ИНЦИДЕНТИ !- ВАЖНА ТЕМА -!

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: ИНЦИДЕНТИ !- ВАЖНА ТЕМА -!

Мнениеот hitar_potter » Пон Сеп 13, 2010 10:24 pm

bikerider, харесва ми как отговаряш избирателно.. Като твърдиш, че велосдруженията не правят това, което е правилно според теб, защо не направиш нещо конструктивно по въпроса? Защото в момента само деструктивно критикуваш.
Изображение
Аватар
hitar_potter

Рейтинг: 2000

Мнениеот did » Пон Сеп 13, 2010 10:32 pm

hitar_potter написа:bikerider, харесва ми как отговаряш избирателно.. Като твърдиш, че велосдруженията не правят това, което е правилно според теб, защо не направиш нещо конструктивно по въпроса? Защото в момента само деструктивно критикуваш.

Как да не прави нищо конструктивно? Прочети му постовете преди 2-3 години, как предупреждаваше всички, какво ще стане след 2-3 години, а велоеволюциеонерите четяха и отговаряха избирателно. И то взе че стана това, което не искахме.

Мястото на тази дискусия не е в тази тема!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот hlebarka » Пон Сеп 13, 2010 10:36 pm

hitar_potter написа:bikerider, харесва ми как отговаряш избирателно.. Като твърдиш, че велосдруженията не правят това, което е правилно според теб, защо не направиш нещо конструктивно по въпроса? Защото в момента само деструктивно критикуваш.

Е, сега, ние всички конструктивно даваме гърбове, върху които се пишат CV-тата на активистите. :D :agree:
stvarnost nam je crno-bela, a budućnost siva
Аватар
hlebarka

Мнениеот hitar_potter » Пон Сеп 13, 2010 10:42 pm

Тогава, ако не се лъжа, той не предлагаше какво да се прави, а по-скоро отново критикуваше.. И според мен, в момента разглежда нещата едностранчиво и прави неуместни генерализации... Иначе ми се иска наистина да не се налага да пишем в тази тема, но уви - инциденти се случват и ще се случват дотогава, докато има хора, които карат твърде бързо, не знаят или знаят, но не спазват закона (и колоездачи, и шофьори) и не се толерират един другиго. :crap:
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот Admin » Пон Сеп 13, 2010 10:48 pm

@bikerider
Пак повтарям, че аз не познавам нито един човек, независимо от пола, който/която да е започнал/а да кара колело, защото си е помислил/а, че в София е безопасно да се прави това. Поради тази причина не мога да споря повече с теб по тоя въпрос - явно имаме съвсем различни наблюдения и познаваме съвсем различни хора.

Не съм чел нищо повече за инцидента, откакто е станал (не съм имал време), но продължавам да смятам, че конкретния случай няма нищо общо с наличието или липсата на велоалеи. Поради което смятам цялостното изкривяване на темата в тази посока (не говоря само за темата във форума, а за темата в обществото) за вредно. Кампанийното решаване на проблемите заради такива поводи едва ли ще доведе до нещо добро. Всъщност надявам се да няма такова "решаване". Винаги ми е било крайно неприятно, че в България за един или друг проблем започва да се говори само при инциденти, вместо да се анализират и да се работи постоянно и методично за отстраняването им.

На директния ти въпрос не мога да отговоря по няколко причини:
1. Отдавна не съм имал време за странични неща, така че не съм се интересувал в подробности от работата на Велоеволюция - само което съм чул/чел в общия поток информация, който минава покрай мен.
2. Ако ти очакваш те да са направили едни неща, и те не са ги направили, то никога няма да приемеш, че са направили други неща, които за теб са без значение, но за друг не. Или по-конкретно - ти искаш основната им дейност да е пропагандиране/обучение/разясняване и т.н. на правилата за движение, на това как да се намали риска в една опасна среда, каквато е трафикът в София, и т.н. Говорили сме ги тия неща. Да, ама те може да са си избрали за основна дейност борбата за велоалеи. За мен например повече велоалеи означават повече безопасност (не толкова за мен, за колоездачите по принцип). За теб май не е така, съдейки по предишни спорове. И какво правим тогава? Трябва ли Велоеволюция да си променят основния фокус, за да отговорят на твоите очаквания? (Между другото в сайта си имат кратка статия за безопасността, това е от пръв поглед, без да се ровя, може да има и повече, а също така се разбра преди време, че правят веднъж седмично отворени сбирки, на които и това се коментира.) Въпросът е, че никой не е длъжен да споделя твоите или моите възгледи и да прави това, което аз или ти смятаме за правилно. Ако държим на него, трябва да си го направим сами. А ако някой прави нещо друго, това, че е различно от нашето, не го прави задължително лош или виновен за нещо.
Пак повтарям, защото това е отговорът, който мога да ти дам: всеки разбира безопасността различно и прави нещата според своите разбирания. Не може да очакваш друг да прави това, което ти искаш, за безопасността на колоездачите.

Между другото, някой по-напред в темата се беше изказал, че по повод инцидента Велоеволюция си били мълчали или нещо подобно... Поредното изказване наизуст, защото в сайта им си има официално становище по въпроса, може би е изпратено и до медиите, не зная. Който го беше казал това, ще ми обясни ли какво точно очаква в повече?

did, предполагам говориш за парите, които общината е похарчила за велоалеи? Велоеволюция ли е усвоила тези пари, та ги поставяш от тяхната страна на кантара? :dontknow:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот did » Пон Сеп 13, 2010 10:51 pm

Admin написа:did, предполагам говориш за парите, които общината е похарчила за велоалеи? Велоеволюция ли е усвоила тези пари, та ги поставяш от тяхната страна на кантара? :dontknow:

Никаде не ги поставям. Просто не е тук мястото да повтарям неща, които съм писал отдавна. Само ще си сменя подписа.

Освен това мисля активно да работя за каузата, в Пловдив да не се случи това, което стана в София и местните "велоеволюционери" и общината да не правят дивотии. По-добре да не се прави нищо, отколкото да се правят глупости.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Admin » Пон Сеп 13, 2010 11:00 pm

Чудесно! Ако всеки си работи за каузите, вместо да критикува работата на другите по техните каузи при всеки удобен случай, ползата за обществото ще е най-голяма.
Аз съм съгласен, че мястото на тоя спор не е в тази тема. Пък и сме го водили толкова много пъти... само повтаряме до безумие едни и същи неща. Така че засега мисля да спра дотук. Казах си мнението за нещата, които ме подразниха, а за всичко друго са изписани десетки страници във форума.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот bikerider » Пон Сеп 13, 2010 11:28 pm

@hitar_potter: ако толкоз много недоумяваш за какво рИва - рИва за моята част от 2.5-те милиона, срещу която съм видял една голяма нула боядисана в жълто. Нужно ли е нещо повече???????????????????
hlebarka написа:Е, сега, ние всички конструктивно даваме гърбове, върху които се пишат CV-тата на активистите. :D :agree:

+1

did написа:Мястото на тази дискусия не е в тази тема!
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот sergeh » Вто Сеп 14, 2010 3:34 pm

Извод: Най-добре е нищо да не се прави - няма да те критикуват за грешки :D
Аватар
sergeh

Рейтинг: 1880

Мнениеот LIL » Сря Сеп 15, 2010 4:05 pm

СЛЕД инцидента строителния обект стриктно се затваря и дори работник седи на вратата да бди за тъпоупорити или просто разсеяни хора, когато камионите правят маневри излиза строителен работник с жилетка и палка. Все неща, които са задължителни и следва да се правят по принцип, а не СЛЕД като е станало непоправимото. Не знам колоездачката (лека и пръст) дали е била глупава и доколко е правила глупави неща и какъв е случая на шофьора, но във всяка друга държава отговорника по този строеж щеше да отнесе някоя ефективна присъда. Тук обаче, първия ни демократично избран президент замалко не загина заради изсипали се в нищото и по никое време пътни работници и никой не каза копче а това продължава да си е най редовна и повсеместна практика.
Аватар
LIL

Рейтинг: 1789

Опасна комбинация: Две таксита и един велосипедист

Мнениеот edinmilion » Сря Сеп 15, 2010 8:53 pm

Опасна комбинация: Две таксита и един велосипедист
Момче на колело беше ударено от такси. Младежът няма тежки травми, но ще отнесе глоба
Видео >> pro.bg

Както всяка вечер Ангел се прибира по обичайния маршрут с колелото си. Малко преди кръстовището на бул. „Руски” с „Цар Освободител" обаче клиент на спряло такси отваря вратата и го закача. Второ такси удря велосипедиста отзад.
Въпреки че на това място спирането на автомобили е забранено, заключението на полицаите е изненадващо. Пострадалият Ангел получава акт за нарушение.
Ангел ще обжалва решението в КАТ.
Репортер: Гергана Костова
edinmilion

Мнениеот ivan_radev1 » Сря Сеп 15, 2010 9:50 pm

Трябва много да се внимава за внезапно отварящи се врати, особено на таксита, тъй като клиентите нямат навика да се оглеждат за колоездачи. Факт е обаче че ако нямаш светлини, не можеш да се сърдиш на никого, че не те е видял. Така че добре е да се пазим и самите ние, а не да разчитаме, че друг ще ни пази.

Личното ми мнение е, че е време КАТ да започнат да пишат актове и на велосипедисти за движение без светлини през тъмната част от денонощието, така както правят в страните, които определяме като цивилизовани.
Аватар
ivan_radev1

Мнениеот bikerider » Чет Сеп 16, 2010 9:36 am

Акта е съвсем на място, катаджиите са си свършили работата. Отделен въпрос е, че е нужна и санкция за спрялото такси, както и за задното такси - единия е спрял, където няма работа, а другия не е спазвал дистанция.

Само чуйте репликата на колоездача: "как може да съм виновен, щом ме удря кола"? Без коментар.

Личното ми мнение е, че е време КАТ да започнат да пишат актове и на велосипедисти за движение без светлини през тъмната част от денонощието, така както правят в страните, които определяме като цивилизовани.

+1
Аватар
bikerider

Мнениеот PtD » Чет Сеп 16, 2010 9:51 am

Ще пишат, нанайци.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Alpina » Чет Сеп 16, 2010 11:10 am

"Как може да управлявам велосипед, да ме удари кола и аз да съм виновен"
Мда - шофьора на таксито не е трябвало да спира там, длъжен е преди да се отворят вратите да се огледа дали е безопасно, ама как да видиш невидимото...
По идентичен начин като се прибирах вечерта една кола тръгна и ме засече... само че нямаше инцидент, защото аз знам че нямам осветление отпред, знам че няма гаранция че ще ме види, просто намалих преди това и всичко се размина без конфликтни ситуации...

Обаче глупавите хора, правят глупави неща и умират по глупав начин :D

Снощи, по времето когато са ударили "невинното велосипедистче" ви обяснявах точно това....
Огромно колочество от потенциала на човечеството отива за това да пазиме живота и здравето на глупавите хора, в следствие на това да пазиме други хора от постъпките на същите тези глупави хора и т.н.
В крайна сметка се създава общество, което живее с вярването, че някой друг трябва да го пази от всякакви опасности и то може спокойно да спре инстинкта си за самосъхранение в следствие на това...
Винаги някой друг трябва да мисли за нас... а не ние самите.

Примери колкото искаш - това велосипедалче е просто поредното доказателство...

Преди около 4 месеца станах свидетел на поредната от така наречените зрелищни катастрофи... Тялото на едно 16 годишно момиченце лежеше до останките от разцепената кола, приятеля й го бяха откарали вече в болница и честно казано с облекчение разбрах, че е починал след 2 седмици ли... няма значение....
Та - кой мислите е бил виновен?
Стълба - как кой! Не 19 годишния "пилот" дето уби момичето, не някой друг, не скоростта с която се е движил, ами стълба..., който стои там от поне 30 години и никога на никого не е пречил... В един форум няколко човека събирят подписка и обвиняват дърветата покрай пътищата за смъртта на 40% от загиналите в ПТП всяка година - не някой друг, ами дърветата!!! :D
Ако не вярвате, ще ви покажа профилите им :D Тазбирате ли - дърветата са виновни, че някой е загубил управление над автомобила си, докато е правил тоталната малоумщина и е умрял или убил пътниците си....
Изобщо не се замислят, че на мястото на този стълб/дърво или каквото и да е "виновно за случая" може да е тяхното семейство, техните приятели... близки, те самите...
Та и в случая който ви казах - преди време издадоха забрана млади шофьори, да возят непълнолетни или други хора в определени часове от денонощието именно поради тази причина - обществото страшно се разгневи, че го ограничавали... Е, ако беше спазено това елементарно правило, може би щеше да умре само "пилотчето", а може би изобщо нямаше да тръгне да се доказва...
(в репортажа се казва, че булеварда бил измит преди това и била мокра настилката - поредната журналистическа недомислица, защото всъщност миеха друго по-високо място час след катастрофата и потече вода към мястото на инцидента - даже ве вижда във видеото как започва да тече, а преди това беше напълно сухо)

Питаха ме, не ми ли е било гадно да снимам трупа, да се приближа до толкова, че да усещам миризмата на кръвта им за да снимам останките - ми НЕ...
Тия двамцата не са ми никой - не са ми приятели, не са ми роднини, не са хора с които имам общо и изобщо не ми пукаше за тях - те бяха просто предмети от сцената...
По същия начин както и велосипедистката "блъсната от бетоновоз, който маневрирал на заден ход"

За мен хора, които са спряли да се пазят, които не ценят здравето и живота не заслужават да живеят или ако да - то не трябва да се впрягаме за смъртта им...
Щях да изпитвам каквито и да е чувства на съжаление, единствени ако ми бяха близки по някакъв начин...

Честно - за което и да е животно ми е в пъти по-жал, когато разбера че е умряло безпричинно в следствие на човешна намеса от колкото за някой човек...

Не мога да разбера и вас - едва ли не скърбите за тотално непознат човек, който е загинал инцидентно... Ми те умират десетки хора всяка секунда от инциденти... вероятно по света на всеки един час (сигурно и по-малко) умира велосипедист... Ако толкова приемате, че това е някакъв друг вид човешко същество защо не скърбите, не се ядосвате, не упреквате за тяхната смърт?!?!?
До някъде си обяснявам реакцията ви, на смъртта на велосипедистката с това, че по някакъв начин се чувствате свързани, понеже ние също сме велосипедити, в същата тази страна, в същия този град (в частност), и се движим при същите тези обстовтелства...
НО вие също ли се движите, без грам мисъл, без да преценявате заобикалящата ви среда и опасностите, които може да се появят? Чакате да стане очевадно че ще се случи нещо, за да почнете да реагирате?!?!?

Освен всичко до тук - много рядко един инцидент се случва заради една единствена грешка, почти винаги е в следствие на няколко грешки, които само при дадена комбинация го причиняват - не е правилно, нито разумно да обвинявате само едната страна за случая!!!

Това което се създава в крайна сметка с всичко това, е едно общество на глупаци, на хора които не мислят, които ходят с празен поглед и съществуват с едничката вяра, че някой друг ги пази и те трябва да мислят за нещо друго... макар и маловажно...
Виждате последния пример - "Как може да управлявам велосипед, да ме удари кола и аз да съм виновен"
Общество е което разумните хора, трябва да са заети с това, да пазят глупаците... резултатите макар и очевадни оставят някак незабележими... Защо - идея нямам :)

P.S. Your message contains 154016 characters. The maximum number of allowed characters is 150000.
Ако не беше това ограничение щях да напиша малко пъ-дълъг пост.... но го окастрих до този му вариант :lol: :beer:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Чет Сеп 16, 2010 11:28 am

Как не те домързя да пишеш тоя ферман?!?!?
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот Grash » Чет Сеп 16, 2010 2:56 pm

Admin написа:Между другото, някой по-напред в темата се беше изказал, че по повод инцидента Велоеволюция си били мълчали или нещо подобно... Поредното изказване наизуст, защото в сайта им си има официално становище по въпроса, може би е изпратено и до медиите, не зная. Който го беше казал това, ще ми обясни ли какво точно очаква в повече?

Не бъди толкова сигурен. Въпросното становище не го смятам за адекватно действие, с оглед сериозността на инцидента. Също така становището беше публикувано дооооста по-късно, когато вече инцидента беше стара новина. Не знам дали на Велоеволюция дейността им е да правят становища... Само като им отворя форумчето, като видя темата, в която почти всички членове на въпросната организация са против носенето на каски и тн... като добавим и все по-претупваните велошествийца напоследък... изобщо не ми ги хвали тич смешковци...

Мога ли да запитам, от къде имате информация, че момчето от инцидента с такситата е карало без светлини? Дори и да приемем в случая, че той си е виновен, всички вие знаете до колко се съобразяват хората по принцип с нас. Особенно шофьорите на таксита, било то и маршрутни...
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот codename47 » Чет Сеп 16, 2010 6:57 pm

Alpina написа:Питаха ме, не ми ли е било гадно да снимам трупа, да се приближа до толкова, че да усещам миризмата на кръвта им за да снимам останките - ми НЕ...
Тия двамцата не са ми никой - не са ми приятели, не са ми роднини, не са хора с които имам общо и изобщо не ми пукаше за тях - те бяха просто предмети от сцената...
По същия начин както и велосипедистката "блъсната от бетоновоз, който маневрирал на заден ход"

За мен хора, които са спряли да се пазят, които не ценят здравето и живота не заслужават да живеят или ако да - то не трябва да се впрягаме за смъртта им...
Щях да изпитвам каквито и да е чувства на съжаление, единствени ако ми бяха близки по някакъв начин...

Честно - за което и да е животно ми е в пъти по-жал, когато разбера че е умряло безпричинно в следствие на човешна намеса от колкото за някой човек...

олелее :boggled: ИзображениеИзображение
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Мнениеот hlebarka » Чет Сеп 16, 2010 8:09 pm

Grash написа: темата, в която почти всички членове на въпросната организация са против носенето на каски .

Ха ха, това за тях е много деликатен въпрос. По интернета лесно можеш да намериш информация, че задължителното носене на каски в някои държави било отказвало хората от карането и намалявало бройката на колоездачите. В тая връзка някакво безотговорно изказване в подкрепа на каските може да срути цялата проведена досега дейност по популяризирането на колоезденето. Прояви разбиране. :)

Първо трябва да стане популярно, после няколко човека да си строшат главите, и след това да се обясни с наличните вече примери, че е добре да се кара с каска, защото можеш и да си строшиш главата, което не трябва да знаеш предварително, защото няма да стане популярно - никой не би искал да си счупи главата.
stvarnost nam je crno-bela, a budućnost siva
Аватар
hlebarka

Мнениеот bikerider » Чет Сеп 16, 2010 8:44 pm

Мога ли да запитам, от къде имате информация, че момчето от инцидента с такситата е карало без светлини?

0:12, 0:40

Дори и да приемем в случая, че той си е виновен, всички вие знаете до колко се съобразяват хората по принцип с нас. Особенно шофьорите на таксита, било то и маршрутни...

Той очевидно не е виновен, за това че му е отворена врата и се е ударил в нея (макар и това да зависи от ред подробности, които ние не знаем). Само дето е неосветен, т.е. неизряден пред закона, което му отнема правото за каквито и да е претенции, поне според мен.
Аватар
bikerider

Мнениеот subritual » Чет Сеп 16, 2010 9:59 pm

bikerider написа:Той очевидно не е виновен, за това че му е отворена врата и се е ударил в нея (макар и това да зависи от ред подробности, които ние не знаем).

Ами виновен е пред себе си поне, че не заобикаля колите на нужното разстояние.
Аз тази вечер като се прибирах по тъмно,се замислих на какво разстояние от колите карам-На около метър.

bikerider написа:Само дето е неосветен, т.е. неизряден пред закона, което му отнема правото за каквито и да е претенции, поне според мен.

:agree:
Аватар
subritual

Мнениеот bikerider » Пет Сеп 17, 2010 9:24 am

subritual написа:Ами виновен е пред себе си поне, че не заобикаля колите на нужното разстояние.

Ми не мисля, че може да има угризения за това - в конкретния случай не е бил длъжен да заобикаля никого, тъй като там спирането е забранено, само дето не им е дал никакъв шанс да го видят. Всеки случай акта му наистина е смешен - разсеял се и се блъснал. Умници са ченгетата, спор няма.
Аватар
bikerider

Мнениеот Alpina » Пет Сеп 17, 2010 9:31 am

bikerider написа:...само дето не им е дал никакъв шанс да го видят...

Или да го чуят :idea:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Joker_Here » Пет Сеп 17, 2010 12:52 pm

Абе не искам и аз да влизам в спорове,ама да се изкажа: АКО,бяхме нормална европейска държава(каквато твърдим,че сме)ЩЕШЕ,да има велоалей,щеше да има закони за велосипедисти и НЯМАШЕ да има мъртви хора,или блъснати коли.Друг е въпроса,че в нормалните държави има закон:След 7 часа с светлини.Който не ще,на ти 20 лева глобичка.ДА,знам че е така защото мен самия ме спряха,ама имах светлини(и ми провериха само документите).Ето от там е цялата работа.Аз казвам,че никой от инцидентите горе не е виновника един от участниците,а са управниците на София,Щото ако си бяха направили труда да напряват велоалей,и закони който да се спазват от колоездачите,едва ли щеше да има мъртва жена сега,или ударено такси. :peace:
I'm riding Specialized Big Hit FSR 2 2010.
Аватар
Joker_Here

Рейтинг: 1208

Мнениеот Sartor » Пет Сеп 17, 2010 1:04 pm

Joker_Here написа:Абе не искам и аз да влизам в спорове,ама да се изкажа: АКО,бяхме нормална европейска държава(каквато твърдим,че сме)ЩЕШЕ,да има велоалей,щеше да има закони за велосипедисти и НЯМАШЕ да има мъртви хора,или блъснати коли.Друг е въпроса,че в нормалните държави има закон:След 7 часа с светлини.Който не ще,на ти 20 лева глобичка.ДА,знам че е така защото мен самия ме спряха,ама имах светлини(и ми провериха само документите).Ето от там е цялата работа.Аз казвам,че никой от инцидентите горе не е виновника един от участниците,а са управниците на София,Щото ако си бяха направили труда да напряват велоалей,и закони който да се спазват от колоездачите,едва ли щеше да има мъртва жена сега,или ударено такси. :peace:

В Дания имат право да ти вземат дори байка, ако караш без светлини... а ако си и пил - 24ч при чичко полицай да даваш обяснения... прави си сметка ;)
Аватар
Sartor

Рейтинг: 1995

Мнениеот Alpina » Пет Сеп 17, 2010 1:20 pm

Joker_Here, смяташ че няма закони, дето колоездачите трябва да спазват ли? :D
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Jumpup » Пет Сеп 17, 2010 1:24 pm

Относно отварянето на врати и блъскане на велосипедисти. Преди няколко месеца в началото на ``Витошка`` по посока ЦУМ, както си карах по велоалеята едно особено тъпо ченге ( то май всичките са такива ) отвори вратата на паркирана неправилно патрулка и щеше да ме отнесе дори не се извини свинята обрязана. Добре че бързия рефлекс и липсата на пешефодци ме спасиха от разбиване. За какво да говорим, щом органите на реда не се съобразяват с нас и създават предпоставки за ПТП. :dontknow:
Аватар
Jumpup

Рейтинг: 1671

Мнениеот Alpina » Пет Сеп 17, 2010 2:02 pm

И ти какво направи по въпроса?
И какво очакваш да се промени, ако не си направил нищо?
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Joker_Here » Пет Сеп 17, 2010 3:17 pm

Alpina написа:И ти какво направи по въпроса?
И какво очакваш да се промени, ако не си направил нищо?

А,ти големия философ,кво щеше да направиш?И аз ако бях на пича на мястото нямаше да направя нищо.Ти какво?Щеше да му дигнеш скандал?Като ги знам куките,какви са раздразнителни всички,като нищо ще ти измисли нещо и ще в вкара в участъка...
I'm riding Specialized Big Hit FSR 2 2010.
Аватар
Joker_Here

Рейтинг: 1208

Мнениеот bikerider » Пет Сеп 17, 2010 4:31 pm

Б-е-е-е-е-е-е-е....
Аватар
bikerider

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум