По думите на домоОправителя, в последните 1-2 месеца от входа ни са откраднати 2 детски колички и 1 колело. Входът ни се отваря с чип и ключ, асансьорът тръгва само с чип, а вратите към стълбищата се заключват. Пред блока има 2 будки с жива охрана. Изводът е, че крадците не може да ги спре нищо, остава да разчитаме на здрав разум и късмет. Колелото си не съм го оставял никога в общите части, независимо че е от евтините. Не го правете и вие - не оставяйте нищо извън вратата на жилището си! Мазетата и гаражите се разбиват лесно, независимо с какво заключване са, особено когато са далеч от очите и ушите на собствениците. Не си спомням колко пъти са ми разбивали мазето в апартаментите, в които съм живял, но едно нещо никога не съм правил - да оставя нещо ценно вътре и затова не съм съжалявал.
Имам един познат, който кара пистарка и живе в блок без гараж - зимата пистарката стои в хола! Не ме питайте как я качва до там - не знам. За много хора това е смешно и безумно, но аз го разбирам човека много добре
Много би ми харесал един свят без крадци и хора с престъпни намерения, в който ще отида до супермаркета или до бирарията с приятели, ще си хвърля колелото на тротоара пред него, а като изляза след дълго време то ще си е там и на никой няма да му е хрумвало да го пипа... Този свят е илюзия - никога няма да стане реалност и никога полицията или друга институция в държавата няма да ни реши проблемите, за да бъдем спокойни и да си оставяме колелата без надзор.
Пазете се, за да ви пази и Господ, въпреки, че и тва не е гаранция...