Как да се предпазим от кражба на велосипед

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Как да се предпазим от кражба на велосипед

Мнениеот eleazara » Чет Сеп 26, 2013 12:13 pm

Rayko написа:eleazara, разбирам те за гнева. И аз съм така - като ме засекат нагло или като ми гепят колело, ръцете ми се разтреперват от гняв. И ако хвана измекяра в първите няколко минути, преди да съм се успокоил съм жесток. Но жестокоста е диаметрална противоположност на справедливостта.
Справедливост във Вселената не съществува. Правото винаги е било на силния, но живеем в такива времена, че ни се създава илюзия че ни се гарантира нещо - право на собственост, на живот, на свобода.

А,не бъркаш се,на земята може и да няма справедливост,но във вселената далеч не е така.
Аз нямам причини да се успокоявам ако ми откраднат колелото(да не дава Господ).
eleazara

Рейтинг: 837

Мнениеот Brave » Чет Сеп 26, 2013 12:18 pm

eleazara, не знам в каква матрица съм от малък, но определено се надявах, че си на 10-12 години. Защото на 34 не е нормално да не осъзнаваш мястото си в света и основните принципи на действие на обществото. Дори няма да правя опит да ти говоря за разбиранията на нормалните хора са справедливост. Струва ми се безпредметно да се опитвам да обясня, защо не е еквивалентно да осакатиш някой заради кражба. Ако на 34 не го знаеш, няма смисъл. Това което обаче ще се опитам да направя и то не само за твое добро, а за всички, които си фантазират във форума как ще трошат и режат имагинерния крадец е да ви запозная какво ви очаква, ако нещата престанат да са въображаеми.

"Системата е надзор,бой и рязане на най-малко пет пръста със ножицата с която реже веригите....грам няма да се замисля да му отрежа пръстите публично....!!"

Да почнем с идеята ти за рязане на пръсти с ножица за арматура.
Това лесно може да се квалифицира като тежка телесна повреда по чл. 128 от Наказателния кодекс, където влизат "загуба или осакатяване на крак или ръка". Наказанието по този член е от 3 до 10 години затвор. И поради факта, че не е необходимо дълго да се доказва, че ако си му рязал пръстите един по един, това е в рамките на чл. 131, 5. "по начин, особено мъчителен за пострадалия", наказанието се повишава на 3-12 години затвор. Освен че ще лежиш, защото присъди над 3 години са ефективни, ще се наложи да изплатиш на пострадалия сериозна сума като обезщетение за трайна нетрудоспособност. За много по-леки увреди, които се характеризират като средни, се дават обезщетения в размер от 5 до 10 хиляди лв. За подобно нещо, обезщетението ще е десетки хиляди. Възможността за намаляване на наказанието по чл. 132, ще е трудно, тъй като посегателството срещу велосипеда ти не е нито посегателство срещу личността, нито голяма имуществена вреда. Отделно трудно се доказва предотвратена кражба.
...ако го хвана чупя му двете ръце веднага,като междувременно му размилам главата от шутове и боцове,след това му застъпвам едната ръка,забивам му в китката джобното ножче и започвам да го местя с все сила навсякъде,после и на другата ръка...после и да иска не може вече да краде.

Тук, можеш да се разминеш и с по-малко. Ако имаш късмет, уврежданията му ще минат за средна телесна повреда, ще влезеш в условията на чл. 129 от НК, където наказанието е лишаване от свобода до 5 години. И понеже както и в предишния случай ще се класираш чудесно за чл. 131 5., то наказанието ще бъде от 1 до 5 години. Обезщетението - няколко хиляди.

Мисля си следното:да взема един дръгел за 50лв.с примитивна заключалка,закачвам една лимонка за вилката,обаче преди това я слагам в картонена или някаква маскировъчна кутия,която да прилича на някакъв аксесоар,хващам халката за диска на пр,спирачка и чака от далеч..най добре от балкон разбира се,защото шрапнелите летят и нагоре.Знам...ще кажат ама то не е човешко...така ли?А тоя дето краде колела човек ли е?Това ще е първият случай на взривен крадец на колела,ако се случат три поредни такива за малък град като сф,кражбите ще секнат главоломно..

И последно този бисер... Ако си мислиш че е толкова трудно да те хванат... Тя, че полицията е доста неадекватна, така е, но ако се взриви граната в София и убие някой, ще си скъсат задника да търсят, най-малкото защото шефовете им ще са притиснати от медиите. Иначе, наказанието може да варира, но така или иначе ще е много тежко. Първо, че (вероятно) ще убиеш човек, второ че ще е не само умишлено, ами и предумишлено. Освен това ще имаш на гърба си и незаконно притежание и използване на взривни материали, престъпление с изключителна обществена опасност - не знам къде въобще можеш да намериш място в София където взрив на граната да не е извънредно рисково за невинни хора. Дори не ми се рови, но смятам, че ще си "25 to life".
Последна промяна Brave на Чет Сеп 26, 2013 1:16 pm, променена общо 3 пъти
Brave

Рейтинг: 2000

Мнениеот TonyJ » Чет Сеп 26, 2013 12:54 pm

Това с гранатата е най-ценно. Не знам как може човек на 34 години да си го помисли дори, но има и такива със забавено развитие. Няма значение, че гранатата може да убие или осакати случайни минувачи, малки деца или пък да нанесе щети по скъпи автомобили, важното е, че нашия човек с изостреното чувство за справедливост, ще е раздал такава.
TonyJ

Рейтинг: 1360

Мнениеот eleazara » Чет Сеп 26, 2013 2:40 pm

Brave написа:eleazara, не знам в каква матрица съм от малък, но определено се надявах, че си на 10-12 години. Защото на 34 не е нормално да не осъзнаваш мястото си в света и основните принципи на действие на обществото. Дори няма да правя опит да ти говоря за разбиранията на нормалните хора са справедливост. Струва ми се безпредметно да се опитвам да обясня, защо не е еквивалентно да осакатиш някой заради кражба. Ако на 34 не го знаеш, няма смисъл. Това което обаче ще се опитам да направя и то не само за твое добро, а за всички, които си фантазират във форума как ще трошат и режат имагинерния крадец е да ви запозная какво ви очаква, ако нещата престанат да са въображаеми.

"Системата е надзор,бой и рязане на най-малко пет пръста със ножицата с която реже веригите....грам няма да се замисля да му отрежа пръстите публично....!!"

Да почнем с идеята ти за рязане на пръсти с ножица за арматура.
Това лесно може да се квалифицира като тежка телесна повреда по чл. 128 от Наказателния кодекс, където влизат "загуба или осакатяване на крак или ръка". Наказанието по този член е от 3 до 10 години затвор. И поради факта, че не е необходимо дълго да се доказва, че ако си му рязал пръстите един по един, това е в рамките на чл. 131, 5. "по начин, особено мъчителен за пострадалия", наказанието се повишава на 3-12 години затвор. Освен че ще лежиш, защото присъди над 3 години са ефективни, ще се наложи да изплатиш на пострадалия сериозна сума като обезщетение за трайна нетрудоспособност. За много по-леки увреди, които се характеризират като средни, се дават обезщетения в размер от 5 до 10 хиляди лв. За подобно нещо, обезщетението ще е десетки хиляди. Възможността за намаляване на наказанието по чл. 132, ще е трудно, тъй като посегателството срещу велосипеда ти не е нито посегателство срещу личността, нито голяма имуществена вреда. Отделно трудно се доказва предотвратена кражба.
...ако го хвана чупя му двете ръце веднага,като междувременно му размилам главата от шутове и боцове,след това му застъпвам едната ръка,забивам му в китката джобното ножче и започвам да го местя с все сила навсякъде,после и на другата ръка...после и да иска не може вече да краде.

Тук, можеш да се разминеш и с по-малко. Ако имаш късмет, уврежданията му ще минат за средна телесна повреда, ще влезеш в условията на чл. 129 от НК, където наказанието е лишаване от свобода до 5 години. И понеже както и в предишния случай ще се класираш чудесно за чл. 131 5., то наказанието ще бъде от 1 до 5 години. Обезщетението - няколко хиляди.

Мисля си следното:да взема един дръгел за 50лв.с примитивна заключалка,закачвам една лимонка за вилката,обаче преди това я слагам в картонена или някаква маскировъчна кутия,която да прилича на някакъв аксесоар,хващам халката за диска на пр,спирачка и чака от далеч..най добре от балкон разбира се,защото шрапнелите летят и нагоре.Знам...ще кажат ама то не е човешко...така ли?А тоя дето краде колела човек ли е?Това ще е първият случай на взривен крадец на колела,ако се случат три поредни такива за малък град като сф,кражбите ще секнат главоломно..

И последно този бисер... Ако си мислиш че е толкова трудно да те хванат... Тя, че полицията е доста неадекватна, така е, но ако се взриви граната в София и убие някой, ще си скъсат задника да търсят, най-малкото защото шефовете им ще са притиснати от медиите. Иначе, наказанието може да варира, но така или иначе ще е много тежко. Първо, че (вероятно) ще убиеш човек, второ че ще е не само умишлено, ами и предумишлено. Освен това ще имаш на гърба си и незаконно притежание и използване на взривни материали, престъпление с изключителна обществена опасност - не знам къде въобще можеш да намериш място в София където взрив на граната да не е извънредно рисково за невинни хора. Дори не ми се рови, но смятам, че ще си "25 to life".

К,ви са тия глупави цитати на закона бе хора,вие от някаква друга държава ли пишете аз не мога да ви разбера.
Вие не излизате ли от форума в реалния свят или когато излизате ходите само по чукарите с колелата където няма жива душа?
Не виждате ли че макар публичните процеси,пак няма един осъден престъпник.То не бяха Маргини,то не бяха Галеви,то не бяха банди на чуковете,секирите,то не бяха спец операции,,един няма вътре.
Кви 5 години какъв член бе човек.
Първо:
Ако ме хванат,ако имат доказателства,ако имат свидетели,ако нямам пари,ако нямам връзки,ако ме подведат под еди кой си член,ако.....оооохооо........
За годините няма да коментирам,всеки има право на мнение,жалко че тук пишещите са вероятно далеч по-малки,но за сметка на това,преждевременно застаряли..жалко наистина..
Може мерките ми да бяха малко пресилени,ама доста на място.
А това че ти имаш друго виждане за нещата и че ако хванеш крадеца ще го поканиш на кафе и ще му проповядваш как вече не бива да прави така си е твоя воля.И аз бих го направил ако това щеше да има резултат,обаче такъв няма да има.
eleazara

Мнениеот eleazara » Чет Сеп 26, 2013 2:45 pm

TonyJ написа:Това с гранатата е най-ценно. Не знам как може човек на 34 години да си го помисли дори, но има и такива със забавено развитие. Няма значение, че гранатата може да убие или осакати случайни минувачи, малки деца или пък да нанесе щети по скъпи автомобили, важното е, че нашия човек с изостреното чувство за справедливост, ще е раздал такава.

Браво,точно така,важна е целта а не страничните обстоятелства....хохохохооо...
Аз не мисля да взривявам както казах никаква бомба...ама ако някой го направи,ще се радвам,защото крадците са изключително нагли.Видя ли оня с г.п.с-а,колко време си караше спокойно колелото сниман навсякъде и не му пукаше,на властите също.
eleazara

Мнениеот eleazara » Чет Сеп 26, 2013 2:49 pm

Ето един линк за всезнайковците от форума за да разберат какво е правосъдие в бг.както и справедливост.
Защото именно от такива овчедушковци страда цялата страна на всако ниво,защото овчедушието е причината управляващите да ви правят на маймуни и да ви тикат в миши дупки и мизерия,година след година-цял живот.

http://www.faktor.bg/obshtestvo/petak-1 ... za-si.html
eleazara

Мнениеот Jaboka » Чет Сеп 26, 2013 3:21 pm

И още три доказателства че най-сериозната причина за кражба на велосипеди е кретенизмът на собствениците им

1

2

3

Срещу глупостта , дами и господа , никакви вериги и катинари не помагат
...хванало го е бавното.
Аватар
Jaboka

Рейтинг: 1345

Мнениеот Admin » Чет Сеп 26, 2013 3:49 pm

eleazara, най-учтиво те поля да спреш с коментарите си. Няколко от тях вече са изтрити, защото съдържат подбуждане към насилие и могат да вкарат някого в големи бели. Като си такъв боец, прави каквото искаш и се моли да имаш приятели да те навестяват в затвора. Тази тема е за по-интелигентни и цивилизовани средства за защита от кражби, а не за садистични закани във виртуалното пространство.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот Brave » Чет Сеп 26, 2013 4:12 pm

eleazara написа:Ако ме хванат,ако имат доказателства,ако имат свидетели,ако нямам пари,ако нямам връзки,ако ме подведат под еди кой си член,ако.....оооохооо........
За годините няма да коментирам,всеки има право на мнение,жалко че тук пишещите са вероятно далеч по-малки,но за сметка на това,преждевременно застаряли..жалко наистина..
А това че ти имаш друго виждане за нещата и че ако хванеш крадеца ще го поканиш на кафе и ще му проповядваш как вече не бива да прави така си е твоя воля.И аз бих го направил ако това щеше да има резултат,обаче такъв няма да има.

Изглежда проблема ти е, че си вадиш заключенията за случващото се в страната само от това което четеш в медиите. Научаваш как са се провалили дела срещу босове в организираната престъпност и си създаваш мнение, че страната няма правораздавателна система и всеки може да си прави всичко. Нещата въобще не са толкова прости. Не е лесно да се залови мафиот, още по-трудно е да се осъди. Можеш да си направиш справка, как се случват и са се случвали тези неща по света. Общо взето организираната престъпност е почти непосилна за спиране насякъде по света. Ясно е, че има и корупция и очевидно виновни се разминават със справедливото възмездие.
Обаче в случая говорим за съвсем различни неща. Един прави кокошкарска кражба, собственика го хваща и го осакатява. Още повече пред свидетели, както смело се пъчеше по-горе. Мислиш че е сложно да те осъдят? А свидетелите, а камерите? Я виж статистиката колко дела е повдигнала прокуратурата и колко от тях са завършили с осъдителна присъда. От какво мислиш, че затворите са препълнени? И не разбирам какво ми сочиш новината за онзи който застрелял банковата служителка. Та тази новина е директна илюстрация, какво ще ти се случи, ако тръгнеш да въздаваш твоята "справедливост"... Мислиш ли че на този сега ще му се подобри много положението като я е убил? Май не - ще е в затвора общо взето до края на живота си, предвид че е на 57. И по принцип е глупаво да вземаш страна по даден конфликт без да знаеш нищо сигурно. Това че са го изнудвали може да е така, може и да не е. Това че хората априори мразят банките, не е причина да знаем кой е крив и кой прав.
Brave

Мнениеот eleazara » Чет Сеп 26, 2013 5:16 pm

Admin написа:eleazara, най-учтиво те поля да спреш с коментарите си. Няколко от тях вече са изтрити, защото съдържат подбуждане към насилие и могат да вкарат някого в големи бели. Като си такъв боец, прави каквото искаш и се моли да имаш приятели да те навестяват в затвора. Тази тема е за по-интелигентни и цивилизовани средства за защита от кражби, а не за садистични закани във виртуалното пространство.

Така е съгласен съм!
eleazara

Мнениеот eleazara » Чет Сеп 26, 2013 5:52 pm

Brave написа:
eleazara написа:Ако ме хванат,ако имат доказателства,ако имат свидетели,ако нямам пари,ако нямам връзки,ако ме подведат под еди кой си член,ако.....оооохооо........

Изглежда проблема ти е, че си вадиш заключенията за случващото се в страната само от това което четеш в медиите. Научаваш как са се провалили дела срещу босове в организираната престъпност и си създаваш мнение, че страната няма правораздавателна система и всеки може да си прави всичко. Нещата въобще не са толкова прости. Не е лесно да се залови мафиот, още по-трудно е да се осъди. Можеш да си направиш справка, как се случват и са се случвали тези неща по света. Общо взето организираната престъпност е почти непосилна за спиране насякъде по света. Ясно е, че има и корупция и очевидно виновни се разминават със справедливото възмездие.
Обаче в случая говорим за съвсем различни неща. Един прави кокошкарска кражба, собственика го хваща и го осакатява. Още повече пред свидетели, както смело се пъчеше по-горе. Мислиш че е сложно да те осъдят? А свидетелите, а камерите? Я виж статистиката колко дела е повдигнала прокуратурата и колко от тях са завършили с осъдителна присъда. От какво мислиш, че затворите са препълнени? И не разбирам какво ми сочиш новината за онзи който застрелял банковата служителка. Та тази новина е директна илюстрация, какво ще ти се случи, ако тръгнеш да въздаваш твоята "справедливост"... Мислиш ли че на този сега ще му се подобри много положението като я е убил? Май не - ще е в затвора общо взето до края на живота си, предвид че е на 57. И по принцип е глупаво да вземаш страна по даден конфликт без да знаеш нищо сигурно. Това че са го изнудвали може да е така, може и да не е. Това че хората априори мразят банките, не е причина да знаем кой е крив и кой прав.

Приятелю,съжалявам за грешните ти заключения относно това че черпя информация само от медиите у нас,тези заключения са просто една твоя гола презумция.Аз само дадох пример че дори публични процеси остават ненаказани,което е гавра с народа от страна на правораздавателните органи.
Ще ти кажа кои влизат в затвора у нас,защото явно само ти не знаеш-влизат само неграмотните кокошкари-предимно цигани и или българи сираци без един лев.Именно така институциите отчитат дейност и я изявяват по медиите за заблуда на такива като теб,именно затова затворите са пълни.Да пълни,ама виж какви лежат в тях.
Случаят с Йовчева е нарицателен,доказващ че институциите у нас обслужват определени интереси,но не и тези на обикновения гражданин,или онзи който иска да прави честен бизнес.Жалко че макар да е ДОКУМЕНТИРАНО колко жалби и оплаквания са подадени(защото ако не знаеш тези неща се документират),обявени публично и институциите са мълчали,това за теб не е достатъчно като аргумент за да можеш да заемеш позиция кой е правият и кой мачканият в случая,ами вместо това автоматично заемаш позиция да обвиниш следствието а не причината....от къде ли идва това у целия балкански български народ??Сам си направи изводите!
Да и в чужбина има престъпници,но да си позволиш да сравняваш бг.с чужбина е показател че ти никога не си излизал от бг.а само си чул какво било там,от приятели и медии които пропагандират-нещо в което ти сам обвиняваш другите.
Запомни че българия е единствената територия на планетата земя,на която мафията си има собствена държава.
И понеже темата стана твърде политическа,а споровете напълно безсмислени(поне за мен),аз предлагам да я приключим и да се върнем на въпроса от който се отклонихме,а именно:как да защитим велосипеда си!
eleazara

Мнениеот TonyJ » Чет Сеп 26, 2013 6:29 pm

България се пише с ГЛАВНА буква. Като не ти харесва тук, отивай навън. Там търсят със свещ такива грамотни и ерудирани хора, с изострено чувство за справедливост, които знаят как да вземат закона в ръцете си и да го прилагат. Хубаво е малко да се ограмотиш що е то право и справедливост. Наказанието трябва да е пропорционално на извършеното престъпление. Не може да отрежеш краката на някой, защото те е настъпил. Не може и да застреляш някой на улицата пред сума ти хора, защото твърдиш, че ти е искал рушвет. Ако не ти харесват законите в цивилизования свят, отивай в Африка или арабския полуостров. Там ще намериш много съмишленици и ще може с кеф да пребивате с камъни жена, която е погледнала чужд мъж.
TonyJ

Мнениеот Sartor » Чет Сеп 26, 2013 6:39 pm

eleazara написа:
Приятелю,съжалявам за грешните ти заключения относно това че черпя информация само от медиите у нас,тези заключения са просто една твоя гола презумция.Аз само дадох пример че дори публични процеси остават ненаказани,което е гавра с народа от страна на правораздавателните органи.

Ще си позволя да се намеся с малко практични примери, въпреки че само четях до сега. Преди години пред нашия блок, точно под прозореца на нашите подпалиха човек - някакви пари едини дължал на другия и т.н. Баща ми го извикаха за свидетел - на края на делото, бързо бъзро съдията обвинил подпалвача на около 50 години. Най-обикновен човек е бил.

Пак преди време, в двора на нашите в центъра - един джепчия беше извадил всички акумулатори на колите. Един комшия го чул, хванал го, понатупал го, извикали полиция. Онзи се оплакал, намерил свидетели, че го били. Комшията ни му изплаща близо 1000лв в рамките на 6 месеца, а на онзи не му направиха нищо. То самите полицаи още тогава му казаха, че не е трябвало да ги вика, ама айде...

Сега си направи сметка кои може да се измъкнат от закона в България и кои не. :beer:

По темата: взел съм си на старо една кошничка Драг Хакер и не я мисля къде я завързвам. Даже като бях на фитнес, оставял съм я незавързана (ама то и фитнеса е в затворен комплекс, та това може да играе роля). За планинското колело - просто не го оставям без надзор, колкото и уморен или разсеян да съм.
Аватар
Sartor

Рейтинг: 1995

Мнениеот eleazara » Чет Сеп 26, 2013 9:59 pm

Sartor написа:
eleazara написа:

Ще си позволя да се намеся с малко практични примери, въпреки че само четях до сега. Преди години пред нашия блок, точно под прозореца на нашите подпалиха човек - някакви пари едини дължал на другия и т.н. Баща ми го извикаха за свидетел - на края на делото, бързо бъзро съдията обвинил подпалвача на около 50 години. Най-обикновен човек е бил.

Пак преди време, в двора на нашите в центъра - един джепчия беше извадил всички акумулатори на колите. Един комшия го чул, хванал го, понатупал го, извикали полиция. Онзи се оплакал, намерил свидетели, че го били. Комшията ни му изплаща близо 1000лв в рамките на 6 месеца, а на онзи не му направиха нищо. То самите полицаи още тогава му казаха, че не е трябвало да ги вика, ама айде...

Сега си направи сметка кои може да се измъкнат от закона в България и кои не. :beer:

По темата: взел съм си на старо една кошничка Драг Хакер и не я мисля къде я завързвам. Даже като бях на фитнес, оставял съм я незавързана (ама то и фитнеса е в затворен комплекс, та това може да играе роля). За планинското колело - просто не го оставям без надзор, колкото и уморен или разсеян да съм.

Не може да не може да се измисли нещо за да не го гепват,поне не току така,ама това нещо трябва да е лесно преносимо и много практично,нещо като щтракването на алармата и забравяш,а не да го омотаваш с танкови вериги...
Разбира се най-доброто нещо е каското,но това никога няма да стане за колела.В българия към днешна дата няма каско против кражба на мотор,независимо какъв е,камо ли на колело.
eleazara

Мнениеот taurus13 » Чет Сеп 26, 2013 10:37 pm

Ъъъъ...може ли да взема думата... :lol:
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот outfaced » Чет Сеп 26, 2013 10:52 pm

capola написа:
darki написа:Явно урокът не е научен :-)
http://www.alibaba.com/product-gs/45160 ... rebar.html

Да, пробвал съм такова нещо - без хидравлика, но с дълги около метър дръжки. Върши работа, но не е толкова лесно, колкото изглежда. Реже без проблем от онези металните въжета и по-слаби вериги, но при по-дебелите трябва да се повтори няколко пъти и успехът не е гарантиран. Т.е. ако си на улицата и има други хора около теб, бие много на очи. Признавам, че U защитите са по-добри от веригите в това отношение. Във Франция имах такава и я тествах с този интрумент (pince-monseigneur) и нямаше грешка. :8D:

абе едно такова http://youtu.be/blXdq6-Dtl0?t=29s и просто забрави ... па хубаво, че не са ни толкова напред с материала крадците.
Това е малко голямко, но има и доста по портативни модели.
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот xcII » Чет Сеп 26, 2013 10:59 pm

а толко хубаво би било, ако някой на всеки 10 страници резюмираше в 10 думи.. ехх
:P
Това, което може да се мине с лека кола, не си струва да се мине с байк. Това, което може да се мине с байк, не си струва да се мине пеша. Това, което може да се мине само пеша, понякога може да се измисли как да се мине с байк.
http://www.youtube.com/watch?v=fi-S9lrn ... re=related
Аватар
xcII

Рейтинг: 1695

Мнениеот PtD » Пет Сеп 27, 2013 1:48 am

xcII написа:а толко хубаво би било, ако някой на всеки 10 страници резюмираше в 10 думи.. ехх
:P

С удоволствие: НЕ СИ ОСТАВЯЙТЕ КОЛЕЛАТА БЕЗ НАДЗОР!
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот xcII » Пет Сеп 27, 2013 2:01 am

УаУ!

Не очаквах да си баш ти, но се справи отлично!

Поздрав: -> http://m.youtube.com/watch?v=Qg44qKSbsd ... g44qKSbsdQ :8D:
Това, което може да се мине с лека кола, не си струва да се мине с байк. Това, което може да се мине с байк, не си струва да се мине пеша. Това, което може да се мине само пеша, понякога може да се измисли как да се мине с байк.
http://www.youtube.com/watch?v=fi-S9lrn ... re=related
Аватар
xcII

Рейтинг: 1695

Мнениеот marsa » Пет Сеп 27, 2013 5:59 am

outfaced написа:абе едно такова http://youtu.be/blXdq6-Dtl0?t=29s
Покрай това видео излезе и тая много яка приставка за винтоверт:
http://www.youtube.com/watch?v=Q3bUPCa7Buw
Да не повярва човек какви благинки имало, въобще не съм си представял подобно нещо. А и вторият коментар е показателен.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот eleazara » Пет Сеп 27, 2013 10:07 am

marsa написа:
Да не повярва човек какви благинки имало, въобще не съм си представял подобно нещо. А и вторият коментар е показателен.

Е това е обикновено къдраво желязо,идеята е да се направи заключалка от закалена стомана която да не може да се пререже,мисля че това е фасулска работа обаче никой не го прави.
Ако производители като шимано или срам(да не дава Господ)вземат че направят такова устройство,тогава те така ще разтръбят че са направили заключалка висок клас,такава реклама ще си направят,че устройството ще е минимум цената на велосипеда,независимо че себе стойността му ще е 2лв...както и с всичките им останали компоненти де.А ако не дай си Боже го откраднат,тогава на потребителя ще бъде отговорено по следните два начина:неправилна употреба(каква ли може да е тя) или прословутото:ВЗЕМИ СИ ПО ВИСОК КЛАС.... :rofl:
За да бъде едно заключващо устройство съвършено са ми необходими само две просто качества-да не може да се пререже и да не може да се отключи или разбие ключалката...толкова е просто.Нали знаете че такива неща обикновено се измислят от военните,там при необходимост се дава заповед за нещо несъществуващо и то трябва да се измисли и направи веднага.
ОО...ше стана аз един производител на такива устройства запалихте ме вие...сигурно ще стана милионер(не че ми е необходимо)за два дена... :clap:
eleazara

Мнениеот marsa » Пет Сеп 27, 2013 11:39 am

Ти си много сериозно във филма, пич.

Sent from my GT-I9100 Using ForumTouch for Android
Аватар
marsa

Мнениеот eleazara » Пет Сеп 27, 2013 2:24 pm

marsa написа:Ти си много сериозно във филма, пич.

Sent from my GT-I9100 Using ForumTouch for Android

Не знам,може,ама потребителите на "по висок клас" със сигурност са.
..дремети има ги секви!! :dontknow:
eleazara

Мнениеот outfaced » Пет Сеп 27, 2013 6:36 pm

marsa написа:

Е сега това с рязането на арматура е малко подвеждащо, щот тя е мека ...
Ама със сигурност ще скърши и доста от веригите. Е тия дет са по 1,5+ кила може и да издържат :dontknow:
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот TonyJ » Съб Сеп 28, 2013 9:48 am

Аз имам Аbus Granit-X - http://www.abus.com/eng/Mobile-Security ... -Plus-6500
Имах навика да си заключвам колелото във входа на офиса ми, че не ми се мъкнеше 3 етажа по стълбите всеки ден, обаче забелязах, че са се опитвали да го срежат, за голяма моя радост без успех. Бяха наранили само горното гумирано покритие, стоманата не беше мръднала. Точно на снадките са опитвали да режат. Въпреки неуспеха им, вече го качвам в офиса. Недостатъкът на тази верига е теглото - 1.5 кг, но като ходя в планината, я оставям в колата, а не я мъкна.
Между другото, вече има застрахователи, които застраховат против кражба, но за съжаление само от апартамент.
TonyJ

Мнениеот eleazara » Съб Сеп 28, 2013 9:54 am

Е,нема друга такава кражба на колело..
http://vbox7.com/play:ed213bab03 :nono:
eleazara

Мнениеот eleazara » Съб Сеп 28, 2013 9:56 am

TonyJ написа:Аз имам Аbus Granit-X - http://www.abus.com/eng/Mobile-Security ... -Plus-6500
Имах навика да си заключвам колелото във входа на офиса ми, че не ми се мъкнеше 3 етажа по стълбите всеки ден, обаче забелязах, че са се опитвали да го срежат, за голяма моя радост без успех. Бяха наранили само горното гумирано покритие, стоманата не беше мръднала. Точно на снадките са опитвали да режат. Въпреки неуспеха им, вече го качвам в офиса. Недостатъкът на тази верига е теглото - 1.5 кг, но като ходя в планината, я оставям в колата, а не я мъкна.
Между другото, вече има застрахователи, които застраховат против кражба, но за съжаление само от апартамент.

И как изчисляват цената,на каква база имаш ли представа???
eleazara

Мнениеот TonyJ » Съб Сеп 28, 2013 5:34 pm

eleazara написа:
TonyJ написа:Аз имам Аbus Granit-X - http://www.abus.com/eng/Mobile-Security ... -Plus-6500

Ами най-вероятно по фактурна стойност. Ако си правил подобрения, нямам идея дали ще може да се включат.
TonyJ

Мнениеот eleazara » Съб Сеп 28, 2013 11:32 pm

TonyJ написа:
eleazara написа:

Ами най-вероятно по фактурна стойност. Ако си правил подобрения, нямам идея дали ще може да се включат.

Ясно.
eleazara

Мнениеот puleto » Нед Сеп 29, 2013 5:50 am

Моя майстор дето ми направи блиндирана врата казва "едни слагат преди, други след". И теб те е мързяло да качваш ама вече не. За застраховките не вярвай много. Велосипеда е като имущество наред с хладилник, теллевизор и друго. Ако ти разбият апартамента целта на крадците са малки, но ценни неща, злато, пари и т. н. Често взимат и месото от фризера за да няма замразени пари вътре. Ако няма си го изяждат. Ако ти вземат само колелото без да разбишкат всичко едва ли някой ще ти повярва и ще те обезщети.
puleto

Рейтинг: 1006

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум