Borovets Mountain Bike Park

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Borovets Mountain Bike Park

Мнениеот TeDo_BaPHa » Пон Юни 07, 2010 7:52 pm

tanec написа:Ще спестите около 20 лева за два дена и ще рискувате колела за 3-4 хилки да изчезнат? Или ще си ги гушкате в палатките ?

Ами макар, че няма да имам възможността да дойда е добре като говориш за тези 20 лв да кажеш къде, телефони нещо контакти някакви.. ;). Хората питат, а ти как им помогна?????
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Рейтинг: 2000

Мнениеот tanec » Пон Юни 07, 2010 8:02 pm

Условията с квартирите в Самоков са почти аналогични с тези на Сопот. Има и за 10-15-20 лева. Това са квартири на 5 минути от Боровец с кола.
Аватар
tanec

Рейтинг: 1992

Мнениеот hrissim » Пон Юни 07, 2010 8:21 pm

FhG написа:...Казах ти аз, че палатка си е най-добре, няма какво да се занимаваме с квартири. Само някой да каже как стоят нещата, да не се окаже, че сме носили палатки напразно. :D

Доколкото знам бивакуването на палатка не е забранено на територията на РБългария, с изключение на Националните паркове и Резерватите.
За района на Боровец територията на Национален парк Рила е след поляната над х.Чакър войвода и след х.Мусала. НИТО едно трасе за МТБ в района не попада в парка - само граничи с него трасето до х.Чакър войвода след двореца Ситняково.
Така, че - полянките са ваши. Изображение - без огъня!
Освен, ако концесионерът изрично не е забранил бивакуването на стопанисваната от него територия, което не знам дали има право... :dontknow:
Зехте ли си ДОЗАТА планина?
Статии за:
Палатки *** Туристически обувки***Дрехи за туризъм
Аватар
hrissim

Мнениеот beroe!biker » Пон Юни 07, 2010 11:59 pm

Здравейте,аз съм този на снимките които са качени в темата:). Трасето от въпросните фотоси се изгражда на територията на частна гора,собственост на хотел Ястребец и няма нищо общо с трасета които се правят от (Crz),освен това ,че и двете се намират в един и същи курорт :). Относно спането,точно до долна станция на кабинковия лифт има много прилични бунгала, от един месец спим там,условията са прекрасни,хазяина е пекан,нощувката е 10 лв на вечер,ако се напълни цялото бунгало ( 5 легла ) става 6 лв.
Аватар
beroe!biker

Рейтинг: 1208

Мнениеот hrissim » Вто Юни 08, 2010 5:53 am

О, това е чудесно - различни екипи, различни идеи, различна реализация. Разнообразието е добре дошло. :agree:
Вашето трасе го има на картата, нали? Че х-л Ястребец е малко в страни от МТБ парка.
Надявам се да не късаме билетчета за всеки отделен атракцион в парка...
Зехте ли си ДОЗАТА планина?
Статии за:
Палатки *** Туристически обувки***Дрехи за туризъм
Аватар
hrissim

Мнениеот barabum » Вто Юни 08, 2010 7:36 am

beroe!biker написа:Здравейте,аз съм този на снимките които са качени в темата:). Трасето от въпросните фотоси се изгражда на територията на частна гора,собственост на хотел Ястребец и няма нищо общо с трасета които се правят от (Crz),освен това ,че и двете се намират в един и същи курорт :). Относно спането,точно до долна станция на кабинковия лифт има много прилични бунгала, от един месец спим там,условията са прекрасни,хазяина е пекан,нощувката е 10 лв на вечер,ако се напълни цялото бунгало ( 5 легла ) става 6 лв.

Това означава ли, че ще се налага да се купуват 2 различни карти за да се кра а и в този парк на хотел Ястребец?
did написа:
EccentricMOTION написа:Намерих си безплатно курбели Cyclone ...
скъпо е!
barabum

Рейтинг: 1046

Мнениеот daangel » Вто Юни 08, 2010 7:53 am

нощувка в хотел Рила със закуска струва 29 лева...
относно картите - нямам идея как са се организирали на Ястребец, но там няма съоръжение за изкачване, така че картата от 20 лв. ще важи навсякъде, където има съоръжения (кабина и Ситняково) - ако на някой му се върти крос кънтри - да заповяда, безплатно е.... :D
daangel

Рейтинг: 1430

Мнениеот tanec » Вто Юни 08, 2010 8:01 am

daangel написа:нощувка в хотел Рила със закуска струва 29 лева...
относно картите - нямам идея как са се организирали на Ястребец, но там няма съоръжение за изкачване, така че картата от 20 лв. ще важи навсякъде, където има съоръжения (кабина и Ситняково)

Явно не си посещавал курорта за да твърдиш така. Има 4-ри седалков лифт, който за 10 минути те качва в началото на 3-те ястребеца!
Аватар
tanec

Мнениеот Jumpup » Вто Юни 08, 2010 9:37 am

Аз на Шамбала 2010 си гушках моето лошо няма. Идеята за палатков лагер е много хубава, като знам какви ``еврейски`` цени са на Боровец. Една група от 5-6 човека мисля, че няма да имат проблем с опазването на колелата. Ако ни откажат къмпингуване ще си спя в колата. :beer:
Аватар
Jumpup

Рейтинг: 1671

Мнениеот daangel » Вто Юни 08, 2010 12:00 pm

tanec написа:
относно картите - нямам идея как са се организирали на Ястребец, но там няма съоръжение за изкачване, така че картата от 20 лв. ще важи навсякъде, където има съоръжения (кабина и Ситняково)

Явно не си посещавал курорта за да твърдиш така. Има 4-ри седалков лифт, който за 10 минути те качва в началото на 3-те ястребеца!

Не - аз съм от село....
Въпроса е, че 4-седалковия лифт няма да работи...
Важното е обаче да се заядеш...
Евала!

Просто се опитах да съм полезен...

Освен това по пистите НЕ може да се кара...
daangel

Мнениеот tanec » Вто Юни 08, 2010 12:56 pm

daangel написа:
tanec написа:

Не - аз съм от село....
Евала!

Аватар
tanec

Мнениеот sergeh » Вто Юни 08, 2010 2:44 pm

Момчета, една идея, извадена от нафталина :look::

Едно време имаше досадни летни бригади. Дали не може да се помисли да се организира в този нов байк парк нещо подобно, но не досадно - работа по развитие на парка, предполагам има колкото щеш. Предполагам, ще се намерят хора, които биха съчетали, примерно, една седмица каране и поработване в Боровец. Естествено има много подробности по реализацията на подобна инициатива, но ако първият байк парк в България стане и със "съучастието" на членовете на най-големия български байкарски форум, ще е супер.

Дайте да видим дали това е работеща идея, не може само да чакаме някой да ни поднесе всичко на тепсия!
Аватар
sergeh

Рейтинг: 1880

Мнениеот TheAnimal » Вто Юни 08, 2010 2:57 pm

Само ми дай лопата и каса бира и съм първа там :D :agree:
"Всеки знае, че една жена е твърде силна за един мъж."
TheAnimal

Мнениеот airborneone » Вто Юни 08, 2010 3:57 pm

TheAnimal написа:Само ми дай лопата и каса бира и съм първа там :D :agree:

След каса бира не ти трябва лопата... и само ставаш на мотичка :agree: :D :beer:
Аватар
airborneone

Рейтинг: 1998

Мнениеот daangel » Вто Юни 08, 2010 7:48 pm

tanec написа:
daangel написа:
tanec написа:

Не - аз съм от село....
Евала!

и все пак се заяждаш....
като няма какво да кажеш....
аре ... давай като вятъра.... :eyebrow:
daangel

Мнениеот barabum » Пет Юни 11, 2010 7:49 am

did написа:
скъпо е!
barabum

Мнениеот Krismars » Съб Юни 12, 2010 10:33 am

относно картите - нямам идея как са се организирали на Ястребец, но там няма съоръжение за изкачване, така че картата от 20 лв. ще важи навсякъде, където има съоръжения (кабина и Ситняково) - ако на някой му се върти крос кънтри - да заповяда, безплатно е.... :D

Къде може да издействаме тази цена за хотел Рила. Обадих се да ги питам и ми казаха доста по-различна цена :dontknow:
Аватар
Krismars

Мнениеот CrZ » Съб Юни 12, 2010 6:04 pm

Krismars написа:

Къде може да издействаме тази цена за хотел Рила. Обадих се да ги питам и ми казаха доста по-различна цена :dontknow:

Изчакайте още ден два и ще има официална информация за събитието, за настаняване и т.н.
LIKE A WATER DOWN THE HILL
Аватар
CrZ

Мнениеот daangel » Нед Юни 13, 2010 8:56 pm

Промоционални цени в хотел „Рила”, к.к Боровец за откриването на сезон ЛЯТО 2010 на 19.06.2010

Промоционални цени за периода 18-20.06.2010 за 1 или 2 нощувки с включена лифт карта
* 1 н-ка ВВ + лифт карта за 1 ден ( на 19.06) Легло в Двойна стая/студио 35.00 лв
* Пакет 2 н-ки ВВ + лифт карта за 2 дни (на 19.06 и 2006) Легло в Двойна стая/студио 70.00 лв

Цените включват: лифт карта за 1 или 2 дни (в зависимост от пакета), нощувка, закускa на блок маса, фитнес, ползване на басейн и джакузи, паркинг, хотелска застраховка, курортна такса и ДДС.

Желаещите да изпратят имейл на [email protected] с имена, брой лица и дати на престой. Имейлът ще се счита за направена резервация.
daangel

Мнениеот vlassadar » Пон Юни 14, 2010 12:40 pm

Предлагам на всички да спрем с чертаенето на линия на съдбата на парка (или на другия парк) и с дрязгите!
Имаме най-хубавата новина от години, нещо ново се случва и всички трябва да помагаме (с много посещения и без изцепки) за да не се развали работата, такива събития са истинска рядкост у нас. Гората е прекрасна, въздухът е свеж, водата е бистра и студена, не е сух пек като на други места, които заради това не харесвам най-вече, сянката е дебела, лифта е чудесен. Мусаленския циркус е повече от живописен, ако картата включва и кабинката (което е единственото ми съмнение) с удоволствие в края на деня ще се качвам с него и ще се разхождам поне до х. Мусала.
Много въпроси имам, но каквото и да каже всеки от вас или вътрешните хора, дори да е шефа на курорта, всичко ще стане ясно в следващите месеци. Ако и цената се запази, съм сигурен, че Боровец ще стане основен "играч" на масата.
До уикенда :peace:
Аватар
vlassadar

Мнениеот kvelikov » Пон Юни 14, 2010 2:34 pm

Има ли някой в темата, който кара XC/AM и който смята да катери трасетата?
Обичам да карам 50/50 (нагоре/надолу) и мисля да повъртя, инспектирайки парка... :eyebrow:
Останах с впечатлението, че тук пишат основно DH/FR карачи, а би трябвало да има и по-хоризонтални пътеки... :dontknow:

С две думи - партньор/и за агресивно XC-каране в Боровец този weekend.
:beer:
Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение
Аватар
kvelikov

Рейтинг: 1995

Мнениеот daangel » Пон Юни 14, 2010 3:49 pm

vlassadar написа:Предлагам на всички да спрем с чертаенето на линия на съдбата на парка (или на другия парк) и с дрязгите!
Имаме най-хубавата новина от години, нещо ново се случва и всички трябва да помагаме (с много посещения и без изцепки) за да не се развали работата, такива събития са истинска рядкост у нас. Гората е прекрасна, въздухът е свеж, водата е бистра и студена, не е сух пек като на други места, които заради това не харесвам най-вече, сянката е дебела, лифта е чудесен. Мусаленския циркус е повече от живописен, ако картата включва и кабинката (което е единственото ми съмнение) с удоволствие в края на деня ще се качвам с него и ще се разхождам поне до х. Мусала.
Много въпроси имам, но каквото и да каже всеки от вас или вътрешните хора, дори да е шефа на курорта, всичко ще стане ясно в следващите месеци. Ако и цената се запази, съм сигурен, че Боровец ще стане основен "играч" на масата.
До уикенда :peace:

Кабинка е част от играта. За съжаление няма специално закачане този сезон. Цената ЩЕ ОСТАНЕ такава!
Цената на картата включва и кабина
Последна промяна daangel на Пон Юни 14, 2010 3:52 pm, променена общо 1 път
daangel

Мнениеот daangel » Пон Юни 14, 2010 3:51 pm

kvelikov написа:Има ли някой в темата, който кара XC/AM и който смята да катери трасетата?
Обичам да карам 50/50 (нагоре/надолу) и мисля да повъртя, инспектирайки парка... :eyebrow:
Останах с впечатлението, че тук пишат основно DH/FR карачи, а би трябвало да има и по-хоризонтални пътеки... :dontknow:

С две думи - партньор/и за агресивно XC-каране в Боровец този weekend.
:beer:

Още не е пуснат сайта, но можеш да видиш картата там - www.borovetsbikepark.com
Маршрути има за всичко и за всички... :D
daangel

Мнениеот liblibiq1 » Вто Юни 15, 2010 12:03 pm

Погледнах прогнозата за времето
и го дават до края на седмицата
валежи с гръмотевици трябва ли да
се претесняваме за евентуално отменяне
на откриването на байк парка
Поглед максимално напред. Не се гледат камъни, дупки, и дератата встрани от пътеката. Фокусът е съсредоточен върху правилната линия.
liblibiq1

Рейтинг: 1085

Мнениеот hitar_potar » Вто Юни 15, 2010 12:07 pm

бааа, малко дъждец ли ще ви откаже бе? :dontknow: нали за това отиваме - да се поокаляме малко, ако трябва. а за хотел Рила - тия хора по телефона все се чудят да я пускат ли тая оферта или не. нали няма опасност да се откажат? и другото, което е - ако се спи там, къде ще се сложат байковете за през нощта? :dontknow:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот airborneone » Вто Юни 15, 2010 1:31 pm

liblibiq1 написа:Погледнах прогнозата за времето
и го дават до края на седмицата
валежи с гръмотевици трябва ли да
се претесняваме за евентуално отменяне
на откриването на байк парка

Ти за АС/DC - Thunderstruck чувАл ли си? :D
Къв е проблема да е гадно времето?

hitar_potar написа:...

:agree:
Аватар
airborneone

Мнениеот tanec » Вто Юни 15, 2010 4:47 pm

airborneone написа:....
Къв е проблема да е гадно времето?

Няма нищо по-хубаво от лошото време (изключваме природните бедствия :D )! Особено когато става въпрос за каране :beer:
Аватар
tanec

Мнениеот Krismars » Вто Юни 15, 2010 5:03 pm

На фона на 30+ градуса тука нямам нищо против да карам на дъжд, НО въпроса е къде ще държим колелата. Офертата за хотел Рила ме съблазнява наистина много, но ако няма сигурно място за съхранение на колелата, не ми се рискува :praying:
Аватар
Krismars

Мнениеот barabum » Вто Юни 15, 2010 9:00 pm

То прогнозата я дават такава за цялата страна, но за Боровец го дават времето да бъде прекрасно :beer: http://www.btv.bg/weather/id/3/code/50
did написа:
скъпо е!
barabum

Мнениеот NikolaZ » Вто Юни 15, 2010 10:39 pm

Предполагам ще има някакви табели кои трасета са по-лежерни или по-трудни. :beer:
Sweeter far than life I found that love was
Аватар
NikolaZ

Рейтинг: 1225

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум