Драгалевски лифт

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Драгалевски лифт

Мнениеот shams » Съб Дек 10, 2011 7:00 pm

Ето това е официалната информация на "Витоша ски":

„Туристическа и ски зона Алеко”, намираща се в Природен парк „Витоша” спира работа и няма да функционира през идния зимен сезон.

До тази крайна мярка се стигна след обективната невъзможност зоната да работи законово. Основната причина за това са проблемите възникнали от приетия нов Закон за горите, както и очертаването на перспективи за по-нататъшното развитие на „Туристическа и ски зона „Алеко”. За съжаление до настоящият момент няма разрешение на създалите се проблеми, които ни принуждават да вземем единствено възможното и законосъобразно решение да спрем работа. Основните причини за крайната ни мярка са три.

1. „Витоша ски” АД и „Въжени линии” АД не може да прочисти просеките на съораженията, което ги прави опасни. Новият Закон за горите в нормата на чл. 61, ал.1 предвижда за обслужването на съществуващите лифтове и влекове да се учреди сервитут. Съгласно чл. 63, ал.2 т.2 от Закона за горите, за да кандидатства „Витоша ски” АД за сервитут следва да приложи копие от влязъл в сила Подробен устройствен план. Разработеният от нас Специализиран подробен устройствен план все още не е приет, тъй като Министърът на околната среда и водите отмени Становището по екологична оценка и процедурата е върната в РИОСВ- София. Така, че и при най-добро наше желание ние сме в невъзможност да придобием сервитут в близките няколко години. Налице е и предписание от страна на Държавният технически надзор за прочистване на просеките, които ние не можем да изпълним.

2. Съгласно приетият нов Закон за горите за ползуването на ски пистите следва да бъде сключен договор за наем. Съгласно настоящият статут единствена ски-писта на територията на ПП „Витоша” е пистата „Витошко лале”. Според чл. 43, ал. 1 от ЗГ е невъзможно да се наемат като ски-писти територии, които не са ски-писти, тоест необходимо е да се променя начинът на трайно ползуване на територията. Но дори за единствената възможна за експлоатация ски-писта още не е организиран търг за отдаване под наем, така както изисква чл. 43, ал.2 от ЗГ. При това положение ние не можем да организираме зимната обработка на пистата.

3. Без приет Специализиран подробен устройствен план на „Туристическа и ски зона Алеко” ние не можем да категоризираме нито една друга писта освен пистата „Витошко лале”, въпреки че до момента на тях традиционно от над 50 г се карат ски, поради простата причина, че те до сега нямат установен такъв статут. Законът за туризма забранява да се предоставят туристически услуги на некатегоризирани обекти. Сега не поставяме и другият болезнен проблем- без влязъл в сила Специализиран подробен устройствен план ние не можем да подменим морално и физически остарелите съоръжения, които всеки един момент могат да излязат от строя. За спирането на работа на съоръженията в „Туристическа и ски зона Алеко” следва да уведомим по подходящ начин жителите на София. Искам да изкажа нашето голямо съжаление, че създадената ситуация ще ги лиши от възможността да практикуват зимни спортове в най-стария зимен туристически център в страната, като най -големи потърпевши ще бъдат предимно децата на София. С причините за обективната невозможност „Туристическа и ски зона Алеко” да работи през идния зимен сезон са запознати Министър-председателят на РБ г-н Бойко Борисов, както и Министърът на Земеделието и храните, Министърът на околната среда и водите, Министърът на икономиката, енергетиката и туризма, Министърът на регионалното развитие и благоустройството, Министърът на физическото възпитание и спорта, Кмета на Столична община и Столична общинска агенция за приватизация.

Поради изложеното по-горе и „Въжни линии” ЕАД е в невъзможност да продължи работата, до момента на евентуално учредяване на сервитутите или промяна на Закона за горите. Наред с това ние сме поели съгласно приватизационният договор – чл. 13, ал.1 задължение да поддържаме средногодишен списъчен състав на работещите в дружеството. При това положение ние сме в практическа невъзможност да изпълнил поетият от нас ангажимент по причини, за които ние не отговоряме. Считаме, че сме пред хипотезата на „непреодолима сила”, тъй като въвеждането на законово изискване, за което не е даден достатъчен срок на субектите да отговорят на новите изисквания ни принуждава да спрем работа. В тази връзка, сме поискали от Столична общинска агенция за приватизация да даде становище по поставеният проблем, за да можем в съответствие с действащата нормативна уредба да проведем съкращение на персонала.

С уважение : Костадин Костадинов, Изпълнителен директор на „Витоша ски” АД
Deceive the heavens to cross the ocean.
Аватар
shams

Рейтинг: 1212

Мнениеот screamBoy » Съб Дек 17, 2011 1:04 am

мерси за инфото !
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот Teodor40 » Сря Дек 28, 2011 2:05 pm

Голяма част от изявлението са глупости, ужасни опити за манипулация и чисти лъжи :puke: . Гледайте дебатите и ще се уверите в това!
Клуб и вело училище http://gravity-bike.com/
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Мнениеот M1010X » Сря Дек 28, 2011 2:53 pm

Абсолютно безумие е... А ние (обществото и управляващите) се показахме за пореден път като тоталните измекяри. Някой се разкряка, че не му върви бизнесът - и хоп, промениха закона. Ай да му се не види! Цяло лято работят лифтовете, от години работят по същия начин - но не, вече "има проблем, не можем да продължаваме така. И не можем да оправим нещата, докато не се направи НЕЩО!"

Направо извиха ръцете на държавата. И тя, понеже е кучка, им пусна - бързо, без да ги скубе или хапе - и се опитва да залъже обществото (или поне тия, които малко ги е еня), че не обслужва интересите им. :banghead:

Ей, ако бяхме немци или поне мааааалко германци...
Above and beyond
Аватар
M1010X

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Сря Дек 28, 2011 5:34 pm

M1010X написа:
Ей, ако бяхме немци или поне мааааалко германци...

Абе както са тръгнали с анти-кризисните мерки може да извадим такъв късмет! :)
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Рейтинг: 2000

Мнениеот zafirovp » Чет Яну 05, 2012 6:16 pm

Според мен, единствената причина да няма ски на Витоша тази година е, за да накарат софиянци да ходят на Боровец, Банско и Пампорово.
Търся Marzocchi Roco на части.
Аватар
zafirovp

Рейтинг: 1297

Мнениеот n3k01 » Чет Яну 05, 2012 7:00 pm

zafirovp написа:Според мен, единствената причина да няма ски на Витоша тази година е, за да накарат софиянци да ходят на Боровец, Банско и Пампорово.

До някъде си прав.Ама Бат Цеко тъй като има участие във всички курорти без Пампорово(пък може и там да има, знае ли човек), на дали ще е доволен да не му работи единия курорт в който има участие.Според мене след като му приеха проекта за Супер Витоша и той реши, че ще може да си прави к"вото иска, като в Банско, взе че удари на камък и го позапорираха със 2-та нови ръкава на Лалето и той реши да каже - епа йок ..... нема ви плащам наем за пистите......и тека ся чекаме някой да вземе "премията" и да му одобрят проекта да изсече няколко декара и после да ни разправят колко хубаво и практично решение са взели за проекта Витоша и да почнеме да плащаме като европейци :) :smokin:
n3k01

Рейтинг: 1252

Мнениеот EccentricMOTION » Сря Май 23, 2012 10:16 pm

Ще работи ли лифта утре?
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот xcrider » Сря Май 23, 2012 10:58 pm

Няма да работи в близките месеци/години, можеш да видиш малко по-нагоре. Това е заради Цеко Минев, ако те интересува кой е той - порови се в befsa.com и ще узнаеш. Иначе работи рейса 66 от автост. хладилника, но приятели ми казаха, че по-обяд ставало блъсканица, аз преди 3-4 седмици ходих към черни връх(на туризъм, че още е много сняг) и взех първия от 7.50 - имаше 2-3 колела.
http://www.befsa.com/forum/showthread.p ... 66&page=46 - четете от началото, за да придобиете по-ясна представа
в медиите почти всичко е платено и е лъжа, освен в capital.bg там могат да се научат някои факти за тоя капут.
xcrider

Рейтинг: 1256

Мнениеот Skoinks » Чет Май 24, 2012 5:06 am

EccentricMOTION написа:Ще работи ли лифта утре?

Абе и на мен нещо ми разправяха, че ще го пускат четвъртък - неделя.
Scott Voltage FR20 2010; Rockshox Vivid 5.1 240mm; Marzocchi 888 2011;
Аватар
Skoinks

Рейтинг: 1200

Мнениеот xcrider » Чет Май 24, 2012 12:11 pm

надявайте се...
хора, не е толкова трудно - влизате в vitosha.ski и виждате, че не бачка нищо и няма да бачка
и аз като скиор се надявах в крайна сметка да я отворят витоша към януари , ама не, цеко докато не си направи новите лифтове и изсече пистите нема нищо да пусне
между другото зимата имаше паднали въжета на романски и .т.н.
сегашните лифтове не вярвам да ги пуснат някога повече...
надявайте се да направят нови лифтове, но без да правят повече писти, по принцип по план на мястото на драгалевския ще има 8-седалкова кабина и ще се качва малко по-нагоре от голи връх , точно до пресичането с черния път за черни връх
но цените какви ще бъдат.. все пак преди всичко беше на държавата, докато сега(по скоро от 2 години) си е частно и нашия цеко ще направи билетче 10 лв карта 35 лв както беше зимата . И това без се правят каквито и да е пътеки.
:beer: :beer: :beer:
има автобус ако имате нерви да се блъскате вътре - :agree: :beer:
xcrider

Мнениеот Skoinks » Чет Май 24, 2012 4:16 pm

xcrider написа:надявайте се...
хора, не е толкова трудно - влизате в vitosha.ski и виждате, че не бачка нищо и няма да бачка
и аз като скиор се надявах в крайна сметка да я отворят витоша към януари , ама не, цеко докато не си направи новите лифтове и изсече пистите нема нищо да пусне
между другото зимата имаше паднали въжета на романски и .т.н.
сегашните лифтове не вярвам да ги пуснат някога повече...
надявайте се да направят нови лифтове, но без да правят повече писти, по принцип по план на мястото на драгалевския ще има 8-седалкова кабина и ще се качва малко по-нагоре от голи връх , точно до пресичането с черния път за черни връх
но цените какви ще бъдат.. все пак преди всичко беше на държавата, докато сега(по скоро от 2 години) си е частно и нашия цеко ще направи билетче 10 лв карта 35 лв както беше зимата . И това без се правят каквито и да е пътеки.
:beer: :beer: :beer:
има автобус ако имате нерви да се блъскате вътре - :agree: :beer:

Пичага, гледай сега какво пише в сайта на Витоша ски:

последно актуализиране: 30.10.2011 18:39

Нали?
Аватар
Skoinks

Мнениеот xcrider » Чет Май 24, 2012 4:52 pm

ок , надявайте се да ви го пуснат. Аз лично съм следил цялата тая дандания във връзка със лифтовете и ти гарантирам, че или нищо няма да се случи или ще се направят новите лифтове + писти и чак тогава ще тръгне. По- нагоре бях дал линк към един форум, където се обсъждаше това цяла зима. Ако не вярвате ходете и ще видите. Дори витоша ски си изнесе оръдията за сняг от "лалето", което значи че временно се изнася.
xcrider

Мнениеот Skoinks » Чет Май 24, 2012 5:20 pm

xcrider написа:ок , надявайте се да ви го пуснат. Аз лично съм следил цялата тая дандания във връзка със лифтовете и ти гарантирам, че или нищо няма да се случи или ще се направят новите лифтове + писти и чак тогава ще тръгне. По- нагоре бях дал линк към един форум, където се обсъждаше това цяла зима. Ако не вярвате ходете и ще видите. Дори витоша ски си изнесе оръдията за сняг от "лалето", което значи че временно се изнася.

Аз на нищо не се надявам, просто имаше грешка в информацията ти.
Аватар
Skoinks

Мнениеот TsvetanVR » Пет Май 25, 2012 1:22 pm

Аз мисля да шибна едно ремарке на колата и газ към Марибор....и тия съм ги е*ал...на няк'ви ник'ви 900км е, печката гори малко - 2 резервоара отиване и връщане общо, ше намерим евтина нафта и така...ако има някой навит, да свирка :)
2016 Stumpjumper FSR Comp 29 с някои жокери.
TsvetanVR

Рейтинг: 1321

Лифта Драгалевци

Мнениеот drag_951 » Пет Юни 01, 2012 8:59 pm

Здравейте някой може ли да ми каже дали 24.05.2012 са пуснали драгалевският лифт ? :beer:
Мерси предварително. :)
Л.С. или скайп: Drag_951
Аватар
drag_951

Рейтинг: 1190

Мнениеот xcrider » Съб Юни 02, 2012 12:40 pm

абе хора, не се ли научихте, лифта НЕ РАБОТИ, НЯМА ДА РАБОТИ И НЕ Е РАБОТИЛ ОТ МИНАЛАТА ГОДИНА
:idea:
xcrider

Мнениеот yavka » Нед Юни 03, 2012 7:19 pm

@xcrider, моля те, запази спокойствие! В байкърските среди се появиха слухове, че за празника лифтът ще рабои, явно от някой, който не е запознат с цялата история.

@drag_951 лифтът не работеше!
Аватар
yavka

Рейтинг: 1945

Мнениеот subritual » Нед Юни 03, 2012 7:50 pm

Този лифт ако не заработи скоро, няма да работи изобщо.Даже не знам дали не му е късно след като престоя тази зима.
Аватар
subritual

Рейтинг: 2000

Мнениеот xcrider » Нед Юни 03, 2012 8:38 pm

то ако беше само той...
всичките лифтове на витоша, най-вече романски, влековете(спас,боби,стената) , вероятно и лалето седалката, абе всичко...
между другото на симеоновския развъртаха една кабинка на 30 април , сигурно нещо са пренасяли, оръдията за сняг ги изнесоха още март от "лалето" . Цеко май се изнася... :dontknow:
тук-там виждам по шосето за алеко някое негово бусче VW да върви, може още да не се е изнесъл напълно...
жал ми е за дх-тата, преди няколко уикенда, реших да се кача по шосето и после да слеза по пътеките към симеоново и реиса, който мина покрай мен беше .... колелата сложени легнали и до тавана, колела на задни гуми, качени по седалките, въобще ... може би имаше едно 20- 25 колела :dontknow:
xcrider

Мнениеот sekunda » Пон Юни 04, 2012 4:05 pm

subritual написа:Този лифт ако не заработи скоро, няма да работи изобщо.Даже не знам дали не му е късно след като престоя тази зима.

Този лифт всяка зима си почива :). Жалкото е ,че нещо и лятото май се очертава да почива... :popcorn:
sekunda

Рейтинг: 1205

Мнениеот valioto » Вто Юни 05, 2012 7:44 pm

..само тази зима си почиваше..
:qright: Make way for the positive day
Аватар
valioto

Рейтинг: 1203

Мнениеот xcrider » Чет Юли 26, 2012 1:29 pm

ето инфо за цените, лифта отваря на първи август
http://vitoshaski.com/index?id=1685&lang=bg
xcrider

Мнениеот mitto » Чет Юли 26, 2012 3:20 pm

УРА-А А А :beer:
mitto

Рейтинг: 1246

Мнениеот screamBoy » Нед Юли 29, 2012 7:22 am

невероятно, даже цените са нормални!!!
уха
и се разминахме само с един палеж, очаквах поне половината вода да отровят

кво става в тая държава, тия тонове възелин да не прокиснат ей така хихихи

ходили ли сте горе последния месец, има ли шанс за нас любителите?
Аватар
screamBoy

Мнениеот DEMON BOY 13 » Вто Юли 31, 2012 10:03 pm

Значи утре сме горе ? :D
Аватар
DEMON BOY 13

Рейтинг: 1231

Мнениеот xcrider » Сря Авг 01, 2012 1:12 am

ако не е лошо времето и аз може да направя един "тест драйв",след това алеко към симеоново, ама трябва да ви погледам малко как си качвате колелата, че до сега не съм возил колело на драгалевската катафалка, нямаща дори куки, доколкото знам. Лошото е, че ще бъде като 66 само събота и неделя, т.е. утре няма да работи.
""
01.08.2012г.. Лифтовете „Симеоново-Алеко” и „Драгалевци-Голи връх” ще работят събота, неделя и празничните дни.
xcrider

Мнениеот screamBoy » Пон Авг 06, 2012 2:02 pm

лифтовете работят, всичко е нормално, пак в 16ч започват да метат и да не качват.
Аватар
screamBoy

Мнениеот crazycalm__ » Сря Авг 08, 2012 11:13 pm

Лифта всеки ден от седмицата ли работи или само събота и неделя???
crazycalm__

Рейтинг: 1194

Мнениеот xcrider » Сря Авг 08, 2012 11:39 pm

crazycalm__ написа: само събота и неделя
и празничните дни :)
xcrider

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум