hitar_potter написа:bikerider, харесва ми как отговаряш избирателно.. Като твърдиш, че велосдруженията не правят това, което е правилно според теб, защо не направиш нещо конструктивно по въпроса? Защото в момента само деструктивно критикуваш.
hitar_potter написа:bikerider, харесва ми как отговаряш избирателно.. Като твърдиш, че велосдруженията не правят това, което е правилно според теб, защо не направиш нещо конструктивно по въпроса? Защото в момента само деструктивно критикуваш.
Admin написа:did, предполагам говориш за парите, които общината е похарчила за велоалеи? Велоеволюция ли е усвоила тези пари, та ги поставяш от тяхната страна на кантара?
hlebarka написа:Е, сега, ние всички конструктивно даваме гърбове, върху които се пишат CV-тата на активистите.![]()
did написа:Мястото на тази дискусия не е в тази тема!
Личното ми мнение е, че е време КАТ да започнат да пишат актове и на велосипедисти за движение без светлини през тъмната част от денонощието, така както правят в страните, които определяме като цивилизовани.
Admin написа:Между другото, някой по-напред в темата се беше изказал, че по повод инцидента Велоеволюция си били мълчали или нещо подобно... Поредното изказване наизуст, защото в сайта им си има официално становище по въпроса, може би е изпратено и до медиите, не зная. Който го беше казал това, ще ми обясни ли какво точно очаква в повече?
Alpina написа:Питаха ме, не ми ли е било гадно да снимам трупа, да се приближа до толкова, че да усещам миризмата на кръвта им за да снимам останките - ми НЕ...
Тия двамцата не са ми никой - не са ми приятели, не са ми роднини, не са хора с които имам общо и изобщо не ми пукаше за тях - те бяха просто предмети от сцената...
По същия начин както и велосипедистката "блъсната от бетоновоз, който маневрирал на заден ход"
За мен хора, които са спряли да се пазят, които не ценят здравето и живота не заслужават да живеят или ако да - то не трябва да се впрягаме за смъртта им...
Щях да изпитвам каквито и да е чувства на съжаление, единствени ако ми бяха близки по някакъв начин...
Честно - за което и да е животно ми е в пъти по-жал, когато разбера че е умряло безпричинно в следствие на човешна намеса от колкото за някой човек...
Grash написа: темата, в която почти всички членове на въпросната организация са против носенето на каски .
Мога ли да запитам, от къде имате информация, че момчето от инцидента с такситата е карало без светлини?
Дори и да приемем в случая, че той си е виновен, всички вие знаете до колко се съобразяват хората по принцип с нас. Особенно шофьорите на таксита, било то и маршрутни...
bikerider написа:Той очевидно не е виновен, за това че му е отворена врата и се е ударил в нея (макар и това да зависи от ред подробности, които ние не знаем).
bikerider написа:Само дето е неосветен, т.е. неизряден пред закона, което му отнема правото за каквито и да е претенции, поне според мен.
subritual написа:Ами виновен е пред себе си поне, че не заобикаля колите на нужното разстояние.
bikerider написа:...само дето не им е дал никакъв шанс да го видят...
Joker_Here написа:Абе не искам и аз да влизам в спорове,ама да се изкажа: АКО,бяхме нормална европейска държава(каквато твърдим,че сме)ЩЕШЕ,да има велоалей,щеше да има закони за велосипедисти и НЯМАШЕ да има мъртви хора,или блъснати коли.Друг е въпроса,че в нормалните държави има закон:След 7 часа с светлини.Който не ще,на ти 20 лева глобичка.ДА,знам че е така защото мен самия ме спряха,ама имах светлини(и ми провериха само документите).Ето от там е цялата работа.Аз казвам,че никой от инцидентите горе не е виновника един от участниците,а са управниците на София,Щото ако си бяха направили труда да напряват велоалей,и закони който да се спазват от колоездачите,едва ли щеше да има мъртва жена сега,или ударено такси.
Alpina написа:И ти какво направи по въпроса?
И какво очакваш да се промени, ако не си направил нищо?
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 332 госта