Важна тема: online магазини и интернет пазаруване

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Мнениеот PtD » Сря Фев 06, 2008 8:24 pm

Това сме го дъвкали, дъвкали... Не заслужаваш да ти се отговаря.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот URNEST » Сря Фев 06, 2008 10:01 pm

PtD написа:Това сме го дъвкали, дъвкали... Не заслужаваш да ти се отговаря.

Прав си. :V:
Поразрових се тук там и май намерих това което се питах.
В конкретния случай за мен цена на продукта 399$ + доставка 60-70$ (предполагам) + 24% мито и ДДС, което ще ми излезе много грубо към 750лв...незнам дали това е оферта за Mz 55R...и като се има предвид, че трябва да ходя в софийската митница...хмм май няма да е това варианта.
Последна промяна URNEST на Сря Фев 06, 2008 10:04 pm, променена общо 1 път
Аватар
URNEST

Мнениеот stroker » Сря Фев 06, 2008 10:02 pm

URNEST написа:Благодаря за отговора.Значи ще трябва да отида до софийската митница и там да се разбирам с митничарите :evil: А как мога да сметна какъв данък ще имам на стока ~400$.

20% ДДС
4% мито
По-напред в темата има всичко обяснено :popcorn:
Ако пазаруваш от магазини като pricepoint, jeanson и други подобни ,забрави да ти декларират стоката на по ниска цена от това което си платил!
stroker

Рейтинг: 1842

Мнениеот stroker » Съб Фев 09, 2008 11:05 pm

Имам такова питане:
От chainreactioncycles ще доставят ли цял велосипед и ако да за каква сума(видях в сайта че промоцията за безплатна доставка при поръчка от над 250 паунда не важи за готови колела,но не мога да разбера колко ще бъде тогава доставата на цял велосипед)
stroker

Мнениеот EmZo » Съб Фев 09, 2008 11:40 pm

Добре де, тоя сайт не може да бъде направен по-лесен за работа.
Харесваш си едно колело, цъкаш add to basket и си показва всичко, детайлно.

Пример:
Product Name
Rocky Mountain ETSX 10 2007
18" Laser Red

£1099.99

£1099.99
Sub Total:
£1099.99
Postage Cost:
£50.00
Total:
£1149.99
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот stroker » Съб Фев 09, 2008 11:44 pm

EmZo написа:Добре де, тоя сайт не може да бъде направен по-лесен за работа.
Харесваш си едно колело, цъкаш add to basket и си показва всичко, детайлно.

Пример:
Product Name
Rocky Mountain ETSX 10 2007
18" Laser Red

£1099.99

£1099.99
Sub Total:
£1099.99
Postage Cost:
£50.00
Total:
£1149.99

в една друга тема казах че не съм от могилино ,ма тука май не можах да го скрия :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
stroker

Мнениеот stroker » Сря Фев 13, 2008 11:40 pm

Някой знае ли как мога да проверя дали пратката ми е пристигнала на митница София?Пощенската ми кутия е разбита(от доста време) и не съм сигурен дали призовката не е затрита някаде.Мога ли да се обадя на някакъв телефон или да отида директно в митницата да попитам дали има пратка на мое име.Просто вече мина времето за доставка което селъра ми беше казъл и искам да проверя,че съм леко притеснен за пратката че е доста пари.
stroker

Мнениеот Sp3c7r3 » Чет Фев 14, 2008 5:58 am

Oтиваш на митница София, не помня кое гише беше (срещу входа има Булбанк, оттам има коридор наляво, водещ в старата част на сградата, разбирай - неремонтираната, контраста между двете е идеален, ще разбереш за какво говоря, едно от последните гишета, то си пише информация за колетни пратки. Точно до входа откъм паркинга) Казваш кога е тръгнал насам колета и плащаш някаква такса, някакви левчета бяха, но не знам. С призовката е безплатна а и безсмислена цялата тая процедура. Ами това май беше в общи линии. :agree:
Изображение
Аватар
Sp3c7r3

Рейтинг: 1695

Мнениеот jivkonik » Чет Фев 14, 2008 3:55 pm

http://bgpost.bg/
Има банер с РЕКЛАМАЦИИ има даден телефонен номер за Международни пратки.... 02/ 949 64 12
Ако пратката ти е експресна звъни на телефона на EMS - 02/931 80 23
Надявам се продавача ти е дал номер на пратката? Иначе трудно ще ти направят справка....
Едит: Е няма да е торкова трудно ако нямаш номер на пратката, но трябва да се разкарваш, а и да плащаш.
Аватар
jivkonik

Мнениеот stroker » Чет Фев 14, 2008 6:46 pm

jivkonik написа:http://bgpost.bg/
Има банер с РЕКЛАМАЦИИ има даден телефонен номер за Международни пратки.... 02/ 949 64 12
Ако пратката ти е експресна звъни на телефона на EMS - 02/931 80 23
Надявам се продавача ти е дал номер на пратката? Иначе трудно ще ти направят справка....
Едит: Е няма да е торкова трудно ако нямаш номер на пратката, но трябва да се разкарваш, а и да плащаш.

Благодаря!
Пратката ми е изпратена с US priority mail,която не предлага тракинг номер(само Express Mail предлага тракинг номер).Въщност аз незнам дали двете неща са еднии и същи(дали тракинг номера е едно и също с номера на пратката)?Иначе утре ще проверя,защото трябваше д адоиде в сряда рамката,а срядата вече мина.
stroker

Мнениеот stroker » Пон Фев 18, 2008 3:12 pm

Днеска ходих до митница да си проверявам за пратката.Аз никога не съм влизал от главния вход(описан като лъскав) ами се влизам отзад където има една бариера и се намира точно зад паркинга на автогарата и от там като влезна директно попадам на гишетата ЕМС ит.н.Та на гише справки срещу адрес име и 1.15лв ми направиха справка, че пратката не е дошла.Е лелчето на гишето каза че има забавяне в момента на некви пратки и би трябвало да доиде до седмица.
stroker

Мнениеот codename47 » Вто Фев 19, 2008 12:12 pm

тамън мислех да си вадя дебитна карта Visa Classic и един приятел ми каза че почти никъде в онлайн магазините не ги разрешават за плащане-само кредитни. Верно ли е така и ако е истина май няма смисъл за дебитна-иначе е удобна-лесно се вади.
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Мнениеот Sp3c7r3 » Вто Фев 19, 2008 12:41 pm

Мцъ. Пазадувам и досега с дебитна Виза (само, че Електрон), издадена преди 4 години... Никакви проблеми не съм имал. Някои в банката ми каза, че нямало как да ги различат при онлайн пазаруване... не знам дали е вярно, за мен важното е, че действа. :agree:
Изображение
Аватар
Sp3c7r3

Мнениеот codename47 » Вто Фев 19, 2008 1:21 pm

мерси, насочил съм се към дебитна Visa Classic на Райфайзенбанк, ще видиме какво ще стане...
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Мнениеот Alpina » Вто Фев 19, 2008 1:23 pm

Ако още е в сила промоцията с Bila, ти я препоръчвам.
При пазаруване над 150лв на месец в Bila, ти махат месечната такса. А първите 7 седмици имаш 7% caskback. ;)
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот codename47 » Вто Фев 19, 2008 1:42 pm

ок, последен въпрос-при поръчка от chainreaction трябва ли при получаването да плащам мито и ддс или не?
Аватар
codename47

Мнениеот did » Вто Фев 19, 2008 3:57 pm

codename47 написа:ок, последен въпрос-при поръчка от chainreaction трябва ли при получаването да плащам мито и ддс или не?

не
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот jivkonik » Вто Фев 19, 2008 5:22 pm

did написа:
codename47 написа:ок, последен въпрос-при поръчка от chainreaction трябва ли при получаването да плащам мито и ддс или не?

не

Ако ще и 10 г от влизането ни в Евросъюза да минат все ще се намират разни "не чули, не видели, не разбрали" да питат.... и търсачки не ползват, а дори и темите, в които питат не са прочели изцяло за да си спестят "поредния един и същ" въпрос....
Ех... мъка мъкааааа :banghead: :banghead: :banghead:
Аватар
jivkonik

Мнениеот URNEST » Вто Фев 19, 2008 5:29 pm

Имам една питанки:
Поръчвайки стока от магазин в територията на EU, тя е необлагаема от данъци и мито.Това значи ли, че тя ще премине митницата и ще ми я донесът на посочения адрес или аз ще трябва да си я взема от митницата.Ако дам адрес с точност до районната ми поща това значи ли, че стоката ще стигне до там без никакви проблеми или ще трябва да ходя до софийската митница да си прибирам пратката? :dunno:
Аватар
URNEST

Мнениеот PtD » Вто Фев 19, 2008 5:39 pm

Доколкото разбрах от последните си разговори със съответните чиновници, зависи от вида на пратката. За пакети се налага да се разходиш до митницата (или по-точно до разпределителна станция на пощата, която е в същата сграда).
Аватар
PtD

Мнениеот jivkonik » Вто Фев 19, 2008 5:52 pm

URNEST написа:Имам една питанки:
Поръчвайки стока от магазин в територията на EU, тя е необлагаема от данъци и мито.Това значи ли, че тя ще премине митницата и ще ми я донесът на посочения адрес или аз ще трябва да си я взема от митницата.Ако дам адрес с точност до районната ми поща това значи ли, че стоката ще стигне до там без никакви проблеми или ще трябва да ходя до софийската митница да си прибирам пратката? :dunno:

В общия случай:
Зависи каква услуга ползваш за доставката. Ако е "стандратната" пощенска услуга на страната изпращач за получване на пакет срещу подпис (то как ли да разбереш коя е "стандартна", тези услуги в различните страни имат различни имена... ) пратката стига до пощенския ти клон и от там ти пращат известие, с което си я зимаш от гише КОЛЕТНИ срещу известие, лична карта и подпис.
Ако използваш експресна улуга (ЕМS - по бърза и по-скъпа) в цената е включена и доставка с куриер до вратата ти. Ако той не те намери в къщи обаче слага едно "фърчащо известие някъде по входа ти", с което те праща в ЦЕНТРАЛНА МИТНИЦА (ако си от София) на гишето на EMS да си я получиш пак срещу известие, лична карта и подпис.
Ако ползваш някаква супер ефтина услуга за получаване (обикновено търговци от Е-БЕй ползват такива услуги за да излиза по-ефтино на купувачите) очаквай изненади - протката не изисква подпис при получаване!!! Пощаджията може да ти я метне във входа и който съсед си я хареса - печели! Ако пощальона е по-цивилизован ти пуска известие и ходиш с него в пощенския клон, но не на гише КОЛЕТНИ, а в стаята на пощальоните, където си взимаш пратката...
Обикновено покупките от онлайн магазини НЕ пътуват по последния най-ефтин вариант (магазините предпочитат по-скъпия, срещу подпис, застраховат си и пратките освен всичко друго за да им възстановят пощите стойността на колета ако изчезне). Ако имаш съмнения относно начина на доставка питай лицата за контакт на сайта!
Избягвай последния най-ефтин вариант за доставка.... при него зависиш прекалено много от съседи и пощальони.... :popcorn:
Аватар
jivkonik

Мнениеот URNEST » Вто Фев 19, 2008 6:06 pm

Например ако си поръчам стока от тук (със стандартния начин за доставка) и си дам точния адрес, ще ми докарат пратката в Русенската поща.Така ли?Питам, защото не съм от София и не ми е удобно да ходя за една пратка.Предпочитам иначе аз да си взема пратката срещу подпис в пощата.Нещо нямам голямо доверие на куриери да ми идват до дома.Благодаря на тези, които ми отговориха.Имате по едно "+"-че ;)
Аватар
URNEST

Мнениеот Ozzie » Вто Фев 19, 2008 6:29 pm

Естествено, че ще ти я докарат в Русе.
Чаркове който съм поръчвал от щатите са ми ги носили до Варна.
В първия случай като се прибрах, кашона ме чакаше в къщи на леглотол
Втория път се разходих до централна поща да си го получа.
И двата случая не съм плащал и стотинка. :nuts:

P.S. Ако ще поръчваш от байк-компонентс.де звънкай да направим партия. Мисля, че ме имаш в Skype.
:agree:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот URNEST » Вто Фев 19, 2008 6:48 pm

Ozzie написа:P.S. Ако ще поръчваш от байк-компонентс.де звънкай да направим партия. Мисля, че ме имаш в Skype.
:agree:

Няма проблем, но за сега не съм събрал парите, главно разучавам тънкостите.Ако ще поръчвам, ще те уведомя.
Дано е по-скоро, за да не изпусна офертата
Аватар
URNEST

Мнениеот stroker » Вто Фев 19, 2008 8:07 pm

Днес си получих рамката от САЩ!!!Имаше доста заяждане от страна на мирничарию.митничарююю :rofl: :rofl: :rofl: .освен че ми говореше на "Ти",останалото беше - "Кво е това?" - рамка,"Имаш ли фактура за цената"- не ,"Това не струва 50 долара!!!" - аз лъжа-струва 72 :rofl: ,"Рамката е нова!!!" - викам не е! :nono: , "Е как да не е!!!- еми е така не е виж тук драскотинка там драскотинка!!!,"офф добре не е нова,ма не струва 50 долара-даи фактура!!! - немам от интернет не издават :rofl: :rofl: :rofl: ,""аре бегаи :nono: ", удари ми печата,4лв на касата и аидеее....
Общо взето това е,сега минах ма честно казано се притеснявам за следващите ми поръчки!Въпреки че кво като си пише на митническата декларация че е толкова ,дори и да провери че наисстина не струва толкова как може например да види цена в интернет за нова например 1700 долара и да ми я обмити и ДДС на тая цена,как ще стане това?Другия варянт е с 20 или 50левчета да му затворим очите,ма пък има адски много хора там и не става,трябва некаде по-насаме!
stroker

Мнениеот Sp3c7r3 » Вто Фев 19, 2008 8:33 pm

На касата ти дават бележка, с която отиваш на едно гише (не помня номера) и оттам ти дават колета. НО слагаш в бележката 20лв, и случааааааааааааайно при проблеми подпитваш "а дали няма да може да направим нещо... по въпроса?" и туп бележчицата... с 20ката... и земи тоя безпроблемен колет...
Ей, аман от корупционни практики. :bowdown: :agree:
Изображение
Аватар
Sp3c7r3

Мнениеот stroker » Вто Фев 19, 2008 8:58 pm

Sp3c7r3 написа:На касата ти дават бележка, с която отиваш на едно гише (не помня номера) и оттам ти дават колета. НО слагаш в бележката 20лв, и случааааааааааааайно при проблеми подпитваш "а дали няма да може да направим нещо... по въпроса?" и туп бележчицата... с 20ката... и земи тоя безпроблемен колет...

:rofl: :rofl: :rofl: :beer: Днес това щеше да стане малко трудно,защото първо минах на гише 24(Частни пратки) и там лелчето ми даде копираната митническа децларация и след това доиде нахъсания младок митнически инспектор и тои ми взе само документа и отиде сам да ми търси пратката.и чак после платих 4лв след като ми беше ударил печата.Абе се ще се намери как да му дам 20лв :rofl: :rofl: :rofl:
stroker

Мнениеот тучо чучо » Сря Фев 20, 2008 11:00 am

stroker написа:... и след това доиде нахъсания младок митнически инспектор...

Един такъв синеок ли беше? ;)
Щото и на мене ми се правИ онзи ден.
Аватар
тучо чучо

Мнениеот jivkonik » Сря Фев 20, 2008 11:51 am

Sp3c7r3 написа:На касата ти дават бележка, с която отиваш на едно гише (не помня номера) и оттам ти дават колета. НО слагаш в бележката 20лв, и случааааааааааааайно при проблеми подпитваш "а дали няма да може да направим нещо... по въпроса?" и туп бележчицата... с 20ката... и земи тоя безпроблемен колет...

:nono: :nono: :nono:
Баце ше вкараш некой у ареста! При някой "чувствителен" митничар този подход ще има НЕ добри последици за теб, щото по закона и "даващия и вземащия" са у кюпа и носят наказателна отговорност!!!! :bawling: :bawling: :bawling:
Трябва културно да доведеш резговора с чичко митничаря до там, че или той да си поиска "да почерпиш" или да ти тегли една като не може да докаже стойността на пратката и да ти плясне печата.

Последната ми случка от EMS гишето на Централна Митническа станция София беше следната - получавам експесна пратка от САЩ с обявена реална стойност ($230) - облагаемо отсекъде! Дал съм си мобилния тел. при поръчката. Звъни ми в 8 сутринта някъв младеж - "Така и така от ЕМС ви се обаждам имате една пратка, ще минете ли днес да си я вземете?" - "Ми ще мина!" - викам - "Търсете ме МЕН на гише ХХ".
Отивам аз, питам за НЕГО - появява се, вика ме навън "Баце тука едно мито и ДДС требе да плащаш" - "МИ щом се налага!" - казвам , "Абе айде нема нужда да ходиш по банки да внасяш пари,али бали... ще почерпиш и ще се оправиме" - "ОК" - казвам. Чаках 10 мин навън, дойде типа с подпечатени от митничаря вече документи, после завъртя един пазарлък - "Ама то 100 лв мито и ДДС" - "В грешка си викам, към 80 е!!!" - пазарлък въртяхме, накрая половината му ги дадох - не иска за по-малко Пора.... :(!:
Каза да се помотам 10 минути и да дойда с документите на гишето.... Дойдох и ми дадоха пратката без въпроси (щом си минал през митничар с печат не питат лелките нищо).

ОНЗИ си даде и моб. телефон "Баце ако има нещо да внасяш звънкай баце да оправяме работата...."
Ако някой от София има зор за пратка - да пише на ПМ ще му дам телефона на онзи тип..... Ако се спазари за по-малко пари да си я вземе - да почерпи!
Аватар
jivkonik

Мнениеот PtD » Сря Фев 20, 2008 12:04 pm

Стига корупционни практики, викаш... ;)
Аватар
PtD

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум