krach написа:...
Един GPS направен за екстремни ситуации (екстремни разбирай различно от колата и града) ще издържи при проливен дъжд, изпускане, падане, прах, мръсотия, вода....и тн. и тн.
Я специалисте прочети мнението на Iced honey по-назад в темата и ела пак. От друга страна мойта Нокия издържа на падане от кормилото с 30км/ч по черен път с каманяк, а тя струва по-малко от повечето Garmin-ски gps-и.
krach написа:...100% съм сигурен, че ще излезеш с тъпи доводи от сорта на "ти какви телефони ползваш, че умират батериите..."ами каквито и да ползваш батериите не са кои знае колко различни. Някоя ще издържи ден другата два. Но пак когато умре едното ти остават другите две. Докато с умен телефон...скъсваш се да снимаш...умирати батерията...държиш навигацията цял ден включена...умира ти батерията. И какво правиш...нямаш фото нямаш дпс нямаш и телефон.
За гпс можеш нон стоп да го спираш и да го пускаш и да изкараш няколко часа повече. Но Далеч по удобно е да си гледаш навигацията непрекъснато без да се налага да спираш, да чакаш да захапе сателит, проверяваш, пак спираш...
Ще излезна разбира се, но за да се посмея на некомпетентността ти. Може би не си прочел, че с лекота си поддържам телефона 24/7 зареден с едно простичко устройство и няколко изключително леки литиеви батерии (или NiMh ако е за ден-два):

Да, в планината при това... и далеч от всякаква цивилизация
Сапунерката ми за разлика от gsm-a се зарежда с ей това:

Няма как да стане в гората, нали?
krach написа:Разбира се ако имаш достатъчно пари...троши си умните телефони по чукара...или в парка, където по вероятно да го използваш![]()
Смартфоните си имат предимства, но това далеч не е от нещата с които води един телефон пред гпс.
Ти що реши, че знаеш къде по-вероятно си използвам gsm-a? Доста наивно разсъждаваш.
П.П. Все още не си написал сравнителна оценка на gps-ите, които си ползвал в паралел с "неудачния" смартфон. Вероятно няма и да напишеш, което ме кара още повече да подкрепям мнението на Явката:
"Ала-бала..чувал съм нещо, че някои го ползават,виждал съм го и на картинка ама си мисля, че не става за нищо, та да взема да се изкажа."