iFkata написа:Принципно задна главина за 9 скорости не може да се пасне с касета за 9 ? Никъде не намирам главина за 10 скорости. Става въпрос за Shimano Zee цялостна система, без спирачки. Bike-house казаха че дерайльорът работи и със 9 скорости, но се нуждае от настройка и да се намести, но няма да се рискува.

royalracing написа:iFkata написа:Принципно задна главина за 9 скорости не може да се пасне с касета за 9 ? Никъде не намирам главина за 10 скорости. Става въпрос за Shimano Zee цялостна система, без спирачки. Bike-house казаха че дерайльорът работи и със 9 скорости, но се нуждае от настройка и да се намести, но няма да се рискува.
Аз също имам подобен въпрос.Дерайльор за 10 скорости (Zee) с команда за 10 скорости ще може ли да работи нормално на 9 скорости?
nick7120 написа:royalracing написа:iFkata написа:Принципно задна главина за 9 скорости не може да се пасне с касета за 9 ? Никъде не намирам главина за 10 скорости. Става въпрос за Shimano Zee цялостна система, без спирачки. Bike-house казаха че дерайльорът работи и със 9 скорости, но се нуждае от настройка и да се намести, но няма да се рискува.
Аз също имам подобен въпрос.Дерайльор за 10 скорости (Zee) с команда за 10 скорости ще може ли да работи нормално на 9 скорости?
Дерайльора за 10 може да работи нормално с 9 но ще му трябва една команда за 9 скорости тази за 10 няма да свърши работа.Принципно аз знам че всеки дерайльор може да се направи да превключва на по малко скорости само да има команда за съответните скорости.Аз даже сега карам с дерайльор за 9 скорости на касета за осем и нямам никакъв проблем само командата ми е за осем и всичко е ОК.![]()
royalracing написа:iFkata написа:Принципно задна главина за 9 скорости не може да се пасне с касета за 9 ? Никъде не намирам главина за 10 скорости. Става въпрос за Shimano Zee цялостна система, без спирачки. Bike-house казаха че дерайльорът работи и със 9 скорости, но се нуждае от настройка и да се намести, но няма да се рискува.
iFkata написа:@rarekin Благодаря много, касети за 10 скорости се намират, но главини не почти всички български сайтове и нищо има до 8-9. Купих готова капла на Quad и ако се намери главина ще е добре, ако някой е намирал да каже защото никъде в българските сайтове не намирам. Много ме съмнява да пасне 10-ка касета на главина на 9, но ако може кажете. Каприза е, че трябва да е 10-ка ос.
Svetoslav Ivelinov написа:uВаН - Аз досега карах със 9ка верига и 9ка касета обаче бяха износени и ми прескачаше на 7-8-9 обаче ми излезе много голяма оферта за чисто нови касета и верига 8ца . Та мисълта ми е дали ще може да се настроят така , че да си карам нормално до 8ма и да не използвам 9-та предавка ?
На практика, т.е. в реалния свят, в който живеем главина, на която може да се монтира касета за 9 скорости, може да поеме и 10 и 8. Това са общите ширини на касети за 8, 9 и 10 скорости: 35.4 / 36.5 / 37.2мм. За сравнение касета със с7 скорости е 31.9мм - виждаш къде е сериозната разлика.iFkata написа:Значи касета с 10 блока ще стане на главина за 9 скорости ? Извинявам се, че повтарям едно и също, но за мен е доста важно решение.
, колелото си
.bio написа:Svetoslav Ivelinov написа:uВаН - Аз досега карах със 9ка верига и 9ка касета обаче бяха износени и ми прескачаше на 7-8-9 обаче ми излезе много голяма оферта за чисто нови касета и верига 8ца . Та мисълта ми е дали ще може да се настроят така , че да си карам нормално до 8ма и да не използвам 9-та предавка ?
НЕ. и при положение, че караш х-7 и х-9 се циганиш за една касета и верига ... просто нямам думи.
Svetoslav Ivelinov написа:A ако ти кажа , че съм ги гладувал тия пари за х-7 и х-9 скоростите ? Просто не знаете хората в кво положение са с парите ! Недейте да приказвате без да знаете мамка му ! На 15 съм и не си изкарвам парите аз , нашите ми дават от дъжд на вятър , и ти да се направиш на готин ''просто нямам думи'' еми браво![]()
сори за офф-а
bio написа:Svetoslav Ivelinov написа:A ако ти кажа , че съм ги гладувал тия пари за х-7 и х-9 скоростите ? Просто не знаете хората в кво положение са с парите ! Недейте да приказвате без да знаете мамка му ! На 15 съм и не си изкарвам парите аз , нашите ми дават от дъжд на вятър , и ти да се направиш на готин ''просто нямам думи'' еми браво![]()
сори за офф-а
кажи ми цените на 8-скоростните компоненти ("много голяма оферта").
аз ти предлагам следната оферта:
1. касета - 35 лв + 2.5 лв доставка от UK
2. верига - 25лв
и не съм искал да те засегна, така че недей да се палиш излишно.
успех !!!
uBaH написа:Хидравличка спирачка - Elixir 5 (2012), на има-няма 300-400 км. Нито е прегрявана, нито е тормозена по какъвто и да било начин - само асафалт и черни пътища (знам, срам)
От известно време (откак се стопли) лостчето е доста твърдо - с малко ход, накладките захапват диска. Не ми правеше впечатление до днес, когато както си карах по равно, все ми се струваше, че нещо скърца откъм задното колело. Като се прибрах разбрах, че накладките са толкова близо до диска, че си опират и при завъртане с ръка, колелото прави няколко оборота и спира. Диска е 160 мм, идеално прав. Както споменах по-горе, спирачката не е тормозена и нищо не е пипано по нея, откакто е монтирана. Как да разреша проблема?
ПП. За момента свалих калипера от преходника и раздалечих накладките с помоща на обратната страна на bleed block-а. След повторния монтаж, всичко изглежда наред. Накладките вече не опират в диска, при все че последния минава съвсем близо до тях. Само дето не знам колко време ще изкара така.
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 84 госта