Stefan_trekkie написа:Правят нова вело алея, която идва от централна гара в посока надлез надежда, но не завива към него, а продължава към Скопие. Някой да има повече инфо какъв ще е целия маршрут?
Опасна е.
Stefan_trekkie написа:Правят нова вело алея, която идва от централна гара в посока надлез надежда, но не завива към него, а продължава към Скопие. Някой да има повече инфо какъв ще е целия маршрут?
Stefan_trekkie написа:Идващата от гарата пресича светофара по средата, изглежда опасно и няма никаква надежда да те пускат колите.
silvertm написа:Сега има непрекъсната велосипедна връзка от ул. Бели Дунав по Ломско шосе до Лъвов мост.
APD написа:silvertm написа:Сега има непрекъсната велосипедна връзка от ул. Бели Дунав по Ломско шосе до Лъвов мост.
Първо, МОЛЯ? Не бе, честно, ти с колко караш в града? 10-12км/ч? Ай развий 30+
APD написа:Второ, как да излезна от велоалеята през кръговото и покрай теца до ул. Каменоделска/ул. Заводска, без да наруша закона?
APD написа:Трето, ако те блъсне рязко достатъчно силен страничен вятър, че се изстреляш през мантинелата като Супермен. Заспите зад волана ще те отразят като легнал полицай ...
silvertm написа:- Ако планираш такова отклонение, аз те съветвам да излезеш от велоалеята още на кръстовището с ул. "Хан Кубрат" и да си караш тия 300 метра по "Ломско шосе". Аз лично обаче използвам по-безопасния вариант и минавам през "Триъгълника" и после пресичам двете влакови линии (под надлез "Надежда"). Така си спестявам нервите и опасностите на задължително отнетото ми предимство при преминаване през кръговото на надлеза. Спестявам си и изкачването към кръговото.
axelmax написа:Велоалеята от надлеза до Лъвов мост е направо отвратителна. Няма такова друсане,не е съобразена с пешеходците, те си я ползват безцеремонно и сфетофара ми се видя малко страннен(може и аз да греша)![]()
![]()
Няма такава цапаница е ,че все едно деца са я правили.........
Неграмотна работа! Кога старанието и естетика ще са от принципите на работа?
Stefan_trekkie написа:На автомобилите има знак, че велосипеда има предимство, но какво ли да очакваме от това![]()
Аз имам само твърде лоши идеи. Като например - постоянно висене на кат там и при всяко не спазване на предимството - 50 кинта фиш за автомобилиста и така няколко седмици. Да се научат.
Относно самата алея. Пробвал съм само от надлеза до скопие, преди да завие към гарата. Само за този участък от 150-200 метра ми се стори гадно. Карам си по шосето там, защото поне не друса.
Slade написа:Биха били удобни велоалеите, велоплатната и велотротоарите, ако са повече и са някак смислено свързани. Интересно докъде ще стигнат тия три семейства по величествената алея на Ломското. Според мен ги чакат и незабравими срещи с трафика, пък дори да искат да стигнат само до Западен парк..
Slade написа:Не, не бих заменил това с онова, дори с чиста съвест бих те оставил да обясниш всъщност колко приятно и безопасно е карането в софийския трафик и как правенето на велоалеи е безсмислено прахосничество на общински средства от бездруго свития (окраден) бюджет. Заповядай.
Slade написа:Какво да ги питам хората на Ломско - те си карат по велоалеята?
Stefan_trekkie написа:На автомобилите има знак, че велосипеда има предимство, но какво ли да очакваме от това![]()
Аз имам само твърде лоши идеи. Като например - постоянно висене на кат там и при всяко не спазване на предимството - 50 кинта фиш за автомобилиста и така няколко седмици. Да се научат.
Slade написа:Биха били удобни велоалеите, велоплатната и велотротоарите, ако са повече и са някак смислено свързани. Интересно докъде ще стигнат тия три семейства по величествената алея на Ломското. Според мен ги чакат и незабравими срещи с трафика, пък дори да искат да стигнат само до Западен парк..
Alpina написа:
50 кинта, ама за велосипедиста, дето е неграмотен и пресича на червено, докато за автоможилиста свети зелено!!! Дейш и разбирачите...
Alpina написа:от къде на къде ти да си по-специален.
Alpina написа:Просто не си търси проблем с колите и няма да намираш такъв.
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 23 госта