с каква раница карате

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Мнениеот eatmycock » Пон Юни 23, 2008 1:29 pm

Със старата училищна раница - BULLDOZER
Не е кой знае какво, но става.Суичера щом събирам, значи е добре :P
Ми нося си /както споменах вече горна дреха - суичер/, едно 500 ml шишенце вода /има бая попътни чушмички ;p, а и не пия кой знае колко много вода, макар, че трябва повече течност да се поема/, храна, телефона си нося там, фотоапарата и портфейла ;]
Общо взето това...
Аватар
eatmycock

Рейтинг: 1262

Мнениеот z1gZag » Пон Юни 23, 2008 1:35 pm

Dakine-Heli S . :agree:
z1gZag

Рейтинг: 1915

Мнениеот opalqnka » Пет Юли 11, 2008 3:59 pm

Нeкфа на billabong с таз която хода на училище. :bowdown:
opalqnka

Рейтинг: 1105

Мнениеот jd » Пет Юли 11, 2008 5:48 pm

Карам с една супер дърта вече раница, ужким TCM.
Има малко мехче (1.5л) и джоб за каска отпред. Вече има няма 4 години държи, въпреки че няколко пъти вече е шита.
Изображение
Аватар
jd

Рейтинг: 2000

Мнениеот Дизел » Пет Юли 11, 2008 7:18 pm

Ако времето се очертава стабилно и не ми трябват допълнителни дрехи, дреболиите се побират по джобовете на трикото. То помпата, лепенките и инструмента така съм ги минимизирал, че се побират и в малък портфейл :)
За по-кофти време взимам това:

Изображение

Раницата е много лека и тясна (~20 см), и усещането е, че все едно я няма.
Обем 10 литра + 1,5 л. мех (който не ползвам), ами побира всичко, което ми трябва за един ден, (яке, крачоли, ръкави и т.н.) вкл. и дъждовен такъв.
Преди ползвах Дойтер някакъв си Еър, 25 л. но за еднодневни турове е излишно голяма и тежка, а и по-големият обем предразполага към взимане на излишни глупости. Взимам я обаче през зимата понякога.
Аватар
Дизел

Рейтинг: 1970

Re:

Мнениеот mtb_pm » Нед Окт 03, 2010 9:19 am

:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
bobiracing059 написа:За Спускане и по малки походи ми е тази Enduro w/ 70 oz res (за спрафка Ride Spot) а за по дълги походи или пикник ми е училищтната раница ;) :beer:
Аватар
mtb_pm

Рейтинг: 965

Re: с каква раница карате

Мнениеот grebo » Нед Окт 03, 2010 5:55 pm

Някъв Eastpak от балканската война. 3-ти собственик съм :dontknow:
Я уже не волк. Я аморал, алкоголик, курильщик и педофил. Ну заец, ну Pussy Riot!
grebo

Рейтинг: 1275

Мнениеот NWD » Нед Окт 03, 2010 6:12 pm

Старата ми училищна чанта отпреди няколко години, която по учудване все още е супер здрава и запазена и ми служи толкова вярно...:bowdown: :eyebrow: :clap:
Аватар
NWD

Рейтинг: 1056

Мнениеот disbelief » Нед Окт 03, 2010 9:27 pm

Малко солена ми се видя, обаче вече не съжалявам.
Много ми е удобна.
25 литра е уж, каската се пъха под платката доста трудно,
но явно още не съм и хванал чалъма :D
Побира връхна дреха, дори по-леко яке, резервна тениска,
нося в нея също помпичка, резервна гума, комплект за
лепене на гуми, 1-2 0.5л шишенца съответно с вода и сок,
някоя ябълка и вафличка.
За градско ме устройва идеално.
За еднодневен планински преход си помагам с голяма чантичка за кръста.
Като предимство мога да посоча ниското тегло - под 400 гр е!
Прикачени файлове
Adventure25-siva.jpg
Adventure25-siva.jpg (21.11 KiB) Прегледано 4293 пъти
disbelief

Рейтинг: 1213

Мнениеот EccentricMOTION » Пон Окт 04, 2010 2:25 pm

Deuter Cross Bike, с помпа, инструменти, репарационен комплект, някое корни, лепенки/за човек/, бинт..
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот moor » Пон Окт 04, 2010 4:05 pm

Карам със Vango Airvent 30+5
http://www.dimibike.com/turizam-ekipiro ... vent30.htm
Само че моята е зелена и я взех доста по евтино от http://www.ebay.co.uk

За Airvent-a мога да кажа само хубави неща...наистина работи.Просто забравих проблема с мокрия гръб...Също така самия аирвент е пластмасов и има гръбна защита по този начин.
Готиното на раницата е че когато не е натъпкана е доста компактна...Няма място за каска, но аз съм намерил начин как да си я закрепям и ми е удобна.
Гледам винаги да имам в себе си:
камел бек-прайслес
кислородна вода :xx(:
резервна гума
помпа нямам, но винаги се намира
тоол с шестограми и лепенки за гуми
нож
храна
фотоапарат (които винаги забравям)
когато иамам време много обичам да си взема термус с таратор и вътре малко лед (издържа половин ден студен)

Това е от мен :D
Аватар
moor

Рейтинг: 1267

Мнениеот icebobo » Пон Окт 04, 2010 7:26 pm

EccentricMOTION написа:Deuter Cross Bike, с помпа, инструменти, репарационен комплект, някое корни, лепенки/за човек/, бинт..

+1 :agree:
Не е яко да си готин,готино е да си як!
icebobo

Рейтинг: 1265

Мнениеот spirov92 » Вто Окт 05, 2010 10:50 pm

Една праисторическа Tashev 36. Спокойно побира инструменти, помпа, резервна гума, яке, вода, храна, и кво ли още не. Веднъж пробно наблъсках в нея спален чувал и един брезент вместо палатка. Вече 8 години я ползвам, съвсем прилично се държи, само циповете са й сменени.
spirov92

Мнениеот BASE » Нед Окт 10, 2010 3:42 pm

Някво Oakley към 30 литра. В него си нося вода портмоне телефон ключове, просто мразя да имам работи по джобовете докато карам. Гуми не нося защото съм с боза. А пък инструменти винаги другите си носят.
ALWAYS RIDE AS FAST AS YOU CAN WITH A HELMET ON.
BASE

Рейтинг: 1165

Мнениеот antonpc » Чет Мар 27, 2014 11:25 pm

Лека и удобна раница Salewa Urban 22 Daypack (55,00лв)
подходяща за всякакви дейности.
• Разделено предно отделение
• Мрежести джобове за бутилки
• Кръстен и гръден колан
• Тегло: 720 гр.
• Материал : 600D Polyester Honeycomb, 1680D Polyester
Изображение
Thank You, Bicycle :) “It is not the mountain we conquer but ourselves.” ~ Edmund Hillary / FunKyBikers
Аватар
antonpc

Рейтинг: 1551

Мнениеот iPop » Пет Мар 28, 2014 8:45 am

Аз карам с Ташев дистанс 40. Може да ви се стори голяма, но не е. Като цяло това което ме привлече е колко тесен е гърба й и колко прибрана към тялото е. Да не говорим за това, че със компресионните ленти става много малка като няма багаж
Аватар
iPop

Рейтинг: 1544

Мнениеот peshkin » Пет Мар 28, 2014 11:31 am

Аз ползвам всекидневната си раница - American Tourister от промоцията на OMV преди няколко години. Трябва обаче да си взема някаква специално за каране, тъй като сегашната не е много удобна за носене на апарат, вода, дреха и пр.
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better.
peshkin

Рейтинг: 1202

Мнениеот ico_dimitrov » Вто Апр 01, 2014 8:10 am

Някой ползвал ли е тази марка раници http://www.lidl.bg/cps/rde/SID-107299CF ... il&id=5075 понеже цана/литри си е оферта но др е въпроса цена/качество смятам да ги видя но докато не се тества в реални условия няма как да се разбере.В момента карам с тази http://www.sportsdirect.com/karrimor-ur ... e=79112822 и боквално се разпърца :D
Аватар
ico_dimitrov

Рейтинг: 1218

Мнениеот TheAnimal » Вто Апр 01, 2014 8:30 am

Това не е раница за колело. Ще ти запотява гърба, няма да ти е удобна и като си с каска горния капак ще ти пречи. Също и 40 л са малко множко.
Ако искаш да си вземеш раница само заради цената, по-добре си вземи втора употреба.
Аз лично съм на мнение, а и съм убедена в това, че качеството струва пари и не си купувам боклуци от този тип магазини.
"Всеки знае, че една жена е твърде силна за един мъж."
TheAnimal

Мнениеот penmark » Вто Апр 01, 2014 8:46 am

От същия магазин
viewtopic.php?f=31&t=56531&p=946740#p946740
с място за мех за вода.
Аватар
penmark

Мнениеот ico_dimitrov » Сря Апр 02, 2014 7:51 am

TheAnimal написа:

Това не е раница за колело. Ще ти запотява гърба, няма да ти е удобна и като си с каска горния капак ще ти пречи. Също и 40 л са малко множко.
Ако искаш да си вземеш раница само заради цената, по-добре си вземи втора употреба.
Аз лично съм на мнение, а и съм убедена в това, че качеството струва пари и не си купувам боклуци от този тип магазини.

Аз забравих да уточня, че раницата ми трябва за двудневен преход с велосипед пресечена местност /ще има катерене по асфалт,коларски пътища и горски пътеки/ и в момента съм с 15 литрова раница в която немога да хвана нищо повече от наколенки и 2-3 връхни дрехи камо ли да говорим за храна и вода.....затова съм се ориентирал към 40 литровите раници.
Аватар
ico_dimitrov

Рейтинг: 1218

Мнениеот Boyan1984 » Сря Апр 02, 2014 9:44 am

Една 30-35 литрова би ти свършила работа.
Let's fucking DIE!
Boyan1984

Мнениеот mariko » Сря Апр 02, 2014 10:14 am

ico_dimitrov написа:.........................

Аз забравих да уточня, че раницата ми трябва за двудневен преход с велосипед пресечена местност /ще има катерене по асфалт,коларски пътища и горски пътеки/ и в момента съм с 15 литрова раница в която немога да хвана нищо повече от наколенки и 2-3 връхни дрехи камо ли да говорим за храна и вода.....затова съм се ориентирал към 40 литровите раници.

Не е добра идея да оценяваш раница в левове за литраж :) Не че пишещите тук сме затънали в пари, но показаната от теб е подозрително евтина, за да има шанс да е добра.
Предполагам, че ще спите на палатка, нали?
Ако има възможност да монтираш багажник на колелото по-добре сложи там чувал и палатка, вместо всичко да мъкнеш на гръб, а храната за 2 дена+вода+дрехи би трябвало да може да събереш в 25-30л раница.
"Те са живели и хвърляли зар, само това ще остане-
огънят вложен в самия комар с много пари проиграни"
Аватар
mariko

Рейтинг: 1785

Мнениеот TheAnimal » Сря Апр 02, 2014 10:30 am

Малииии, ти цялата покъщнина ли ще мъкнеш за два дни в тези 40 л?
10 дневно каране го правя без проблем с раница 25 л. Всичко е въпрос на правилно нареждане на багажа и избягване на ненужните неща.
За да не съм офф, карам с това и съм доста доволна. Не виждам смисъл от повече литри, поне за мен.
http://www.ospreyeurope.com/gb_en/view- ... zvI11fp0dU
"Всеки знае, че една жена е твърде силна за един мъж."
TheAnimal

Мнениеот Chavi » Сря Апр 02, 2014 8:07 pm

TheAnimal написа:Не виждам смисъл от повече литри, поне за мен.

Напълно съгласен, над 20 л на гърба сериозно се отразява на центъра на тежестта и оттам на баланса, аз карам с Муле (http://shop.camelbak.com/mule/d/1009) което е около 15 л с пълен резервоар и когато съм го напълнил до край чувствам че съм на предела на стабилността при по-технични участъци. Ако трябва да нося още неща, определено няма да е на гърба.
Аватар
Chavi

Рейтинг: 1332

Мнениеот taurus13 » Пет Апр 04, 2014 11:16 am

Вече карам със скъсана раница. :D Абе я кажете, знаете ли някой дето би сменил цип на дойтера, че да хвърля здрава раница, само щото не може да и се затвори ципа ми е съвестно. Аз съм практичен тип и обичам вещите да им взимам пълния ресурс. Няколко шивачи вече ми отказаха, че явно много дебела им се види работата. Та някой ако е сменял някъде и има опит...
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот 4getcredo » Пет Апр 04, 2014 11:40 am

taurus13 написа:Вече карам със скъсана раница. :D Абе я кажете, знаете ли някой дето би сменил цип на дойтера, че да хвърля здрава раница, само щото не може да и се затвори ципа ми е съвестно. Аз съм практичен тип и обичам вещите да им взимам пълния ресурс. Няколко шивачи вече ми отказаха, че явно много дебела им се види работата. Та някой ако е сменял някъде и има опит...

Преди време имах подобен казус с раница Dakine. От магазина на БАС, който сега вече е True Riders до НДК, ми казаха, че в близост до техния магазин, в един гараж имало шивачка, която поправяла раници. Знаели със сигурност, защото коментирали с техни клиенти. При мен също ципът беше проблем. Ама аз така и не отидох да я потърся.

Освен да се поогледаш в околността.
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот subritual » Пет Апр 04, 2014 1:31 pm

Аз доскоро карах с една китайска, но точно заради проблем с ципа се отказах от нея.Доста е видяла, има счупени катарами, шита е, но още може да се ползва и точно заради това ми беше малко съвестно като си купих наскоро тази: https://www.youtube.com/watch?v=Ao5ko_RbbnE
струва 70тина лева и уж има 10 години гаранция, ще видим... Има дишащ гръб, джобче на колана, дупка за вода, в общи линии всичко, което ми е необходимо.Бях харесал една ужасно синя, дето админа я представяше, но ми е малка. 30 литра е добре, макар,че ако я напълня до дупка и почвам да падам повече :D
Впрочем, тя се води хайк раница, чудя се има ли недостатъци при мтб? :look: Освен, че няма окачване за каска... :dontknow:
Аватар
subritual

Мнениеот dviktor » Пет Апр 04, 2014 3:01 pm

Аз съм VAUDE TRACER 16 - http://www.mtb-bg.com/index.php/products/test/1456-test0088-vaude-tracer20, нямам никакви проблеми за сега, някой пък ми идва една идея по малка, но таман да не мъкна сумати си неща :D
YT JEFFSY Pro 29 - GHOSTSHIP GREEN
Аватар
dviktor

Рейтинг: 1309

Мнениеот PtD » Пет Апр 04, 2014 5:05 pm

taurus13 написа:Вече карам със скъсана раница. :D Абе я кажете, знаете ли някой дето би сменил цип на дойтера, че да хвърля здрава раница, само щото не може да и се затвори ципа ми е съвестно. Аз съм практичен тип и обичам вещите да им взимам пълния ресурс. Няколко шивачи вече ми отказаха, че явно много дебела им се види работата. Та някой ако е сменял някъде и има опит...

Тук до нас има работилница, в която ми смениха ципа на Deuter-a с нов, за 5-6 кинта. Сега, ципът изобщо не може да се мери с оригиналния, но все пак върши работа.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум