thepowerofone написа:Вярно е, че ще свикнат с жилетките. Но също така в процеса на свикване ще свикнат и с велосипедистите и наличието им на пътя като равноправни участници в движението. Или поне ми се иска...
b1k3ra написа:thepowerofone написа:Вярно е, че ще свикнат с жилетките. Но също така в процеса на свикване ще свикнат и с велосипедистите и наличието им на пътя като равноправни участници в движението. Или поне ми се иска...
Иска ти се...
Българите сме много комплексиран народ. И също така не приемаме различното. Каквото и да е то. Абсурд е шофьорите да признаят двуколесно (мотор, скутер, велосипед) за пълноправен участник в движението. Та те не признават дори по-стар/евтин автомобил от техния и по всякаъв начин го засичат, не пускат, свиркат, изпреварват от дясно и т.н.
Идея си нямате на какви теми съм попадал из авто форумите. Как някакви си колелета им се пречкали по пътя, нямали работа там и т.н.
b1k3ra написа:....
b1k3ra написа:Че има много мърша в стадото на мотористите не споря.
Обаче...
1. За какво ще караш скутер/мотор, ако се движиш наравно с колите?
2. Ти карал ли си нещо такова и знаеш ли какво е усещането ако си екипиран както се предполага и температурите са като сегашните?
3. Ако си карал, предполагам знаеш, че няма дори минимален шанс мотор да си кара кротко в лентата наравно с колите и някой автомобил да не се намърда до него избутвайки го най-нагло.
4. Единствения им шанс да намалят вероятността от сблъсък с колите/засичане/рязко престрояване или спиране и т.н. е да избягат максимално напред още от светофара.
5. Ако моториста съвсем културно и бавно мине по средата на 2 колони, когато колите така или иначе са вече спрели какво точно ти пречи това?
И не, не са тарикати. Просто са избрали по-бърз начин за придвижване, който си носи и съответните рискове.
Пак опираме май до дразнене от различните...Аз ще чакам, пък тоя да мине...
Забравяме основното - всеки един мотор/скутер/велосипед е една кола по-малко в трафика. Вместо да окуражаваме все повече хора да го направят, ние се дразним и на малкото такива.
PtD написа:b1k3ra написа:....
+1
Реално шофьорите на автомобили не са ни най-малко ощетени от моторите, които се нареждат най-отпред. По простата причина, че докато шофьорът включи на първа, мотористът вече е изчезнал. Остава единствено ядът, че някой друг е по-напред от теб, типично по български.
b1k3ra написа:Ами след последните думи на Dolf мисля, че няма какво повече да се добави по въпроса за толерантността...
Него го дразнят мотори, друг го дразнят колелета...бай Пешо тираджията го дразнят всички с коли и т.н.
b1k3ra написа:А какъв е проблема колоездачите да карат само както пише в ЗДвП?
А пешеходците да ползват само пешеходни пътеки и подлези?
А колите да ползват само лентат която си е за тяхната посока?
Да не се засичат?
Да не изпреварват колона в завой?
Всяка група участници в движението прави някакви нарушения. И докато няма ефективен контрол, това няма да се промени.
Въпроса е, че може поне да сме малко по-толерантни. По този начин цялата тази родна картинка ще е поне една идея по-добре.
did написа:А аз да питам, щото си омазах каплата с пръжки, трябва ли освен да си полирам калодките и да си шкуртаковам шината?
uCkPeH написа:Пръжки не беше ли джумерки ? Меглио-то и тях ще махне
DRAGONBORN написа: ..оптигач срам СХ4.. гуми едната е кунда 2.50 ..
penmark написа:Предпочитам да ме псуват пешеходците от колкото да ме блъсне някоя кола.
Не че някой ме е псувал до сега.
penmark написа:Предпочитам да ме псуват пешеходците от колкото да ме блъсне някоя кола.
Не че някой ме е псувал до сега.
did написа:Истинският проблем на българските колоездачи е, че не могат да решат какво са.
.....
mentalhead написа: Вие представяте ли се с жилетка върху фланелката? Ходя на работа с колелото твърде епизодично. Когато обаче го правя се старая да мина през всеки парк по пътя си, което ми удължава маршрута, но пък и прави времето прекарано по улиците до не повече от 10% от общия маршрут. Трябва ли да нося жилетка заради тези 10%? Денем? И защо да се окичвам с камбанки и звънчета като просто мога да помоля човека пред мен да ми направи път?
5L написа:Защо да не си със жилетка, или поне така върху раницата? В крайна сметка животът и здравето са преди всичко лични приоритети.
Аз изобщо не съм противник на карането със жилетка. Противник съм на законова уредба, която ме задължава да карам с такава и която ме прави закононарушител в някои абсурдни от моя гледна точка ситуации.
Потребители, разглеждащи този форум: Google [Bot] и 376 госта