papinu написа:Аз смятам, че усилията и въобще цялата енергия за решаването на този проблем трябва да се насочи в друга посока за да се постигне резултат, който удовлетворява и двете страни - управата на СГТ и пътниците от една страна и ние велосипедистите от друга.
Определят се няколко линии, които ходят до Витоша и някои от кварталите/селата по южния склон на Стара планина и автобусите по тези линии ще се оборудват с външни стойки за велосипеди. Финансирането на такъв проект е извън тази дискусия и не е наша работа. Наличен е достатъчен опит по Европейските проекти ... и не само.
Няма нужда да се открива топлата вода - всички сме виждали как на места са го направили по този начин. За мен това е едно лесно, бързо и не скъпо решение на проблема. Това със сигурност ще допринесе за популяризиране на спорта ни.
papinu написа:Определят се няколко линии, които ходят до Витоша и някои от кварталите/селата по южния склон на Стара планина и автобусите по тези линии ще се оборудват с външни стойки за велосипеди.
PtD написа:Това добре... но трябва да се отстоява правото да се превозват велосипеди и в останалите линии на градския транспорт.
За да бъде изработена някаква обща позиция и подход, сдружение Велоеволюция инициира в сряда среща на клубове и други организирани форми в софийската колоездачна общност, на която да умуваме какво и как да предприемем, за да защитим правата си.
papinu написа:PtD написа:Това добре... но трябва да се отстоява правото да се превозват велосипеди и в останалите линии на градския транспорт.
Аз доколкото разбрах забраната не е за превозване на велосипед в СГТ, а на предмети по-големи от 1.2м, което веднага можете да се сетите, че засяга всички скиори, отнася се за почти всики бордове. Засяга също така чичкото с корниз или перваз в ръка и т.н. Велосипеда като голям предмет попада под ударите на тази забрана.
Интересно е дали майките/татковци с детски колички са изключение или забраната също се отнася за тях
Допълненеие: А и темата е "Автобус 66 - греда!!!", а не "СГТ - греда!!!"
Т.е. оплакванията са по линия до Витоша.
Insight написа:... никога не съм изпитвал влечение да се качвам в автобус с байк, сега почва да ме хваща мерака...
konopr написа:Всички които искат автобусите 66 и 93 да станат отново достъпни за байкъри нека дойдат на автостанция "Хладилника " в неделя 13/04/14г от 10:00 ч - Събитие от ФБ - да се съберем пък да видим..
konopr написа:....
Insight написа:За мен случая е своеволие и некомпетентност на нисши чиновници и/или шофьори на автобуси, а вие се бутате за промени в наредбата... поне така виждам аз нещата.
windv написа:До какво се стигна след тази среща?
subritual написа:Не на последно място е и от значение, че всички спускачи се срещат по 2 пъти с бабите- веднъж в рейса и веднъж на пътеките.
Admin написа: ако причината са някакви оплаквания или инциденти
obelix написа:konopr написа:Всички които искат автобусите 66 и 93 да станат отново достъпни за байкъри нека дойдат на автостанция "Хладилника " в неделя 13/04/14г от 10:00 ч - Събитие от ФБ - да се съберем пък да видим..
Може ли линк към събитието (с цел реклама сред фб приятели) ?
Bace_kz написа:Приятели, искам да ви ПОМОЛЯ всичко да мине мирно и културно !
Поздрави и успех, Васко
Bace_kz написа:Приятели, искам да ви ПОМОЛЯ всичко да мине мирно и културно !
Поздрави и успех, Васко
korny написа:Честно казано - простотии има налице и нещата са си се обърнали срещу нас
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 28 госта