а спомняте ли си

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

а спомняте ли си

Мнениеот MAN6 » Вто Апр 18, 2006 11:01 pm

когато по байк-магазините имаше много малко хубави неща, а те пък бяха на едни много звездни цени... еххх
xund
Аватар
MAN6

Рейтинг: 2000

Мнениеот Shady™ » Вто Апр 18, 2006 11:06 pm

По скоро си спомням какви пари се даваха за някои неща 2-ра ръка, пък и за новите не толкова качествени...Като се сетя за какви пари се продаваах зоом-ове (един ПРО модел за 200лв имаше)и РАМ ФР 03 за близо 600лв..., да не говорим за шини дето преди струваха 2ра ръка по 60-70лв и се купуваха като топъл хляб сега и за 35лв е трудно да ги продадеш...
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Мнениеот CrZ » Сря Апр 19, 2006 8:44 am

ама не си спомняш когато ДХ байковете бяха 10 тина общо... 2 SPECIALIZEDa и 4 GIANTa някой друг SCOTT и тва беше ....
LIKE A WATER DOWN THE HILL
Аватар
CrZ

Рейтинг: 1998

Мнениеот MAN6 » Сря Апр 19, 2006 9:19 am

мхм... :)
пуснах темата, защото се сетих за обтегача ти със сините алуминиеви ролки.. ;)
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот TOYAGA » Сря Апр 19, 2006 9:26 am

мдааа... сякаш вчера слушах как задното (пък и предното) окачване е шибана работа, само лудите ползват педали с автомати, леките колелета са лигавщини, а дрешките за колоездене са работа за педераСИ и манекени... аре да не продължавам, че некой виден член на форума ше земе да си познае "мъдростите" и ше се засегне... ;)
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот axelmax » Сря Апр 19, 2006 10:20 am

за дрежките не 4е са за педали ама адски съмнително ми изглеждат хората в тях(нищо ли4но просто с тея малки раменца като жени4ки-естесвено говоря за шосеиното колоездене)

да си кажа и моите спомени

беше миналия век когато след много ме4тане се сдобих с 4исто нов Спринт леопард ,средбрист 4ист твърдак с роги,закупен с ли4ни средства-219 лева от Илиянци ,имаше и бианкита абсолютно съшите 30-40 лева по скъпи????

за неква мека вилка ,дори и само на пружини беше само ме4та ,а и мека рамка тва беше рядкост като Хелеевата комета

бяха трудни времена,после Крос разби конкурнецията с своите евтини байкове

спомням си един приятел от у4илище се сдоби с Крос с двоино ока4ване(по то4но беше на брат му)
горкото крос4е идъхна доста преди моето което още е в движение дори разкостено(спринт доста добре сглабят:agree:2 години по улиците и 4ат пат по 4ерни пътищане го бях пипал,после го пипнах и запо4на да създава проблеми)

това е ,тогава се 4увсвах доста щастлив само ме дразнеше зависта на другите
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот Lubo » Сря Апр 19, 2006 10:41 am

[quote="axelmax"]

[/quote]

E на Спринта ли са ти завиждали?
Е по-зле не може да стане ... Може, може
Аватар
Lubo

Рейтинг: 1720

Мнениеот did » Сря Апр 19, 2006 10:43 am

[quote="Lubo"]

[quote="axelmax"]

[/quote]

E на Спринта ли са ти завиждали?
[/quote]

не бе, на уменията и таланта.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Lubo » Сря Апр 19, 2006 10:46 am

ХАХАХХАХАХХА :rofl::rofl::rofl::rofl:
острия ум и бързата мисъл
Е по-зле не може да стане ... Може, може
Аватар
Lubo

Рейтинг: 1720

Мнениеот TOYAGA » Сря Апр 19, 2006 10:58 am

[quote]за дрежките не 4е са за педали ама адски съмнително ми изглеждат хората в тях(нищо ли4но просто с тея малки раменца като жени4ки-естесвено говоря за шосеиното колоездене)[/quote]

Глей са... няма място за съмнения! Просто си падаш по широкоплещести MTB-мъжаги и толкова! Имаш щастието да живееш в демократична държава с пълна свобода по отношение на сексуалната ориентация и личните естетически вкусове... Възползвай се! Греби с пълни шепи!
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот psychoiho » Сря Апр 19, 2006 12:07 pm

alexmax, що не седнеш да си пишеш домашните ами се вреш на всяко гърне мерудия?

Манш-а говори за времена когато спринт и крос ги нямаше изобщо, а бианкита на илиянци не се продаваха ... то и манша не знам колко ги помни тиа времена, щото бяха много преди неговите оранжеви гащи :D

между другото за последните 2 години нещата много се подобриха и нормализираха, преди 3и години ако някой ми беше казал че мога да ида в магазина и да кажа "ей оня боксер там ще го взема, другия не ме кефи цвета" щях да го питам на кви лекарства е

пък мнението ти за шосейките си го задръж за себе си, вече е ясно какъв си капацитет на всеки чел форумите отгоре-отгоре...
psychoiho

Рейтинг: 1200

Мнениеот Гост » Сря Апр 19, 2006 12:42 pm

А знаете ли едни италиански колелца Dino?С един крокодил на картинката?Аз имах такова като малък,с 5 скорости,баща ми поръча на мене и на брат ми от едно списание...Въобще,много яко...;)
Гост

Мнениеот axelmax » Сря Апр 19, 2006 12:56 pm

@Lubo-да бяха рядкост все пак такива колела

@psychoiho- оффффффффф МНА6 никъде не е написъл ,4е ги е нямало тея колела

@did-**********
Аватар
axelmax

Мнениеот Newone » Сря Апр 19, 2006 1:05 pm

[quote="axelmax"]

.......@***********
[/quote]

Де да беше.......
Life is a short, warm moment!
Аватар
Newone

Мнениеот baribal » Сря Апр 19, 2006 1:15 pm

[quote="axelmax"]

..................................
[/quote]

[b]Абе остави хората на мира бе... То вярно, че можеш да пишеш, където, и каквото си искаш, ама това твойто е направо просташко... Темета беше доста приятна и носталгична, а ти започваш да обесняваш за педераси, а после и обиждаш... Опитах се да открия смисъл и причина за поведението ти по принцип и стиганах единствено до извода, че си спрял медикаментозното си лечение... Интересно ми е дали така се дъжиш сред хора и ако да, то определено имаш нужда от помощ и лечение. [/b]
let's go where eagles dare...
Аватар
baribal

Мнениеот axelmax » Сря Апр 19, 2006 3:21 pm

@baribal-муци
гледай си работата,за педали запо4на да говори TOYAGA

@psychoiho-***************

@админ-моя първи пост е по темата и неискам да се изтрие

@АЛЛ-незнам с какво провокирах такова нападение
само ИДИОТ не би видял как по4на вси4ко

порагледаите темата и вижте дали някои пише по тематаслед моето изказване,а пише по исказаното от мен

************* и т.н., не по темата ************
:asshole:

[size=67]Редактирано от Admin[/size]
Аватар
axelmax

Мнениеот layne » Сря Апр 19, 2006 3:36 pm

[quote="axelmax"]

@АЛЛ-незнам с какво провокирах такова нападение
[/quote]

Каквото и да напишеш и когато и да е,ти ще бъдеш нападан ;):blindfol:
Не е толкова яко да караш , колкото гадно е да не караш!
"Всичко е консуматив!"
www.ram-bikes.com
layne

Рейтинг: 1700

Мнениеот klmn » Сря Апр 19, 2006 4:53 pm

В друг форум последните простотии отдавна да са изтрити..
Аз си спомням първото ми ("Турист"-а не се брои)"планинско":rofl:колело-Бианки взето от Нина,още беше на "Женския" магазина.После едно Кастело,втора ръка за 300$..и т.н.
"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

Мнениеот Nymphetamine » Сря Апр 19, 2006 6:09 pm

Първотот ми колело си взех през 1999г. Беше Спринт Леопард. Бях страшно доволен, имаше шише на рамката, право кормило с индикатори за номер ана зъбчатките, Shimano движенеи, ама истинско. Бях на небето от радост. За съжаление след 2 години ми го свиха. И добре, че стана така...
П.П. Тогава струваше 270-300лв. май.
Аватар
Nymphetamine

Рейтинг: 1999

Мнениеот BobbeR » Сря Апр 19, 2006 7:53 pm

Ех хубави времена бяха...
Особено когато след лютата зима на 2000ната карах чистак барсак ново JR.T от общо 3те в България, монтирано на рамка CROSS
от възможно най-избушените им меки вариянти
/монтана/ :lol2::rofl::rofl::rofl:
Аватар
BobbeR

Рейтинг: 1405

Мнениеот thefatcat » Сря Апр 19, 2006 7:56 pm

Спомням си и че аз по едно време карах Cross Columbia с Boxxer!
Nothing is imposible. You are only limited by fear and even that you can overcome.
Аватар
thefatcat

Рейтинг: 1729

Мнениеот biggfoot » Сря Апр 19, 2006 8:39 pm

[quote="thefatcat"]

[/quote]
Спомням си как когато и аз карах Cross Columbia един приятел ми разправяше, че имало няк'ъв с Columbia с BOXXER:rofl:
Take the long road and ride it
Аватар
biggfoot

Рейтинг: 1220

Мнениеот thefatcat » Сря Апр 19, 2006 10:11 pm

Коуега:beer:
Nothing is imposible. You are only limited by fear and even that you can overcome.
Аватар
thefatcat

Рейтинг: 1729

Мнениеот baribal » Сря Апр 19, 2006 10:44 pm

[quote="axelmax"]

..............................
[/quote]

Ти между педал и изхомен правиш ли разлика?
По темата КРОС модел РЕЛСА е сила бе, поне около 2000-ната. Даже си пазя обтегача като спомен.
let's go where eagles dare...
Аватар
baribal

Мнениеот Metal_Psycho » Чет Апр 20, 2006 12:01 am

[quote="thefatcat"]

[/quote]

Пък аз сега преглеждам некви снимки от джи-ес-ем-а тука на неква котка с неква Колумбия с някъф боххер :)
Ха,ма туй да не си ти уа Асене?:)

Мене първия ми "планински" велосипед беше некъв 24" непомня марката,със некви скорости отзадзе.Беше ми го внесъл бащата от една от многото му командирофки по онова време.Само не си спомням,от Германия ли беше или от Гърция?Щото от Германията ми беше внесъл един як БМХ,но дали едновременно?Не си спомням вече.

Та както и да е.Това ми го гепнаха барабар с Хикса от "мазето" ни.бяха го разбили.Заедно със стоманения ми чуки-гек.:)
После ми закупиха Castelo Guardian,червен.:)Ако не ме лъже паметта(а тя често го прави....мамицата и) го бяхме взели от магазина не зад халите(Нина),а он другия,до халите,на отсрещната улица.Не го знам как се казваше.

Тва кастело бая бръмчах с него.Незнам след коя година му турнах и V-Brake-ове.:)Веднъж в Борисовата с един мой съученик(до 7 клас) се забих в едно каменно кошче,докато карах без ръце и крака.:)Бях огънал стержена на вилката.
Прибрахме се и с подръчни средства го "изправихме".:DОще доста време се търкалях с Кастелото.

Но като си закупих Cross Cry Wolf-a,го продадох за....200 лева ако не се лъжа,на един колега на баща ми...който миналата година беше и мой колега.:DВсе още е в движение.

Иначе ревящия вълк също изкарах така,известно време.Даже,на Октана ми(този който вече го няма) още задните венци бяха оригиналните от Cry Wolf-а :) LX незнам коя година.Мноу яки се оказаха.:)
После за по-малко от година карах втория Drag DH(с ФСР окачване,първия беше с окачване като рам 2004,който го караше заварен Димитър Гайдов преди да подкара Специалния ФСР :))(за тези който незнаят за кво става дума...мързи ме,а е доста дълбо за обяснение:)),който нещо ме изнерви,главно заради несъвместимоста му със тогавашната ми вилка(RS Judy XL)и хилядите разправий със втулки и тн.В крайна сметка го продадох на "Полицая" ;),който пък го шитна на Боян(братЪ на Ники.Преди караше СкотЧ Джи-Зеро със M Jr-T,зимно време може да бъде "мернат" на ски ;)),който пък го пребоядиса при Драговците и направо стана като ново.:)
След тази рама,минах към Yoan DH9...ужасяващ период.:)
С тази рамка смених две вилки.Manitou X-Vert Carbon(мноу работеше таз филица....в началото и след всяко отосукване и микро-Любиране...ВОДОЛЮБЕНЕЕЕЕЕЕ....даже сега отново я виждам в движение,с нови корони).Последно беше Monster T-то.
Пък със Скотчовете съм от скоро.:)Та нема сми да пиша за тях.:)

Първото ми качване горе,на витоша....още си го спомням ясно.:)Беше много култово.:)

Ама темата май беше за цените и чарковете.:)
Бе трябваше яко да слухтиш за да си намериш няква нова яка и тогава уникална част.
Бе тогава всеки имаше по някоя уникална част по иначе като цяло бангията си.:)
Яки времена бяха.:)Филмите също се набарваха трудно.
Сега като си спомня първото ДеХаш състезание на което присъствах,почти никой сега не кара.Някой минаха към моторите,други към "ралиата" ;),трети към стрийт-а,четвърти мързелуване,работа и тн. и тн.

Уф,спи ми се,трябва рано да се става.Още много бангий ме чакат утре.:)
А и тъпите очи са нещо възпалени от няколко дни.

Ай легализирам се ;)

Едит:Немога да си подредя мисълта в писмен вид...:)Нема се пуашите.

Едит 2 : Хммм,тези смайлта ме нерват така както са разпръснати хаотично....но ме мързи да ги трия сега.:)
Аватар
Metal_Psycho

Рейтинг: 1993

Мнениеот Burn0u7 » Чет Апр 20, 2006 7:49 am

Аз лично си спомням как много, много отдавна имах едно BMX-че "leopard" или нещо такова, и как за да ми го боядиса митака сив металик (съпер гъзарско за онова време) аз ходих да искам един от фирмата на баща ми да записва дискове с Diablo играта и колко бавно, бавно се записваше.
PEOPLE=SHITS!
Аватар
Burn0u7

Мнениеот FREEMAD » Чет Апр 20, 2006 8:12 am

[quote]BMX-че "leopard" или нещо такова[/quote]

...до колкото си спомням BMX-a е "Gepard"
ако не се лъжа тва е БГ BMX-a и определено рулира :spin::spiny::spin::spiny::spin::spiny:

колкото до машината на всички времена мисля, че никой няма да успори ,че БАЛКАНЧЕТО е страшилището на всички пътища :hbang:
223
Аватар
FREEMAD

Рейтинг: 1240

Мнениеот Makintier » Чет Апр 20, 2006 9:35 am

ах...спомени спомени..
първуту колело беше много отдавна когато беше 1995 година:)..БАЛКАНЧЕ ...лилаво;)(спомням си купиха ми го поради причината че намерих докоментите на хладюлника и така и гаранцията му и наще затова общо взето ми го купиха:)
Имах много хубави времена с него особено с средния болт който съединява двете части на колелото
;)
та..полсе ми купиха в първи клас първия моунтин байк Proton Ultra и с него много си карах падания лежанки раниии.....ццц искарах 1 година и после му разрязах задницата :unhappy:(още не се сещам защо)
После ми взеха Cross Montana искарах доста време с него почнах да надраждам на него но и ся още ми се моткат некфи венци от него
отдавна замина пък беше първото колело с което се пусках от баира зад нас;)
След тва май през 2004 си взех Робифир от Thefatcat с един крив амортисьор зоом и с това колело за първи път се качих на Витоша беше :Pкак да кажа ужасяващо от непознатото но после се оправих и ми стана много приятно...
след време си взех Cross T-rex,който го карах половин сезон и го разкарах на некакъв полицай май беше (2005 септември):popcorn:
След това имаше застой от 7 месеца без каране и сега карам преработена (почти) драг ф5;)
Не е важно да си пръв, важно е да си единствен!
Skype - Makintier
Аватар
Makintier

Рейтинг: 1641

Мнениеот MaRtiAg0 » Чет Апр 20, 2006 10:06 am

Ееех носталгията...Не че съм мн стар де(моля по-възрастните съфорумци да не се засягат).Въпреки че съм бил много малък(около 3 години) и нямало ка да си спомям от това време,аз напук се сещам за първото си кулило.
Стоманена триколка с лилаво-розови гуми,червени грипове и педали които като изпуснеш по надолнището мн удрят:D.
След това карах балканче-мъничко зеленичко със заварка посредата(счупи се от един дроп на бордюр),а брат ми гъзето имаше един мн хубав bmx и не го даваше.BMX-a щеше да стане мой ако не го бяха откраднали...
После минах и през голямо балканче,което още седи в мазата и брат ми реши да прави на chopper.
Дойде и времето за първия "бегач".Това се случи през недалечната..1995-96г.С брат ми се сдобихме с по една MONTANA CrossCountry.(за рожденните дни,които са през 2 седмици)Неговата жълта електрик,моята лилава..Тогава бяха върха,нямахме равни.Карахме постоянно и не можехме да се нарадваме.Даже имахме и километражи(така им викахме):D.
Минаха няколко години и календара пак посочи 25юни.В къщи тъмно..пък се чуват гласове.Светвам ламбата и що да видя...Cross Proton.Стоманена рамка,твърда вилка...V-Brake,gripshift.Колко километри съм му навартял...зеха да му личат,а усещах нуждата от сигурна машина.Влизаме в новия век с алуминиева рамка,мека вилка,курмило чайка...Bachini Storm.Първото ми по-леко колело..Доста съм преживял и с него,но рамката зе да ми става неудобна.Смених я с HT1..и така до днес...Ей какви времена бяха.Колелото е било винаги рядом со мной.Често срещано беше да събирам пари за поредния ъпгрейд(както е и в момента) и да гледаш батковците с хубавите кулилета...
MaRtiAg0

Мнениеот Burn0u7 » Чет Апр 20, 2006 10:41 am

Ех.... Та аз след това BMX-че мойто станах 7- ми клас... Доста се чудих какво колело да си взема - дали Leader Doberman (много култуво тогава, сещам се как един от моя клас имаше такова и му беше сложил ултра-яка-скъпа дискова спЕрачка за 100 лева, направо умрях от завист и се чудех как хората могат дадават толкова пари за една спЕрачка) или .... Нещо друго. Та така , бях на скаутски лагер и си мечатееееех за ултра-якото черно чудоВбище. След отидохме до магазина с тати, и ни предложиха Drag Virus , а когато си го купих (тъкмо беше излязал, можете да заключите коя година е било) заедно с цената на стопче, мигач, ел.бибитка и катинарче за заключване беше звездните 280 лева. Е, първите дни ме беше страх да карам това прескъпо колело, но после... Първо карах XC (из планааата какту му викахмИ тугавЪ) , а после един приятел с когото карахме си беше взел гуми MAXXISS и ме въведе в нещата. Купиха ми Giant Yucon , много му се радвах додето не му спуках рамката, после ht1 (която сега е в марто ) и нея счупоих, после ram ht2 (сега е в сашо и е на 2 места чупена) , че бях си взел и рамка climber (ама не съм я карал) , и сега съм със... 4x със pike :-)

Да си го карам с радост
PEOPLE=SHITS!
Аватар
Burn0u7

Следваща

Назад към Общ форум