Детско ремарке за колело

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Детско ремарке за колело

Мнениеот dvoinikat » Нед Апр 01, 2012 11:09 pm

Здравейте,

С жена ми и дъщеря ми правим малки и леки преходи с колелета, но понеже се увеличихме с един член бихме искали да го включим и него в заниманията ни. Та за целта търся информация за ремаркенца, които да позволяват бебето да се вози безопасно с нас. Прикачвам линк, за да видите какво точно имам предвид:
http://www.google.bg/imgres?um=1&hl=en& ... =116&ty=77

Моля Ви за съвет откъде може да се купи това в Бг и разбира се да не е на баснословна цена. В e-bay намираме някакви екземпляри, но нямам идея как може да се достави в Бг. Нямаме проблем ремаркенцето да е втора употреба.

Поздрави
dvoinikat

Рейтинг: 1200

Re: Детско ремарке за колело

Мнениеот PtD » Нед Апр 01, 2012 11:25 pm

При съществуващата вело-инфраструктура, ремаркенцето ми се вижда доста неподходящо за превоз на деца.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот ^_WhitE_DeMoN_^ » Пон Апр 02, 2012 1:05 am

Линка е счупен...
Предполагам, че става въпрос за нещо такова - http://магазинвелосипеди.com/kids-bicycle-trailer-bellelli-btaxi-p-984.html (едит: url тага не бачка с кирилица =))
Във ВелоАтелие имаше няколко такива :beer:
Viber | Telegram | WhatsApp | Kaizala: 0885355287 || Facebook: Serge Bulah || Instagram: serge.insta
Аватар
^_WhitE_DeMoN_^

Рейтинг: 1775

Мнениеот thechosen » Пон Апр 02, 2012 8:45 am

Съгласен съм с PtD.
Преди две години когато се чудех как да возя малкия разглеждах ремаркета и седалки. Накрая взех седалка и мисля, че е по-правилният избор за нашите условия. Много по маневрем съм и имам свобода да избирам маршрутът по който ще мина независимо от състоянието на пътната настилка - пътища с дупки, тротоари и алеи с неравни плочки, преминаване през други препядствия.
Другия момент е че детето е на една ръка от мен и мога лесно да му подам вода или нещо друго, да си говорим и т.н.
Единственният недостатък който установихме - седалката не е удобна за спане, но това се оправя с подрямване на някоя полянка :D
thechosen

Рейтинг: 1895

Мнениеот dvoinikat » Пон Апр 02, 2012 2:42 pm

Определено и едно и другото съоръжение си има своите предимства и недостатъци, но въпреки това ние сме се спрели на ремарке. Май ще имаме трудност с намирането...
dvoinikat

Мнениеот Soothsayer » Пон Апр 02, 2012 4:02 pm

Ремаркенцата са приложими единствено ако се ползват по перфектните велоалеи в Холандия. :)

Аз бих ти препоръчал нещо подобно.
Soothsayer

Рейтинг: 1230

Мнениеот PtD » Пон Апр 02, 2012 4:24 pm

@dvoinikat

Само на един въпрос ми отговорете: как смятате да слизате от и да се качвате на тротоарите с това ремарке? (Карането по улицата се изключва като груба форма на детеубийство).
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот pascoff » Пон Апр 02, 2012 4:31 pm

Привет. Точно пред 2 дена се сдобихме с велоремарке за 2 деца (не обръщайте внимание на таткото и колелото, което кара :) ):
Изображение
Купихме го от човек, на който му го бяха донесли от Германия. Той мислел да си превозва музикалните инструменти но се оказало, че не се побират. За сега сме го тествали само в парка и децата много му се радват. Нямам намерение да го ползвам по улиците на града, само в планината или в парка (където няма автомобили). Иначе от много време си търсихме такова нещо но все нямаше подходящо. Тука май само Веломания продаваха преди но сега нямат а и цените им не са по нашия джоб. Из интернет има ремаркете за 2 деца, като цената им започва от 80-90 евро (или еквивалента в лири, долари и тн) но проблема е доставакта - никой не иска да праща до тука. Така, че единствения вариант, който аз виждам е някой познат да го докара на собствен ход (с кола, камион, самолет). Нашето го намерихме в продавалник.ком и имахме късмет просто :)

Сега се сетих, че има един магазин, в който може да се поръча от няколко варианта по каталог. Но цените пак не са ниски - от 400лв. нагоре. Това е магазина, най-добре на място там да питате: http://velocity.bg/

Успех :)

@all: защо предлагата на човека нещо, за което не е питал? Мисля, че му е ясно кое къде може да се кара и дали е удачно или не.
Днес времето ще бъде преобладаващо над пространството.
Аватар
pascoff

Мнениеот ^_WhitE_DeMoN_^ » Пон Апр 02, 2012 4:33 pm

@PtD

Карал съм такива ремаркета, даже бяхме слагали фотьойли по тях за да возим хора :D
Бордюрите не са особен проблем, освен ако ремаркето не е претъпкано с мат'риял или не се опитваш да вземеш бордюра под някакъв извратен ъгъл :crazy:

С повече внимание се изработва навик, а и са незаменими в практичността си. Единствения сериозен недостатък - не може да се провираш между колите, та има да висиш по светофарите :evil:
Viber | Telegram | WhatsApp | Kaizala: 0885355287 || Facebook: Serge Bulah || Instagram: serge.insta
Аватар
^_WhitE_DeMoN_^

Мнениеот dvoinikat » Пон Апр 02, 2012 9:13 pm

@ PTD

С моето семейство не караме по улиците, защото се опасяваме от невнимаващи шофьори. Поради тези причини ние караме само в паркове и села където няма почти никакво движение. Оборудвал съм семейната кола с багажник за 3 колела и няма да има провиране меджу коли, качване по бордюри - най - много някоя еко пътека, но самите ремаркенца имат някакво окачване, което ще омекотява донякъде. Друго предимство, което намирам за много ценно е малкия багажник в самото ремарке, това че може да се трансформира с количка за бутане и че детето ще може да се занимава с някакви играчки и т.н.
за момента няма как да се хвърлим на ново ремарке, та затова търсим втора употреба. Скоро ми предстои командировка в Австрия, но май няма да имам много време да търся...
dvoinikat

Мнениеот Stancho » Пон Апр 02, 2012 10:06 pm

Малкото ми опит с такова чудо на инжинерната мисъл е, че определено децата ще видят зор по неравен терен, ако не са дебели гумите и т.н. Бях доста учуден от това колко лесно се качват ниски бордюри (двете гуми си помагат и въобще няма приплъзване настрани и такива). Между другото и самата конструкция е с метална рамка и долколкото знам повечето са тествани и точно в ситуации, вкючващи сблъсък с кола... Но там вече е друга история. Аз бях доста приятно изненадан от ремаркето и с малко привикване към габаритите си е доста удобно нещо, дори и в градски условия (тествах го в района на женския пазар).
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Мнениеот Plamen_EM » Вто Апр 03, 2012 1:05 am

Има тема, в която е коментирано. Краш тест ... нещо такова беше.
Авторът на темата си е направил сметката много правилно. Ремаркето е най-доброто решение. Изобщо няма паралел със столчето, независимо къде се закачва то. Вярно, едното е 100 лева другото е 400 и. За цените на ремаркетата у нас и в чужбина не сте прави, защото ремаркето, което Веломания продават(или продаваха) е съвсем различно от тези за по стотина евро. То е с твърд под, нещо много важно за каране по черно. Две години го ползвах, преди това се опитах и със столче. Няма място за сравнение между едното и другото.
Не е важно какъв велосипед караш, а с кого.
Аватар
Plamen_EM

Рейтинг: 1762

Мнениеот pascoff » Вто Апр 03, 2012 8:47 am

Мда, Plamen_EM е абсолютно прав за цените и изработката на ремаркетата в различните ценови диапазони. Това, което взехме изглежда от ниския клас ремаркета - пода не е твърд и веднага започна да поддава под тежеста на големия ми син, който е 23кг. Под поддава имам предвид, че се наклони леко напред и детето се изхлузва ако не се е облегнало назад. Пода се държи от една греда, която минава между двете гуми и от нещо като пластмасова основа, която се гъне лесно. Има и платнени (незнам как се казват) въжета, които държат компонентите горе-долу добре, но предполагам, че няма да е много стабилно на неравен път.

@ dvoinika: не разчитай на окачване, мисля че моделите с такова ще са скъпи. По-скоро като търсиш, гледай размера на гумата да е по-голям (20 инча/цола преимрно) за да минава по-лесно през препятствия. Също може да се сменят гумите и да се сложат такива с по-голям балон и да се карат с по-ниско налягане, което ще спомогне за по-меката возия при неравности. Относно багажното отделение, найстина е много удобно и голямо. Когато търсиш, обърни внимание и на аксесоарите - покривало за дъжд, мрежа за насекоми и тн. - виж кои ще са ти нужни. Също имай предвид, че за да се трансформира в количка за бутане също е нужно допълнително предно колело (и дръжка евентуално отзад), които може да не са налични при по-евтините модели (нашето няма). Относно търсенето, най-големия ти шанс е в Австрия. Ако е като в Швейцария, по магазините за велосипеди и/или оказиони на старо има много варианти, все ще се намери време да отскочиш, ако предварително си набележиш конкретни адреси.

Успех :)
Днес времето ще бъде преобладаващо над пространството.
Аватар
pascoff

Мнениеот dvoinikat » Вто Апр 03, 2012 5:35 pm

Благодаря на всички, които се включиха в дискусията. Надявах се някой да помогне с това къде може да се намери ремарке, но е вярно и че в България хич няма такива неща. Относно оказионите на Австрия може и да имам успех, но обикновено такива магазини нямат сайт и ако не съм местен няма и да има как да ги намеря. Остава ми чистата проба късмет и евентуално e-bay, но все още не съм проверявал колко би струвала доставката.

Оставям темата отворена и от време на време ще я повдигам, пък дано някой да се включи с конкретно място за закупуване на ремарке, разбира се на изгодна цена.

Поздрави
dvoinikat

Мнениеот ^_WhitE_DeMoN_^ » Вто Апр 03, 2012 9:26 pm

Имате ЛС :beer:
Да не вземе да измрънка някой, че правя реклама :D
Аватар
^_WhitE_DeMoN_^

Мнениеот kiti74 » Сря Ное 20, 2013 2:45 pm

има един малък магазин в Шумен, където се предлагат такива, явно ги внасят, понякога има или по заявка. Около 320-330 лв. Подходящи са за 2 деца едновременно. Аз имам и е много практично. Моите малки са на 3 и 5 год. Става и за колело и като детска количка и е много подходящо особено при лошо време. Има си и покривало.
kiti74

Назад към Общ форум