bikerider написа:Ами чувствам се по същия начин когато съм в задръстване. Обаче не се пререждам (правил съм го точно 5 пъти откакто имам книжка и твърдо не смятам да го правя повече). Скърцам си със зъби и се чудя как да избивам негативната енергия. Сигурно съм някакъв странен и особен, щото гледам да не го правя на гърба на околните
Ако имаше наистина свястно измислена, поддържана и съвременна инфраструктура нямаше изобщо да се налага да се чака по 15 минути за ляв завой. Често чувствам силен порив да тегля една майна и да се предредя или да не спра на червен светофар, който в 10 часа през нощта никого не обслужва (визирам например светофара на HIT-Младост). Ама много силен порив чувствам. Напълно разбирам защо режат светофарите. Което не ме кара да съм съпричастен, естествено, но и това трябва да се отчита. Рибата се вмирисва откъм главата. Например центъра на София трябва да е абсолютно забранен за автомобили и да има адекватна алтернатива. Обаче... центъра продължава да се превръща в гето. Кой е виновен, джигитите ли? Съмнявам се...
Целия въпрос е тия хора да не намаляват, а да се увеличават. PtD твърди, че ставало само с натиск. Аз не вярвам. Трябва малко еволюция в главата. Ама това е индивидуална задача, а не колективна.
bikerider написа:PtD твърди, че ставало само с натиск. Аз не вярвам. Трябва малко еволюция в главата. Ама това е индивидуална задача, а не колективна.
PtD написа:и да се събират безжалостно
Sp3c7r3 написа:Докато заплатата на сержанта е 450лв и той работи на още 2 места за да си изхранва семейството, или в по-лошия случай - заработва си заплатата от подкупи само за 1 ден няма да се оправят лесно нещата. А дали ако заплатата на този човек е 1000лв например той изобщо ще се занимава да си рискува работата че и досието за 20лв?
lanzz написа:1. за зла беда, за шофьор в градския транспорт трябва да имаш категория "D", която се взима само след като имаш едикакъвси стаж с категория "C" - т.е. не е като да е баш неквалифицирана работа че куцо и сакато да се юрне на маслините.
, сравнявайки го с други браншове!най-интелектуалния и заслужил труд
2. дори и да се абстрахираме от 1., по какъв начин отлива на хора от полицията и изсипването им в градския транспорт ще резултира в по-добра работа на полицията?
Sp3c7r3 написа:А дали ако заплатата на този човек е 1000лв например той изобщо ще се занимава да си рискува работата че и досието за 20лв?
bikerider написа:Веселото идва, когато дойде време отдолу нагоре да се отчитат резултатите от натиска ...
lanzz написа:1. за зла беда, за шофьор в градския транспорт трябва да имаш категория "D", която се взима само след като имаш едикакъвси стаж с категория "C" - т.е. не е като да е баш неквалифицирана работа че куцо и сакато да се юрне на маслините.
2. дори и да се абстрахираме от 1., по какъв начин отлива на хора от полицията и изсипването им в градския транспорт ще резултира в по-добра работа на полицията?
PtD написа:bikerider написа:Веселото идва, когато дойде време отдолу нагоре да се отчитат резултатите от натиска ...
Аха, понеже ЕС вярва на нашите полицейски бюлетини...
feb написа:lanzz написа:не е като да е баш неквалифицирана работа че куцо и сакато да се юрне на маслините.
Не съм използвал подобни определения!
Казах, сравнявайки го с други браншове!най-интелектуалния и заслужил труд
Ще резултира в това, че там ще останат хора, които ИСКАТ да работят това което работят. А когато са по-малко но мотивирани, заплатите им могат да са далеч по-добри и ще има за какво!
Също като с професионалните войници!
Не можеш да ме убедиш, че имаше мотивирани наборници!
Имаше някои, на които им харесваше поради причини, които ще се въздържа да коментирам, но мотивирани - НЕ!
ma3xR написа:Не говори непроверени неща има / познавам / ватмани или там както се казват да не споменавам 4е е много дълго : със средно специално / има си и такъв техникум / които излизат и 17-годишни по4ват да джиткат по маршрутите си
Някои категории се придобиват и биват употребявани и преди навършване на 18 години в родната ни армия !!!
PtD написа:И понеже милите КАТаджии са от ниските нива...
Ако обаче се въведе експресна услуга
axelmax написа:аз нещо се обърках
axelmax написа:чуствам се като на старческа седянка-политика и само политика
и като всички толкова знаете какъв е проблема,и решението му
що не го решите?
bikerider написа:После, обясни ми точно как редови катаджия ще вземе книжката на човек с кола за 200,000 лева, след като много добре знае какво ще му се случи? Риска долу може да е висок, да. А горе?
axelmax написа:ако си спомняш бях пуснал тема за съзтезание в Стара планина
и един от коментарите ти втемата беше,нещо подобно- Ами направи го като толкова искаш!
нали се сещаш какво бих казал аз,сега
ами ти какво толкова ,каза по темата ?
освен държавата не се справя и чекръг от хора има интерес затая - и то казано с две думи
това го чувам всеки ден по 100 пъти,и от тъпи хора дори,но нещата си остават същите остават
подобренито идва на базата на личен пример,и много бавно
ако смятате,че едва когато нещата се регламентират от солидни глоби,хората ще станат по качествени ,е наивно
ей,и без нагнетяване на обстаниовката
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 24 госта