въпрос за вилка RST "СПЕШНО"

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

въпрос за вилка RST "СПЕШНО"

Мнениеот sonscp » Пон Апр 09, 2012 5:38 pm

Здравейте колеги, имам вилка RST GILA T8 100mm. ход и от няколко дни забелязвам, че при свиване когато мине половината и се чува едно пукване :( също така и се получи луфт :bawling: . Искам да я отворя тая вечер и искам да попитам дали ще мога безпроблемно да я отворя и да я затворя разбира се :dontknow: моля кажете ми дали ще мога за да не стане някоя беля и луфта да стане още по-голям :crazy: искам да я отворя за да видя от какво е това пукане и за да я почистя малко :bigeyes: МОЛЯ КАЖЕТЕ :praying:
Аватар
sonscp

Рейтинг: 1434

Re: въпрос за вилка RST "СПЕШНО"

Мнениеот kosio_dh » Пон Апр 09, 2012 7:59 pm

Имам същата.Значи, не би трябвало да имаш проблем при отварянето и затварянето, стига да не отвърташ тапите на Preload-a.А относно пукането, нищо не мога да ти кажа.
hrissim написа:
По-добре да ползваш "флексор карпи радиалис" върху "Корпус кавернозум" не без участието на "Imaginor".
3в1 дет се вика. Резултатът е гарантирано добър
Аватар
kosio_dh

Рейтинг: 1078

Мнениеот sonscp » Пон Апр 09, 2012 9:40 pm

Ами отворих я, гледах и видях че десния шиш който се хваща долу за болта е доста крив и явно от него е това чаткане при свиване :bigeyes: : явно ще и трябва ремонт :crap: :dontknow: пък и когато я сглобих се оказа, че има още малко повече луфт :offtopic: но пък и се свива много по- добре от преди защото я почистих старателно :) Или ще има сервиз или направо нова вилка !
Аватар
sonscp

Мнениеот DonDanito » Вто Апр 10, 2012 3:19 pm

От 2009-та карам с такава вилка ХС. Досега не съм имал проблеми от сорта на луфтове и изкривявания, въпреки че преди 1 година й сложих ББ7 с доста по-голям ротор от рарешеното (а съм почти 80 кила). Разбира се, редовно я поддържам и пазя. :) След профилактика най-ме радва... :D
Дани, тел. 0878 808 991 :)
Аватар
DonDanito

Рейтинг: 1518

Мнениеот sonscp » Сря Апр 11, 2012 12:57 am

Ами сигурно ще ходи на пазара :) проблема с пукането се оправи и има съвсем лек минимален луфт, а откъм работа ме очуди защото след почистването започна да работи супер добре :8D:кажете, каква цена горе-долу да иксам за вилката която е с минимални драскотинки по ботушите, 100мм. ход и супер работа след почистването :beer:

Ето я и самата вилка: :magnify: http://sonscp.snimka.bg/sports/kolelcet ... 2.26435952 :magnify:
Аватар
sonscp

Назад към Общ форум