" образна форма на тези места ,което ги прави "легла" за кал и боклуци.Харесвам отворения дизайн,защото не позволява на калта да се задържа.

Всичките ми разсъждения са на база опит с предишни педали и наблюдение на вашите.Надявам се някой ден да имам възможност да ги пробвам и да ме убедят че не съм прав :D Щом дойде време да сменям сегашните си педали , с удоволствие бих си взел едни такива за пробата, така и ще имам възможност да изкажа мнение на база опст с тях. Надявам се да ви върви работата и да пуснете още интересни неща на пазара :beer: :beer: :beer:
Аватар
heavymann

Рейтинг: 1376

Мнениеот Climber » Чет Яну 14, 2016 9:40 pm

Благодарим за коментара, това е наистина градивна критика!

1 - Първия прототип беше с няколко милиметра по-голям от сегашната платформа и тогава имаше критика, че е прекалено. Закръглихме размерите надолу и много карачи ги приеха компактни и приятни. В същото време за хора с голямо стъпало са малки. Поради тази причина сме взели взели решение да пуснем гама с по-голяма платформа. Така всеки ще може да си прецени какъв размер да избере, както при обувките.

2-3 - Тези 18mm ни създават комфорт за лагерния възел и дебелината на най-застрашената шийка на оста. Също така поддръжката е по-рядка при по-голям лагерен възел. Реално дебелината извън оста е 16mm. За нас габаритен размер означава мак. размер по това напревление на платформата. Забелязахме обаче, че много често други производители хитруват в тех. спец. на продуктите си. Давам пример с тези педали - http://www.pinkbike.com/news/burgtec-pe ... -2015.html . - пишат дебелина 16mm и concavity от 1mm, което е в обратна посока - около остта материала е изпъкнал. Тъй като не сме виждали такива педали на живо, най-вероятно са по 1mm от страна и общата дебелина става 18mm. В главата ти обаче се набиват две неща - 16mm и concavity. Важно е да се обърне внимание на размерите, цената и теглото. С две думи - различните фирми залагат на различни решение, които смятат за тях, че са добри. Обмисляме да свалим профила в периферията, но да го запазим 18mm в застрашената зона.

4 - Подлежат на подобрения и зависят много от обувките.

5 - Това са добри доводи, все пак решихме да запазим по този начин дизайна и имахме определи мотиви за това. При еветуални промени на платформата може да прибегнем до "диета" за тегло.

Много добре написан коментар, който веднага ще окаче влияние върху следващите версии на продукта. Поздравления!

В момента са на ход няколко прототипа на други продукти, които ще видят свят най-скоро време.

Поздрави,
Лукан
Таз година Climber лек!
До година Orange мек!
Аватар
Climber

Рейтинг: 1478

Мнениеот dope » Вто Яну 19, 2016 6:17 pm

Здравейте,
Много се радвам,че нещата се случват по правилния начин.
Скъпо, евтино ,тежко ,леко, пинове тук пинове там, важното е че има продукт, който е създаден тук в България. С ноу-хау, развой, производство и дистрибуция изцяло тук. Тази верига от дейности придава стойност в нашата изстрадала държава.Само така ще станем по богати и конкурентни,ако повече хора създават неща тук и придават стойността на създаденото в България. Замислете се малко, колко човека за ангажирани в този проект.... Ами ако поне един на 100 човека притежава същия предприемачески дух за идеята си каквато и да е тя... Така ще има работа за всички ни.
Ще си позволя да ви дам един съвет момчета:
Инвестирайте повече време в продукта си отколкото в обяснения на този и онзи какво правите всъщност. Повечето хора са много далеч от тези неща и да обясняваш защо си взел точно това решение а не другото е загубено време. Ако поддържате същата отдаденост към развитието на продукта си и в бъдеще той ще става все по добър. Пожелавам ви да не губите отдадеността си в този и в следващите проекти, които ви предстоят.
Успех момчета!
Tread lightly,
take only pictures,
leave only footprints,
kill only time.
Аватар
dope

Рейтинг: 1398

Мнениеот Alexi » Вто Яну 19, 2016 8:10 pm

не забравяй ,че "този и онзи" сме всъщност клиентите .. а без клиенти няма и продукт реално .. ето аз питах някои неща - отговори ми се ,останах доволен ,добро впечатление прави и факта ,че човек свързан с производството обърна внимание на писаниците ни с компетентни отговори .. всеки ,който е подценил форумите в последните години е съжалявал в последствие ,4-5 коментират ,но хиляди четат и си правят изводите ..
Аватар
Alexi

Рейтинг: 2000

Мнениеот psixopat » Вто Яну 19, 2016 8:26 pm

Поздравления за идеята и реализацията. :agree: А относно качествата на продукта и цената му.. само времето ще покаже дали е конкурентен на останалите.Пазар - голям има избор за всички.Ако момчетата предложат нещо на цена, около 100 лева и прилично тегло не виждам причина да не им се доверя :beer:

И нещо за всеки, който е започнал да се занимава с предприемачество, под каквато и да е форма
Изображение
taurus13 написа:в планината също има 4 посоки, но те са различни от световните. Тук те са: Нагоре, Надоле, Насам и Натам.
:)
Аватар
psixopat

Рейтинг: 1867

Предишна

Назад към Общ форум