Тамън и двете

Кой да знае, че под снега има стара ограда с пирони по нея.
Иначе и по пътеката надолу предната пак даде фира - на шипка или нещо подобно, снега силно беше изчезнал в тоя район.
Относно сравнението между нормален и фетбайк в сняг - за мен като човек, свикнал основно с едно колело, прехода не беше много лесен и то най-вече от дебело на нормално колело, много несигурен се чувствах на нормалното, въпреки че обичам да карам в сняг. Като цяло карането на нормалното колело в сняг за мен е по-интересно - иска много повече концентрация, сила и умения, с дебелака всичко е малко или много по-лесно, това за нагоре и за натъпкан сняг. Не- или малко отъпкания сняг е съвсем друга бира - там е голямата разлика между нормалната и дебелата гума. Но в дълбок, пухкав сняг, всичко над лек наклон е смърт, едно безкрайно буксуване.
За надолу обаче дебелото какво може, не е истина

Относно окомплектовката на велосипеда, въпреки че подмених част от скоростната система - дървена е. Но за целта, която има колелото, мисля че е напълно достатъчна.
Като цяло рамката има някои недомислици - при моя размер(16), водача за жилото за предния дерайльор попада в най-тясната точка между седалковата тръба и гумата и намалява допълнително разстоянието между двете. При каране няма проблем, но при бутане се натрупва сняг. В кал не ми се мисли какво ще е. Райберования участък на тръбата, поне за мен, е недостатъчен. С повечко усилие седалката влиза още около 20мм надолу, което оправя нещата.
Любо е писал за безумното колче, с което върви рамката - първото нещо, което смених. За съжаление при Нина нямаше 350 милиметрово, та се наложи да срежем едно 400. Общо взето покрай тундрата си спомних защо първото ми колело беше РАМ, а не Драг

Като цяло - съжалявам, че ни е толкова лабава зимата, определено ми харесва карането на това колело. Пък и компания си трябва

И малко
ivannik, ти си шосейка, нали? Ако не си - стани! Толкова ограничен човек няма място в планината.