Трябваше да си пуснеш жалба, щяха да му повдигнат обвинение и за побой. Поне са го хванали, не че ще го осъдят де, но надеждата умира последна

taurus13 написа:Трябва да имаш предвид, че може да има и хладно оръжие и сигурно ще го използва.
Admin написа:Едва ли е късно да подаде жалба, особено като има и очевидци.
THEZOGGO написа:Tта като си от едната страна на пешеходната пътека и отиваш към отсрещния край, колите си минават обезпокоени, не им пука на шофьорите, че си стъпил на пешеходната пътека, минават си МПС-тата докато не става ясно, че може да има ПТП
xcII написа:...
xcII написа:ed.: предполгам знаеш, колко хора са размазани на пешеходна пътека, без да броим другите с "предимство". Щото, нещо бе много знаеш, как да си го търсиш, "предимството", де..
PtD написа:THEZOGGO написа:Tта като си от едната страна на пешеходната пътека и отиваш към отсрещния край, колите си минават обезпокоени, не им пука на шофьорите, че си стъпил на пешеходната пътека, минават си МПС-тата докато не става ясно, че може да има ПТП
Важно е да знаеш как да си изискаш предимството. На мен защо ми спират?
THEZOGGO написа:Научи ме как става, аз ще го приложа същото и даже ще снимам с камера дали ще има ефект.
THEZOGGO написа:Забрави, изобщо не ми се занимав повече с тая дискусия, невиждам смисъл да си хабя времето в писане.
taurus13 написа:Обърнахте го леко на заяждане. Да си поискал предимството, дрън дрън. Човек се опитва да мине по пешеходна пътека, където то уж му се полага и освен да навлезе внимателно и оглеждайки се, друго няма какво да направи.
taurus13 написа:Обърнахте го леко на заяждане. Да си поискал предимството, дрън дрън. Човек се опитва да мине по пешеходна пътека, където то уж му се полага и освен да навлезе внимателно и оглеждайки се, друго няма какво да направи.
5L написа:Когато преминавам на пешеходна пътека (това е обикновено бутайки колело или с дъщеря ми) вдигам високо ръка - "Преминавам, Спри!". По този начин ставам видим, ясно заявявам намерение, а и явно това задейства някакъв атавистичен рефлекс човек да спре при вдигната ръка. И този "ритуал" не ми гарантира 100% успеваемост, т.е. наблюдавам и преценявам, дали съответните шофьори ще спрат или не.
Това е рецептата за движение с колело-различимост на платното (жилетки, светлини, облекло в светло/ярки тонове), проактивно участие в движението с ясно заявяване на предприеманите маневри , съобразяване с правилника и изострено внимание към бързо променящата се среда. И късметът е важен, разбира се
PtD написа:имаш твърдо намерение да пресечеш
THEZOGGO написа:====
Абе пичове, тва което ме подразни вчера е това, че бях пеша, няма колело, просто съм си обикновен пешеходец, минавам си на обозначеното за това място, срещу мен идва кола, която може да намали или да спре, но не го прави. Просто си мина все едно е цар на пътя. Освен това беше 18:30 и бе светло, има отлична видимост и прочее.
taurus13 написа:...
bikezilla написа:http://podtepeto.com/article.php?id=12087
Достоверността на информацията гарантирам като участник и свидетел на ситуацията. По случая е пуснат сигнал в МВР.
bikezilla написа:http://podtepeto.com/article.php?id=12087
Достоверността на информацията гарантирам като участник и свидетел на ситуацията. По случая е пуснат сигнал в МВР.
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 341 госта