PtD написа:Stefan_trekkie написа:Извод - Жените не гледат като слизат от тази врата

Те не гледат, като слизат и от шофьорската

Преди 1 седмица водачка, шофьорка или както искате я наричайте, ми отвори врата след спирката на тролейте на ул. Бяло море в посока моста Чавдар. Часа бе към 19:30. Имах силен фар, стопове, но уви жената, абе ква жена бе, не й давам повече от 23 г., кифла която бе спряла на 2 м след спираката на тролейте, така отвори вратата на колата си, все едно си е у тях, със замах, без да й пука. Понеже имах нещо на ум, след като бях спрял на светофара преди спираката на ул. Бяло Море се загледах колко коли има напред и колко бързо трябва да мина така, че да не преча на колите зад мен, хем да не ме убие някой понеже се изнасям в ляво и то поради тая причина, че някой ще си отвори вратата без да си погледне в огледалата за обратно виждане. Е тръгнах след като светна зелената светлина за мен и понеже бях на първа линия се изстрелях в посока моста Чавдар колкото се може по-бързо за да не преча на колите и да мога да се изнеса по-спокойно в ляво заради пишман шофьорите. Е след като минах спирката и стигнах до колата която бе паркирана на 2 м буквално от табелата с тролйте на спирката, вратата се отвори със замах и оттам излезе една руса овца. Само това, че имах на ум, че може да ми отоври някой врата и добри спирачки не ми позволиха да й откъсна вратата. Не я напсувах, тя ме гледаше все едни е господарката на пътя а аз само й казах иронично "Браво. екстра!" и си продължих. Ако на някой по неопитен мну се случи такова нещо не знам шанса на успеваемост да не нацели вратата която му отварят колко ще бъде. В София трябва да сте нащрек за простотията и манталитета на хората. Важно е да се пазите самите вие и тогава ще ви "пазят" и другите. Страшно е просто да се кара в София, в една тема четох мнение, че който бил запален по карането на колело нямало да му пречи това, че има велоалеи в София. Е със сигурност ме е страх да карам колело в София, но когато трябва да стигна от вкъщи до центъра за 20 мин с колело, пред това да стигна за 1 час с градския транспорт, предпочитам да е с колело и предпочитам да има велоалеи които да са обособена част отделна от останалите пътни платна. Българина все още няма изградени навици и поведение за движение по пътя. То става смешно когато си в метрото и се качваш или слизаш по ескалатора където отстрани има надписи "Моля стойте от дясно!" но това никой не го спазва и хората си седят спокойно от ляво и отдяно. Те сигурно тия надписи са сложение ей така, за красота. Кво остава от шофьорите да си мръднат главата леко в страни за да погледнат дали някой не идва зад тях, преди да си отворят вратата. Хем ше им откъсеш вратата, хем ше се убиеш, хем после ще те накарат да плащаш вратата която са ти отоворили. Дразня се, щото да нямам светлини по себе си и да не се виждам, ок, аз съм си виновен, обаче предвид това, че аз се движа по правиалата на закона за движение по пътищата, може ли някой който има шофьорска книжка и е минал успешно очен преглед да не си погледне в шибаните огледала, ебаси хпрата.
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer