@Insight: Велоалеите са за повече яснота относно кой къде да се движи, а не за по-неопитни колоездачи, според мен де.. Щото колкото и да си опитен, оня селяндур ке те отнесе кат пролетен бриз глухарче..

(4) Когато има път, платно за движение, пътна лента или алея, предназначени за движение на определени пътни превозни средства, водачите на тези превозни средства са длъжни да се движат по тях....
Видя ми се много странно, обаче си го спазваха.
Alpina написа:На мнение съм, че до колкото съм видял - част от велоалеите в Младост са си изпълнени доста добре и идейно - когато им се присмивах, беше за една част от тях, която и в момента си мисля че е само "отбиване на номера" и създава доста затруднения.
PtD написа:O, извинявай, Супер Любо, ама някак си предпочитам синът ми да кара по велоалея, отколкото по улицата между цивилизованите ни шофьори. Знам, лигльо съм, но така ми е писано - повторно се извинявам.
LyuboKolev написа:Нека утре излезнат по улицата да карат 100 000 човека (ама няма кой) да видиш как шофьорите ще почнат да внимават за велосипедисти включително и за твоето дете и как ще внимават.
LyuboKolev написа:До всички привърженици на "велоалеи"
Не разбрахте ли че това е "ден до пладне"? Защо не се чистят от сняг? Няма как, те така са си проектирани. Аз затова си карам по сухото платно за коли. Вие сигурно имате някакъв вид супер колела за да карате по заснежените велоалеи. Колко точно сте "кухи" за да не проумеете че безопастността на пътя се определя от всички участници в движението и че безопастността ще се увеличи ако всички караме по улиците и шофьорите започнат да ни виждат. Велоалеите само ограничават свободата на велосипедиста. На лигльовците които карат само лятото по сухи велоалеи се извинявам, този пост не е за тях.
hitar_potter написа:Аз пък не смятам, че проблемът на снежна София са непочистените велоалеи.
Grash написа:Жалко че по проект Витошка ще е изцяло пешеходна,
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 18 госта