Ком - Емине

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Ком - Емине

Мнениеот k0k0 » Пон Авг 01, 2011 1:04 pm

Поздравления, жив и здрав да си, желая ти на година да минаваш поне по 1 легендарен преход като този! :]
Аватар
k0k0

Рейтинг: 1419

Мнениеот naskoj » Пон Авг 01, 2011 1:14 pm

Браво . страхотно постижение :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: . имам странното предчувствие че догодина ще си подобриш времето
naskoj

Рейтинг: 1083

Мнениеот Rayko » Пон Авг 01, 2011 2:18 pm

Ей, хора, благодаря ви за това, че бяхте с мен, за куража който ми давахте, за това, че споделихте радостта ми от сбъдването на една моя детска мечта!
Надявам се, поне малко да съм допринесъл за развитието на този хубав спорт.
Спомням си недалечното минало, преди около 20 години, когато съм споделял идеята за качване и спускане на вр. Ботев с колело. Никой не я приемаше сериозно. Хората мислеха, че велосипедът е играчка, в най-добрия случай - средство за придвижване само по асвалт и то, ако нямаш пари за кола.

Какво е велосипедът днес - най-бързото средство за придвижване в планината.

Винаги съм се радвал, когато някой успее да счупи рамките, още повече, когато това съм аз.

Това бяха моите 15 минути слава, благодаря че ме изтърпяхте, дано не съм ви досадил много.

Искренно ще се радвам догодина, когато друг някой постигне още по-добро време (дано да е Българин). Оставил съм мегдан.

Рекордът не е най-важното, а приключението и свободата, Санчо. Как се измерва продължителността на живота? Със сигурност не с минутите, които е отброил часовника. Тези няколко дни аз живях!
о879 зз 4о з6
Аватар
Rayko

Рейтинг: 2000

Мнениеот THEZOGGO » Пон Авг 01, 2011 2:36 pm

Райко, голям човек си ти, много хора може и трябва да се учим от теб. :agree: :^: :bowdown:
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот Ver » Пон Авг 01, 2011 4:04 pm

Rayko написа:Рекордът не е най-важното, а приключението и свободата, Санчо. Как се измерва продължителността на живота? Със сигурност не с минутите, които е отброил часовника. Тези няколко дни аз живях!

:agree: Това е смисълът!
Райко, благодаря ти за споделеното от миналата година, аз чак сега го прочетох както трябва ...
Отново се отдадох на мечти и отново ми се прииска да скитам :agree:
Yesterday is a history, tomorrow is a mistery, today is a Gift. That's why we call it Present!
Аватар
Ver

Рейтинг: 1500

Мнениеот Exorcist » Пон Авг 01, 2011 4:17 pm

Райко, вдъхновяваш и даваш такъв импулс за намиране на време за колоездене и прекарване всяка свободна минута на байка, какъвто и идея си нямаш! И сигурен съм, че е така не само с мен- благодаря ти за споделената емоция и за поредната лекция по темата човек- природа и колелото между тях, респект и уважение към подвига ти!
Аватар
Exorcist

Мнениеот Анелия » Пон Авг 01, 2011 5:28 pm

Все се каня да напиша нещо тук и все не ми идват думите. Каквото и да кажа, това ще са няколко думи докато седим удобно в столовете си. Заради това: излезте, покарайте, почувствайте се като Райко. Видях на финалните снимки с каква широка усмивка финишира. Със сигурност не му е било леко, обаче тази усмивка казва всичко: за него това наистина не е било гонене на време или рекорди, следене на числа...той просто е карал в планината :beer:
Аватар
Анелия

Мнениеот did » Пон Авг 01, 2011 6:30 pm

Анелия написа:Все се каня да напиша нещо тук и все не ми идват думите.

:agree:

За феновете на АМ или както там му казвате - Райко кара с ТВЪРДА вилка и рамка!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот joropc » Пон Авг 01, 2011 7:29 pm

did написа:
Анелия написа:Все се каня да напиша нещо тук и все не ми идват думите.

:agree:

:agree: Всичките ми чувства, за това, което Райко направи през изминалата седмица, се събират в една дума - РЕСПЕКТ!!! :bowdown:
Райко, радвам се, че те познавам!
:beer:
Изображение
-------------------------------------------------------------
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
joropc

Мнениеот Чоко и Боко » Пон Авг 01, 2011 8:45 pm

Райко, аз с удоволствие бих прочел за всичко, което би искал да споделиш за това си преживяване, а защо не и за подготовката ти за него. :bowdown:
Аватар
Чоко и Боко

Рейтинг: 1405

Мнениеот sensation_blue » Пон Авг 01, 2011 8:46 pm

did написа:За феновете на АМ или както там му казвате - Райко кара с ТВЪРДА вилка и рамка!

:clap: Евала! Знам, че няма смисъл да спамя и аз, за да казвам колко е вдъхновяващо това, което прави Райко... Навсякъде си напусках линкове към постижението му, за пореден път - гордея се че съм от града на този Юнак-Балкански! :) Най-важното е не само рекорда, а и това, че показва какво е възможно да се постигне с много желание и тренировки, а също така и какво ни дава планинското колоездене.. По-голяма авантюра от това - за мен поне - няма!
Жалко, че не успях да се запозная с този голям Човек, малко се разминахме с плановете, но нищо... аз затова и никога не си правя планове... ;)
И все пак, Райко, не се измъквай, ако не сега, зимата поне - като не става за каране - изкарай разказче за премеждията ти :)
Аватар
sensation_blue

Рейтинг: 1794

Мнениеот marti_nik » Пон Авг 01, 2011 9:07 pm

Поздрави на Райко за успеха! Сигурно е страхотно чувството.
Интересува ме дали някой се е чувал с групата на boris_borisov, която тръгна от Ком на 29.07. Аз се чух последно с брат ми - Любо за кратко, когато бяха на Витиня, а имено на 30.07. вечерта доста късно. От тогава няма обхват телефона и малко се притеснявам :dontknow: Днес би трябвало да са на Дерменка. Ако някой има по прясна информация, нека я сподели.
marti_nik

Рейтинг: 1260

Мнениеот joropc » Пон Авг 01, 2011 9:16 pm

marti_nik написа:От тогава няма обхват телефона и малко се притеснявам ..

Не се притеснявай.Обхватът по билото на Балкана в този участък е абстрактно понятие.Сигурен съм и, че са изгасили апаратите си за да пестят ток.На Дерменка има обхват, но той е на около 300 метра над хижата, така че вероятно заради това няма връзка с тях.Всъщност, така ще е и следващите няколко дни.
Изображение
-------------------------------------------------------------
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
joropc

Мнениеот boris_borisov » Пон Авг 01, 2011 9:32 pm

[quote="marti_nik"]Поздрави на Райко за успеха! Сигурно е страхотно чувството.
Интересува ме дали някой се е чувал с групата на boris_borisov, която тръгна от Ком на 29.07. Аз се чух последно с брат ми - Любо за кратко, когато бяха на Витиня, а имено на 30.07. вечерта доста късно. От тогава няма обхват телефона и малко се притеснявам :dontknow: Днес би трябвало да са на Дерменка. Ако някой има по прясна информация, нека я сподели.[/quote]
Здравейте,
Аз съм съпругата на Борис,
Днес към обяд се чух с него и бяха под връх Вежен... от тогава не съм го чувала, вероятно нямат обхват на телефоните, но знам, че са останали само той и още едно момче, другите по различни причини са се отказали..
Това е за сега, ако се чуя с него тази вечер ще пиша къде се намира
Аватар
boris_borisov

Мнениеот sergeh » Пон Авг 01, 2011 9:39 pm

did написа:За феновете на АМ или както там му казвате - Райко кара с ТВЪРДА вилка и рамка!

Тоя въпрос ме гложди откак завърши рекордното каране на Райко, защото знаех, че кара с твърда (доколкото знам, карбонова) вилка, но не исках да отварям дума за техническата страна на нещата, защото, ако имат въобще някакво значение в тоя случай, то ще е на последно място. Но като стана въпрос, да попитам:

Райко, очевидно твоето предпочитание при отношението "глезотии(мека вилка, окачване и т.н.)/тегло" е към теглото. Какво би препоръчал за такъв тип преходи, в които бутането и носенето е неизбежна и съществена част, какви бяха твоите аргументи за избора ти?
Аватар
sergeh

Рейтинг: 1880

Мнениеот taurus13 » Пон Авг 01, 2011 9:46 pm

Всъщност байка на Райко, съвсем не е рекордно лек. Доколкото си спомням избора на твърдата карбонова вилка е поради съвсем друга причина - надеждност. Райко е почитател на непретенциозните и надеждни компоненти, които нямат особена нужда от специална поддръжка.
(пък и на 29 инча май няма особен избор от леки, надеждни вилки)
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот marti_nik » Пон Авг 01, 2011 9:48 pm

boris_borisov написа:Това е за сега, ако се чуя с него тази вечер ще пиша къде се намира

Благодаря , и аз ако имам инфо ще споделя.
marti_nik

Рейтинг: 1260

Мнениеот boris_borisov » Пон Авг 01, 2011 10:20 pm

Пак съм аз...:)
Боби преди малко ми се обади :clap: , че са на Беклемето,като ще продължат още малко и ще нощуват на заслон Орлово гнездо, дано съм запомнила името...
Това е, добре са,движат се с 30мин. закъснение от плана... :D
лека вечер
Аватар
boris_borisov

Мнениеот Rayko » Пон Авг 01, 2011 10:45 pm

Да, това е името на заслона, браво че са стигнали. И аз бях се разтревожил, защото не успявам да се свържа нито с групата на Борис, нито с Динко и Ники.
Нищо не са 30 мин. закъснение, като се оправи времето ще наваксат. Важното е да нямат травми и бойният дух да е на ниво.

Пожелавам късмет и хубави мигове на всички, които са по пътеката. Постоянно мисля за вас и дори леко ви завиждам. Как искам и аз сега да съм на Орлово гнездо и да пием по една хижарска ракия.
о879 зз 4о з6
Аватар
Rayko

Мнениеот Bero » Вто Авг 02, 2011 12:10 am

Чух се с Динко към 20:40 тази вечер:
Намират се на Паскал, там ще нощуват.
Събота срещу неделя са нощували на Лескова, снощи на Чавдар.
Днес е било кофти времето и Динко звучеше малко разочарован от напредъка днес, но утре ще пробват да наваксат.
"You are not stuck in traffic. You are traffic."
Аватар
Bero

Рейтинг: 1390

Мнениеот dob111 » Вто Авг 02, 2011 1:12 am

След този свой рекорд каквото и да сподели Райко за предпочитания, фирми и компоненти ще е страшна реклама. И що не? :)
Аватар
dob111

Рейтинг: 1900

Мнениеот Боян Бановски » Вто Авг 02, 2011 9:29 am

Няколко снимки от Ком-Витиня 25.07.2011 [img][IMG]http://media.snimka.bg/9104/024463273-big.jpg?r=0[/img][/img]
Аватар
Боян Бановски

Мнениеот kibikoff » Вто Авг 02, 2011 9:39 am

вести от Борис
в 10.30 са на х.Дерманкая, днес планът е да стигнат до заслон Ботев. Телефонът му няма обхват и се обади от телефон на хижата.
Има проблем с крива задна капла.
Молбата му е някой, който може да помогне да чака в сряда следобед около 15.00 на х.Партизанска песен или Узана. За съжаление аз няма да мога.
Предполагам, че ще има обхват на мобилен телефон в сряда по-обед евентуално ...
kibikoff

Мнениеот kibikoff » Вто Авг 02, 2011 12:14 pm

извинявам се за двойният пост, времето за редактиране е изтекло ...

Утре Никибайк ще се погрижи за каплата на Борис. :agree: :agree: :agree:
:beer:
kibikoff

Мнениеот Adi » Вто Авг 02, 2011 12:33 pm

Браво на Райко! Но не може да се говори за подобряване на рекорда на Палакарчев, защото да го минеш с колело не е като да го минеш пеша. Не може просто така да се сравняват двете дисциплини и да се омаловажава постижението на Палакарчев, а то наистина е постижение! Намерете рекорда за преминаване с колело и с него го сравнявайте.
Adi

Рейтинг: 1235

Мнениеот did » Вто Авг 02, 2011 1:30 pm

Adi написа:Браво на Райко! Но не може да се говори за подобряване на рекорда на Палакарчев, защото да го минеш с колело не е като да го минеш пеша. Не може просто така да се сравняват двете дисциплини и да се омаловажава постижението на Палакарчев, а то наистина е постижение! Намерете рекорда за преминаване с колело и с него го сравнявайте.

Глупости!

Със или Без велосипед, движението е със собствени сили. Велосипедът понякога помага, но и понякога много пречи. Ако има ясен извод от този ПОДВИГ, той е, че велосипедът е полезно помощно средство за придвижване в Планината, каквито са и добрите обувки, хубавия спален чувал, хубавата раница....

Що велосипедът да е по-различен от раницата? И двете помагат, но и пречат :dontknow:
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Harka » Вто Авг 02, 2011 1:34 pm

Е, все пак и аз не мисля, че е коректно да се сравняват двете постижения като равноправни. Има си рекорд за пешеходно преминаване, има за велосипедно. Това е. Кое, колко и в каква степен пречи или помага е само въпрос на спекулации.
Аватар
Harka

Мнениеот Боян Бановски » Вто Авг 02, 2011 1:37 pm

Adi написа:Браво на Райко! Но не може да се говори за подобряване на рекорда на Палакарчев, защото да го минеш с колело не е като да го минеш пеша. Не може просто така да се сравняват двете дисциплини и да се омаловажава постижението на Палакарчев, а то наистина е постижение! Намерете рекорда за преминаване с колело и с него го сравнявайте.

Ами и предишния рекорд си е пак на Райко! Аз никъде в темата не прочетох да се омаловажава постижението на Палакарчев! Просто в момента за К ом-Емине хит е Райко и всички на него се радват. :beer:
Последна промяна Боян Бановски на Вто Авг 02, 2011 1:44 pm, променена общо 1 път
Аватар
Боян Бановски

Мнениеот 4getcredo » Вто Авг 02, 2011 1:41 pm

Adi написа: ... Не може просто така да се сравняват двете дисциплини и да се омаловажава постижението на Палакарчев, а то наистина е постижение! Намерете рекорда за преминаване с колело и с него го сравнявайте.

Не съм забелязал някой да омаловажава постижението на маратонеца. Райко просто пробва да подобри най-бързото преминаване на КЕ и го направи. Тук никой не говори за "дисциплини" и "спортни върхове". Нали?
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот Adi » Вто Авг 02, 2011 10:43 pm

Harka написа:Е, все пак и аз не мисля, че е коректно да се сравняват двете постижения като равноправни. Има си рекорд за пешеходно преминаване, има за велосипедно. Това е. Кое, колко и в каква степен пречи или помага е само въпрос на спекулации.

Напълно си прав.

Боян Бановски написа:Ами и предишния рекорд си е пак на Райко!

Много добре! Ето, че има база за сравнение. Догодина му пожелавам отново да го подобри!

Боян Бановски написа:Просто в момента за К ом-Емине хит е Райко и всички на него се радват.

Не ме разбирайте погрешно и аз му се радвам.

4getcredo написа:Райко просто пробва да подобри най-бързото преминаване на КЕ и го направи.

Най- бързото преминаване с какво? То и off-road преминавания има, но за тях и дума не обелвайте.

did написа:Глупости!
Със или Без велосипед, движението е със собствени сили. Велосипедът понякога помага, но и понякога много пречи. Ако има ясен извод от този ПОДВИГ, той е, че велосипедът е полезно помощно средство за придвижване в Планината, каквито са и добрите обувки, хубавия спален чувал, хубавата раница....
Що велосипедът да е по-различен от раницата? И двете помагат, но и пречат :dontknow:

Пробвай да минеш 700км. с велосипед и пеша, или поне 100км. и ще усетиш разликата.
Adi

Рейтинг: 1235

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум