Тема за кратки въпроси

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Тема за кратки въпроси

Мнениеот Ozzie » Вто Сеп 14, 2010 9:03 pm

понякога има разминаване в размерите на централния отвор и "паяка" на курбела
по принцип е поправимо
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот codename47 » Сря Сеп 15, 2010 9:45 pm

codename47 написа:с коя фирма е по-евтино/надеждно да се прати рамка от България до Англия - Еконт или Емпреса(или Емпреса са само в едната посока)? Или пък БГ Пощи? :boggled:
ПП за Еконт се оказа че в обратна посока на обикновената (България - Англия) се начислява ДДС върху сумата на доставката...

я да зема да си отговоря :boggled: ... с Еконт кашон 20х60х70 някъде с рамка с разглобена задница излезе 100лв от офис до адрес. Според калкулатора им трябваше да е 120лв.
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Рейтинг: 2000

Мнениеот dEcLiNe » Сря Сеп 15, 2010 10:00 pm

codename47 написа:
codename47 написа:с коя фирма е по-евтино/надеждно да се прати рамка от България до Англия - Еконт или Емпреса(или Емпреса са само в едната посока)? Или пък БГ Пощи? :boggled:
ПП за Еконт се оказа че в обратна посока на обикновената (България - Англия) се начислява ДДС върху сумата на доставката...

я да зема да си отговоря :boggled: ... с Еконт кашон 20х60х70 някъде с рамка с разглобена задница излезе 100лв от офис до адрес. Според калкулатора им трябваше да е 120лв.

Аз да си кажа.Когато внесох моето колело с Емпреса то дойде за 60 лв от Англия до тук, което си е доста добра цена.Единствената издънка беше там, че когато колелото беше пристигнало от дома на бившия собственик до офиса на Емпреса, то "уж" не било там.Проведох дълги разговори и имейли с Мими, която е служителка в офиса в Дагенхам докато след седмица невидение колелото се оказа, че си е в офиса, но тая патица не го знаеше.Трябваше да и обяснявам като на малоумен. С 2 думи Емпреса - евтино и не много надежно, Еконт - малко по-скъпо, но надежно.

пп.Може някои хора да са нямали такива издънки, но аз имах и вината не беше моя.Бях изпълнил всичко както беше изискано от самата фирма.
Аватар
dEcLiNe

Рейтинг: 1912

Мнениеот zafirovp » Пет Сеп 17, 2010 1:15 pm

Здравейте колеги,
имам нужда от помощ. Някой знае ли, как мога да стигна от х. Алеко до Златните мостове. Ходил съм 3-4 пъти, като минавам през срутената хижа, моста над каменната река и на Бай Кръстьо завивам на ляво през платото. От там само направо (малко спускане и много изкачване). След това стигам до асфалтиран път, по който завивам на дясно. Тъпото е, че се изкачвам 1 час по платото (с сингъл спиид съм), а после имам 20 минути спускане по асфалт със скорост около 40 км/ч. Ако знаете някакъв кратък път моля ви кажете, понеже иначе е голям ад с 20 кг мекица без скорости.

:beer:
Търся Marzocchi Roco на части.
Аватар
zafirovp

Рейтинг: 1297

Мнениеот codename47 » Пет Сеп 17, 2010 3:19 pm

zafirovp написа:Здравейте колеги,
имам нужда от помощ. Някой знае ли, как мога да стигна от х. Алеко до Златните мостове. Ходил съм 3-4 пъти, като минавам през срутената хижа, моста над каменната река и на Бай Кръстьо завивам на ляво през платото. От там само направо (малко спускане и много изкачване). След това стигам до асфалтиран път, по който завивам на дясно. Тъпото е, че се изкачвам 1 час по платото (с сингъл спиид съм), а после имам 20 минути спускане по асфалт със скорост около 40 км/ч. Ако знаете някакъв кратък път моля ви кажете, понеже иначе е голям ад с 20 кг мекица без скорости.

:beer:

от Алеко хващаш по маршрута на Велорали Черни Връх и стигаш до х./ресторант Момина Скала: - от там до Златните трябва да се върнеш малко по асфалта http://www.gps-tour.info/en/tracks/detail.25730.html (маршрута май е качен от outfaced тъй че благодари не него)
http://www.velorali.com/karta.html
http://www.mtb-bg.com/index.php/trails/routes/14-ar014 - Маршрут №1: Алеко - хижа Бор - хижа Момина скала - кв. Княжево
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Мнениеот BurNiNg_IcE » Пет Сеп 17, 2010 9:21 pm

Aко може бърз отговор:
oт къде много бързо мога да си взема средно за RaceFace Ride DH

http://images.productserve.com/preview/1857/24957616.jpg

Може и друга идея с която да мина по-тънко. :beer:

Например всяко ли средно от този тип ще стане: http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 622&lang=2 :beer:
Занимавам се с внасянето на колела/части за колела от PinkBike/Aнглия/, за повече информация - ЛС!
Mоля, да ми пишат само наистина заинтересовани хора!
Линк към по-големите внесени части до момента.
Аватар
BurNiNg_IcE

Мнениеот BurNiNg_IcE » Съб Сеп 18, 2010 12:05 am

BurNiNg_IcE написа:Aко може бърз отговор:

Например всяко ли средно от този тип ще стане: http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 622&lang=2 :beer:

Спешно ми е! :bawling: :bawling: :(
Занимавам се с внасянето на колела/части за колела от PinkBike/Aнглия/, за повече информация - ЛС!
Mоля, да ми пишат само наистина заинтересовани хора!
Линк към по-големите внесени части до момента.
Аватар
BurNiNg_IcE

Мнениеот ICEonFIRE » Съб Сеп 18, 2010 11:07 am

Не искам да отварям нова тема, затова ще питам тук.
Днес си купих рамката Santa Cruz VP Free 08', доволен съм от почти от всичко, но има едно нещо което ме притеснява. При огледа останових, че едната средната ос на втулките, които свързват предната част със задната част зад амортисьора, има лек проблем (на око). Лявата втулка се подава навън, повече отколкото дясната, което според собстветника се дължи на това, че не са оригинални. Това според мен (надявам се да е така) поражда проблема, че гледайки отзад към седалковата тръба, разстоянието между седалковата тръба и горните тръби на задницата не е 100 % еднакво от двете страни. На момента звъннах на един приятел, който разбира повече от мен и той ми каза, че скъпите рамки никога не са 100% симетрични, както частите не са. Това ме успокои, докато един друг ми каза, че може да е усукана (идея си нямам как изглежда това). На око тръбите са еднакви и нямат кривини, само втулките не са симетрични и се надявам това да е причината.
Ще приложа снимка, макар че не съм сигурен доколко се вижда от нея.
Изображение
Имам предвид, че гледано от снимката между седалковата тръба и задницата, от лявата страна има малко по-малко място отколкото от дясната страна. Гледах сички тръби по рамката и изглеждат прави(не е някоя тръба заварена на криво). Единствената несиметрия е във втулките (че едната се показва повече) и в това разстояние на снимката. Силно се надявам проблема да не сериозен и да е провокиран от втулките, които при смяна да се оправят.
Чакам вашите мнения!
"If you are going through hell, keep going"-Winston Churchill
"Dancing: the vertical expression of a horizontal desire"-George Bernard Shaw
"Having sex is like playing bridge. If you don't have a good partner, you'd better have a good hand"-Woody Allen
Аватар
ICEonFIRE

Рейтинг: 1111

Мнениеот bulgar4e » Съб Сеп 18, 2010 4:36 pm

Как се казва часта дето е като подкова и се слага на v-brake спирачка, каква й е идеята, философия ли е слагането?
Когато си долу, мислиш за горе! Когато си горе, мислиш за долу!
Аватар
bulgar4e

Рейтинг: 1200

Мнениеот azze » Съб Сеп 18, 2010 6:11 pm

bulgar4e написа:Как се казва часта дето е като подкова и се слага на v-brake спирачка, каква й е идеята, философия ли е слагането?

Нарича се "brake booster" - спирачен усилвател.Целта е да се предотврати огъванетo на рамката или пивотите на вилката при спиране.Не съм слагал такава джаджа,но не изглежда много сложно.
"Най-голямото доказателство за съществуването на разумен живот във Вселената е,че досега никой не се е опитал да се свърже с нас."
Аватар
azze

Рейтинг: 1731

Мнениеот zafirovp » Съб Сеп 18, 2010 7:43 pm

Здравейте,
днес се спусках на Витоша и на прибиране минах през Златните мостове. Имах огромни трудности при спускането. Първо след преминаването на един камък (бях се отпуснал на седалката) предната гума изгуби сцепление, след това подскочи 2-3 пъти доката отчаяно се опитвах да се задържа. След това същото се получи още 2 пъти. И преди колелото ми е занасяло, но не и толкова много пъти за 10 минути. Когато се прибирах по велоалеята, забелязах че немога да карам без ръце ( аз мога, но днес самото колело се клатеше). Знаете ли на какво може да се дължи това. Проверих каплите, и рамката. Задното окачване има луфт и се лашка малко на страни. С v-brake съм, възможно ли да губя равновесие в завойте заради рязко спиране с кофти спирачки, без да ми блокират гумите. И ако някой може да каже дали Deep relief помага при изкъчено рамо. :dontknow:

Мерси :beer:
Аватар
zafirovp

Мнениеот dEcLiNe » Нед Сеп 19, 2010 12:04 pm

Бил си просто уморен, нищо повече.
Аватар
dEcLiNe

Рейтинг: 1912

Мнениеот _SoRa_ » Нед Сеп 19, 2010 4:21 pm

Каква е целна на тази чупка при това колче http://www.pinkbike.com/photo/5603636/ :dontknow:
_SoRa_

Рейтинг: 1998

Мнениеот hitar_potar » Нед Сеп 19, 2010 6:04 pm

_SoRa_ написа:Каква е целна на тази чупка при това колче http://www.pinkbike.com/photo/5603636/ :dontknow:

Thomson правят това колче и право, и криво като показаното. мисля, че целта е да изнесе седалката още мъничко назад, ако ти идва марко тесен кокпита. :agree:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот zafirovp » Нед Сеп 19, 2010 10:49 pm

Можете ли да ми препоръчате броня за АМ, която да е проветрива и в същото време доста здрава? При спускане карам по много гадни за падане места, но и доста се изкачвам. Също така ако може да има много добра протекция на рамете защото при 99.989 % от паданията ми си наранявам раменете. И моля ви нека да не е от ценовия клас на POC. CRC e добре дошъл.
Аватар
zafirovp

Мнениеот Joker_Here » Нед Сеп 19, 2010 11:18 pm

Купих си биг хит 2 (2010-а модел),и отпред съм с домейн 302,с много твърда пружина(за мен).Как да разбера колко либри е пружината,и как да я сменя,и колко либри да е новата и откъде да я купя.

П.С.Търсих в СРС,не намерих нищо.
П.С.2.Ако е от значение тежа 57-8 кила. :beer:

:deal: За броня,за АМ,аз бих си взел тази: http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=48765 :beer:
I'm riding Specialized Big Hit FSR 2 2010.
Аватар
Joker_Here

Рейтинг: 1208

Мнениеот Newone » Нед Сеп 19, 2010 11:59 pm

BurNiNg_IcE написа:
BurNiNg_IcE написа:Aко може бърз отговор:

Спешно ми е! :bawling: :bawling: :(

Ако не се лъжа, средните на Race Face с Shimano..
Life is a short, warm moment!
Аватар
Newone

Мнениеот geco » Пон Сеп 20, 2010 8:36 am

Търся лагер най-близък до следните рамери:
D=30mm
d=20mm
W=5-8мм.
geco

Рейтинг: 1279

Мнениеот bio » Пон Сеп 20, 2010 10:30 am

Joker_Here написа:Купих си биг хит 2 (2010-а модел),и отпред съм с домейн 302,с много твърда пружина(за мен).Как да разбера колко либри е пружината,и как да я сменя,и колко либри да е новата и откъде да я купя.

П.С.Търсих в СРС,не намерих нищо.
П.С.2.Ако е от значение тежа 57-8 кила. :beer:

:deal: За броня,за АМ,аз бих си взел тази: http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=48765 :beer:

в темата за TORA съм дал линкове към един .pdf-и разгледай ги и тези за домейн от страницата на производителя .. там пише каква е стандартната пружина, за колко килограма е и прочие ... и прочие ...
geco написа:Търся лагер най-близък до следните рамери:
D=30mm
d=20mm
W=5-8мм.

в сайтовете на всички производители има каталози, и търсачки на лагери по размери ... SKF, FAG ... излиза, че 61804 ти е най-близкият размер това е .. 20х32х7 има и 17х30х?? това е след 1 минута търсене ... останалото зависи от теб. успех !!!
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот uBaH » Пон Сеп 20, 2010 5:32 pm

Добре ли ще се "разбират" Shimano компоненти (плочи на курбелите, касета, дерайльор) със SRAM верига - PC 971 примерно?

ПП: Ozzie благодаря :beer:
Последна промяна uBaH на Пон Сеп 20, 2010 6:24 pm, променена общо 1 път
Аватар
uBaH

Мнениеот Ozzie » Пон Сеп 20, 2010 6:01 pm

аз съм с обратния вариант
касета SRAM, обтегач SRAM, верига SHIMANO, разбират се
за плочите на курбела няма никакво значение
:agree:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот bio » Вто Сеп 21, 2010 11:06 am

Курбелите ... Shimano Deore FC-M591L и съответно Shimano Deore FC-M591L със средно движение ли се продават комплект ... защото на първите в описанието е казано: Средно движение: SM-BB51 а вторите са със средно на снимката.
Благодаря Ви предварително
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот uBaH » Вто Сеп 21, 2010 6:40 pm

bio, три пъти сравнявам "двата" модела, за които питаш и все Deore FC-М591L пише :D
Аватар
uBaH

Мнениеот bio » Вто Сеп 21, 2010 7:03 pm

uBaH написа:bio, три пъти сравнявам "двата" модела, за които питаш и все Deore FC-М591L пише :D

извинявам се много ... HUSSEFELT 2007 3.0 175 44-32-22 исках да кажа .. това са вторите курбели.
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот si-fi*LISKO » Вто Сеп 21, 2010 7:26 pm

Deore-то са със средното. За HUSSEFELT не знам.
Не знам, къде си ги гледал (Deore), но видя ли това
Дължина на рамото: 170 мм
Доколкото се сещам, беше писал някъде, че си височък и трябва да търсиш 175мм, а ако можеш да си го позволиш - 177,5 или 180мм (колкото калкулатора покаже).
92% истина...
Аватар
si-fi*LISKO

Рейтинг: 1272

Мнениеот prokalnatiq » Чет Сеп 23, 2010 8:56 pm

За да не пускам нова тема ще питам тук: търся гуми за XC да са не по-големи от 2.2, да са устойчиви на спукване (вчера нз от къде минах около 5 големи глави кочи тръни (или баби зъби ли бяха) и още около 7 трънчета резултат 7 дупки по двете гуми), и евентуално колкото се може по-леки да са. Знам че няма такова нещо, но като съотношение да са най-добрите. Цена за 2те бих дал 70-80 лева макс. Може и да са от Чейн Реакшъна! :) :beer:
П.П. Приоритет е да са колкото се може по защитени против спукване. Омръзна ми да лепя (не толкова лепенето колкото свалянето и слагането на гумите), пък и така трупам излищно тегло. :D :agree: :beer:
Аватар
prokalnatiq

Рейтинг: 1353

Мнениеот hitar_potar » Чет Сеп 23, 2010 11:18 pm

да не пускам нова тема, ще питам тук - има ли човек от нашия форум, който да кара или поне да е пробвал спирачки Hayes Stroker Ace, независимо 2009, 2010??? да сподели 1-2 впечатления. :beer:
Аватар
hitar_potar

Мнениеот zafirovp » Чет Сеп 23, 2010 11:39 pm

Днес ми пристигна Hayes Stroker trial, която май е малко по-евтина от Ace, но когато придобия впечатления ще ти пратя ПМ ако искаш.

А иначе, можете ли да ми преложите предна и задна главина на шлици, за диск с шест болта и 36 спици за АМ до 30 лв едната.

Мерси :D
Аватар
zafirovp

Мнениеот azze » Чет Сеп 23, 2010 11:51 pm

zafirovp написа:Днес ми пристигна Hayes Stroker trial, която май е малко по-евтина от Ace, но когато придобия впечатления ще ти пратя ПМ ако искаш.

А иначе, можете ли да ми преложите предна и задна главина на шлици, за диск с шест болта и 36 спици за АМ до 30 лв едната.

http://screambikes.eu/glavini/glavini-m ... 525-l.html - предна.3.90лв. над бюджета ти е,но мисля,че си струва.
"Най-голямото доказателство за съществуването на разумен живот във Вселената е,че досега никой не се е опитал да се свърже с нас."
Аватар
azze

Рейтинг: 1731

Мнениеот hitar_potar » Чет Сеп 23, 2010 11:55 pm

zafirovp написа:Днес ми пристигна Hayes Stroker trial, която май е малко по-евтина от Ace, но когато придобия впечатления ще ти пратя ПМ ако искаш.

днес си предадох задното джуси на мой приятел, който отива на боровец. причината - тъкмо съм сложил новите накладки, а неговия Хейс Строукър Трейл е почти без накладки и остана на моя дзвер да има кво да карам през следващите 3 дни. днес го покарах доволно много, а и преди съм го пробвал на неговия байк, та имам вече някакви лични впечатления. доколкото разбирам обаче, има големи разлики между Трейл и Ейс. питам само за втората - 4-буталния модел. иначе мерси за предложението. :beer:
Аватар
hitar_potar

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум