Stefan_trekkie написа:На градския си велосипед имам фабричен лок, които заключва задната капла между спиците. Много стабилна изработка, заварена за тръбите, а самия болт е с много голямо Фи и е плътен. Много сполучлива работа..
Jaboka написа:Ето , четете
свободен преводЕдинствената заключалка която наистина искаше да пробва беше TiGr, която не беше виждал до сега, и чиято цена намери за особено обидна ... “Това лайно струва 175 долара?” попита той ... Беше лично обиден че има заключалка на която не може да хване цаката - е , не можеше да хване цаката без флексчето си , разбира се.
И същата титаниева сиджимка прерязана с болт кътър от момиче
PtD написа:hakama написа:а палката е забранена по принцип.
Toва би било много странно, понеже за ножове няма забрана, а палката в никой случай не е по-опасна от джобно ножче.
krach написа:С палка трудно може да пребориш повечко, един - двама ОК но после да не ти я напъхат, където не искаш, ако са повече.
За газов пистолет е безумие, вземе извадиш газов другия да ти извади истински - на престрелка с нож. Да не говорим че от глупост (която е повсеместна) може да осакатиш някой и за разлика от спрея който НЯМА КАК ДА ТЕ ОСЛЕПИ...(както се пропагандира тук), с газов спокойно може да оставиш някой без очи.
По - добре да не се агитира носенето на огнестрелно оръжие, дори и газово.
'Spirit and flesh' написа:Не е така.Закона позволява носене на нож с острие до 6 см,а почти всички джобни са с над...
'Spirit and flesh' написа:PtD написа:hakama написа:а палката е забранена по принцип.
Toва би било много странно, понеже за ножове няма забрана, а палката в никой случай не е по-опасна от джобно ножче.
... ако ти си купиш един кухненски нож от магазина,докато го занесеш в къщи могат спокойно да те арестуват и да ти го конфискуват ...
PtD написа:'Spirit and flesh' написа:Не е така.Закона позволява носене на нож с острие до 6 см,а почти всички джобни са с над...
rock написа:Няма такъв закон, колегата си прави волни съчинения.
'Spirit and flesh' написа:Не знам къде го пише,аз да не съм адвокат.
galio написа:'Spirit and flesh' написа:Не знам къде го пише,аз да не съм адвокат.
Че не знаеш какво пишеш, стана ясно в началото още.
Всичките ти твърдения са неверни. Полицаите са кокошкари и ако им позволиш, ще ти отарашат и къщата за няма нищо.
Изисквания за размер на острие няма. Правни основания да ти конфискуват острие няма. В България няма ситуирано дори понятие за "хладно оръжие", така че и всяквки норми за остриета, размери и прочие не са основателни. Хубаво е, че вярваш, че всеки полицаи си обновява познанията по нормативни актове ежедневно в правни форуми и през ДВ, ама ... не.
'Spirit and flesh' написа:galio написа:Че не знаеш какво пишеш, стана ясно в началото още.
Всичките ти твърдения са неверни. Полицаите са кокошкари и ако им позволиш, ще ти отарашат и къщата за няма нищо.
Изисквания за размер на острие няма. Правни основания да ти конфискуват острие няма. В България няма ситуирано дори понятие за "хладно оръжие", така че и всяквки норми за остриета, размери и прочие не са основателни. Хубаво е, че вярваш, че всеки полицаи си обновява познанията по нормативни актове ежедневно в правни форуми и през ДВ, ама ... не.
Нещо си се объркал,никъде не съм твърдял че полицаите си обновяват знанията ежедневно,точно обратното,казах че обикновено са законово невежи.
Дали зная какво пиша или не си е твое мнение,аз само се позовах на това какво и се е случило и не само не мен а на много,много други.А ти като си такъв вещ тарикат,ти пожелавам да ти се случи и да те видим тогава какво ще им позволиш и какво не,тогава ще разбереш че ти права нямаш,те са само на хартия.Защото като ти треснат един акт и те заключат за неизпълнение на полицейско разпореждане и после докато си в ареста двама,трима полицай междувременно ти напишат съпротива при арест,като най-малко ще отлежиш 72 ч.тогава ше те видиме колко си вещ и колко те пази закона.
Правни основания според теб може и да няма,но е факт че това се случва,като далеч не е изключение,а когато фактите говорят....
'Spirit and flesh' написа:Правни основания според теб може и да няма,но е факт че това се случва,като далеч не е изключение,а когато фактите говорят....
'Spirit and flesh' написа:galio написа:'Spirit and flesh' написа:Не знам къде го пише,аз да не съм адвокат.
Че не знаеш какво пишеш, стана ясно в началото още.
Нещо си се объркал,никъде не съм твърдял че полицаите си обновяват знанията ежедневно,точно обратното,казах че обикновено са законово невежи.
Дали зная какво пиша или не си е твое мнение,аз само се позовах на това какво и се е случило и не само не мен а на много,много други.А ти като си такъв вещ тарикат,ти пожелавам да ти се случи и да те видим тогава какво ще им позволиш и какво не,тогава ще разбереш че ти права нямаш,те са само на хартия.Защото като ти треснат един акт и те заключат за неизпълнение на полицейско разпореждане и после докато си в ареста двама,трима полицай междувременно ти напишат съпротива при арест,като най-малко ще отлежиш 72 ч.тогава ше те видиме колко си вещ и колко те пази закона.
Правни основания според теб може и да няма,но е факт че това се случва,като далеч не е изключение,а когато фактите говорят....
Jaboka написа:Пф на eleazara новия акаунт , регистриран същия ден като последното му мнение в темата , пак запълни цяла страница предимно със свойте коментари.
Аз винаги си нося фолдър 8 или 9 см , а понякога и балисонг пак такава дължина. Единствения път когато съм имал разправии с полиция е когато мятах нож който си е за това- за мятане , по дърво в един парк. И само ми направиха забележка да ида по-навътре в парка, възможно най-далеч от алеите.
'Spirit and flesh' написа:Stefan_trekkie написа:На градския си велосипед имам фабричен лок, които заключва задната капла между спиците. Много стабилна изработка, заварена за тръбите, а самия болт е с много голямо Фи и е плътен. Много сполучлива работа..
Много пъти съм си мислел да си изработя такъв и да го поставя където са захватите за ви брейка.Видях обаче че продават едни подобни като челюстите на спирачките на старите соц колела,малко по кекави разбира се но вършат работа.Обаче всичко това отново е при условие че има надзор.
Умувам върху нещо което с което да мога да заключвам колелото пона за 15 мин,без надзор.
Дано ти се счупи climber-a докато караш DH или ФР лайно
Подкрепям - и аз правя точно това от няколко години. Действа!uCkPeH написа:Моя варянт е никога да не взимам заключващо устройство със себе си и по този начин не го оставям никога и никъде без надзор
marsa написа:Подкрепям - и аз правя точно това от няколко години. Действа!uCkPeH написа:Моя варянт е никога да не взимам заключващо устройство със себе си и по този начин не го оставям никога и никъде без надзор
evin написа:Аз си оставям колелото без надзор единствено в работата, защото ходя на работа с колело - но имаме заден двор с въоръжена охрана и камери. Някой трябва да е много ловък и смел, че да влезе вътре и да си тръгне с колелото ми на ръце, защото му заключвам спирачката
Иначе никога никъде не си оставям колелото. Наистина най-добрият начин за предпазване от кражба, препоръчвам
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 госта