lacho_m написа:@bikerider Всъщност критиките са си съвсем конкретни и повечето са от гледната точка на потребител. Може би в първия пост съм се "увлякъл" намествйки конкретно "дистрибуторите", но това е, защото както ти сам казва се "съвместяват вносителство, дистрибуция и продажби на дребно". От моята гледна точка на потребител е нормално да адресирам този, който е на върха по веригата в случая (даже би трябвало да кажа "вносители"). Признавам, моя грешка. Но проблемите остават...
bikerider написа:явно някъде нещата малко куцат
lacho_m написа:Първо, онлайн магазините продължават да рекламират, а не да продават.
lacho_m написа:Второ, липсва практика, при която след като се установи липсата на дадена търсена стока от дистрибутор на дребно, той да попълни липсата посредством дистрибутора на едро, който от своя страна да се отнесе до вносителя... И това за някакви разумни срокове. Явно нещо по цялата тази верига куца!
lacho_m написа:Незнам защо нашия пазар да няма потенциал?
lacho_m написа:И не мисля, че коментарите за XTR и X.0 определят реално този потенциал.
lacho_m написа:Но проблемите остават...
lacho_m написа:Инак по отношение на мижавия ни пазар... тъкмо това и питах, защо пък пазара ни да е мижав? И още нещо, както бях казал по-нагоре... дори и да е така, той ще си остане мижав ако не се развива по подходящ начин. А отговорност за това развитие... също вече казах кой би трябвало да има.
lacho_m написа: Аз лично бих се въздържал да обличам, който и да е от представителите на бранша, с имена, тъй като целта на темата не е да се раздават обвинения, а по скоро да се даде повод за размисъл над проблема като цяло.
pocket-rocket написа:@bikerider, харесвам, че се опитваш да погледнеш на нещата и от другата страна, но по-скоро излиза сякаш нямаш собствено мнение по въпроса; може и така да е.
pocket-rocket написа:Вярвам, че това е мтб-бг-портал на потребители.
pocket-rocket написа:Смяташ, че хората, които се намират в България, но си пазарят от чужбина, не влизат в сметката? Там е проблемът, т. к. това са най-сериозните и платежоспособни клиенти, които търговците в Бг просто изпускат. А защо ги изпускат?
pocket-rocket написа:Да ти кажа, да, бих платил и малко повече, стига да знам, че ще намеря това, което търся, и че по-късно ще получа съответното квалифицирано обслужване на съотв. продукт.
pocket-rocket написа:Не знам защо много хора си мислят, че всичко е "дай-дай!" и "музиката да свири!".
pocket-rocket написа:Трябва да се поемат съответните отговорности, в случая, те са на първо място към клиента. Печалбите ще дойдат по-късно, може би. Никой не е казал, че ще бъде лесно!
pocket-rocket написа:Добре, съгласен съм, щом си говорим за марж и 1:1, нека да споделят 3 в 1 (вносител(производител)-търговец на едро-търговец на дребно = монополист) с какъв марж работят на всяко едно ниво и какво се получава в крайна сметка. Ще ми е интересно.![]()
pocket-rocket написа:И пак, и пак, не мога да разбера как така нямало пазар, т. е. търсене - като всяко хлапе пред блока е с колело, някои от хлапетата карат колела за 500 лв, да не говорим за съзнателните потребители!
pocket-rocket написа:А от криворазбраната пазарна икономика се ражда втори термин за същото нещо - свободна пазарна икономика.
lacho_m написа:И въпреки всичко ми се иска нещата да са по на ниво. Може пък да съм си утопист по природа
TheUndertaker написа:Не е само проблема в малкия пазар и ниската покупвателна способност проблема е другаде ...
TheUndertaker написа:в България дистрибуторите "контролират" пазара.
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 14 госта