обща покупка от chainreactioncycles.com

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: обща покупка от chainreactioncycles.com

Мнениеот jivkonik » Сря Фев 03, 2010 12:01 pm

Връщат ти ги покартата, но губиш пари (или печелиш ако курса е скочил), а и банката сурвака - за внасяне по кредитната 1% взимат.... Поне ПИБ е така....
32 лв губих от такава схема:
1. Поръчвам.
2.СРС След секунди взимат парите - 600 ПАУНДА.
3.СРС Пишат, че нещо за 10 ПАУНДА го няма.
4. СРС ОПИТВАТ ДА ВЗЕМАТ ОТНОВО СУМАТА 590 ПАУНДА от картата!!!
5.АЗ РЕВА ПО МЕЙЛА - кво правите беееееее?!?! Нямам толкова кинти?!
6.СРС Отговор - ма ние върнахме 600, са искаме 590. До 2-3 дни са при вас върнатите пари....
7.Ма аз ги нямам още по картата - звъня в ПИБ - "ами г-не такива връщания се бавят до 45 дни понякога!!!" :banghead: :banghead: :banghead:
8.СРС - ще ви пазим събраната пръчка до 7 дни, ако не получим парите за нея - анулираме я!
9. Звъня на 10 човека, събирам ПАРИТЕ НАНОВО ДА ЗАХРАНЯ КАРТАТА и да не ПРОПАДНЕ ВСИЧКО.
10. Успявам да събера сумата в срок, плащам отново.
11. След 10-12 дни виждам върната сума в онлайн извлечението, губя 32 лв от курсови разлики и удръжката на ПИБ...

Мисля, че ти и едно момче от Пловдив (с пружината за шока) участвахте в този епизод също..... :nuts:

12. Пиша сърцераздирателен мейл за загубите ми до СРС - ами г-не това е недостатък на системата ни, ще се постарам за в бъдеще да не се повтаря.... :xx(:
Аватар
jivkonik

Рейтинг: 2000

Мнениеот outfaced » Сря Фев 03, 2010 2:35 pm

пффф ..те ако така ги правят тия врътки, по добре нищо да не ми връщат. Аз ще загубя повече отколкото сега ми дължат.
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот abs » Сря Фев 03, 2010 3:27 pm

Не е задължително да се чака 45 дена. Това е срок, в който парите са заключени и в който клиента може да поиска връщане на парите ако не е доволен от услугата/покупката. Връщането на пари по картата може да стане и в рамките на 1 ден, или колкото трае там транзакцията м/у банките, но това става само ако изпращача (търговеца) установи връзка с банката на получателя и потвърди по някакъв начин, че сумата се връща поради неосъществена сделка. Може да го направи и получателя, ако представи някакъв документ, доказващ последното (обикновено от банката казват какво би свършило работа). Абе всичко е въпрос на желание...
Ivtec - алтернативният багажник за велосипеди
Аватар
abs

Рейтинг: 1840

Мнениеот hitar_potar » Сря Фев 03, 2010 5:24 pm

моята пратка дойде... вчера. :dontknow:
вчера са звънтяли, но не съм бил покрай тела, а след това като не разпознах номера, си викам - бе който има нещо да ме търси, да ме търси - няма се набутвам. днес звъннаха от същия номер и след 15мин цъфнаха пред нас. пратката беше разделена на 2 кашона, които обаче си щъкаха заедно. всичко е в перфектно състояние, няма липси, няма проблеми - доставката отне горе-долу 5 дни. :bigeyes: :bowdown:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот XEK » Чет Фев 04, 2010 10:22 pm

ще поръчвам, трябва ми човек(човеци) с поръчка около 120-130лв

пишете на ЛС!
Аватар
XEK

Рейтинг: 1478

Мнениеот outfaced » Вто Фев 09, 2010 10:20 am

от последната поръчка: една крачна помпа тотално объркана ... пратена съвсем друга марка и модел от поръчаната. При това тази, която са пратили даже я няма обявена на сайта. За капак на всичко - стъклото на манометъра счупено. :(
Изображение Изображение
Аватар
outfaced

Мнениеот ahvie » Сря Фев 10, 2010 4:29 pm

Здр мисля тази или другата седмица да порьчам неща за 200 лв ако някой сьбира порьчка да драсне ЛС :8D:
ahvie

Рейтинг: 1202

Мнениеот outfaced » Сря Фев 10, 2010 5:56 pm

тия просто са надраснали себе си :)
http://www.youtube.com/watch?v=sVGqVj4b ... r_embedded
Всичко хубаво, ама май им идва вече нанагорно. Според немския МТБ форум общо взето в 2 от 3 поръчки има грешка.
Или поне оплакванията валят и там и има някои доста драматични случаи.
Факт е разбира се, че се оплакват тия, при които има грешка. Тези при които всичко е ОК по правило си мълчат.
Определено обаче CRC нямат особено коректна политика по замазване на грешките си.
При 30.000 пратки на месец явно могат да си позволят до голяма степен да пренебрегват такива "дребни" проблеми.
:dontknow:
Изображение Изображение
Аватар
outfaced

Мнениеот did » Сря Фев 10, 2010 6:03 pm

outfaced написа:от последната поръчка: една крачна помпа тотално объркана ... пратена съвсем друга марка и модел от поръчаната. При това тази, която са пратили даже я няма обявена на сайта. За капак на всичко - стъклото на манометъра счупено. :(

Има и още една грешка: Колчето, което са ми доставили, не е същото, което съм поръчал. Поне е същата дължина и диаметър и ... май са ми пратили по-скъпо :D
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот PowerSlide » Сря Фев 10, 2010 8:01 pm

Мисля крайно време е да си наемат още персонал за обработка на поръчките, ама то лакомия... :(!: а и кой съм аз, че да мисля такива работи :rofl:
:idea: Знам кой съм - потърпевш :smash: :smash: :smash: :smash:
Значи като им намалеят поръчките да речем на 10 000 на месец вероятно ще се оправят :)
Аватар
PowerSlide

Рейтинг: 1995

Мнениеот THEZOGGO » Сря Фев 10, 2010 11:07 pm

Ако някой е решил да поръчва нещо от CRC и например не му стигат 100 паунда за безплатна доставка, нека ми пише едно Л.С., има оферта за един шок чиято цена е доста примамлива но не знам до кога тази цена ще е актуална. Така че ако обща поръчка или нещо от този сорт, ще се включа.

Поздрави!
Здраве!
С уважение:
ТHEZOGGO
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот neytchev » Чет Фев 11, 2010 5:51 pm

Някой има ли информация за поръчката на mariobg, защото е направена преди 11 дни ?
Изображение
Аватар
neytchev

Рейтинг: 1117

Мнениеот mariobg » Чет Фев 11, 2010 5:54 pm

neytchev написа:Някой има ли информация за поръчката на mariobg, защото е направена преди 11 дни ?

Мисля че ти отговорих на ЛС, поръчката я забавиха оттам. Вчера е излетяла. Утре или в понеделник ще е на митницата и ще ходя да я търся. Нали знаеш че и твоята маска я отказаха.
Аватар
mariobg

Рейтинг: 1437

Мнениеот moz » Чет Фев 11, 2010 7:05 pm

Недей да ходиш по митници, това е вътрешна доставка и обикновено идва у вас.
moz

Мнениеот neytchev » Чет Фев 11, 2010 7:31 pm

Благодаря, знам че е отказана маската ;) А иначе може да не ми връщаш 23 паунда , а да ги земеш направо за следващата поръчка , но за това ще се уточним.
Изображение
Аватар
neytchev

Рейтинг: 1117

Мнениеот kopche » Пет Фев 12, 2010 10:47 am

moz написа:Недей да ходиш по митници, това е вътрешна доставка и обикновено идва у вас.

Само ако не надхвърля много 2та килограма ... Иначе се ходи до гишето на EMS което е на митницата (поне за Сф).
Както и да е, най-добре е да се изчака да дойде поканата в пощенската кутия за да не се разкарваш напразно
Аватар
kopche

Рейтинг: 1260

Мнениеот hitar_potar » Пет Фев 12, 2010 10:53 am

няма такива филми - пратката си иде до вас щом надминава 250 паунда. наскоро ми пристигна последната пратка - вилка, каска, и други бумащини - чувствително надвишаваха 2 кг. и никой не ме повика да ходя да си я търся из пощите. хората чинно ми се обадиха и ми казаха, че пращат куриера да ми ги донесе. ако в софия ви карат да ходите да си ги вземате, значи нещо ви работят. :dontknow:
Аватар
hitar_potar

Мнениеот mariobg » Пет Фев 12, 2010 10:59 am

moz написа:Недей да ходиш по митници, това е вътрешна доставка и обикновено идва у вас.

Мммм, да прав си колега. Но да обясня за незнаещите като мен. От 25.01.2010 г. всички пратки от ЕС се доставят вече до пощенските станции независимо от теглото, а не до разменната пощенска станция на "Веслец" 84, т.е. митницата. Това, разбира се аз не го знаех и досега се разкарвах напред назад по институциите, не че си намерих пратката. Но поне на "митницата" срещу малка сума ми провериха пратката че я няма, а аз знам че е кацнала на летище София още на 10.02. Поне служителката на съответното гише бе достатъчно любезна да ми обясно за това нововъведение за пратките от ЕС. Оттам паркирах пред местната пощенска станция, на която досега си получавах меджународните пратки до 2 кг, разбира се и тук го нямаше. Добре че служителката тук ми е комшийка, та тя ми разясни че можело да бъде в съседната пощенска станция, в която досега не се получаваха международни пратки, а само такива от БГ. Е и тук я няма пратката, служителката обясни че "големи" пратки не са получвали от понеденик. Т.е. чакаме известие от една от двете станции да видим къде ще пристигне. С това нововъведение ми се струва че анархията за момента е пълна. Да се надяваме ще след месец, два ще се оправят. Само се моля да не карат пратките само веднъж седмично, че ще е страшно.
Аватар
mariobg

Мнениеот jivkonik » Пет Фев 12, 2010 11:51 am

ЕМС гишето на Веслец трябва да търсиш (931 80 23), и то веднага (ако бързаш да си я вземеш де), щом се появи в тракинга, да ги уведомиш любезно да ти я оставят там и че ще я вземеш до ден-два.
Ако пропуснеш - преди ги пращаха на ЕМС-а на ул. Гурко (срещу театъра, който е до БИАД се пада). От там куриера ги поемаше и ти я носеше у вас, ако те няма или няма никой - оставяше бележка да ходиш да си я търсиш. Понякога от Веслец директто ги пускаха по куриера за софийските адреси, но след последната им промяна вече не може да и се фане края....

НЕ би трябвало ЕМС пратка да се стоварва в квартални пощенски клонове!!!! Това се води МЕЖДУНАРОДНА КУРИЕРСКА УСЛУГА!!! :deal:
Аватар
jivkonik

Мнениеот mariobg » Пет Фев 12, 2010 2:12 pm

jivkonik написа:ЕМС гишето на Веслец трябва да търсиш (931 80 23), и то веднага (ако бързаш да си я вземеш де), щом се появи в тракинга, да ги уведомиш любезно да ти я оставят там и че ще я вземеш до ден-два.
Ако пропуснеш - преди ги пращаха на ЕМС-а на ул. Гурко (срещу театъра, който е до БИАД се пада). От там куриера ги поемаше и ти я носеше у вас, ако те няма или няма никой - оставяше бележка да ходиш да си я търсиш. Понякога от Веслец директто ги пускаха по куриера за софийските адреси, но след последната им промяна вече не може да и се фане края....

НЕ би трябвало ЕМС пратка да се стоварва в квартални пощенски клонове!!!! Това се води МЕЖДУНАРОДНА КУРИЕРСКА УСЛУГА!!! :deal:

Благодаря за пояснението. След като го прочетох тръгнах да издирвам пратката по телефоните. В същото време преди час ъпдейтнаха статуса й, че уж са я били доставяли вчера към 17.00 у нас. Казвам уж, защото жената си е била вкъщи по това време. Както и да е в тракинга пише, че не са намерили никой и били оставили бележка. Да ама не бележка никаква. Но почнах яко звънене по телефоните и след като ме препращаха 3-ри пъти и аз три пъти диктувах по телефона тракинг номера, най-накрая пратката е намерена. На Гурко 11 е. Остава утре да мина да я взема, така че утре очаквайте обаждане или СМС.
Аватар
mariobg

Мнениеот kopche » Пет Фев 12, 2010 9:07 pm

Явно в различните градове различно действат. При мен есента вилка и спирачка доста под 2кг дойдоха на вратата. 2рата седмица на Януари доста голям кашон над 2кг - само повиквателна да си го взема от ЕМС на Веслец (митницата). Трети кашон последната седмица на Януари около 2кг дойде до в къщи, но докато отворим куриера си беше тръгнал - повиквателна за централния офис ЕМС на Гурко. Съгласиха се да доставят втори път само за 1.50 лв (което е колкото синя зона ако намериш място ...)
Та не зна на какво основание твърдите, че има някаква промяна и от кога е тя, но това е което имам като опит
Аватар
kopche

Рейтинг: 1260

Мнениеот sunny_thorn » Съб Фев 13, 2010 9:06 pm

Преди няколко дни гледах една рамка която много исках да я купя и днес влизам да я поръчам ,но я нямаше.Въпросите може да са ми малко тъпи ,но поръчвам за пържи път.
1.Нали ще се пояжи пак?
2.И на какво се далжи това?
sunny_thorn

Рейтинг: 1218

Мнениеот XEK » Съб Фев 13, 2010 9:12 pm

sunny_thorn написа:Преди няколко дни гледах една рамка която много исках да я купя и днес влизам да я поръчам ,но я нямаше.Въпросите може да са ми малко тъпи ,но поръчвам за пържи път.
1.Нали ще се пояжи пак?
2.И на какво се далжи това?

под "нямаше я" имаш предвид, че пише out of stock(Discontinued)?

1. много е вероятно
2. изкупени са всички налични
Аватар
XEK

Рейтинг: 1478

Мнениеот sunny_thorn » Съб Фев 13, 2010 9:48 pm

Нищо не пишеше и просто обявата (ако може да се каже така) я нямаше си помислих че е по-надоло ,но никъде я нямаше. :dontknow:
sunny_thorn

Рейтинг: 1218

Мнениеот hitar_potar » Нед Фев 14, 2010 1:52 am

е значи най-вероятно няма повече да я продават тая рамка. има някакъв много минимален шанс да заредят още някоя бройка по-нататък, но не се надявай много много. лично на твое място бих започнал да се оглеждам за нещо друго. НО...
има едно голямо НО - случвало ми се е, понякокога, дадена оферта да липсва, а след 10мин. отново да е налична, или пък след ден-два. докато оглеждаш за друга оферта, хвърляй и 1 очоч за рамката, която първоначално и забелязал - може и да се появи след някой и друг ден. :dontknow:
Аватар
hitar_potar

Мнениеот mishokA » Нед Фев 14, 2010 1:00 pm

Искам да се включа, ако някои ще поръчва скоро.
Аватар
mishokA

Рейтинг: 1206

Мнениеот BurNiNg_IcE » Нед Фев 14, 2010 1:09 pm

mishokA написа:Искам да се включа, ако някои ще поръчва скоро.

И аз!
Занимавам се с внасянето на колела/части за колела от PinkBike/Aнглия/, за повече информация - ЛС!
Mоля, да ми пишат само наистина заинтересовани хора!
Линк към по-големите внесени части до момента.
Аватар
BurNiNg_IcE

Мнениеот mariobg » Нед Фев 14, 2010 2:43 pm

На 18.02.2010 започвам да събирам следващата поръчка, до тогава трябва да съм свършил със сегашната. Самата поръчка ще бъде направена на 28.02.2010. Ще има малки промени в Общите условия за поръчване, породени от последните няколко издънки с разплащателната система на ЦРЦ. Така че който иска да се включи ЛС след 17.01 и ще си получите условията.

п.с. Моля не ми пишете ЛС за артикули, които се чудите дали ще поръчвате :nono: . Мислете преди да се свържете с мен.
Аватар
mariobg

Мнениеот mishokA » Сря Фев 24, 2010 9:42 am

Ще се поръчва ли да се включа ?
Аватар
mishokA

Рейтинг: 1206

Мнениеот Blink92 » Сря Фев 24, 2010 1:00 pm

Мишо човека на български си е написал да му се пише на ЛС ако някой иска да се включи...
Blink92

Рейтинг: 1197

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум