тези псета ще ме изядът жив

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Мнениеот PtD » Сря Мар 12, 2008 6:52 am

Yavkata, имаме съвпадения по 1, 2 и 3 :):agree:

4 засега не ми се е налагало, защото ме запомнят след 2 и 3 :)
5 засега не ми се е налагало, да чукам на дърво.

Но кучетата са малък проблем. Веднъж брах голям страх с... бик! :shake:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот axelmax » Сря Мар 12, 2008 6:54 am

аз пък се надбягвам с тях ;)
понякога е голям кеф,понякога не

много ми е неприятно ,ако трябва да ударя някое животно
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот Alpina » Сря Мар 12, 2008 7:17 am

THEZOGGO написа:... ...

Хах, а сещаш ли се, че мойто куче никога няма да нападне дете?
Знаеш ли, че моето куче никога няма да нападне и който и да е човек, освен ако аз не му кажа, или ако той не тръгне да ме напада?
Знаеш ли, че това са причини, да не го водя с наморник и повод постоянно, даже първото никога не съм му слагал и никога няма да му сложа!
Знаеш ли, че макар мизерния данък, аз не получавам нищо срещу него?
Знаеш ли, че в други страни, срещу данъка, който дават, собствениците, получават пясъчници, където кучетата да си свършат работата и градинки/площади, където да ги извеждат?
Знаеш ли, че съм намерил места, където никой не е стъпвал от поне 15 години там и кучето ми си върши работата само на тези места и по команда, та ако сме на неподходящо, да не прави нищо?
Знаеш ли, че кучето ми може да мине покрай каквото и да е животно на 2 метра, без да има каквато и да е реакция ако му кажа? При това движещо се съвсем свободно.
А знаеш ли, че съм насъсквал мойто куче, срещо глутница улични, който нападнаха деца, играещи си в двора на училише с една топка?
И ако то беше такова, че да напада деца, нямаше да се сети да пази тях?

Знаеш ли, че с кучето ми се опитвам махна страха на деца от животни и да не почват да пищят и тичат, когато ги видят, провокирайки нападение? В същото време да не посягат към всяко куче?

Да изреждам ли още, защо никога няма да се стигне до това, някой да бъде нападнат от кучето ми, без сериозен повод, в следствие на което го пускам съвсем свободно?

И пак - ако някой метне пиратка по кучето ми - ще го накарам да захапе бордюра и ще го ритна в тила, защото то е моето дете!

PtD написа:Но кучетата са малък проблем. Веднъж брах голям страх с... бик! :shake:

Бик не, но са ме гонили крава и магаре. Един козел също ми беше налетял, но той не беше толкова сериозна заплаха :D
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Antares » Сря Мар 12, 2008 8:15 am

@Alpina, ако е вярно това, което си написал - :bowdown:

Малко са, но трябва да има такива стопани. Защото кръга е затворен - човек е наплашен от кучета - агресивен е срещу тях - кучетата са агресивни към него...
Последна промяна Antares на Сря Мар 12, 2008 8:30 am, променена общо 1 път
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот Alpina » Сря Мар 12, 2008 8:29 am

Защо да не е вярно, познавам поне още 4 човека в квартала, които имат такива кучета.
Обаче всички са от големите породи. За тези с малките - не искам да се обаждам.
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот THEZOGGO » Сря Мар 12, 2008 8:46 am

За нещата които си написал не знаех и ако кучето ти не е виновно в дадена ситуация и някой хвърли по него пиратка си в правото да направиш каквото сметнеш за добре. От това което разказваш явно кучето ти е възпитано, това е много похвално. За данъка който плащаш и не получаваш нищо, кажи данък който плащаш и получаваш нещо в замяна, според мен няма такъв.
Изменям нещо темата ми се струва и ще се спра до тук. :)
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот Вилката » Сря Мар 12, 2008 9:32 am

Alpina, малко преиграваш. Явно много обичаш кучето си и малко се позапали :agree:
1. Възпитаното куче няма как да си заслужи пиратка.
2. Ако твоето е толкова устойчиво на такива звуци едва ли ще трябва да говориш за нек'ви бордюри (мно'о скинарски филми гледаш)
3. По закон не се прави тест за интелигентност на кучето, за да му се сложи каишка.

Иначе от малък се разбирам добре с кучетата. Когато към мен тръгне домашно куче, посягам да го погаля за да покажа че съм приятелски настроен. Ако не е обучено да напада, домашното куче го прави само ако чувства заплаха.
Нещата с овчарските са различни и за моя нерадост доста опит натрупах с тях. Те не се страхуват от физически интервенции. Все пак една от задачите им е бой с вълци, а там не се отървават без контузии, и въпреки т'ва не бягат! Пиратките за тях са нещо свръхестествено и ги респектира.
Други опасни кучета са нервните дребосъци, които изскачат рязко изневиделица. При прегазване може да стане много кофти. Моя позната сгази куче, изскочило иззад паркирала кола. Падна с 40 км/ч. От тогава тях ги гоня с колелото пред ужасените погледи на стопаните. Правилата за каишка важат и за малките!!!!
Аватар
Вилката

Мнениеот PtD » Сря Мар 12, 2008 11:57 am

Alpina написа:Хах, а сещаш ли се, че мойто куче никога няма да нападне дете?
Знаеш ли, че моето куче никога няма да нападне и който и да е човек, освен ако аз не му кажа, или ако той не тръгне да ме напада?
Знаеш ли, че това са причини, да не го водя с наморник и повод постоянно, даже първото никога не съм му слагал и никога няма да му сложа!

Ооо, тълкуваме закона избирателно, така ли :popcorn: Значи намордниците са само за балъци, дето не са си възпитали кученцата? А да си чувал за внезапни пристъпи? И ако не си ги наблюдавал в твоето куче, дали можеш да гарантираш, че няма да се случат?
Аватар
PtD

Мнениеот MIRO A » Сря Мар 12, 2008 9:58 pm

Офф тея кучета ... мамата си трака. Са се прибрах по едно късо маршрутче през квартала не по главната и ме подгониха 3 кучета .... добре, че се качих на една тумна пътека и кат изгасих фара тея не можеха да ме видят и се отказаха. :uhh:
Live free or die trying
Аватар
MIRO A

Рейтинг: 971

Мнениеот photographer » Сря Мар 12, 2008 10:06 pm

че и сега горкия човек го изяли питбулите!!!!! Ема така е в България. В сащ си имат спициална зоополиция която се занимава само с животните това как се отглеждат и дали са агресивни. И там глобита са ГОЛЕМИ АМА МНОООГО ГОЛЕМИ + затвор ако си си го заслужил. Та докато и тук не стане така няма се оправим никога. Уж ги кастрираха, незнам вече какво не ги правиха но пред нашия блок кучката пак има малки ся човек не може си влезе и в къщата. Сезят пред входовете и а си решил да се доближиш ти се нахвърлят на месо. Страшна работа!
You need a girlfriend who's name doesn't end in .JPG
Аватар
photographer

Рейтинг: 1103

Мнениеот Antares » Сря Мар 12, 2008 10:43 pm

MIRO A написа:Офф тея кучета ... мамата си трака. Са се прибрах по едно късо маршрутче през квартала не по главната и ме подгониха 3 кучета .... добре, че се качих на една тумна пътека и кат изгасих фара тея не можеха да ме видят и се отказаха. :uhh:

Приятелю, безплатен съвет - зрението е най-слабото сетиво на кучето. Предполага се, че виждат черно бяло и то неясни обекти, зрението им е колкото да не се блъскат в мебелите. Но е доказано, че виждат на тъмно. Обонянието им е толкова силно, че могат да подушат капка оцет в язовир...
Така че не факта, че "не те виждат" е бил причината да те оставят. Не разчитай на тъмнината - тя е техен съюзник :)
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот Alpina » Сря Мар 12, 2008 10:59 pm

PtD написа:Ооо, тълкуваме закона избирателно, така ли :popcorn:

Абсолютно, ти не го ли правиш?

PtD написа:Значи намордниците са само за балъци, дето не са си възпитали кученцата? А да си чувал за внезапни пристъпи? И ако не си ги наблюдавал в твоето куче, дали можеш да гарантираш, че няма да се случат?

Да, мога ;) Защото занам в коя ситуация могат да възникнат и при наченките на такава, кучето ми вече е на повода, а тогава някой трябва да дойде и да си сложи крайник в устата му, за да се стигне до инцидент.
Пример: Едно куче преди година и половина, въпреки, че беше на повод дойде и ухапа Сара по лицето - вярваш ли ми, че не получи и драскотина, макар че си завря главата в устата на мойто???
А не беше леко ухапване, защото имаше леко разкъзване, няколко драскотини и съм я лекувал 2 седмици... Не ми беше никак трудно да я контролирам, макар че беше нападната и получила рана, а тогава, едва се сдържах самия аз да не прекърша врата на другото куче и после да се оправя и със стопонина. А кучето му беше кокер някакъв :bigeyes:

Така че ще ме извиняваш, но мисля, че правилно съм преценил положението.

P.S.
Та относно скритата агресия във всяко куче - един от "приятелите" на мойта е стаф, на 3 години, като преди една дойде от Виена - няма такова възпитание, но там ако кучето прояви и най-малка агресия - приспива се. Та дори и питбул може да е кротък като агунце, ако знаеш как да го водиш и си го обучил
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот PtD » Чет Мар 13, 2008 12:01 am

Alpina написа:Така че ще ме извиняваш, но мисля, че правилно съм преценил положението.

Това да не е от списъка "48 неща, които хората казват, преди да се озоват в затвора / гроба / лудницата"?
Аватар
PtD

Мнениеот Yavkata » Чет Мар 13, 2008 6:45 am

Alpina написа:
PtD написа:Ооо, тълкуваме закона избирателно, така ли :popcorn:

Абсолютно, ти не го ли правиш?

PtD написа:Значи намордниците са само за балъци, дето не са си възпитали кученцата? А да си чувал за внезапни пристъпи? И ако не си ги наблюдавал в твоето куче, дали можеш да гарантираш, че няма да се случат?

Да, мога
Та относно скритата агресия във всяко куче - един от "приятелите" на мойта е стаф, на 3 години, като преди една дойде от Виена - няма такова възпитание, но там ако кучето прояви и най-малка агресия - приспива се. Та дори и питбул може да е кротък като агунце, ако знаеш как да го водиш и си го обучил

Мога само да добавя пресен пример от моята практика от преди три седмици. Наложи ми се да приспя един 4 годишен стаф, защото захапал и счупил ръката на майката на стопанина си. Жената чистела около него когато "приятеля" я захапал, и след това я търсел за да си я дояжда. Стопанина, младо момче едвам успял да го удържи. Познавам кучето, тъй като още от бебе го е водил при мен и никога не съм предполагал, че може да направи подобно нещо. За последната година зная за пет убийства на хора от кучета. Последния случай е в София от онзи ден.
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот Alpina » Чет Мар 13, 2008 7:00 am

Оф, какво изобщо ви говоря, след като за вас всяко куче е убиец....
Интересно замисляте ли се, колко от "лошите породи" са си изживели старините без да са показали капка агресия...
На ясно ли сте, че всяка една порода си има специфичен начин на отглеждане и реакция???
Знаете ли, че добермана има само един човек от семейството за собственик и другите са му безразлични. Кумувете на родителите ми го установиха, след като нападна дъщетя им и го застреляха, но едва след това разбраха за този елемент от характера на породата. Сега имат още по-голямо куче, което обаче почита, ако мога така да се изразя, цялото семеиство.
Знаете ли че стафовете и питбулите, трябва да се пречупят от малки, за да не избие агресията в момента на половото съзряване?
Знаете ли, че пред ротвайлер не трябава да се карат хората в семейството, защото може да нападне този който вика в момента и недай си боже размаха с ръце???
На ясно ли сте, че боксера (кучето, което имам) има вроден инстинкт да пази деца и никога не би ги нападнал??? Че е едно от малкото кучета, които дори в сбиване, продължава да чува командите и можеш само с такива да му кажеш да спре, за разлика от почти всички други кучета, които ако се сбият им пада пердето и това е причината да се е използвал от полицията, но понеже немската овчарка е по-добра в този показател се е наложила тя, както и това, че е дългокосместа и не изглежда толкова агресивна като цяло...

Както и да е, вие сте разбирачите, понеже имате примери за хора, които не могат да се оправят с кучетата си :bowdown: :bowdown:
Типичния пример за това как човек е животното, което се страхува от всичко, което не разбира и иска да го унищожи :bowdown: :bowdown:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот PtD » Чет Мар 13, 2008 8:00 am

Ало, ало... Излез за момент от write-only режима, в който се намираш и прочети пак поста на Явката. Очевидно човекът е познавал кучето *достатъчно* добре, за да бъде (както си и ти) уверен, че такова нещо не може да се случи. И все пак животното се оказва непредсказуемо.

А ти си стой на облака на меко. Само да не четем после във вестниците за теб...
Аватар
PtD

Мнениеот Antares » Чет Мар 13, 2008 8:20 am

Като детската градина сте! Като ви се мерят пишки - имате си система за лични съобщения и микроскопи. По тази тема отдавна няма какво да се каже!
Баси и сапунката...
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот Alpina » Чет Мар 13, 2008 8:22 am

@PtD

Ако поне малко си беше направил труда да не четеш само какво пиша, ами да го разбереш, колкото и да ти е трудно (понеже явно имам проблем да си изкажа мнението правилно), щеше да установиш, че повечето от писаното от мен е именно следствие от неговия пост, ако исках да ти кажа нещо на теб, а всъщност нямам никакво намерение, понеже ти си голям разбирач по всичко, щеше да има обръщение към теб, както съм правил ;)

Но за да е по-лесно -
Yavkata написа:Познавам кучето, тъй като още от бебе го е водил при мен и никога не съм предполагал, че може да направи подобно нещо.

Аз познавам от 2 години, 3-4 кучета от 3 месечната им възраст, през ден моето играе с тях,но не мога да коментирам нищо ставащо извън момента в който сме заедно, като положението в дома. Понеже макар да имам известно наблюдение и за положението там, пак не се наемам да комантирам какви са, зашото
1. не съм ги възпитавал
2. не съм с тях постоянно
следствие на което не знам дали собствениците им нямат някакви проблеми с поведението си към тях
Така че, именно
Yavkata написа:Познавам кучето,....
е несъвместимо с
Yavkata написа:още от бебе го е водил при мен и

И в поста ми имаше пример, който показа именно това. Макар, че кучето им беше няколко годишно, те не знаеха най-важния момент за него - нещо което коства сериозно ухапване на дъщеря им и живота на кучето. Та какво остава за един страничен наблюдател?

Смешен пример е и това, че някаква "познавачка" беше казала на майка ми, че когато направи беля, трябва да се удари леко с вестник - трябваха ми 4 месеца да я отуча да унищожава вестници, само заради един единствен удар!!!
За да ти поясня примера - едно единствено неправилно действие, може да доведе до проблем, който се премахва с месеци ;)
Сега стана ли ти ясно? И дали някой може да каже "познавах кучето!"?
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот taurus13 » Чет Мар 13, 2008 10:07 am

Знаех си аз че темата от велосипедисти с/у кучета, ще стане на кучкари с/у некучкари. Кучкарят казва - мойто куче е възпитано, а не простак като тебе и никога не би направило това. Некучкарят казва - То само да си помисли да направи това, ще му счупя врата.

:D Кучето на един познат много се кефеше на пиратките - изпадаше в радостна възбуда, налиташе да ги яде и подскачаше наоколо, лаейки - хвърли още една, само още една...или две...може и три.....в карен случай хвърли една пръчка!
Аватар
taurus13

Мнениеот MIRO A » Чет Мар 13, 2008 10:13 am

Бе се се различават кучетата на циганите дето не са дресирани и тея на нормалните орица. Мен ме гонят бездомни и на мазните цигани, домашно куче доса не ми е налитало. Ма май накрая ще играе ловджийския нож. Така го усещам.
Live free or die trying
Аватар
MIRO A

Рейтинг: 971

Мнениеот jivkonik » Чет Мар 13, 2008 10:49 am

Alpina
След доста "шофьорски фолклор" сега ни просвещаваш и с "кучкарски" такъв - евала!
Човек винаги има какво да научи! Най-вече за това, как разсъждават част от другите човеци, как извъртат правила и закони "като фурнаджийска лопата" и то по теми, за които няма какво толкова да се разсъждава и овърта (защото обикновено това коства ЧОВЕШКО зраве и ЖИВОТ)!
За тази порода - на повод и с наморник! Точка!
Другото си е "фолклор"....
:popcorn:
Аватар
jivkonik

Мнениеот PtD » Чет Мар 13, 2008 11:50 am

:agree:
Аватар
PtD

Мнениеот codename47 » Чет Мар 13, 2008 12:07 pm

Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Мнениеот dsmt » Сря Апр 23, 2008 8:55 pm

Кучето е най-големия враг на колоездача :D

Заради гадните песове,мисля да си вземам револвер :rofl:
dsmt

Рейтинг: 1258

Мнениеот magic1 » Сря Апр 23, 2008 9:12 pm

Пистолет е решението. Боен с разрешително. Два пъти подавах молба и не бях одобрен. Трябвало да имам фирма или да докажа, че живота ми е застрашен. Сигурно е правилно. Разстоянието пистолет - затвор се хваща с шублер, но все още мисля по въпроса. :shooter:
Аватар
magic1

Рейтинг: 1160

Мнениеот jivkonik » Съб Май 10, 2008 9:04 am

От няколко дни имам това:
Изображение
Повече инфо ТУК

Учудващо ефикасно е (поне първите тестове с нахъсаните Люлински глутници са повече от обещаващи!!!)
Според произдводителя може и да не действа срещу служебни кучета тренирани да понасят болка!!!! Дано нямам екстремни срещи с такива.... :praying: :praying: :praying:
Уреда е малко обемист и не много лек, трудно се носи в джоб. Защипва се добре обаче на каишката на раницата (има си щипка за колан) и в движение го ползвам успешно с едната ръка, управлявайки колелото с другата.
Мнооогоо ме кефи да гледам тъпите физиономии на настървената кучешка глутница готвеща се да ме пресрещне като ги "цъкна" с уреда..... :D :D :D
ЗА сега много добра работа върши, като потествам още ще пиша!

Купих го от тук: http://shop.oragie.com/index.php?cPath=61

P.S.
Ако спра отведнъж да пиша във форума значи на някоя "служебна порода" не е подействало..... :bawling: :bawling: :bawling: :angel:
Аватар
jivkonik

Мнениеот Alpina » Съб Май 10, 2008 9:14 am

:rofl: :rofl: :rofl:

C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот THEZOGGO » Съб Май 10, 2008 2:44 pm

jivkonik написа:Мнооогоо ме кефи да гледам тъпите физиономии на настървената кучешка глутница готвеща се да ме пресрещне като ги "цъкна" с уреда..... :D :D :D

Какво точно се случва като насочиш уреда срещу тях? :)
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот did » Съб Май 10, 2008 2:48 pm

THEZOGGO написа:
jivkonik написа:Мнооогоо ме кефи да гледам тъпите физиономии на настървената кучешка глутница готвеща се да ме пресрещне като ги "цъкна" с уреда..... :D :D :D

Какво точно се случва като насочиш уреда срещу тях? :)

в най-добрия случай - скимтят и бягат :D

в най-лошия - :dog:
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот agent_Jekov » Съб Май 10, 2008 3:21 pm

В тъмното съм забелязал, че като ме нападнат(за бездомни говоря) и като светна с телефона или с фара, настъпва шаш и паника и ме оставят.Светлината поне в няколкото пъти, в които съм го прилагал този метод ги здухва, не знам защо.

НЯМА ГАРАНЦИЯ, ЧЕ МЕТОДЪТ Е УНИВЕРСАЛЕН!
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Рейтинг: 1204

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум