Велоалеи? Велосдружения?

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Велоалеи? Велосдружения?

Мнениеот autosvet » Чет Авг 16, 2012 4:53 pm

Memphis написа:Да, твоя вариант не е никак лош, жалко че не ми дойде на ум докато бях там :( . Но нищо , точно затова писах тук , за да ми дадете съвети как да се оправям занапред с подобни "важни" особи :D

Ами дори и да не ги накажат почти сигурно ще разкарат колите от велоалеята бързичко, което всъщност е целта на упражнението.
Аватар
autosvet

Рейтинг: 1440

Мнениеот Memphis » Чет Авг 16, 2012 5:15 pm

bulgar4e написа:
Memphis написа:Та реших аз да си направя труда и да пиша на Кат, на Столичен инспекторат , на BTV "Аз репортерът" и въобще навсякъде , където някой би направил нещо по въпроса, пък макар и да съм доста скептичен по въпроса.

Интересно ми е как са реагирали от инспектората и телевизията! Май най-добре ще е господари на ефира.

Еми аз в крайна сметка не успях да намеря точно къде да пиша на Столичен инспекторат, та го пуснах само на КАТ и на БТВ Репортерите. Но успях да задействам някои връзки и може би ще опишат случая в утрешния брой на вестник Труд.
Memphis

Рейтинг: 1240

Мнениеот Memphis » Чет Авг 16, 2012 6:55 pm

Memphis написа:Но успях да задействам някои връзки и може би ще опишат случая в утрешния брой на вестник Труд.

Поправка: доколкото разбрах ще го поместят в съботния брой, като преди това ще потърсят въпросния г-н Стоян Братоев за коментар :)
Memphis

Мнениеот neilor » Пет Авг 17, 2012 7:27 am

...ще го поместят в съботния брой, като преди това ще потърсят въпросния г-н Стоян Братоев за коментар

Това е много добър вариант.
По нашата алея ги "церим" с обаждане на общинския телефон на паяка. Не че паякът задължително ще дойде, но видът на човек, който снима колата и говори по телефона, втренчено гледайки я много често води до поява на шофьор отнякъде, който с мърморене подкарва колата.
Служебните коли често имат фирмени номера - обаждате се на тях, казвате каква е ситуацията и че сте принудени да извикате полиция за да премахне колата. До минута пак отнякъде изскача шофьор. Отделно е конското от шефа му и следващият път ще се замисли дали пак да паркира там.

Обаждането на полицията или общината изисква да дадете лични данни, къде точно е спрял автомобила (адрес или кръстовище) и да опишете ситуацията. Използвайте описание, което да покаже, че има реална опасност от инцидент - примерно, че е на място, където не се вижда ясно от идващите велосипедисти, че блокира пътя на пешеходците, които изненадващо ще се появят на алеята и т.н. Натъртете че има реална опасност, ако трябва кажете че вие сте се блъснали в нея (те няма как да проверят дали е опасно отдалеч, но може да ги накара да се размърдат).
Аватар
neilor

Рейтинг: 1495

Мнениеот Slade » Пет Авг 17, 2012 8:56 am

Insight написа:
krach написа:Мисля че ако подаваш сигнали по снимка трябва да се явиш като свидетел. Или поне нещо такова четох (незнам дали тук или в др форум).

Трябва да си ГОТОВ да се явиш като свидетел, ако някой се захване с провинението и виновния го оспорва ... и се стигне до съд. Не знам колко често се случва такова нещо.

Първо трябва да се стигне до административно наказание, но като му гледам номера 0002, който приятелите му в КАТ са му дали, надали ще стигне и до там. Ако се стигне до обжалване на евентуалното НП, тогава в съда може да те призоват като свидетел. По тази причина е хубаво снимката да е придружена с нужните атрибути - точен час, дата, местоположение и задължително номера на возилото да се вижда. Ако телефонът / фотоапаратът снима клипове е хубаво да се направи и един клип на нарушението. По принцип доказателствата от техническите средства на КАТ много трудно падат в съда, но не знам на любителските такива с какво око гледа съдията.
Изображение
Аватар
Slade

Рейтинг: 1348

Мнениеот Memphis » Сря Авг 29, 2012 2:53 pm

Последни новини по моя случай:
Вестник Труд доста ме разочароваха , тъй като не публикуваха нищо, а причината, доколкото разбрах е, че вече съм го бил пратил на БТВ и нямало да бъдат ексклузивен материал или нещо от сорта. Но , след около две седмици чакане ,за моя най-голяма изненада, ми върнаха отговор от КАТ.---->
http://memphis23.snimka.bg/photos-from-gsm/veloaleya-lomsko-shose.695768.28256090
Аз самият бях доста учуден , тъй като наистина не очаквах да направят нещо , а и не бях сигурен , че една снимка ще е достатъчна. Но явно е и някои в КАТ си е свършил работата. Така че, когато видите някои наглец на велоалеята снимайте и пращайте на КАТ, пък те да си предприемат конкретните мерки. :D

П.С. Друг въпрос е до какво ще доведе това наказателно производство. :dontknow:
Memphis

Мнениеот krach » Сря Авг 29, 2012 3:54 pm

Колега дай координати къде си пуснал жалбата и какво си им писал
krach

Рейтинг: 1451

Мнениеот Memphis » Сря Авг 29, 2012 4:04 pm

krach написа:Колега дай координати къде си пуснал жалбата и какво си им писал

Еми писах им на този и-мейл: [email protected] и общо взето им обясних случката почти по същия начин по който ви я разказах и на вас - доста разширено и може би с излишни подробности, но важното е , че е свършило работа. И естествено им прикачих снимките.
Memphis

Мнениеот krach » Сря Авг 29, 2012 4:14 pm

Memphis написа:
krach написа:Колега дай координати къде си пуснал жалбата и какво си им писал

Еми писах им на този и-мейл: [email protected] и общо взето им обясних случката почти по същия начин по който ви я разказах и на вас - доста разширено и може би с излишни подробности, но важното е , че е свършило работа. И естествено им прикачих снимките.

Супер...ще почна и аз да пращам редожно тогажа снимки
krach

Мнениеот krach » Сря Авг 29, 2012 6:21 pm

Дали ще има файда ако пусна за тези или ще си се покрият един друг
Изображение
krach

Мнениеот contty » Пет Авг 31, 2012 12:24 pm

Memphis, :thumb:
кратка схватка и наново ескадроните летят...
Аватар
contty

Рейтинг: 1545

Мнениеот radeviq » Пет Авг 31, 2012 6:29 pm

В неделя колегите от Перник организират протестно велошествие. За повече информация събитието във facebook -> http://www.facebook.com/events/260278470757069/
Аватар
radeviq

Рейтинг: 1379

Мнениеот araX » Пет Авг 31, 2012 8:31 pm

[quote="krach"]Дали ще има файда ако пусна за тези или ще си се покрият един друг

що ще пускаш, не виждаш ли, че са спрели на точното място - те са си такива...
araX

Рейтинг: 1415

Мнениеот LyuboKolev » Вто Сеп 04, 2012 7:43 pm

araX написа:
krach написа:Дали ще има файда ако пусна за тези или ще си се покрият един друг

Те наистина са си такива, но имат право на всичко по време на акция. В случая акцията е с кодовото име "евтини кебапчета от топлата витрина купени с пари от такива като мене", но ти тия неща явно не ги разбираш.
Аватар
LyuboKolev

Рейтинг: 920

Мнениеот krach » Вто Сеп 04, 2012 10:21 pm

LyuboKolev написа:
araX написа:
krach написа:Дали ще има файда ако пусна за тези или ще си се покрият един друг

Те наистина са си такива, но имат право на всичко по време на акция. В случая акцията е с кодовото име "евтини кебапчета от топлата витрина купени с пари от такива като мене", но ти тия неща явно не ги разбираш.

Усетих че има нещо такова, но тези инвалиди могат да си спрат където искат без да им се прави проблем. В същото време имаше друго мозъчен инвалид на съседното място и в крайна сметка за истински нуждаещите се няма места
krach

Мнениеот nuclear » Нед Сеп 09, 2012 12:31 pm

Memphis написа:Здравейте.Пиша ви във връзка с една случка , която ми се случи на 14.08.2012 към 12:10 на обяд. Карам си колелото по велоалеята на бул.Ломско шосе в посока центъра, приятно съм се заблеял нанякъде и тъкмо пресякох светофара на кръстовището с бул.Хан Кубрат и виждам две коли спрели точно върху велоалеята, до новата станция на метрото , блокирайки я изцяло и правейки невъзможно преминаването на каквито и да е колоездачи по нея. Искам да отбележа , че от няколко месеца водя люта битка с всякакви автомобилисти и пешеходци, които си мислят че велоалеята е идеално място да си паркират колата, да се разходят, да си изчакат рейса и въобще всякакви дейности , които пречат на нормалното придвижване на колегите велосипедисти. Спрях и започнах да снимам колите с идеята да подам сигнал към съответните органи по-късно, тъй като ,доколкото знам ,това е законовият ред да се оправиш с такива нарушители. При което, докато снимах , дойде пазачът на метро станцията и започна да ми вика и да ме пита какво снимам, да ми обяснява как това бил шефа на метро станцията , който бил дошъл на проверка и да престана да го снимам :crazy: . Аз му отговорих , че въобще не ме интересува на кой са колите и ще си ги снимам колкото си искам. Той ми каза, че нямало смисъл да снимам , защото разбираш ли, това бил джипа на Стоян Братоев и никой нямало да го санкционира :bigeyes: . При което аз му отговорих , че ,ако ще и английската кралица да е ,аз ще си подам сигнала на всякъде където мога и ще направя всичко възможно да го глобят. Докато разговарях с пазача от метростанцията излезе и шофьора на въпросния джип, които като видя за какво се разправяме само махна с ръка и каза нещо от сорта: "Остави го си снима колкото иска. И без това никои няма да му обърне внимание". Та реших аз да си направя труда и да пиша на Кат, на Столичен инспекторат , на BTV "Аз репортерът" и въобще навсякъде , където някой би направил нещо по въпроса, пък макар и да съм доста скептичен по въпроса. Давам ви линк към снимките, които направих за да видите и вие за каква наглост става въпрос: http://memphis23.snimka.bg/photos-from-gsm/veloaleya-lomsko-shose.695768

Аз сега се замислих, ако видя такъв да е спрял така на някоя велоалея, директно вадя заключвалката на колелото и му заключвам колата. А дори и да няма стълбове/колчета наоколо, може да бъде заключен през джантата и носача примерно. Трябва да го отработя на моята кола. Недостатъкът: вътриш се с 1 катинарче за всяка кола, но предимствата са много: 1. Няма щети по колата - все пак тя не е виновна, 2. Посланието е съвсем ясно, 3. Сеирът би бил доста добър. 4. Едва ли ще паркира пак на велоалея.
Аватар
nuclear

Рейтинг: 1200

Мнениеот autosvet » Нед Сеп 09, 2012 3:44 pm

По-просто и ефективно е да му спаднеш две гуми до край. Но и това не решава проблема защото така още повече време ще пречи, за това директно звънкай на 112 или на центъра за градска мобилност (0700 13 233) и ще дойде паяка.
Аватар
autosvet

Рейтинг: 1440

Мнениеот Stefan_trekkie » Вто Сеп 11, 2012 8:07 am

Правят нова вело алея, която идва от централна гара в посока надлез надежда, но не завива към него, а продължава към Скопие. Някой да има повече инфо какъв ще е целия маршрут?
Аватар
Stefan_trekkie

Рейтинг: 1257

Мнениеот muho » Вто Сеп 11, 2012 7:43 pm

Не знам да завива по Скопие, тази велоалея където минава по Мария Луиза ще се върже към тази на Ломско шосе, като пресичането на булеварда става на светофара за Банишора.
muho

Рейтинг: 1300

Мнениеот h17 » Вто Сеп 11, 2012 9:01 pm

Пълно прахосване (т.е. "усвояване") на средства би била тази велоалея: както и всички велоалеи покраи толкова широки булеварди :nono:
h17

Рейтинг: 1210

Мнениеот PtD » Вто Сеп 11, 2012 9:49 pm

h17 написа:Пълно прахосване (т.е. "усвояване") на средства би била тази велоалея: както и всички велоалеи покраи толкова широки булеварди :nono:

Виж тука колко средства са прахосали, на тоя толкова широк булевард: http://goo.gl/maps/OpA6d
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот Slade » Сря Сеп 12, 2012 9:15 am

[сарказъм] Като гледам и австрийците са на път да фалират заради прахосване на средства за велоинфраструктура във Виена [/сакразъм]
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
Slade

Мнениеот Stefan_trekkie » Сря Сеп 12, 2012 1:24 pm

muho написа:Не знам да завива по Скопие, тази велоалея където минава по Мария Луиза ще се върже към тази на Ломско шосе, като пресичането на булеварда става на светофара за Банишора.

Вчера минавах, днес също. Отрязали са част от тротоара на последния светофар /между Мария Луйза- Скопие - Рожен /преди надлеза и са го асфалтирали вече, има и знак за велосипедна алея. Ще щракна снимки. Може да го вържат под ъгъл.. Имам предвид да тръгва в посока скопие и след това да завива рязко наобратно по Рожен и от там към Надежда.
Аватар
Stefan_trekkie

Мнениеот Slade » Сря Сеп 12, 2012 3:34 pm

Нещо не мога да си го представя - ще отива ли към Рожен / надлеза тая алея или е в обратна посока (към Скопие)?
Това е едно от най-гадните и според мен опасни места за колоездачи. Преди ремонта там минималнтата скорост беше 80-90, сега сигурно ще е 120, освен ако не забучат някоя камера.
Изображение
Аватар
Slade

Мнениеот kras4o » Сря Сеп 12, 2012 4:47 pm

Memphis написа:Здравейте.Пиша ви във връзка с една случка , която ми се случи на 14.08.2012 към 12:10 на обяд. Карам си колелото по велоалеята на бул.Ломско шосе в посока центъра, приятно съм се заблеял нанякъде и тъкмо пресякох светофара на кръстовището с бул.Хан Кубрат и виждам две коли спрели точно върху велоалеята, до новата станция на метрото , блокирайки я изцяло и правейки невъзможно преминаването на каквито и да е колоездачи по нея. Искам да отбележа , че от няколко месеца водя люта битка с всякакви автомобилисти и пешеходци, които си мислят че велоалеята е идеално място да си паркират колата, да се разходят, да си изчакат рейса и въобще всякакви дейности , които пречат на нормалното придвижване на колегите велосипедисти. Спрях и започнах да снимам колите с идеята да подам сигнал към съответните органи по-късно, тъй като ,доколкото знам ,това е законовият ред да се оправиш с такива нарушители. При което, докато снимах , дойде пазачът на метро станцията и започна да ми вика и да ме пита какво снимам, да ми обяснява как това бил шефа на метро станцията , който бил дошъл на проверка и да престана да го снимам :crazy: . Аз му отговорих , че въобще не ме интересува на кой са колите и ще си ги снимам колкото си искам. Той ми каза, че нямало смисъл да снимам , защото разбираш ли, това бил джипа на Стоян Братоев и никой нямало да го санкционира :bigeyes: . При което аз му отговорих , че ,ако ще и английската кралица да е ,аз ще си подам сигнала на всякъде където мога и ще направя всичко възможно да го глобят. Докато разговарях с пазача от метростанцията излезе и шофьора на въпросния джип, които като видя за какво се разправяме само махна с ръка и каза нещо от сорта: "Остави го си снима колкото иска. И без това никои няма да му обърне внимание". Та реших аз да си направя труда и да пиша на Кат, на Столичен инспекторат , на BTV "Аз репортерът" и въобще навсякъде , където някой би направил нещо по въпроса, пък макар и да съм доста скептичен по въпроса. Давам ви линк към снимките, които направих за да видите и вие за каква наглост става въпрос: http://memphis23.snimka.bg/photos-from-gsm/veloaleya-lomsko-shose.695768

Все пак това е почетен гражданин на столицата, ти си тръгнал да го закачаш.

Всеки ден се убеждавам, че от отпечатването на Бай Ганя до сега не сме се променили положително и йота...
Американски форум : питаш нещо и ти отговарят.
Руски форум : питаш нещо и теб те питат.
Български форум : питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!
Аватар
kras4o

Рейтинг: 1205

Мнениеот krach » Сря Сеп 12, 2012 4:58 pm

Не знам кога точно ще ми кипне и с пирон 20 см почнеш да РИСУВАШ РИСУВАШ....то вълнички то кръгове, фалически символи. Надписи та да го е срам да си заведе щетата.
krach

Мнениеот haio77 » Сря Сеп 12, 2012 6:44 pm

И аз си мислех за пиронче или с едно шило тихичко да им правя паяжина от джамовете но ми е първи сезон на колело и още не ми е кипнало достатъчно а пък и гледам да не създавам лошо име на колоездачите! Вчера на пазара на Красно село един малоумник премина загражденията и тръгна по велоалеята и алеята за пешеходци естествено му подвикнах културно,че е един истински професионалист а отговорът се отнасяше за майка ми което беше ненужно но стиснах зъби! За следващия път съм си приготвил едно бурканче с лютеница та поне ще му остане завинаги спомен на него или някой друг тъпанар и ще вижда петното всеки път когато се качва и слиза от колата :lol:
haio77

Рейтинг: 1200

Мнениеот krach » Сря Сеп 12, 2012 9:26 pm

И аз гледам да съм културник за това още не съм рисувал. Иначе за подобни дИбИлИ било то в кола или пеша просто си седя пред тях и не мърдам. Да ме заобиколи, след като няма място там.
krach

Мнениеот Stefan_trekkie » Чет Сеп 13, 2012 7:41 am

Днес вече има промяна в данните. Наистина завива обратно по рожен, но алеята върви от страната на Надежда, а няма да има алея от другата страна на Рожен. Идващата от гарата пресича светофара по средата, изглежда опасно и няма никаква надежда да те пускат колите.
Наистина е опасно около този надлез. Всеки ден минамвам надлеза по два пъти и все път на страх. Пробвал съм варианти от къде да минавам. По едно време излизах централно от долу под надлеза, но на излизане не ми дават ПОЛАГАЩОТО ми се предимство и летят с 70-80 на излизане от кръговото и не мога по 5 минути да се престроя в дясно. Гледат ме и не намаляват за да мога да мина. Същото като на пешеходните пътеки - Гледат те и дават даже повече газ :crazy: :crazy: .. Пробвал съм и през кръговото, на изхода за надежда искат да ме избутат всеки път и като видят, че няма как и вземат та спрат започва едно гледане накриво :crap: ..
Пробвал съм и от долу, през трамвайната линия /пресичам влаковата с колелото на ръце/ Най-удобно ми е от там, но вече 2 пъти пукам гума, защото долу в тъмното тунелче има разни метални дреболии и боклуци.

Не е измислен все още някакъв безопасен начин с велосипед да пресечеш надлеза, а и няма да измислят.
Аватар
Stefan_trekkie

Мнениеот Slade » Чет Сеп 13, 2012 8:29 am

Най-безопасно като че ли е отдолу през Триъгълника и трамвайните линии. Аз също съм пукал гума там, но предпочитам да прескачам 4-те отворени шахти, отколкото някой малоумен идиот, който си набира нещо на gsm-a да ме забърше със 70-80 горе на надлеза. Как е възможно да направят велоалеята през средата на светофара? Та точно там идиотите най-редовно се качват дори през тротоара, само и само да се включат първи когато е задръстено.

П.С. Днес на Опълченска един малоумник мина с бясна скорост на сантиметри от кормилото ми, само и само да изпревари всички през дясната лента. А все още дори няма трафик в София... Не знам какво щеше да стане ако бях с по-широко кормило.
Изображение
Аватар
Slade

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум