Как се справяте с песовете?

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Как се справяте с песовете?

Мнениеот moonlight » Чет Окт 21, 2010 10:14 pm

Joker_Here написа:
Значи от няколко месеца съм в Чехия,и си карам постоянно из града,из гората всеки ден.Най-интересното е,че като видя куче,първия път си казах:Сега ще се лаем ли,какво ще прайм? Мне,никаква реакция отстрана на кучето.Тук кучетата обучени ли си какво са не знам,но толкова кучета съм засяквал(тука няма бездомни между другото),минавал съм на сантиметри от тях и никаква реакция. :beer: :bowdown:

Най-вероятно са нормално социализирани и за това се държат уравновесено. Така и трябва да бъде. Българите нямат нужната култура да си възпитат и отгледат цивилизовано собствените деца, за кучетата си ли да очакваме да се погрижат ... ?! Недопустимо е да има "домашни" кучета, които проявяват каквато и да е агресия към хора или към други кучета, независимо за колко килограмова порода става въпрос. Един истински отговорен стопанин трябва да може да контролира кучето си във всеки един момент. Принципно най-много ухапвания стават от кучета от дребни породи - тях най-често ги отглеждат разни невежи домакини, лелки и бабки, които си нямат понятие как да ги възпитават, или пък не го намират за необходимо. А едрите породи, дори и да хапят по-рядко, нанасят по-големи поражения.
За бездомните кучета пък какво да говорим ...Недопустимо е в столицата на една европейска държава, в 21-ви век, по улиците да бродят ГЛУТНИЦИ. Все едно сме попаднали в дън гори тилилейски и трябва да оцеляваме на предела на възможностите си, борейки се с дивите зверове. :crazy: Може би трябва да почнем да ходим със запалени факли по улиците, за да ги разгонваме.
И за това не са виновни кучетата, а нашите родители, пра родители и т.н. назад по веригата. Защото те са изхвърляли най-безотговорно животни на улицата и са допускали безконтролно развъждане (понеже е много анти-природно да си кастрираш любимеца, ама пък е про-природно да го отглеждаш в апартамент в града, да го храниш с гранулирана храна и да му биеш ваксини, това редовно се случва в природата). И сега ние плащаме за всички тези безумия. И ние, и кучетата, понеже много често те го отнасят доста повече от нас.

Понякога агресивното поведение на едно куче не е "истинска" агресия, а е породено страх или неувереност. Дори когато е истинска агресия, има доста различни видове. За да можеш да преценяваш правилно кучешкото поведение си трябват знания и опит. Но не мисля, че е нормално обикновеният човек да трябва да се превръща в специалист-етолог, за да може да се придвижва безопасно по улицата?!

Единственото, което мога да дам като съвет при нападение от куче е:
1. ако не си сигурен какво иска кучето, заставаш странично спрямо него и не го гледаш в очите - така няма да се чувства заплашено; ако застанеш фронтално срещу него и го гледаш в очите, това се приема като заплаха или предизвикателство
2. не бягаш - когато бягаш, провокираш инстинкта за преследване и неминуемо те погват
3. ако те захапят, не се дърпаш за да се отскубнеш - така стават много лоши разкъсни рани и пораженията са много по-тежки; ако кучето е захапало друг човек също не бива да го дърпаш

Кучето трябва да се удря по носа , очите или в тила, но не и по самата глава, защото там костта е много твърда и най-много да си счупиш ръката млатейки го. Друг вариант е да го вдигнеш за задните крака - така го изваждаш от баланс.
Аватар
moonlight

Рейтинг: 1425

Мнениеот taurus13 » Чет Окт 21, 2010 11:00 pm

Абе ти па изби рибата -съмнявам се да си се борила с побеснели кучета, но бас държа, че няма БГ форум в който да не присъстваш - то е поезия, то е техника, то е любов, то са кучета... - не се заяждам, радвам ти се :D
Изображение
Аватар
taurus13

Рейтинг: 2000

Мнениеот sailman » Съб Окт 23, 2010 1:37 pm

Взимам им живота! :eyebrow:
ВЕЛО 2009 Sus scrofa domestica
Аватар
sailman

Рейтинг: 2000

Мнениеот trix » Съб Окт 23, 2010 6:37 pm

sailman написа:
Взимам им живота! :eyebrow:

скоро един ме зарадва като прочетох - нарязал го е с мачете(кавказка)
Аватар
trix

Рейтинг: 958

Мнениеот icebobo » Нед Окт 24, 2010 10:50 pm

satori написа:Изображение

Е не съм се се смял така от години..... :rofl:
Не е яко да си готин,готино е да си як!
icebobo

Рейтинг: 1265

Предишна

Назад към Общ форум