Slade написа:Виж за това не съм се замислял, въпреки, че като купувам автомобилни гуми винаги търся DOT кодировката и даже си нося табличка, в която са декодирани по-сложните DOT. Гума по-стара от една година не купувам, но за велосипедните изобщо не ми мина тая мисъл. Интересно дали имат подобна кодировка *отивам да проверя*?
Geax-ът ми е прощавал доста пъти, когато не разтоваря навреме задницата и изтряскам гумата в някой ръб на дупка, бордюр или камък. Миналата седмица обаче прекалих и я треснах с все сила в една отворена шахта в бетона и резултатът беше класическо прещипване (snakebite).
П.П. Не открих подобна маркировка и на двете марки.
vasilevl написа:Има го това нещо, но не е чак толкова съществено, ако са минали няколко цикъла / дълго време на студ, след това на слънце, да материала си губи функцията... мисля че специално за вело - гуми, 1-2 години ако са били на склад едва ли ще окаже съществено влияние на каучука... По тази логика, давайте всяка година да си сменяме гумите, че лятото сме ги опекли а зимата са били на 0 градуса да речем... малко вталясване ми се струва..
Това важи може би повече за автомобилните гуми и по - специално зимните.. Когато караме в града дълго с големограйферни вело гуми, те се опичат доста според мен и стават все по - негодни за планина..
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 372 госта