Ще има ли скоро каталог на Ram Bikes за 2007?

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Мнениеот marshall__ » Сря Фев 21, 2007 12:00 am

Editor написа:.. не че съм се качвал но мисля че никак не вади много ход..

И какво ?! :dunno:
..
Едит: Денис, а ти пък що оцени рамката като недостойна за спущане.. ??
Аватар
marshall__

Рейтинг: 1995

Мнениеот GECKO » Сря Фев 21, 2007 12:06 am

190mm малко ли е бе!?!?! Я питайте собствениците на Shiver DC дали им е малко :popcorn:

Edit: според мен става И за DH
Аватар
GECKO

Рейтинг: 2000

Мнениеот RAM-FR » Сря Фев 21, 2007 12:33 am

marshall__ написа:Едит: Денис, а ти пък що оцени рамката като недостойна за спущане.. ??

Титев така каза на Байк Уийкенд-а
Аватар
RAM-FR

Рейтинг: 1958

Мнениеот thefatcat » Сря Фев 21, 2007 9:17 am

marshall__ написа:

..

Сабрах на савет професор Лучков, Алена и още няколко гадателки от канал 3 и канал 2001, та савета ми го каза че хода е къмто 19 сантиметара, та звездите ми го говорят че става за ДъХъ :popcorn:
А за цената ми го казаха че ще струва някъде 6000 марки и едно Audi A6 :bowdown:
Nothing is imposible. You are only limited by fear and even that you can overcome.
Аватар
thefatcat

Рейтинг: 1729

Мнениеот MAN6 » Сря Фев 21, 2007 10:49 am

thefatcat написа:А за цената ми го казаха че ще струва някъде 6000 марки и едно Audi A6 :bowdown:

а на части продава ли се :confused: :)
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот bikerider » Сря Фев 21, 2007 3:56 pm

Мъро написа:
От началото на темата защитавам позицията, че RAM са български рамки ...

:bigeyes:

Ти знаеш ли какво е производство, *****?

Знам, ***** :)
A ти знаеш ли какво е outsourcing? :idea:
Пфуу... :puke:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот NovemberCharlie » Сря Фев 21, 2007 5:11 pm

Понеже спорът ме заинтригува ще си позволя мнение. То е базирано на правилата за определяне на произхода на стоките и няма нищо общо с това къде ми се иска да е произведена една рамка. В Европа има документ, наречен Протокол 4 http://www.customs.bg/uploaded_pics/doc ... -NO.bg.doc), който ясно и категорично определя правилата за произход, като се използват главите от митническата тарифа. Също така определя необходимата обработка, за да се счита едно изделие за произведено в дадена държава.
Според мен за велосипедите и техните части важи следното правило, което придава произход:Производство, в което стойността на всички използвани материали не превишава 40% от цената на производител за продукта.
Следва да се има предвид, че прости операции по боядисване и полиране не придават произход.
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот C_Mo » Сря Фев 21, 2007 5:51 pm

NovemberCharlie написа:Понеже спорът ме заинтригува ще си позволя мнение. То е базирано на правилата за определяне на произхода на стоките и няма нищо общо с това къде ми се иска да е произведена една рамка. В Европа има документ, наречен Протокол 4 http://www.customs.bg/uploaded_pics/doc ... -NO.bg.doc), който ясно и категорично определя правилата за произход, като се използват главите от митническата тарифа. Също така определя необходимата обработка, за да се счита едно изделие за произведено в дадена държава.
Според мен за велосипедите и техните части важи следното правило, което придава произход:Производство, в което стойността на всички използвани материали не превишава 40% от цената на производител за продукта.
Следва да се има предвид, че прости операции по боядисване и полиране не придават произход.

По тази дефиниция трудно ще се намери читав/достъпен велосипед, които да има EU произход.
Аватар
C_Mo

Мнениеот NovemberCharlie » Сря Фев 21, 2007 5:55 pm

Ами ..... такива са правилата.Виж таблицата в документа - глава 87
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот axelmax » Сря Фев 21, 2007 6:08 pm

thefatcat написа:
marshall__ написа:

..

Сабрах на савет професор Лучков, Алена и още няколко гадателки от канал 3 и канал 2001, та савета ми го каза че хода е къмто 19 сантиметара, та звездите ми го говорят че става за ДъХъ :popcorn:
А за цената ми го казаха че ще струва някъде 6000 марки и едно Audi A6 :bowdown:

ами то бомбата с подходяш шок вади 190мм ,значи стаа за ДХ ;)

мен лично рамката много ме кефи ,много e елегатна ,изчистена,ниска дори на АМ -ска малко прилича
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот C_Mo » Сря Фев 21, 2007 6:08 pm

NovemberCharlie написа:Ами ..... такива са правилата.Виж таблицата в документа - глава 87.

Така е... запознат съм с документа, но полемиката по темата е по-интересна от него ;)
Аватар
C_Mo

Мнениеот thefatcat » Сря Фев 21, 2007 6:25 pm

axelmax написа:
thefatcat написа:
marshall__ написа:

..

ами то бомбата с подходяш шок вади 190мм ,значи стаа за ДХ ;)

мен лично рамката много ме кефи ,много e елегатна ,изчистена,ниска дори на АМ -ска малко прилича

Че кой казва нещо лошо за бомбата, става перфектно за бомбене по дърветата, стига да не те хване после горския!
Nothing is imposible. You are only limited by fear and even that you can overcome.
Аватар
thefatcat

Рейтинг: 1729

Мнениеот mi6o » Сря Фев 21, 2007 6:45 pm

axelmax написа:
thefatcat написа:
marshall__ написа:

..

ами то бомбата с подходяш шок вади 190мм ,значи стаа за ДХ...

Ако по хода преценяваш дали една рамка е за спускане и т.н. разбиранията ти са доста объркани :D

Даже си спомням където имаше интервю с механик или нещо подобно от mz(има го в новини в сайта) споменава че вече е рядкост да се види рамка на световната купа с ход над 200мм и повечето отбори се ограничавали до този ход,явно повече от 200мм не е нужно.Друг е въпросът колко е наистина реално хода на рамките които карат :D
mi6o

Рейтинг: 1200

Мнениеот kotka12 » Сря Фев 21, 2007 7:11 pm

много интересна тема
и звездички си има
и други глупости
аз пък очаквам ОФИЦИАЛНОТО представяне на RAМчицата
където ще станат ясни нещата
и ще се получи точна и конкретна информация

а колкото до ДРАГ ДА БОМБ има един тънкаж, дето трябва да се знае
за да стане рамката както трябва и да "вади ход" требе да се подложат между долната чашка и короната на вилката барем 4-5 спейсъра от по 1 см :rofl:
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот bikerider » Сря Фев 21, 2007 11:37 pm

@NC:
От началото на темата твърдя, че RAM са български рамки, като изобщо нямам предвид произхода им в митническия смисъл - говоря за бранда, който включва в себе си доста неща, немалка част от които не са материални и не могат да се пипнат, камо ли да се доказва произхода им - произхода им е същия като на създателите на бранда, а именно хората, които са създали този бранд, които са го промотирали през годините и които продължават да го промотират в Европа. Тези хора са българи, които развиват производствената си дейност на територията на Република България (доколкото съм осведомен, понеже не претендирам да съм всезнаещ). Та не виждам някой в Европа да нарича рамка, произведена в Тайван и брандирана от европейски производител тайванска. За мен това е достатъчно - проекта RAM е български, реализацията му е българска, съответно и продуктите, които се предлагат са български продукти, като произхода им в митническия смисъл за мен няма никакво отношение към въпроса. Моята рамка също е с тайвански произход, но не съм видял някой да я нарича тайванска.

kotka12 написа:аз пък очаквам ОФИЦИАЛНОТО представяне на RAМчицата
където ще станат ясни нещата
и ще се получи точна и конкретна информация

100% :agree:

bikerider out.
Аватар
bikerider

Мнениеот spinsession » Чет Фев 22, 2007 10:53 am

@NC малко бъркаш! Байкрайдър е прав! определението в закона за митата и таксите се налага за да се избегне двойното данъчно облагане,а не да се определи произхода на даден краен продукт!

@mi6o: шшшшшшшт тихо тихо!
****LEKSUTAN PO DEFAULT****
Аватар
spinsession

Мнениеот NovemberCharlie » Чет Фев 22, 2007 1:26 pm

spinsession написа:@NC малко бъркаш! Байкрайдър е прав! определението в закона за митата и таксите се налага за да се избегне двойното данъчно облагане,а не да се определи произхода на даден краен продукт!

Няма закон за митата и таксите. Има Закон за митниците, Правилник за прилагането му, Митническа тарифа, Протокол 4 и др. Те нямат отношение към избягването на двойното данъчно облагане, а към митническия произход на стоките и процедурите за облагане. Следва да има предвид, че основна цел на митните сборове е защита на националното производство. Посочих Протокол 4 като единствен официален документ, регламентиращ този въпрос, чрез въвеждане на ясни иструкции какво е стока с произход за целите на защитата на местното производство. Спазването на тези разпоредби е изцяло в прерогативите на Агенция Митници. Съществуват Споразумения за избягване на двойното данъчно облагане, които третират данъчните въпроси и за тяхното спазване отговаря Национална агенция за приходите.
Байкрайдър наистина е прав от гледна точка на логиката на разсъжденията му, но за съжаление на мен не ми е известно да има документ, който ясно да дефинира произхода на стоките в аспекта на неговото мнение. По тази причина посочих единствения документ, който ми е известен, третиращ тази тема. Все пак не може да се отрече, усърдието на българските компани в областа на производството/сглобяването на велосипеди, както и очевидният им успех в налагането на марки и продажбата на продуктите им.
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот bikerider » Чет Фев 22, 2007 2:47 pm

@NC: Нямам навика да споря с официални документи, особено пък спуснати от ЕС :)
Съзнавам ясно, че няма документ, който да дефинира произход в смисъла, в който аз го тълкувам, точно затова толкова упорито отстоявам тази позиция, защото съм отвратен от методите на някои хора, които се възползват от тази "сива зона" и плюят по конкурентите си. Няма да назовавам имена, но това са хора, които и пръста си не са мръднали да развият спорта у нас, камо ли да произвеждат нещо, но за сметка на това плюят по всеки, който си позволи независимо мнение. Затова приемам нещата така. Нямам абсолютно никакви възражения по темата в аспекта, който засягаш - нещата наистина стоят така. Единствено се опасявам, че зад щита на сухите и строги закони и разпоредби някои хора развиват негативен маркетинг и говорят тъпотии. Симо ти го каза, ако тълкуваме произхода само на основа на митническите наредби, то трудно ще се намери читав и достъпен велосипед с европейски произход. Тези хора разчитат точно на това.

Edit: от снощи ми се върти един въпрос (не към теб, а по принцип) в главата - аджеба Azonic тайвански рамки ли са или не?
Аватар
bikerider

Мнениеот NovemberCharlie » Чет Фев 22, 2007 3:15 pm

bikerider написа:@NC: Нямам навика да споря с официални документи, особено пък спуснати от ЕС :)
Съзнавам ясно, че няма документ, който да дефинира произход в смисъла, в който аз го тълкувам, точно затова толкова упорито отстоявам тази позиция, защото съм отвратен от методите на някои хора, които се възползват от тази "сива зона" и плюят по конкурентите си. Няма да назовавам имена, но това са хора, които и пръста си не са мръднали да развият спорта у нас, камо ли да произвеждат нещо, но за сметка на това плюят по всеки, който си позволи независимо мнение. Затова приемам нещата така. Нямам абсолютно никакви възражения по темата в аспекта, който засягаш - нещата наистина стоят така. Единствено се опасявам, че зад щита на сухите и строги закони и разпоредби някои хора развиват негативен маркетинг и говорят тъпотии. Симо ти го каза, ако тълкуваме произхода само на основа на митническите наредби, то трудно ще се намери читав и достъпен велосипед с европейски произход. Тези хора разчитат точно на това.

Edit: от снощи ми се върти един въпрос (не към теб, а по принцип) в главата - аджеба Azonic тайвански рамки ли са или не?
Както казах, в разсъжденията ти има логика. От друга страна теорията, че при нас само се сглобяват и боядисват рамките, следователно ние не сме производители, също има своята обосновка. Това беше причината да потърся еднозначно дефининран отговор на въпроса. Както се вижда от въпросния документ то правилата за произход са свързани само със стойността на вложените части и не включва стойността на търговската марка, разходите, свързани с усилията по налагането й на пазара, разходите за обучение и подържане на квалифициран персонал, идеите за комплектовката на байковете, която очевидно е по преценка на българската компания и т.н. В този аспект РАМ не са произведени, а сглобени в България велосипеди, но марката РАМ е българска.
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот bored » Чет Фев 22, 2007 3:41 pm

Каталог на Ram Bikes и One Distribution за 2007 ?

edit:

Каталог на Ram Bikes и One Distribution за 2007?
Аватар
bored

Рейтинг: 1399

Мнениеот Мъро » Чет Фев 22, 2007 3:46 pm

@bikerider, да ти се чуди човек на дървената философия :)
RAM са български велосипеди. При това наистина качествени (карал съм само едно HT2, но ме впечатли определено).
Рамките им обаче не са български.
Европейски рамки (предполагам) няма. Статистиката показва, че около 85% от продуктите, които се произвеждат в по-големи количества, се произвеждат в Азия - заради доста по-малките разходи. Факт - всичко вече е тайванско, китайско и японско.
Друг е въпроса, че ако (примерно) рамката е проектирана от европейски инженери вече може да се каже, че е EU.
Абе, като цяло се чувствам тъпо да спорим по такива малоумни теми, така че мир и :beer:
100km/h не е скорост, а време да превключиш на втора!
Аватар
Мъро

Рейтинг: 1635

Мнениеот bluskanie » Чет Фев 22, 2007 3:55 pm

Мъро написа: Факт - всичко вече е тайванско, китайско и японско.

My ASS
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот did » Чет Фев 22, 2007 4:27 pm

bluskanie написа:

My ASS

и той ли е тайвански?
Аватар
did

Мнениеот bluskanie » Чет Фев 22, 2007 4:44 pm

did написа:
bluskanie написа:

My ASS

и той ли е тайвански?

Тъмен балкански...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот NovemberCharlie » Чет Фев 22, 2007 5:28 pm

bored написа:Каталог на Ram Bikes и One Distribution за 2007 ?

edit:

Каталог на Ram Bikes и One Distribution за 2007?
Нямам
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот wuminator » Чет Фев 22, 2007 6:56 pm

аз доколкото знам и руските АТОМ и наще РАМ и АЗОНИК се правят от една и съща фирма за рамки тъй,че цената ж случая зависи само от бтв-то на съответната държава и политиката на фирмата.ИНАЧЕ СИЧКО Е ЕДНАКВО.. фирмата маи се казваше Астро , а и НЯМА японски рамки има тайвански. дори ТРЕК си произвеждат по евтиното в Китай а само HIGH class се произвеждат в щатите... :^:
All in the name of riding freee!!!!
Аватар
wuminator

Рейтинг: 970

Мнениеот bluskanie » Чет Фев 22, 2007 7:16 pm

Тия Астро не са ли бразилци? :)
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bikerider » Чет Фев 22, 2007 8:23 pm

NovemberCharlie написа:Както казах, в разсъжденията ти има логика. От друга страна теорията, че при нас само се сглобяват и боядисват рамките, следователно ние не сме производители, също има своята обосновка.

Моето мнение е, че един велосипед е повече от механичния сбор от частите си. Някой трябва да определи какво се търси на пазара, да подбере необходимите компоненти и да окомплектова велосипеда. Това все още е една малкоизвестна професия у нас и е нормално да не й се обръща внимание. Само дето това далеч не означава, че не съществува. Та този процес на подбор, преценка, ежегодни корекции и прочие не е ли съвсем ясна част от производството на велосипеди?

NovemberCharlie написа:В този аспект РАМ не са произведени, а сглобени в България велосипеди, но марката РАМ е българска.

Безусловно, но само в този аспект, а той все пак не е единствения. Това често се забравя - факт, от който някои хора си правят маркетинга, ако разбира се изобщо може да се говори за маркетинг в техния случай.
Последна промяна bikerider на Чет Фев 22, 2007 8:47 pm, променена общо 1 път
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Чет Фев 22, 2007 8:24 pm

@Мъро: Съдейки по приказките ти за дървена философия си правя извода, че те гони див материализъм. Разбираемо е, тежко наследство...

Да те питам откога производството отново е проста изработка? Нещо за интелектуална собственост чувал ли си? Осъзнаваш ли откъде накъде тече процеса на производство?

Факт - всичко вече е тайванско, китайско и японско

Един въпрос - реална ситуация: американската фирма X е производител на марката Bai и си изработва евтините рамки на модела Ui в Тайван, а скъпите рамки на модела Hui в Щатите.
Та рамката Bai Ui тайванска ли е или американска?
А рамката Bai Hui тайванска ли е или американска?
Като си отговориш на тая дилема, белким ти просветне какво точно означава производство в 21 век.
Последна промяна bikerider на Чет Фев 22, 2007 9:02 pm, променена общо 6 пъти
Аватар
bikerider

Мнениеот zero knowledge » Чет Фев 22, 2007 10:31 pm

Интересни спорове - били или не били български ... ами зависи от дефиницията! :D

Криптографите какво правят - дават дефиниция на нещо ново (когато е нужно да се дефинира) и продължават. Ако се сблъскат с проблеми, връщат се и променят малко дефиницята и пак пробват. Така след известно време на ръчкане и обсъждане се оформят дефиниции, които нямат нужда от повече промени. И така. :D

Та ако според дефиницията на някой-си Рам (в случая) не са български велосипеди, то този някой-си ще се сблъска с други проблеми, произтичащи от дефиницията си.

А дали Рам си поръчват off-the-shelf рамки или ги правят изцяло сами in-house (или нещо по средата) това е по-различен въпрос.
19.6.16.6
Аватар
zero knowledge

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум