Тема за кратки въпроси

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Тема за кратки въпроси

Мнениеот bobi33 » Нед Сеп 08, 2013 6:33 pm

Някой карал ли е с такава Кенда : http://bike-house.biz/product/964/kenda ... -guma.html Интересуват ме мненията ,за тази гума.А, и теглото различно го дават в сайтовете.
bobi33

Рейтинг: 1205

Мнениеот marsa » Нед Сеп 08, 2013 7:04 pm

Една от най-ужасните гуми, които съм срещал. Неподходяща за нищо, бягай надалече от нея. Ако ти трябва евтина гума за града се насочи към тези CST:
http://bike-house.biz/product/1719/cst- ... -1-50.html
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Рейтинг: 2000

Мнениеот bobi33 » Нед Сеп 08, 2013 7:11 pm

marsa написа:Една от най-ужасните гуми, които съм срещал. Неподходяща за нищо, бягай надалече от нея. Ако ти трябва евтина гума за града се насочи към тези CST:
http://bike-house.biz/product/1719/cst- ... -1-50.html

Благодаря за бързата реакция marsa. :beer: Оглеждах се ,за сликове.В последно време почнах по асфалт да въртя повече.
bobi33

Рейтинг: 1205

Мнениеот raptor1987 » Нед Сеп 08, 2013 7:14 pm

Някой кара или да е карал с този модел ръкохватки, по ревюта разни ги дават за много удобни.Дали си струват цената?

П.П. Под моел имам на предвид формата, а не марката и модела на ръкохватката. :D
Аватар
raptor1987

Рейтинг: 1390

Мнениеот ssl » Вто Сеп 10, 2013 7:15 am

Днес сутринта доста поднесох при малко по-рязко преминаване пред 1 кола и без малко да се пребия.Асфалта беше леко мокър, скоростта не ми беше голяма, просто изпреварих една кола на светофар и поднесох.Та въпроса ми е, дали причината не е , че имам лек луфт на задната гума?Или са се понамокрили в-брейка и от там нещо, макар, че и миналата година карах със същия модел калодки съм доволен.

п.с. Пътя нямаше почти никакъв наклон надолу, а и както казах скоростта не беше голяма, въжможно ли е, пясък да речем + леко мокър асфалт да е причината или, това да има общо с луфта на задната ми гума ?
ssl

Рейтинг: 1160

Мнениеот po_taka » Вто Сеп 10, 2013 7:29 am

ssl написа:......

общото от всичко :)
Аватар
po_taka

Рейтинг: 1692

Мнениеот hitar_potter » Вто Сеп 10, 2013 8:25 am

ssl написа:Днес сутринта доста поднесох при малко по-рязко преминаване пред 1 кола и без малко да се пребия.Асфалта беше леко мокър, скоростта не ми беше голяма, просто изпреварих една кола на светофар и поднесох.Та въпроса ми е, дали причината не е , че имам лек луфт на задната гума?Или са се понамокрили в-брейка и от там нещо, макар, че и миналата година карах със същия модел калодки съм доволен.

п.с. Пътя нямаше почти никакъв наклон надолу, а и както казах скоростта не беше голяма, въжможно ли е, пясък да речем + леко мокър асфалт да е причината или, това да има общо с луфта на задната ми гума ?

Леко мокрия асфалт е най-подлата настилка, защото хем е намокрен, хем мазнотиите от автомобилите не са отмити. Трябва да се кара адски внимателно на такава настилка, защото лесно и изненадващо се губи сцепление. Ако си пипнал задната спирачка, докато си правил рязка маневра, това е причината. Оправи си луфта ;)
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот Stefan_trekkie » Вто Сеп 10, 2013 10:36 am

На мокър асфалт много трябва да се внимава за боклуци и особено пластмаски на платното. Имах пролетно падане така. Предната гума мина през счупено парче от автомобилен фар и подхлъзна, съответно се пльоснах като чувал с картофи, което е нормално за ситуацията :D
Аватар
Stefan_trekkie

Рейтинг: 1257

Мнениеот hitar_potar » Вто Сеп 10, 2013 3:30 pm

Не мисля, че трябва да отварям цяла тема за въпроса си, макар и вече да става наложително да стигна до решение:
Трябва ми комплект напълно интегрирани чашки за tapered чело, но за вилка със стержен 1 1/8 - демек долния конус, набиващ се на стержена, трябва да е редуциращ. Това е очевидното решение на проблемите ми:

http://screambikes.eu/bg/chashki-za-vil ... acms2.html

Само че, някак естествено, Скриймбайкс го нямат налично и не се знае кога ще го има. Има и версия за tapered стержен, която е налична, дори я има и в Русе, но тогава трябва да си купя редуциращия конус... който отново не е наличен. И аз пак съм в шах. Някой може ли да ме насочи към сайт, от който да си поръчам комплекта, който ми е нужен, или поне редуциращ конус? И този конус би ли бил съвместим с лагерите на посочените комплекти?

http://www.chainreactioncycles.com/bg/e ... -prod92344

:beer:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот bio » Вто Сеп 10, 2013 6:03 pm

hitar_potar написа:Не мисля, че трябва да отварям цяла тема за въпроса си, макар и вече да става наложително да стигна до решение:
Трябва ми комплект напълно интегрирани чашки за tapered чело, но за вилка със стержен 1 1/8 - демек долния конус, набиващ се на стержена, трябва да е редуциращ. Това е очевидното решение на проблемите ми:

http://screambikes.eu/bg/chashki-za-vil ... acms2.html

Само че, някак естествено, Скриймбайкс го нямат налично и не се знае кога ще го има. Има и версия за tapered стержен, която е налична, дори я има и в Русе, но тогава трябва да си купя редуциращия конус... който отново не е наличен. И аз пак съм в шах. Някой може ли да ме насочи към сайт, от който да си поръчам комплекта, който ми е нужен, или поне редуциращ конус? И този конус би ли бил съвместим с лагерите на посочените комплекти?

http://www.chainreactioncycles.com/bg/e ... -prod92344

:beer:

въпроса ти е доста сложен:
виж страница 42 легера е 52х40х7 с ъгли 45 градуса. на 62 страница се вижда, че лагера на другите чашки е същия, но с различен конус.
всеки конус 1 1/8'' за този тип лагер би ти свършил работа.
за nukeproof нищо не мога да ти кажа. FSA мисля, че ползват 45/36 градуса, което не ти върши работа. Cane Creek сега не мога да ги разбера ... преди имаха хубави описания, а и VP правят техните чашки (или нещо от сорта) и има голяма вероятност да са съвместими. да, ама май няма да са съвместими ... така като гледам.
остава ти варианта bike-components, където продават само долната чашка cane creek.
виж и индъстриал.бг - дали не могат да ти сглобят някакви dartmoor.
или
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот emo_gp » Вто Сеп 10, 2013 8:28 pm

Привет колеги!Имам едно питане към Вас и ще се радвам за отговорите Ви!Имам един велосипед за части GIANT ESCAPER от снимките(http://si6.mtb-news.de/fotos/data/500/117-1791_IMG.JPG и http://farm8.staticflickr.com/7276/7120 ... 7799_z.jpg).Интересува ме кое да измеря на централното движение с шублера за да видя дали курбелите ще паснат на моя велосипед(RAM HT TWO 2012)! :dontknow: Нямам ключ инак щях да пробвам направо!
Boardman Fs Pro 27.5
Аватар
emo_gp

Рейтинг: 1450

Мнениеот naskoj » Сря Сеп 11, 2013 4:15 pm

Здравейте,
решил съм да си пребоядисам рамката, NS Bitch, за сега съм решил да е прахово като преди това старата боя се свали с пясъкоструйка. Препоръчаха ми човек който работи в подлеза на Стадион "Варна" (Юри Гагарин). Разбрах че при него са правени и други рамки, така че предполагам знае какво прави. Но все пак може да кажете и друго място ако знаете. След свалянето на боята мисля да я боядисам прахово в бяло. Място още не знам казаха ми за едно над Кауфланда във Възраждане но не знам какво е, що е . Ако може препоръчайте някое място където ще се справят добре с работата. Благодаря предварително.

П.П Възможно ли е изпичането на боята да отслаби стоманена рамка.

П.П Мисля че тук ще го видят повече хора отколкото в темите за пребоядисване.
naskoj

Рейтинг: 1083

Мнениеот Tonkataa » Сря Сеп 11, 2013 4:25 pm

Кой магазин внася в България части Ns ?
Tonkataa

Рейтинг: 1185

Мнениеот ЕAngel » Сря Сеп 11, 2013 5:57 pm

naskoj написа:Здравейте,
решил съм да си пребоядисам рамката, NS Bitch, за сега съм решил да е прахово като преди това старата боя се свали с пясъкоструйка. Препоръчаха ми човек който работи в подлеза на Стадион "Варна" (Юри Гагарин). Разбрах че при него са правени и други рамки, така че предполагам знае какво прави. Но все пак може да кажете и друго място ако знаете. След свалянето на боята мисля да я боядисам прахово в бяло. Място още не знам казаха ми за едно над Кауфланда във Възраждане но не знам какво е, що е . Ако може препоръчайте някое място където ще се справят добре с работата. Благодаря предварително.

П.П Възможно ли е изпичането на боята да отслаби стоманена рамка.

П.П Мисля че тук ще го видят повече хора отколкото в темите за пребоядисване.

Праховите бои се изпичат на температури до 200 градуса, нямаш якостни тревоги.
ЕAngel

Рейтинг: 1380

Мнениеот Gran SolDado » Сря Сеп 11, 2013 9:55 pm

Някой може ли да ми каже за Дх как е най добре сингъл спиид или с водач ? ПОмощ :beer:
Карам ассаулт ;)
Gran SolDado

Рейтинг: 1008

Мнениеот Ozzie » Пет Сеп 13, 2013 6:13 pm

emo_gp написа:.... кое да измеря на централното движение с шублера за да видя дали курбелите ще паснат на моя велосипед(RAM HT TWO 2012)

широчината на муфата на рамката
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот Stoks1 » Пет Сеп 13, 2013 6:49 pm

Tonkataa написа:Кой магазин внася в България части Ns ?

http://bikescenter.bg/ Януари месец ще имат части!

Gran SolDado написа:Някой може ли да ми каже за Дх как е най добре сингъл спиид или с водач ? ПОмощ :beer:

водач разбира се и да има отзад поне 9 скорости!
Аватар
Stoks1

Рейтинг: 1460

Мнениеот hitar_potar » Съб Сеп 14, 2013 4:08 am

Малко малоумно, но няма как:
поради прекомерно клъцнат стержен на вилчока на почти новата сглобена АМ-машина, ще ми се наложи в най-скоро време да купя колкото се може по-ниска лапа, захапваща възможно най-малко стержен. Какви други опции имам освен хубавичката Dartmoor Funky, която е с височина от порядъка на 30-35мм? :)
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот bio » Съб Сеп 14, 2013 6:57 am

hitar_potar написа:Малко малоумно, но няма как:
поради прекомерно клъцнат стержен на вилчока на почти новата сглобена АМ-машина, ще ми се наложи в най-скоро време да купя колкото се може по-ниска лапа, захапваща възможно най-малко стержен. Какви други опции имам освен хубавичката Dartmoor Funky, която е с височина от порядъка на 30-35мм? :)

като е FUN поне да си е FUNN - FUNNDURO - 32mm височина.
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот rodopi_biker » Съб Сеп 14, 2013 10:09 am

Здравейте! Някой има ли идея как да сваля педалите от курбелите, защото са за смяна? С ключ 15 нестава, затегнали са се много яко. Дори ги разглобих, и хванах оста с ключ за развинтване на тръби и пак ни става. Държах ги 2 дена потопени в масло и нищо. Курбелите са алуминиеви, а оста на педалите стоманена и сякаш са се заварили един за друг.
Аватар
rodopi_biker

Рейтинг: 1220

Мнениеот jungleraver » Съб Сеп 14, 2013 1:47 pm

rodopi_biker написа:Здравейте! Някой има ли идея как да сваля педалите от курбелите, защото са за смяна? С ключ 15 нестава, затегнали са се много яко. Дори ги разглобих, и хванах оста с ключ за развинтване на тръби и пак ни става. Държах ги 2 дена потопени в масло и нищо. Курбелите са алуминиеви, а оста на педалите стоманена и сякаш са се заварили един за друг.

Нали ти е ясно че левия е с обратна резба? Направи ключ 15 с дълго рамо, ако пак не стане ги нагрей с горелка(но не повече о 200-300 градуса и отвивай докато е горещо.
jungleraver

Рейтинг: 1725

Мнениеот xNazar » Съб Сеп 14, 2013 7:27 pm

Мнение относно кормило SPANK Spike EVO 777... Благодаря предварително :)
Аватар
xNazar

Рейтинг: 1173

Scott YZ

Мнениеот Kiko_Europe » Нед Сеп 15, 2013 11:11 am

Питането ми е дали челото на рамката на моделите Scott YZ е овързайз, т.е. дали тази рамка има опции за подобрение на вилката?

Благодаря ...
:)
Аватар
Kiko_Europe

Рейтинг: 1200

Мнениеот Falcor » Нед Сеп 15, 2013 12:20 pm

Мдааа, тези които съм виждал са oversize. Все пак има и шублери. А и чичо Гого също.
Изображение
Аватар
Falcor

Рейтинг: 1686

Мнениеот todor511 » Нед Сеп 15, 2013 7:29 pm

Здравеитв може ли някои да ми каже каква дължината на средното на dragomir black hawk ?
Аватар
todor511

Рейтинг: 1195

Мнениеот marsa » Нед Сеп 15, 2013 7:40 pm

todor511 написа:Здравеитв може ли някои да ми каже каква дължината на средното на dragomir black hawk ?
83mm, като всяка съвременна DH рамка.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот todor511 » Нед Сеп 15, 2013 7:50 pm

marsa написа:
todor511 написа:Здравеитв може ли някои да ми каже каква дължината на средното на dragomir black hawk ?
83mm, като всяка съвременна DH рамка.

Извинявам се дължина на оста колко трабва да е не попитах правилно :crap:
Аватар
todor511

Мнениеот bio » Нед Сеп 15, 2013 7:53 pm

todor511 написа:Извинявам се дължина на оста колко трабва да е не попитах правилно :crap:

за какви курбели това ?!?
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот todor511 » Нед Сеп 15, 2013 7:57 pm

bio написа:
todor511 написа:Извинявам се дължина на оста колко трабва да е не попитах правилно :crap:

за какви курбели това ?!?

SR Suntour DUROLUX
http://www.chainmonkey.co.uk/sr-suntour ... inset.html
Аватар
todor511

Мнениеот uBaH » Нед Сеп 15, 2013 8:08 pm

Препоръчаното от SR Suntour средно за тия курбели е това. Оста му е 113 мм. Проблемът е, че има само 68/73 мм варинат.
Аватар
uBaH

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум