Editor написа:.. не че съм се качвал но мисля че никак не вади много ход..
И какво ?!

..
Едит: Денис, а ти пък що оцени рамката като недостойна за спущане.. ??
Editor написа:.. не че съм се качвал но мисля че никак не вади много ход..
marshall__ написа:Едит: Денис, а ти пък що оцени рамката като недостойна за спущане.. ??
marshall__ написа:Editor написа:.. не че съм се качвал но мисля че никак не вади много ход..
И какво ?!
..
thefatcat написа:А за цената ми го казаха че ще струва някъде 6000 марки и едно Audi A6
Мъро написа:От началото на темата защитавам позицията, че RAM са български рамки ...
![]()
Ти знаеш ли какво е производство, *****?
NovemberCharlie написа:Понеже спорът ме заинтригува ще си позволя мнение. То е базирано на правилата за определяне на произхода на стоките и няма нищо общо с това къде ми се иска да е произведена една рамка. В Европа има документ, наречен Протокол 4 http://www.customs.bg/uploaded_pics/doc ... -NO.bg.doc), който ясно и категорично определя правилата за произход, като се използват главите от митническата тарифа. Също така определя необходимата обработка, за да се счита едно изделие за произведено в дадена държава.
Според мен за велосипедите и техните части важи следното правило, което придава произход:Производство, в което стойността на всички използвани материали не превишава 40% от цената на производител за продукта.
Следва да се има предвид, че прости операции по боядисване и полиране не придават произход.
thefatcat написа:marshall__ написа:Editor написа:.. не че съм се качвал но мисля че никак не вади много ход..
И какво ?!
..
Сабрах на савет професор Лучков, Алена и още няколко гадателки от канал 3 и канал 2001, та савета ми го каза че хода е къмто 19 сантиметара, та звездите ми го говорят че става за ДъХъ![]()
А за цената ми го казаха че ще струва някъде 6000 марки и едно Audi A6
NovemberCharlie написа:Ами ..... такива са правилата.Виж таблицата в документа - глава 87.
axelmax написа:thefatcat написа:marshall__ написа:Editor написа:.. не че съм се качвал но мисля че никак не вади много ход..
И какво ?!
..
Сабрах на савет професор Лучков, Алена и още няколко гадателки от канал 3 и канал 2001, та савета ми го каза че хода е къмто 19 сантиметара, та звездите ми го говорят че става за ДъХъ![]()
ами то бомбата с подходяш шок вади 190мм ,значи стаа за ДХ![]()
мен лично рамката много ме кефи ,много e елегатна ,изчистена,ниска дори на АМ -ска малко прилича
axelmax написа:thefatcat написа:marshall__ написа:Editor написа:.. не че съм се качвал но мисля че никак не вади много ход..
И какво ?!
..
ами то бомбата с подходяш шок вади 190мм ,значи стаа за ДХ...
kotka12 написа:аз пък очаквам ОФИЦИАЛНОТО представяне на RAМчицата
където ще станат ясни нещата
и ще се получи точна и конкретна информация
spinsession написа:@NC малко бъркаш! Байкрайдър е прав! определението в закона за митата и таксите се налага за да се избегне двойното данъчно облагане,а не да се определи произхода на даден краен продукт!
Както казах, в разсъжденията ти има логика. От друга страна теорията, че при нас само се сглобяват и боядисват рамките, следователно ние не сме производители, също има своята обосновка. Това беше причината да потърся еднозначно дефининран отговор на въпроса. Както се вижда от въпросния документ то правилата за произход са свързани само със стойността на вложените части и не включва стойността на търговската марка, разходите, свързани с усилията по налагането й на пазара, разходите за обучение и подържане на квалифициран персонал, идеите за комплектовката на байковете, която очевидно е по преценка на българската компания и т.н. В този аспект РАМ не са произведени, а сглобени в България велосипеди, но марката РАМ е българска.bikerider написа:@NC: Нямам навика да споря с официални документи, особено пък спуснати от ЕС
Съзнавам ясно, че няма документ, който да дефинира произход в смисъла, в който аз го тълкувам, точно затова толкова упорито отстоявам тази позиция, защото съм отвратен от методите на някои хора, които се възползват от тази "сива зона" и плюят по конкурентите си. Няма да назовавам имена, но това са хора, които и пръста си не са мръднали да развият спорта у нас, камо ли да произвеждат нещо, но за сметка на това плюят по всеки, който си позволи независимо мнение. Затова приемам нещата така. Нямам абсолютно никакви възражения по темата в аспекта, който засягаш - нещата наистина стоят така. Единствено се опасявам, че зад щита на сухите и строги закони и разпоредби някои хора развиват негативен маркетинг и говорят тъпотии. Симо ти го каза, ако тълкуваме произхода само на основа на митническите наредби, то трудно ще се намери читав и достъпен велосипед с европейски произход. Тези хора разчитат точно на това.
Edit: от снощи ми се върти един въпрос (не към теб, а по принцип) в главата - аджеба Azonic тайвански рамки ли са или не?
bluskanie написа:Мъро написа: Факт - всичко вече е тайванско, китайско и японско.
My ASS
did написа:bluskanie написа:Мъро написа: Факт - всичко вече е тайванско, китайско и японско.
My ASS
и той ли е тайвански?
Нямамbored написа:Каталог на Ram Bikes и One Distribution за 2007 ?
edit:
Каталог на Ram Bikes и One Distribution за 2007?
NovemberCharlie написа:Както казах, в разсъжденията ти има логика. От друга страна теорията, че при нас само се сглобяват и боядисват рамките, следователно ние не сме производители, също има своята обосновка.
NovemberCharlie написа:В този аспект РАМ не са произведени, а сглобени в България велосипеди, но марката РАМ е българска.
Факт - всичко вече е тайванско, китайско и японско
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 13 госта