франтишек написа:Не става въпрос за вилката а за рамката. Колелото е ТЕ и го взех с дискова 180 отпред. А искам и отзад да му сложа дискова.
Явно е станало объркване от това, че моето Онтарио ТЕ преди се продаваше с предна спирачка Тектро с 160мм диск. Понеже почнах да карам по места с по-голям наклон разбрах, че въпросното Текторо не ми върши работа вече и затова я смених с бб7. Задната спирачка за сега не съм я сменял с дискова просто сложих по добри колодки, но може би след време като се наложи да сменям задното движение ще сложа там тектрото поне за задна се надявам да ми върши работа

, но има голяма вероятност да се окаже по-лош вариант от гледна точка на спирачната сила.
Не съм капацитет в тези неща, но моето предложение е да сложиш бб7 отпред, а сегашната дискова спирачка отзад.
Всъщност не разбраха защо искаш да сменяш спирачката и то задната?
За мен сега с хубави колодки отзад и бб7 с 185мм отпред се реши проблема с спирането. Не знам дали това са критериите за задна сирачка, но ако ти блокира колелото и не ти се уморява ръката от нея значи си е ок за твоето каране. Нека по разбиращите да ме поправят, ако греша.
п.п знам за недостатъците на колодките при мокро и кално време, но все пак не карам всеки ден в дъжд а и с задната не се спира много.