Манталитет и култура на българските шофьори

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Мнениеот Fenixxx » Пон Юни 04, 2007 10:45 am

хаха е определено си различен от останалите :)
Аватар
Fenixxx

Рейтинг: 1200

Мнениеот bikerider » Пон Юни 04, 2007 10:53 am

Хаха, не е така. Има доста много хора, които точно като мен искат нормална обстановка и знаят, че ако почнат и те да цепят през просото нещата само ще се влошат.

Целия въпрос е тия хора да не намаляват, а да се увеличават. PtD твърди, че ставало само с натиск. Аз не вярвам. Трябва малко еволюция в главата. Ама това е индивидуална задача, а не колективна.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот feb » Пон Юни 04, 2007 10:55 am

bikerider написа:Ами чувствам се по същия начин когато съм в задръстване. Обаче не се пререждам (правил съм го точно 5 пъти откакто имам книжка и твърдо не смятам да го правя повече). Скърцам си със зъби и се чудя как да избивам негативната енергия. Сигурно съм някакъв странен и особен, щото гледам да не го правя на гърба на околните :)

Аз не се чудя.
Яхам двуколката и заоравам нагоре по Витоша. Там задръстване няма. Въздух - ИМА(все още)! Е, има и баби, които ми се карат без нужда, заради други любимци(пак шофьори, ама с по-малко от 4 колела), ама и това се преживява! :)
Или отивам да поплувам.
И в двата случая после кретениите по улицате не ме впечатляват особено! :)

Ако имаше наистина свястно измислена, поддържана и съвременна инфраструктура нямаше изобщо да се налага да се чака по 15 минути за ляв завой. Често чувствам силен порив да тегля една майна и да се предредя или да не спра на червен светофар, който в 10 часа през нощта никого не обслужва (визирам например светофара на HIT-Младост). Ама много силен порив чувствам. Напълно разбирам защо режат светофарите. Което не ме кара да съм съпричастен, естествено, но и това трябва да се отчита. Рибата се вмирисва откъм главата. Например центъра на София трябва да е абсолютно забранен за автомобили и да има адекватна алтернатива. Обаче... центъра продължава да се превръща в гето. Кой е виновен, джигитите ли? Съмнявам се...

Съгласен!!!
Но в момента такава е ситуацията!
На Опълченска за по-малко от километър - 4светофара.
Зелена вълна на повечето места - забрави!
Буха се светофар за щяло и нещяло.
Тези нощните изобщо не ми се коментират!
Проблемите на София, никога не са се определяли само от многото коли! Да, много са, но просто няма регулация и има закони, ама не се изпълняват, защото тези които трябва да следят за това имат други приоритети и ценности!
ПРОСТОТИЯ, ХАОС и БЕЗУМИЕ!
Това е реалността, но лично аз се опитвам да не си позволявам да допринасям с каквото и да било за всичко това!

EDIT:
Целия въпрос е тия хора да не намаляват, а да се увеличават. PtD твърди, че ставало само с натиск. Аз не вярвам. Трябва малко еволюция в главата. Ама това е индивидуална задача, а не колективна.
:agree: :agree:
С две ръце - ДА!
Аватар
feb

Рейтинг: 1280

Мнениеот Fenixxx » Пон Юни 04, 2007 11:11 am

мисля че това къде трябва да има икъде не светофар се изисква по-различна копмпетенция от нашата.
соофия губи милиони от задръстванията (само помислете най много бензин се гори при тръгване..а някой ми каза че и при седене на 1 място) в задръстванията само това се прави.
колкото до светофарите според мене се прави каквото може ..но не съм компетентен по въпроса признавам си
Аватар
Fenixxx

Мнениеот bikerider » Пон Юни 04, 2007 11:17 am

Далеч не се прави. Дори не се прави това, което се обещава. Понеже кв.Младост в София ми е всеки ден пред очите - щяха да махат пешеходния светофар при ХМС да го заменят с надлез. Не съм видял надлез. Продължавам да спирам без смисъл. Младост продължава да се задръства от тия светофари през 50 метра. Да не говорим, че спирката на рейса, заради която е светофара се намира на точно ПЕТ метра от него. А пешеходците слизащи от рейса директно прескачат мантинелата, докато ПЕТ метра по-нагоре ги чака зелен светофар и пешеходна пътека. Те ти булка манталитет.
Аватар
bikerider

Мнениеот lanzz » Пон Юни 04, 2007 1:24 pm

bikerider написа:PtD твърди, че ставало само с натиск. Аз не вярвам. Трябва малко еволюция в главата. Ама това е индивидуална задача, а не колективна.

от къде ще дойде стимул за тази еволюция в главата? на 90% от стадото им изнася сегашното положение, и не са хич навити да се откажат от тарикатлъците. ако чакаме само еволюцията, ще има да си почакаме - решението не е нито само в натиска, нито само в индивидуалното отношение, трябва да има някакъв баланс между двете.
Аватар
lanzz

Мнениеот PtD » Пон Юни 04, 2007 5:42 pm

Мда. Има да почакате, докато еволюира мисленето. Има няма още 100-150 годинки и ще се освестят.

Това се опитвам да ви кажа - за промяна на мисленето трябва мотивация. Вътрешна мотивация има един малък процент от населението. Другите трябва да бъдат мотивирани външно. В момента никой няма мотивация да мотивира промяна на мисленето. Затова остава Големият Батко да създаде мотивация на съответните инстанции да мотивират съответната промяна на мисленето в съответната част на населението. Например да се въвеждат драстични глоби и да се събират безжалостно в продължение на година-две. Ще видите как бързо ще еволюира мисленето... след 10 години ще се чудите как е могло да бъде възможно сегашното положение.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Sp3c7r3 » Пон Юни 04, 2007 6:12 pm

Такам, аз да си изкажа мъката от нещастието дето ме сполетя днеска. Карам си съвсем културно и по правилата пред министерството на земеделието и горите (пл. Македония). Влизайки точно в уличката пред министерството поглеждам назад за да прекося 3те метра до другия тротоар безаварийно. Кола няма (засега, както ще забележите по късно). Свивам наляво и усещам че задната гума върви не по законите на физиката, или по точно не по тези по които аз бих искал да върви. Подпирам крак и с много пот, поттичване и понеже съм момченце - доста болка от съприкосновението с рамката, оставам на крака. Слизам, и като всеки уважаващ себе си велосипедист оглеждам колелото. Крива е задната шина, но това си е съдба. Аз поне не съм крив. От философските ми размисли ме откъсват цветистите таксиджийски псувни по адрес на майка ми от (забележете!) жена, седяща зад волана на иначе любимата ми фирма ОК Супертранс. Аз опитвам културно да и обясня как стоят нещата, а, именно това което написах по-горе, и че според правилника тя е виновна. Но не би. Похвалите за майка ми не спират. Тогава и аз и тегля една придружена с: "Абе ако бях с униформата и палката нямаше да се качиш повече на тая кола", което само дополовина е вярно, ако бях с униформата най много да и направя колата аквариум с шланга :)) При което тя казва: "Ама...", решава че повече не е идейно да се кара с мене и отпрашва по-бързо от Алонсо в Монако. До мене наблюдава един майор от полицията и се спуква да се хили. Аз също се ухилвам и при цялото хилене забравям номера на колата, което автоматично ме лишава от възможността да я спукам от съд и да искам да ми купи нова задна шина че барабар с главина и така нататък. А в случая силата е с мен... Но съдба...
Шофьорите са идиоти но да не забравяме че като седнем зад волана ние ставаме шофьори. Безгрешни хора няма.
А колкото до онези момчета в полицейската кола засекла те на кръстовището... свиквай. Аз все си мисля че цял живот няма да мога. :agree:
Изображение
Аватар
Sp3c7r3

Рейтинг: 1695

Мнениеот PtD » Пон Юни 04, 2007 11:45 pm

Ето, гърците четат форумите на mtb-bg.com и си взимат бележка:
http://news.ibox.bg/news/id_594600133

;)
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Вто Юни 05, 2007 9:51 am

@PtD: Съгласен съм, за натиска си абсолютно прав. Всичко, което казвам е, че само с натиск според мен мотивация не се гради. Всеки случай не и вътрешна. Това което казваш и ти. Бедата е, че не виждам как с натиск ще се подобри положението с прилагането на закона - не спазването му.

Кой ще спазва правилата, докато полицаите нагло режат знаци, засичат и прочие. Това как се променя с натиск? Досега имаше много натиск, нали? И? Хората анализират модела на постовете на ченгетата и ги заобикалят. Трети закон на Нютон.

Само с натиск няма да стане, докато не се реши с камери проблема с пазачите. Това ли искаме - камери навсякъде, които да ни казват да не сядаме точно на тази пейка и прочие.... Ако това е решението, нещата са ясни. Само дето би трябвало да сме си научили уроците от тоталитаризма, ама не сме.

После, как се гради вътрешна мотивация според мен? Давам един пример - положението с пешеходните пътеки допреди 6 месеца беше ужасяващо. Никой не спираше. Никакъв натиск никой на никого не оказваше, пък и да оказваше... Псували са ме, че спирам да дам път на баба, която не може да мине с 50км/ч през пешеходната пътека. И прочие и прочие.

Какво стана - хванаха се медиите, спретнаха една кампания и изведнъж след един месец хоп - изненада, хората взеха да спират на пешеходни пътеки, пешеходците взеха тук-там да се усмихват и да благодарят. И тенденцията е стабилна, поне според моите наблюдения. Ето така се прави истинска и трайна вътрешна мотивация. Другата мотивация, тая градена чрез натиск и глоби има основен недостатък - зависи от натиска, трябва да бъде непрекъснато поддържана с показни акции и наказания, изобщо с две думи тва е мотивацията на страха. Не отричам, че има "хора", които само от това разбират. Но, така едва ли да вървим напред към по-сигурни пътища. Мен ме е страх например не от човек, който ще наруши правилата на кръстовище, щото вариантите са краен брой и се предвиждат и лесно се предотвратяват. Страх ме е обаче от човек, който кара по правилата само заради заплахата от глоба, след което излиза от града и започва да компенсира с бясна скорост и простотии. Компенсира, щото медиите му заливат мозъка с разни "права" и "свободи", а той горкия робува на някакъв шибан правилник и трябва да се съобразява с разни "селяндури" с по-слаби или стари коли. От такива ме е страх, защото са непредвидими и защото се имат за онеправдани супермени. Затова съм на мнение, че трябва вътрешна мотивация, трябва позитивна пропаганда.

Разбира се изобщо не си правя излюзии - тоягата/външната мотивация/натиска е по-лесния начин, следователно предимно така ще се действа. Всичко което казвам е, че ако няма морковче резултатите ще бъдат съмнителни, а страничните ефекти от метода на тоягата ще ги мислим после. Или просто ще ги игнорираме и ще ги завещаем на следващата администрация...

PtD написа:и да се събират безжалостно

Да видим, да видим... :popcorn:
Аватар
bikerider

Мнениеот Sp3c7r3 » Вто Юни 05, 2007 12:35 pm

Докато заплатата на сержанта е 450лв и той работи на още 2 места за да си изхранва семейството, или в по-лошия случай - заработва си заплатата от подкупи само за 1 ден няма да се оправят лесно нещата. А дали ако заплатата на този човек е 1000лв например той изобщо ще се занимава да си рискува работата че и досието за 20лв? :popcorn:
Изображение
Аватар
Sp3c7r3

Рейтинг: 1695

Мнениеот bikerider » Вто Юни 05, 2007 12:51 pm

Има и друг проблем с натиска. Всеки натискан гледа да разтовари натиска върху по-долното ниво и да прехвърли отговорността надолу, като запази лаврите от успеха за себе си. И така до най-долното ниво, което трябва да свърши истинската работа, а не е мотивирано (вече се спомена за заплатите). Стигайки до долу, задачата е вече неизпълнима заради многото противоречиви интереси натрупани надолу по веригата. Дотук добре.

Веселото идва, когато дойде време отдолу нагоре да се отчитат резултатите от натиска ...

Ако съдим по полицейските бюлетини в България няма престъпност, няма дребни инциденти с автомобили... тук-там някой журналист се разрови и изнесе пред публиката разни факти, пресцентъра на МВР бързо измисля някаква история и така... мижи да те лажем. Това с натиск ще се оправи ли? Съмнявам се, щото точно натиска отгоре е родил тая схема. Рибата се вмирисва откъм главата.
Аватар
bikerider

Мнениеот feb » Вто Юни 05, 2007 1:34 pm

Sp3c7r3 написа:Докато заплатата на сержанта е 450лв и той работи на още 2 места за да си изхранва семейството, или в по-лошия случай - заработва си заплатата от подкупи само за 1 ден няма да се оправят лесно нещата. А дали ако заплатата на този човек е 1000лв например той изобщо ще се занимава да си рискува работата че и досието за 20лв? :popcorn:

Ми СКГТ търси шофьори!
Има разлепени обяви на всичките им превозни средства!
Заплатите, както разбрахме за най-интелектуалния и заслужил труд са далеч над 450лв. и близо до числата, които споменаваш!
Не знам тук да има робски труд и да те задължават да работиш точно това!
Като си си избрал някаква работа, за мен няма нищо по-нормално от това да си я вършиш, а ако не ти харесва - да си потърсиш друга!
Аватар
feb

Мнениеот lanzz » Вто Юни 05, 2007 3:17 pm

1. за зла беда, за шофьор в градския транспорт трябва да имаш категория "D", която се взима само след като имаш едикакъвси стаж с категория "C" - т.е. не е като да е баш неквалифицирана работа че куцо и сакато да се юрне на маслините.
2. дори и да се абстрахираме от 1., по какъв начин отлива на хора от полицията и изсипването им в градския транспорт ще резултира в по-добра работа на полицията?
Аватар
lanzz

Мнениеот feb » Вто Юни 05, 2007 3:37 pm

lanzz написа:1. за зла беда, за шофьор в градския транспорт трябва да имаш категория "D", която се взима само след като имаш едикакъвси стаж с категория "C" - т.е. не е като да е баш неквалифицирана работа че куцо и сакато да се юрне на маслините.

Не съм използвал подобни определения!
Казах
най-интелектуалния и заслужил труд
, сравнявайки го с други браншове!
2. дори и да се абстрахираме от 1., по какъв начин отлива на хора от полицията и изсипването им в градския транспорт ще резултира в по-добра работа на полицията?

Ще резултира в това, че там ще останат хора, които ИСКАТ да работят това което работят. А когато са по-малко но мотивирани, заплатите им могат да са далеч по-добри и ще има за какво!
Също като с професионалните войници!
Не можеш да ме убедиш, че имаше мотивирани наборници!
Имаше някои, на които им харесваше поради причини, които ще се въздържа да коментирам, но мотивирани - НЕ!
Аватар
feb

Мнениеот PtD » Вто Юни 05, 2007 11:28 pm

Sp3c7r3 написа:А дали ако заплатата на този човек е 1000лв например той изобщо ще се занимава да си рискува работата че и досието за 20лв? :popcorn:

Ще, и още как
Аватар
PtD

Мнениеот PtD » Вто Юни 05, 2007 11:29 pm

bikerider написа:Веселото идва, когато дойде време отдолу нагоре да се отчитат резултатите от натиска ...

Аха, понеже ЕС вярва на нашите полицейски бюлетини... :crazy:
Аватар
PtD

Мнениеот ma3xR » Вто Юни 05, 2007 11:42 pm

lanzz написа:1. за зла беда, за шофьор в градския транспорт трябва да имаш категория "D", която се взима само след като имаш едикакъвси стаж с категория "C" - т.е. не е като да е баш неквалифицирана работа че куцо и сакато да се юрне на маслините.

Не говори непроверени неща има / познавам / ватмани или там както се казват да не споменавам 4е е много дълго : със средно специално / има си и такъв техникум / които излизат и 17-годишни по4ват да джиткат по маршрутите си

Някои категории се придобиват и биват употребявани и преди навършване на 18 години в родната ни армия !!!

Ина4е и аз съм за това да не се позволява на 18 годишни келемета да извършват таксиметрови услуги примерно , но уви това не е така, на законодателя му е през ауспуфа кои и как ще ни превозва, дееба
Аватар
ma3xR

Мнениеот bikerider » Сря Юни 06, 2007 9:42 am

PtD написа:
bikerider написа:Веселото идва, когато дойде време отдолу нагоре да се отчитат резултатите от натиска ...

Аха, понеже ЕС вярва на нашите полицейски бюлетини... :crazy:

Че кой е казал, че вярват????
Говорех за това, че дори тук някой нависоко да иска да свърши работа, подчинените му най-долу просто го лъжат за положението.
То положението се вижда и с просто око, ама нали трябва да минат доклади нагоре по веригата. Така че, европейците просто ще получат това което искат - жертвени козли. И дотам. Румен Овчаров си отива, веем байрака на борбата с корупцията, а Топлофикация продължава да дере кожи и неоправдано да вдига цените. Това ще се оправи ли с натиск и хвърлянето на Овчаров/Мувчаров/еди-кой-си на лъвовете?????????

Ето така ще се "оправим". Горе ще лъжат ЕС, средните нива ще лъжат началниците си, а долните нива ще са между чука и наковалнята и ще опират пешкира. Чат пат ще има по някой жертвен козел за европейските лъвове и толкоз. А нагоре нищо няма да се промени - ако го вярваш, завиждам ти на оптимизма. Перпетуум имобиле, кризисен PR и прах в очите - това е българската "рецепта".
Аватар
bikerider

Мнениеот lanzz » Сря Юни 06, 2007 10:42 am

feb написа:
lanzz написа:не е като да е баш неквалифицирана работа че куцо и сакато да се юрне на маслините.

Не съм използвал подобни определения!
Казах
най-интелектуалния и заслужил труд
, сравнявайки го с други браншове!

нямах предвид че си казал, че е неквалифицирана, а че най-вероятно малко полицаи ще имат необходимата квалификация.

Ще резултира в това, че там ще останат хора, които ИСКАТ да работят това което работят. А когато са по-малко но мотивирани, заплатите им могат да са далеч по-добри и ще има за какво!

аз пък не мисля, че в българия има много хора, които искат да станат полицаи защото това искат да работят. тук това не е престижна професия както в някои други държави, и (поне според мен) малко хора си мечтаят като порастнат да станат полицаи, след като минат да кажем 14-годишна възраст. освен ако не си го мечтаят заради рушветите които ще взимат, разбира се.

Също като с професионалните войници!
Не можеш да ме убедиш, че имаше мотивирани наборници!
Имаше някои, на които им харесваше поради причини, които ще се въздържа да коментирам, но мотивирани - НЕ!

има известна разлика между това да те закарат някъде по задължение, и това да работиш без достатъчно мотивиращо заплащане. в единия случай имаш избор, в другия - нямаш.

ma3xR написа:Не говори непроверени неща има / познавам / ватмани или там както се казват да не споменавам 4е е много дълго : със средно специално / има си и такъв техникум / които излизат и 17-годишни по4ват да джиткат по маршрутите си

да, признавам - нямам представа как стоят нещата с техникумите, но специално трамваите се карат с категория Т, а не категория D. за D съм сигурен, че трябва да имаш 2 години стаж с категория C и да имаш минимум 21 години.

Някои категории се придобиват и биват употребявани и преди навършване на 18 години в родната ни армия !!!

да, категория C - не D.
Аватар
lanzz

Мнениеот PtD » Сря Юни 06, 2007 11:58 am

@bikerider пропускаш да погледнеш през очите на козела ;)

Приемането на подкупи е баланс между печалба и риск. В момента рискът е минимален, затова и взимащите са много. Колкото повече се увеличава рискът (а това са точно тия козленца, дето изгърмяват), толкова повече и печалбата трябва да нарастне. Само че услугата, която може чиновникът да извърши зависи от поста. Така за по-ниските нива на администрацията ще е необоснован риск да взимаш под масата. И понеже милите КАТаджии са от ниските нива...

Иначе корупция е имало, има и ще има. Уви, хора сме. Да не говорим, че административната уредба сама тика гражданите към нея - например в съда за получиш някаква справка имаш два избора:
а) плащаш официалната такса и те бавят 1 месец (примерно)
б) плащаш под масата и справката е готова за 1 ден
(Официалният срок е 1 месец, т.е. и в а) и в б) законът е спазен). Ако обаче се въведе експресна услуга, пак ще платиш като в б), но ще е легално и ще отиде в бюджета.
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Сря Юни 06, 2007 12:39 pm

PtD написа:И понеже милите КАТаджии са от ниските нива...

E, ако така поставяш нещата - да се оправим на ниско ниво, ок, разбирам, може и да стане - например с камери да охраняват охраняващите. Може и редовите ченгета да спрат да взимат подкупи. Много неща може, но по-важно е какво ще стане на практика.
Аз лично не милея за утопии от рода на липса на корупция. Ти го каза. Милея за момента, в който няма да се налага да се боря със зъби за предимството си с риск да бъда застрелян, отнесен или сгазен, а отстрани да ми се хили тиквена ряпа в униформа. Чичко Сталин го е казал - кадрите решават всичко. А при тая кадрова и мозъчна криза в България не виждам кой е луд да се ръга в държавния апарат за да оправя чужди бакии и да настройва глутницата мафиотски помияри срещу себе си. Щото ти се кефиш на изгърмяли бушони, ама бушон лесно се става, дори и да не си бушон. Сеш'ли се?

После, обясни ми точно как редови катаджия ще вземе книжката на човек с кола за 200,000 лева, след като много добре знае какво ще му се случи? Риска долу може да е висок, да. А горе? Човек с кола за 200,000 лесно може да се оправи с цял батальон редови ченгета. Това отчиташ ли го? Къде отива натиска? Свършва в редовите ченгета. И после? Тия с лимузините за 200,000 кой ги натиска???

Та казвах, че на високо ниво нещата няма да се оправят с натиск (щото натиска отива надолу, а долу ги е страх от тия горе), както е видно и от задния двор на големия батко, източил евробюджета с милиони за фалшиви разходи за чистене. За тях милионите - за България натиск. Чудничко. Вмирисаната глава ще оправя смърдящите югоизточни гащи. Как го виждаш това? Или трябва по default да чета "оправяне" с кавички? Което и твърдя... без натиск отдолу няма да стане. А това засега е утопия, поне в България.

Ако обаче се въведе експресна услуга

Бюджета казваш? ;)
Аватар
bikerider

Мнениеот axelmax » Сря Юни 06, 2007 3:13 pm

аз нещо се обърках

тука темата е недресираната културата и манталитет на шоферите,а не видовете механизми как да се култивират дивите селяни(шоферите)

и като всички толкова знаете какъв е проблема,и решението му
що не го решите?

чуствам се като на старческа седянка-политика и само политика

що не отидете пред народното събрание?
ако не сами поне с лекарите ,които ни кърпят всички,така ще излезе наяве един наболял проблем,които в момента обсъждате
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот bikerider » Сря Юни 06, 2007 4:00 pm

axelmax написа:аз нещо се обърках

то това е по default :)

Не че нещо, ама ако не одобряваш такива разговори просто не ги чети, бачкай си, попържай си под мустак и така. Ние с нищо не сме ти виновни, особено за това, че не можеш да вникнеш за какво си говорим.

axelmax написа:чуствам се като на старческа седянка-политика и само политика

Сигурно е щото не си успял да пораснеш :peace:

Edit: както и да е де, нямам за цел да те обиждам, така че моля ако имаш да кажеш нещо по темата, кажи го. Включи се и дай своя принос. Иначе правиш точно това, което критикуваш.

Edit2:
и като всички толкова знаете какъв е проблема,и решението му
що не го решите?

Виж, сърби ме езика да ти кажа какво мисля за такова отношение, но ще запазя добрия тон. Първо, кои са тия всички, ние спорим. Второ, едно е да знаеш решение, друго е да го приложиш. Ако все още не си разбрал едно е да плетеш спици, друго е да управляваш голяма фирма. Да не говорим за държава. Така че ако обичаш тия @$#@$#@ си ги пъхни в джобчето и недей да демонстрираш нихилизма си.
Аватар
bikerider

Мнениеот PtD » Сря Юни 06, 2007 4:55 pm

bikerider написа:После, обясни ми точно как редови катаджия ще вземе книжката на човек с кола за 200,000 лева, след като много добре знае какво ще му се случи? Риска долу може да е висок, да. А горе?

О, както виждаш и горе става проветриво. Рискът расте - мизата също расте.
Аватар
PtD

Мнениеот axelmax » Сря Юни 06, 2007 4:56 pm

ако си спомняш бях пуснал тема за съзтезание в Стара планина

и един от коментарите ти втемата беше,нещо подобно- Ами направи го като толкова искаш!

нали се сещаш какво бих казал аз,сега

ами ти какво толкова ,каза по темата ?
освен държавата не се справя и чекръг от хора има интерес затая - и то казано с две думи

това го чувам всеки ден по 100 пъти,и от тъпи хора дори,но нещата си остават същите остават

подобренито идва на базата на личен пример,и много бавно

ако смятате,че едва когато нещата се регламентират от солидни глоби,хората ще станат по качествени ,е наивно

ей,и без нагнетяване на обстаниовката
:agree:
Аватар
axelmax

Мнениеот feb » Сря Юни 06, 2007 5:33 pm

axelmax написа:ако си спомняш бях пуснал тема за съзтезание в Стара планина

и един от коментарите ти втемата беше,нещо подобно- Ами направи го като толкова искаш!

нали се сещаш какво бих казал аз,сега

"На си ти куклата, дай си ми парцалките!"
ами ти какво толкова ,каза по темата ?
освен държавата не се справя и чекръг от хора има интерес затая - и то казано с две думи

това го чувам всеки ден по 100 пъти,и от тъпи хора дори,но нещата си остават същите остават

подобренито идва на базата на личен пример,и много бавно

ако смятате,че едва когато нещата се регламентират от солидни глоби,хората ще станат по качествени ,е наивно

Не се напрягай!
ей,и без нагнетяване на обстаниовката
:agree:

Смешен си!
Да не споменавам пак за овърсайза на Онтариото ми!
Ако ти бях отговорил преди bikerider, уверявам те, че щях да съм доста по-остър!
Въздържах се обаче!
Не е лошо и ти да помълчаваш повече, особено където си "босичък", което общо взето би те направило почти риба, но никой от нас не е виновен за това!
Аватар
feb

Мнениеот axelmax » Сря Юни 06, 2007 6:44 pm

ами освен да споменеш ,че не си преглеждам постовете за правописни грешки друго не видях

за куклите и парцалите -предполагам ,че не си ме разбрал
имах предвид ,че той прави това,на което се дразнише в моята тема,и така му казвам ,че е ненужно

смешен си ми ти ,щото се мислите за голямите мозъци

и не ми казвай къв ,щеше да си ако......................... (това ми беше най смешното)

предполагам ,че ще последва игнор,с които "големите"наказват :nono: или кават какво да правиш,понеже това не етвоя работа ,щото не си толкова развит

п.с. какво онтарио,бре

тва дето го беше пуснал в пазара,ли?

ами аз само за две такива съм чувал и твоето е едното

и какво като съм се оказал,че съм се объркал?ти не грешиш,ли?нима ти навредих ,нещо?и да съм не съм искал
ама тов а,че го споменавашнещо злобно ми прозвуча

абе ти нещо само напрежение създаваш

поне аз си изказах позицията,че само си говорите ,мислите се за нещо ,но не може да направите нищо голямо,щото голямите неща изискват голями ресурси от всякъв вид
Аватар
axelmax

Мнениеот Admin » Сря Юни 06, 2007 8:17 pm

Ще ми се да махна офтопика, ама то в тая тема така се развиха нещата, че ми е трудно да определя къде точно започва ;) Затова ще помоля да не се карате и заяждате за глупости.
axelmax, щом не ти харесват подобни теми на разговор, просто не ги чети. То по същината на темата вече е говорено толкова пъти, че едва ли има какво ново да се каже :)
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот axelmax » Сря Юни 06, 2007 9:30 pm

по същата логика ако на някой ако не му хареса това ,което пиша да не го чете

първият ми пост беше по темата,и много интерсно,защо всеки път с некое друго изключение байкрайдер ми отговоря като ,че ли самоз а него говоря

за оффтопика си прав,ама тука рекордьорът по постове има какво още да повтори ,нека да го оставим да го направи или................

:beer:
Аватар
axelmax

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум