Лек за колената и ставите

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Лек за колената и ставите

Мнениеот PtD » Нед Сеп 05, 2010 1:41 pm

kibikoff написа::offtopic:
Nymphetamine написа:бе, наистина, много странни очаквания имате от лекарите...

Момко,
би ли бил така добър да светнеш нормалният данъкоплатец какво трябва да очаква от лекар?!?

+1

Сигурно трябва да влизаме с ниски теманета, дано Негово Величество се смили да ни обърне внимание. Нищо, че освен дето плащаме данъци и осигуровки, даваме кеш и за всяко посещение.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот Nymphetamine » Нед Сеп 05, 2010 1:48 pm

недъзите на здравната система, ще го нарека. Всички плащаме данъци. И лекарите, като такива, могат във всеки един момент да се окажат пациенти и да се сблъскат (то си и става) с недъзите на българското здравеопазване. Никой не изисква такива неща от потенциалния пациент, какъвто и да е по образовани. Лекарят не е светило, не е божество. А в същото време изискванията към него са като към такова. Трудно е за разбиране, аз самият мислех по този начин (данъците, обръщането на внимание) преди да навлезна в тия среди. Но от другата страна на барикадата гледката е малко по-различна. В никакъв случай тва не значи, че защитавам абсолютно всички лекари, както и, че всички са стока. А това важи в пълна сила и за пациентите. Затова нека разграничаваме неугледиците в здравната система и лекарското отношение като две отделни понатия.
Аватар
Nymphetamine

Рейтинг: 1999

Мнениеот rarekin » Нед Сеп 05, 2010 2:10 pm

Nymphetamine написа:
kibikoff написа:Момко, би ли бил така добър да светнеш нормалният данъкоплатец какво трябва да очаква от лекар?!?

Всичко различно от "лекаря е задължен да ви угажда при всяка болежка; всички диагнози трябва да съвпадат; винаги трябва да се прави това, което пациента смята за необходимо. лекаря сам преценява на кво изследване да ви изпрати и на какво - не. в правото си е да ви настани в болница, ако смята, че случаят е тежък. в правото си е да ви изпрати по живо, по здраво с рецепта за някакъв медикамент и да изчака, за да види как ще се повлияе заболяването от съотвтният медикамент."

и като казвам различно, имам предивд необходимото за облекчаване страданията на един пациент и решаването на здравния му проблем, по начин, който лекарят намира за подходящ.

Кога станА циганин, кога ти почерня ****.

Искам да отбележа, че болднатата част от поста ти не съответства много-много на това

madsnake написа:........но при дълго стоене на едно място седнал (да речем София - Бургас в кола) не се търпи болката.

А още по-малко ме убеждава такава позиция след като прочетох това:

madsnake написа:Оказа се, че имам разкъсване на медиален менискус.

Или с други думи - това с червения цвят в поста ти е абсолютна глупост. Всъщност е доста просто - лекаря е ДЛЪЖЕН да реагира на ВСЯКО оплакване с адекватна намеса, която да води до максимално добър изход за пациента. Ако един лекар е неспособен да постави правилна диагноза то в над 99% от случаите се касае за лекар, който не може/иска да си върши работата. И защо не разберете веднъж за винаги, че вие, лекарите, не сте с нищо по-различни от всеки друг професионалист, на който му се налага всеки ден да си върши работата ДОБРЕ.
Планинското колоездене може да бъде опасен спорт! Винаги карайте с каска! Никоя екипировка не може да гарантира колоездача срещу падане и тежко нараняване!
rarekin

Мнениеот Nymphetamine » Нед Сеп 05, 2010 2:24 pm

rarekin написа: Кога станА циганин, кога ти почерня ****.

Одавна.

Искам да отбележа, че болднатата част от поста ти не съответства много-много на това
madsnake написа:........но при дълго стоене на едно място седнал (да речем София - Бургас в кола) не се търпи болката.

И какъв е подходящият начин на облекаване на тази болка - ЯМР?

А още по-малко ме убеждава такава позиция след като прочетох това:

Което задлжително е трябвало да се установи с ЯМР? И понеже лекарят, който не ти е дал направление за т'ва точно изследване, си решил, че е некадърен? А дали си се замислял над факта, че когато има вариант, за евтино изследване, следва да се предприеме то?

Или с други думи - това с червения цвят в поста ти е абсолютна глупост.

Що? Откога пациента сам определя лечението си?

Всъщност е доста просто - лекаря е ДЛЪЖЕН да реагира на ВСЯКО оплакване с адекватна намеса, която да води до максимално добър изход за пациента.

Която намеса лекарят преценя каква да бъде.

Ако един лекар е неспособен да постави правилна диагноза то в над 99% от случаите се касае за лекар, който не може/иска да си върши работата.

Да, медицината не се практикува от хора, а от роботи.

И защо не разберете веднъж за винаги, че вие, лекарите, не сте с нищо по-различни от всеки друг професионалист, на който му се налага всеки ден да си върши работата ДОБРЕ.

Да, което не значи без грешки, а със старание да не се допускат такива.

Ей сега ше се запозная по-подробно със случая и ще ти кажа къде е грешката. И в кого.
Аватар
Nymphetamine

Мнениеот rarekin » Нед Сеп 05, 2010 2:45 pm

Nymphetamine написа:
rarekin написа:Искам да отбележа, че болднатата част от поста ти не съответства много-много на това

И какъв е подходящият начин на облекаване на тази болка - ЯМР?

Без значение е начинът. Важен е РЕЗУЛТАТЪТ и, доколкото се вижда от постовете на колегата, той не е постигнат благодарение на решенията на лекарите, които НЕ са го пратили на ЯМР. Да не коментирам отговори от типа "ми не знам, нищо ти няма".

Nymphetamine написа:
rarekin написа:А още по-малко ме убеждава такава позиция след като прочетох това:

Което задлжително е трябвало да се установи с ЯМР? И понеже лекарят, който не ти е дал направление за т'ва точно изследване, си решил, че е некадърен? А дали си се замислял над факта, че когато има вариант, за евтино изследване, следва да се предприеме то?

Отново ще повторя, няма значение КАК ще се установи проблема, важното е да се установи. Доколкото виждам лекарите не са успели да изолират проблема с други методи. Доколкото виждам ЯМР е помогнал да се установи точно проблема. Според теб, в такъв случай, имало ли е нужда от ЯМР или не?
Значи ми казваш, че скъсан менискус излиза по-евтино на държавата от ЯМР?

Nymphetamine написа:
rarekin написа:Или с други думи - това с червения цвят в поста ти е абсолютна глупост.

Що? Откога пациента сам определя лечението си?.

..........

Nymphetamine написа:
rarekin написа:Всъщност е доста просто - лекаря е ДЛЪЖЕН да реагира на ВСЯКО оплакване с адекватна намеса, която да води до максимално добър изход за пациента.

Която намеса лекарят преценя каква да бъде..

Точно така. И неговата преценка трябва да е такава, че да доведе до разрешаване на проблема.

Nymphetamine написа:
rarekin написа:Ако един лекар е неспособен да постави правилна диагноза то в над 99% от случаите се касае за лекар, който не може/иска да си върши работата.

..........

Nymphetamine написа:
rarekin написа:И защо не разберете веднъж за винаги, че вие, лекарите, не сте с нищо по-различни от всеки друг професионалист, на който му се налага всеки ден да си върши работата ДОБРЕ.

Да, което не значи без грешки, а със старание да не се допускат такива.

Старанието само по себе си не лекува. Лекуват правилна диагноза и правилно лечение.
Планинското колоездене може да бъде опасен спорт! Винаги карайте с каска! Никоя екипировка не може да гарантира колоездача срещу падане и тежко нараняване!
rarekin

Мнениеот Nymphetamine » Нед Сеп 05, 2010 3:05 pm

rarekin написа:Без значение е начинът. Важен е РЕЗУЛТАТЪТ и, доколкото се вижда от постовете на колегата, той не е постигнат благодарение на решенията на лекарите, които НЕ са го пратили на ЯМР. Да не коментирам отговори от типа "ми не знам, нищо ти няма".

A, тва променя малко изгледа на нещата. Всеки лекар има различни методи и предпочитания. При едни - може да не сработят в първия момент. Тогава пациента решава дали да смени лекаря или да му бъдат назначени нови изследвания. Факт е, че има и некадърни лекари, които никой не ги защитава. Факт е, обаче, че има и разминавания в мненията. На едно, обаче, трябва да се научи пациента - търпение. Филми като "House M.D." и "ER" са дале от действителността, за тва е добре хората да си съставят малко по-различна представа за протичането на процеса на диагностициране и лечение. Поврати колкото щеш. Болестните процеси са динамични, едно лечение в един момент може да е правилно, а в друг - ненужно или погрешно. Отговорите от типа "не знам, нищо ти няма" не ги коментирам.
В конкретния случай - диагностиката на разкъсан менискусен диск зависи от много явления в организма. Може да се дължи на травма, както и на дегенеративен процес. Това, че някой от всичките лекари му е казал "износване на хрущяла" е напълно вярно. Менискуса служи за правилно разпределяне тежестта на тялото при нормална конфигурация на ставните хрущяли на 3-те кости, формиращи колянната става. Износването на кой да е от тях, поради дегенеративен процес, неминуеми има последствие върху структурата и на менискуса, а оттам - и да доведе до неправилно преразпределение на тежестта и фал в менискуса. Състояние, което може да се установи и на рентген. Ако рентгена не покаже данни за дегенеративни процеси в другите хрущяли, обикновено се минава на компютър-томограф. Евтино и достъпно изследване.
Важно, обаче, е да се има предвид, че диагнотиката и лечението не е явление, а процес, над който се работи. От друга страна, лекарят, който праща за рентгеново изследване не носи отговорност за грешните интерпретации на рентгенолога.
После - лечението много зависи от разкъсването, от състоянието на коляното, причината за разкъсването и личните предпочитания на лекаря. Не е задължително да се стига до операция според едни, според други - интервенцията, комбинирана с подходяща медикаментозна терапия е сигурен начин за решаване на проблема. Пациента, от своя страна, винаги може да откаже.

Отново ще повторя, няма значение КАК ще се установи проблема, важното е да се установи. Доколкото виждам лекарите не са успели да изолират проблема с други методи. Доколкото виждам ЯМР е помогнал да се установи точно проблема. Според теб, в такъв случай, имало ли е нужда от ЯМР или не?

В този случай е имало нужда от търпение и разбиране по отношение на пациента. Както казах, това е продължителен процес, който може да отнеме и дни, процес, в който се мисли, разсъждава и чете, дори. Понякога решението ти идва на ум когато пациента си тръгне. Или на следващия ден.

Значи ми казваш, че скъсан менискус излиза по-евтино на държавата от ЯМР?

Да съм казал, че трябва да се стига до там?

Точно така. И неговата преценка трябва да е такава, че да доведе до разрешаване на проблема.

Което някой да е казал, че трябва да стане на момента? Или, че не е възможно да допуснеш грешка някъде?

Nymphetamine написа:
rarekin написа:Ако един лекар е неспособен да постави правилна диагноза то в над 99% от случаите се касае за лекар, който не може/иска да си върши работата.

Замисли се над тва, щото очевидно ти и още сума си народ очаквате един лекар да бъде безгрешен.

Старанието само по себе си не лекува. Лекуват правилна диагноза и правилно лечение.

Което, пак казвам, не става за ден-два. И, което, пак казвам, не изключва появата на грешки.
Аватар
Nymphetamine

Мнениеот rarekin » Нед Сеп 05, 2010 3:42 pm

Само да изясня. С конкретния случай не съм запознат пряко, но споменатото от теб търпение, което да съпровожда установяването на причината за проблемите на човека, мисля, че е било на лице - 4 лекаря и 4 месеца. Това само по себе си трябва да ти подскаже, че проблема не е бил с липсата на търпение или неграмотност от страна на пациента. Аз самия съм наясно с някои от процесите, съпровождащи една диагноза - за мое съжаление, в повечето случаи съм наблюдавал тези процеси в ролята си на потърпевш от тези "процеси" отколкото в ролята си на човек с положителен опит от използването им.
И да отбележа, че си в заблуда относно това какво си представям, когато мисля, говоря, пиша и т.н. по повод на това как работи здравната ни система и какво представлява работата на лекаря - това, за което говоря е изключително неприятната смесица от некомпетентност и незаинтересованост, на която нормалните данъкоплатци (в това число и аз) стават свидетели в повечето случаи, когато опрат до здравната ни система. Повярвай ми, никой нормален средноинтелигентен човек няма да тръгне да търси съвет по форумите или алтернативно да изгражда собствена позиция по определен здравен въпрос ако знае, че може да има пълно доверие на хората, които трябва да се грижат за подобен род проблеми.
Всъщност, това, което ме накара да пиша в тази тема е този твой пост. В него има някои изказвания, които показват меко казано пренебрежение, което никога не може да бъде добър съветник.

Nymphetamine написа:куп глупости и в тая "здравна" тема...
ще отбележа само за протокола - износване на хрущяли се диагностицира и чрез рентгенография. има и далеч по-евтини варианти за изследване, като например компютър томография. нормално е направления за ямр да не се раздават като коледни подаръци, щото, дори на запад, е скъп метод и се използва за спешна диагностика или когато всички други методи не дават резултат. уплътняване на лигаменти също може да бъде установено на рентгенография.
напоследък си правя следното заключение - масово, здравната култура е под средното ниво. МАСОВО. колкото и да е куца здравната система в българия, колото и недомислици да има, спънки, бюрокрация и бумащина, в едно нещо се дублира със западните здравни системи - при първи признак за здравен проблем се ходи първо при ДЖенеръл Практис лекаря (ДЖиПи)/общо практикуващия/семейния/личния лекар, който дава направление за съответния специалист. без направление се ходи само и единствено по спешност в съответното спешно отделение. всичките тия ставни проблеми, които описвате са в резултат на хронично претоварване на конкретните стави, респективно, не са спешни състояния. освен ако изведнъж не ти се надуе коляното или глезена, примерно. за т'ва като те заболи коляното, отиваш си при джипката кат' поп и си получаваш ценното направление.
че има некадърни лекари - има. ходете в университетските болници тогава. гаранция франция, че в частната клиника няма да случиш на някой будала.
изобщо хората, които не сте пряко свързани с медицината, си мислите, че лекаря е задължен да ви угажда при всяка болежка; всички диагнози трябва да съвпадат; винаги трябва да се прави това, което пациента смята за необходимо. лекаря сам преценява на кво изследване да ви изпрати и на какво - не. в правото си е да ви настани в болница, ако смята, че случаят е тежък. в правото си е да ви изпрати по живо, по здраво с рецепта за някакъв медикамент и да изчака, за да види как ще се повлияе заболяването от съотвтният медикамент.
бе, наистина, много странни очаквания имате от лекарите...

И, да, когато отида на лекар имам очаквания той да ме излекува.

:beer:
rarekin

Мнениеот Nymphetamine » Нед Сеп 05, 2010 3:54 pm

Не е било необходимо да се сменят 4-ма лекари, при положение, че поне двама от тях са били в правилна насока. При обстоятелствата около заболяването на madsnake, диагностицирането е трудно.
И не става въпрос за пренебрежение, а за раздразнение. Не от изказването на някой конкретен човек, а като цяло. Напоследък все повече ми се набива в съзнанието липсата на здравна култура и в същото време настойчивостта на пациента, чак и желание, едва ли не, за намеса и контрол над лечебния процес. Неправилно.
Първото нещо, което трябва да направи един човек, в случай на болки в ставите, е не да прибягва към самолечение, закупуване на разни прахчета, мазила и т.н., а посещение при лекаря. Тва и в една друга тема съм го написал. Колкото повече се отлага лекарската намеса, толкова повече се обостря проблема. След това ходи очаквай диагнозата и лечението да са кратковременни. Това за едно здравно лице е дразнещо.
Трудно е за обяснение, защото трябва, както казах, да си от другата страна на барикадата, за да ти напарви впечатление. Както казах, само преди 7 години и аз мислех по този начин - лекарят е длъжен, лекарят не трябва да греши, лекарят трябва. А не е съвсем така.
Лично моите разсъждения - винаги се старая да помагам на пациентите си (образно казано, в момента не мога да приемам такива, както и да съм лекуващ, поради статута ми) с каквото мога и както мога. Да, греша, но никой не се ражда безгрешен и всички се учим и от грешките си. Да, и пациент ми е умирал поради неспособност на няколко човека да направим НЕЩО, за да го спасим. Всичко е възможно на тоя свят и няма никакви гаранции, че и при най-добрия специалист да идеш, няма да пропусне нещо. Именно за това, тая настойчивост на пациентите, понякога, нахалстването и навирането в лекарските работи са дразнещи за лекаря и вероятността да ти тегли една майна, колкото и да е против Хипократовата клетва, е твърде вероятна. В крайна сметка, лекари бол. И вярвам, че същото нещо би могъл да си го каже който и да е друг специалист, в която и да е друга атмосфера, когато клиента (пациент, клиент, все тая, от гледна точка на това, че трябва да го обслужиш/лекуваш адекватно, правилно и задоволително, понятията са близки) му вдига нервите. За това и докторите са толкова изнервени.
Темата е прекалено обширна за да се разяснява тук, в писмен вид.
В заключение искам само да кажа, че би било добре, ако пациентите и търсещит здравна помощ, консултация и съвет, се научат на малко търпение и уважение. Както и толерантност към грешки, заетост, ангажименти и необходимост от време. Както и да се ходи на лекар, при появата на проблем, вместо да се прибягва към самолечение. При 80% от заболяванията, усложненията възникват в резултат на ненавременна намеса на специализиран медицински персонал. Имайте го предвид.
Аватар
Nymphetamine

Мнениеот did » Нед Сеп 05, 2010 7:01 pm

Това не искам да го чета.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот kibikoff » Нед Сеп 05, 2010 7:03 pm

did написа:Това не искам да го чета.

недей!
няма смисъл
нимфата е доказателство
kibikoff

Мнениеот Nymphetamine » Нед Сеп 05, 2010 7:20 pm

надявам се накой ден да ми станете пациенти. ;)
Аватар
Nymphetamine

Мнениеот rarekin » Нед Сеп 05, 2010 7:30 pm

Nymphetamine написа:надявам се накой ден да ми станете пациенти. ;)

Господ да ни е на помощ.
rarekin

Мнениеот Nymphetamine » Нед Сеп 05, 2010 9:13 pm

ще си говорим.
Аватар
Nymphetamine

Мнениеот skiman » Нед Сеп 19, 2010 12:41 pm

д-р Хубенов

Преглежда всеки вторник следобед от 12 до 18 часа без предварително записване, в кабинета си
кв.Драгалевци
ул.Папрат 7
отговаря на тел.0887 936323 и оперира в хирургична болница Св.Богородица на ул. Тракия 46.

Да го има в темата!
Човек не спира да си играе защото остарява, а остарява защото е спрял да си играе.
Аватар
skiman

Мнениеот 25thframe » Нед Сеп 19, 2010 2:12 pm

skiman много благодаря,

служебния лекар ми го препоръча, последният път когато ходих да поискам нещо обезболяващо, за лявото ми коляно, само че нямаше негови контакти.
Уж се заех да го търся, но болката отшумя и спрях да търся, я болката от време на време я има, от време на време не, а аз нищо не правя по въпроса, освен, че изпих сумати хапове ( Animal-a обаче облекчи моментално болката от претоварването на рамото, случило се вследствие многото кофички които правех ) - тук е момента да кажа, че съм съгласен с nymph, по-точно това със здравната култура и съм жив пример за това. Идния месец, ще посетя доктора за консултация.

Posted via mobile device.
Аватар
25thframe

Рейтинг: 1860

Мнениеот azze » Пет Ное 12, 2010 9:27 pm

Я някой,който знае,да каже с какво,освен лед,мога да накарам колена ми да спаднат.Какво правите при подути стави?
П.П. Дренаж и кортикостероид не се приемат като отговори. :D
"Най-голямото доказателство за съществуването на разумен живот във Вселената е,че досега никой не се е опитал да се свърже с нас."
Аватар
azze

Рейтинг: 1731

Мнениеот Чоко и Боко » Пет Ное 12, 2010 10:57 pm

Опитахте ли с екстракта от ЗЕЛЕНОУСТА МИДА ?
Аватар
Чоко и Боко

Рейтинг: 1405

Мнениеот azze » Пет Ное 12, 2010 11:40 pm

Чоко и Боко написа:Опитахте ли с екстракта от ЗЕЛЕНОУСТА МИДА ?

Благодаря за отговора.Аз имах предвид нещо с по-бързо действие.Както казах,ледът помага,но само за кратко време.Пробвах с ДиклофенакДуо,Фастум гел,някакъв масажен гел с див кестен и арника.Не виждам ефект.
Иначе като противовъзпалително пия рибно масло.Също така като добавка пия и глюкозамин.
"Най-голямото доказателство за съществуването на разумен живот във Вселената е,че досега никой не се е опитал да се свърже с нас."
Аватар
azze

Мнениеот kikon » Съб Ное 13, 2010 12:29 am

Аз за мазане ползвам тигрова мас.
Flow like water down the hill.

http://keekie.me/
Аватар
kikon

Мнениеот Daniel Panev » Съб Ное 13, 2010 1:01 am

azze написа:Също така като добавка пия и глюкозамин.

Яж пача и пий (готви с) бульон от тръбни кости :evil:
TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш" :evil:
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот Анелия » Съб Ное 13, 2010 10:36 am

Моите колена ги мажа с риванол :crap:
Аватар
Анелия

Мнениеот Admin » Съб Ное 13, 2010 2:44 pm

azze написа:Я някой,който знае,да каже с какво,освен лед,мога да накарам колена ми да спаднат.Какво правите при подути стави?

Въпросът ти е за лекар, не за форум. Около една става може да има оток, който да е с най-различен произход. Едно е, ако си го ударил и е подуто, друго е, ако имаш някакво ревматично заболяване, и т.н.
Ако причината е удар и си убеден, че няма никакви сериозни поражения (т.е. не ти се ходи на лекар), пробвай с лед и с Лиотон гел.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот azze » Съб Ное 13, 2010 3:24 pm

Admin написа:
azze написа:Я някой,който знае,да каже с какво,освен лед,мога да накарам колена ми да спаднат.Какво правите при подути стави?

Въпросът ти е за лекар, не за форум

По принцип си прав,но не става въпрос за страшно подуване.Отокът намаля в последните 2 дена,затова не се притеснявам много.Знам и причината - като диагноза са ми поставили артрит (има доста противоречия между различните лекари по въпроса,ама здраве да е :) ).Ще продължава с леда и,ако подуването не изчезне или се увеличи,утре ще пробвам Лиотон.
Аватар
azze

Мнениеот Watanabe » Пет Ное 19, 2010 11:05 am

Изображение

http://apteka.framar.bg/30014940/%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D0%BA%D1%81-%D0%B5%D1%84%D1%84-%D1%82%D0%B0%D0%B1%D0%BB-2-20
Да споделя нещо от практиката. Откъртих си наскоро парче от една кост на рамото, вследствие на което самата става не се прецака, но сухожилията на раменният мускул се захващат там и още не съм на 100%. След физиотерапията ми предписа докторката (и тя колоездач ;) ) това лекарство Реновакс- разтворими таблетки, под 30 лева струват. Реновакса се предписва освен за кости и стави, така и за сухожилия ми каза. (Ъ, сега като го написах това, имам чувството, че вече съм го писал, ама ше извинявате :popcorn: )
Watanabe

Рейтинг: 1606

Мнениеот codename47 » Пет Ное 19, 2010 3:48 pm

ето още какво намерих аз:
в шосейния форум: http://koloezdene.com/forum/viewtopic.php?f=8&t=151 : http://krem-za-men.de31.com/%D0%90%D1%8 ... -2402.html
http://aloebg.com/index.php?option=com_ ... view&id=98
http://www.nutritect.de/shop/start.htm? ... lus256.htm - това го бяха дали на един роднина след операция за заздравяване на става на ръката
http://www.naturprodukt.bg/katalog-produkti/dona - това съм го пил, като че ли има ефект. В дна аптека ми казаха че единствено то имало лечебен ефект, останалите препарати на пазара били добавки..

..на мен този animal pack хич не ми подейства.
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Мнениеот skiman » Пет Ное 19, 2010 4:57 pm

Всичките тези лекарства, добавки и прочее отвари съдържат едни и същи неща(глюкозамин, хондроитин и MSM) в различни количества и концентрации.
От съществено значение е тези съставки как са подбрани, в какъв вид са и дали тялото може да ги усвоява.
Пример:
Аз. Пил съм от всичко изброено. FLEXY-поне 10 кофички-ефект НУЛЕВ(освен, че ми растяха ноктите като побъркани).
DONA-Пил съм го в продължение на 4 месеца. Ефект близък до нулев.
Пил съм Артростоп, пил съм Флексит, Реновакс, всякакви американски и други чуждестранни хапове, сиропи, настойки...нищо не ми помага. Приемал съм ги минимум 4 месеца и според предписанието.
Единствено усетих ефект от този продукт:http://www.nutrim.bg/bg/products/profile/23/ Но държа да отбележа, че го усещам едва сега. А го пия от май месец! Мисля да продължа пък да видим.
Човек не спира да си играе защото остарява, а остарява защото е спрял да си играе.
Аватар
skiman

Мнениеот zax983 » Пет Ное 19, 2010 6:06 pm

Nymphetamine, изнасилих се да прочета всичките ти глупости, за да видя все пак дали си казал поне нещо свясно... И чак в последния ти пост, който никой не е пожелал да прочете... Си тръгнал лека полека по правия път! Ти си нищо повече от обслужващ персонал, като всеки друг такъв и това трябва да ти е ясно!!! Като не ти харесва, защо си избрал да работиш с хора?! Като има само два възможни отговора:
1. Много си тъп...
2. За да лапаш парички, с което автоматично си приел недостатъците
Айде има и вариант при който ти си "д-р Куин - лечителката" и просто това ти усмисля живота... Но в който и да е от тези случаи, ти си длъжен да изпълняваш всички желания, дори и капризи на пациента!!! Освен това си длъжен да не допускаш грешки имайки предвид дори само обявените цени на услугите, а какво остава и за реалните... И освен това ако ми вземеш пари и допуснеш грешка по моя вина, аз ще се сърдя на себе си. Обаче ако така ми се направиш на отворен и после се осереш, ще ти напукам манерката!!!

И какъв "специалист" каза че си?!

Аз например уж имам читава лична лекарка или поне така си мисля, чаках 2 години да ме прати при специалист, за един проблем... Още много преди това тя е била длъжна да го забележи, но не го е, освен това наистина "специалист" има само един в България и докато малоумната кучка се накани, той вече беше спрял да практикува... Е айде да ми кажеш как втори път ще проявя подобно търпение... И това наистина не минава за спешно, защото от него няма да умра никога или поне не в близките 50 години... Накрая си отидох на преглед в частна клиника, платих си като поп, но все пак по-малко отколкото щях по клиничните пътеки, освен че щяха да ми изгубят още две години... Примерно бабката която заместваше въпросния непрактикуващ лекар, ми направи някакъв общ тест за нещо което така или иначе не е възможно да имам и аз изтърпях стоически и тези глупости, но вече като тръгна да ме прокарва и по всички клинични пътеки и тя, за абсолютно безполезни за мен неща, даже и в болница искаше да лежа защото ми се полагало еди колко си на година безплатно, не защото ми се налага... А така и нямаше да получа и едно адекватно изследване през това време, какво остава за диагноза или лечение... А аз исках просто шибаната диагноза за да съм сигурен, знам че няма лечение все още... и даже бях готов, да и угодя щом се налага и иска да си смуче крадливата каса, която наистина заслужава това... Еми просто и теглих една и на нея, отидох си на частно и си свърших работата, освен това от тогава до сега не съм си плащал здравните осигуровки, даже съм ходил да прекратя отношенията си със здравната каса и се оказа че е аз нямам правото да се откажа от тази услуга, която не получавам, но и до ден днешен продължавам да съм длъжен да плащам, нещо до което нямам право на достъп, че и лихва ми слагат... Чак и криминално деяние искат да го направят и ако някой ден ме осъдят имам един кратичък списък на лекари които ще "посетя", поне да знам за какво ще лежа... И се надявам никога повече да не ми се налага да ходя на лекар, а на мен и не ми се! И няма да ми се, поне още половин век... Но все нещо спешно може да изскочи, ако не за мен, то за някой близък и ти казвам някой ден някой такъв като теб ще го почна директно с тупаници и после ще си го излежа, мама ви некадърна и нагла! А като си помисля че можеше и аз да стана лекар...

Разбира се аз съм само един прост хамалин и ти го давам като жокер, да има за какво да се хванеш, от 14 годишен правя главно това! Но ти не си нищо повече от това, просто един обслужващ персонал и я ми кажи аз ако дойда у вас да ти пренеса пияното и реша че моя най-добър и резултатен метод е да го изхвърля през балкона и да го хвана долу с батут и така да си го гоня с него до другата дестинация, докато се убие инерцията, ти дали ще си кажеш че клиента няма право и ще се съгласиш с мен? Или направо да е без батут, 'щото ти си платил да го пренеса, не да остане здраво, пък ако си ми симпатичен, може и по стълбите да го сурна и да наблюдавам как ще му се отрази, защото със сигурност няма да пострада толкова много колкото през балкона...

В последно време се занимавам и с диагностика и лечение на PC-та ;) И там много ме кефят едни такива отворковци като теб, които само за да го погледнат взимат по 50 лева, ама те поне могат да ти дойдат на крака, а лекаря забрави... Вече дали ще открият проблема е друга тема, а дали могат да го оправят трета и дали ще го оправят пета... И колко пари още ще ти искат, никога не се знае, абе баш като лекарите, колеги сме значи... Еми да, има и някакви свестни лекари, но на тях не им е позволено да практикуват и аз не искам да ги убиждаш като ги наричаш колеги... Аз за 30 лева идвам в посочено от клиента време и място, казвам какъв е проблема, предлагам възможни решения и ако клиента не ги харесва, наистина проблема си е негов (до сега не съм имал такъв случай), но ако може да ми предложи по-добър вариант действам... И въпреки че до сега не съм имал нито една грешка, в смисъл да не мога да се справя с даден проблем или пък още по-лошо да го задълбоча, взимам превантивни мерки, това да не е възможно да се случи и не се случва... Разбира се аз не съм учил за това и нямам право да извършвам тази дейност и може би и аз щях да взимам по 50, не по 30 ако се бях набутал за тези глупости, а най парадоксалното е че щях да имам повече клиенти въпреки по-високата цена и същото перфектно качество на услугата... И в този ред на мисли, абе ти за какво си учил 10 години?! Мен до сега никой не ми е умирал...

П.П. Ходете само на частно, там поне знаете за какво плащате, но внимавайте много и там, защото същите нагли копелета са и там! Но няма добър специалист който да не работи и частно, но ако имате късмета още да практикува по някакви облекчени системи, каквато не е нашата, е възползвайте се разбира се...
Аватар
zax983

Рейтинг: 971

Мнениеот zax983 » Пет Ное 19, 2010 6:09 pm

skiman написа:д-р Хубенов

Преглежда всеки вторник следобед от 12 до 18 часа без предварително записване, в кабинета си
кв.Драгалевци
ул.Папрат 7
отговаря на тел.0887 936323 и оперира в хирургична болница Св.Богородица на ул. Тракия 46.

Да го има в темата!

Това е рядко срещана фамилия и едвали има съвпадение. Не мога да кажа точно че го познавам, но имам преки наблюдения върху него и работата му още отпреди 10-тина години и мога да потвърдя че е доста добър. Добре че ме подсетихте, ако някой ден ми се наложи при него ще отида!
Аватар
zax983

Рейтинг: 971

Мнениеот Анелия » Съб Ное 20, 2010 7:32 am

skiman написа: Пил съм Артростоп, пил съм Флексит, Реновакс, всякакви американски и други чуждестранни хапове, сиропи, настойки...нищо не ми помага.

Animal Flex?
Аватар
Анелия

Мнениеот Admin » Съб Ное 20, 2010 8:24 am

@zax983
Не знам какво толкова те накара да пишеш по повод мненията на Nymphetamine няколко месеца по-късно и какви са причините за афекта ти, но бъди така добър следващия път да не използваш обиди и да смекчиш малко тона и изразните средства, за да не се налага да го правя аз вместо теб. :peace:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум