MacLeod написа:Скоро си купих тази ключалка:
http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=89012Ключалката е изключително удобна за пренос, че даже бих казал и лека. Ревютата навсякъде са отлични.
Чудя се обаче до каква степен би ме опазила от бандитите по улиците ?
Моля хора с подобен тип u - lock да споделят техния опит ? Най - вече ако има някой с разбит u - lock да пише.
П.С
Днес един приятел искаше да се хващаме на бас, че ако платил на произволен циганин 10 лева, онзи щял да я среже с ножовка за 10 минути.
Не се хванах на баса, защото ми е още прекалено нова. Надявам се, че не би могъл.
Веригите тип стоманено въже = 2-3 мин МАКСИМУМ с обикновени ножици за арматура.
У-лока - малко или много ~10тина минути.
Едното е удобно да го връзваш почти навсякъде, другото по - малко. Сам си правиш извода. Аз играя с у-лок, като не го оставям за повече от 10-20 мин и пак му бера страх.
Разчитам на това, че ножиците са по - малки и по - лесно преносими от ножовка и може да откаже някаква минимална част от крадците.
Несериозно е да връзваш байка с вързало за 7 лева и да се оплакваш после как го дигнали. Също толкова несериозно е да го оставиш за 10 часа в тъмна уличка в центъра или на светла такава без надзор и да си мислиш че ще го намериш. Докато има балъци ще има и тарикати.
Колело оставено за повече от 20 мин = откраднато
Колело във вход било то и заключван и с камери = откраднато
Маза = откраднато
Оставено за малко докато го гледам от 15 метра = откраднато.
Ако си поиграе някой и прегледа обстойно темата за крадени велосипеди ще се види, че едно над 70% са "виновни" (под виновни имам предвид постъпили глупаво) за откраднатия велосипед.