Застраховка на велосипед ?

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Застраховка на велосипед ?

Мнениеот Fujitzo » Пон Мар 25, 2013 10:23 am

Има ли такова животно в България ?

3то колело ми крадат !!! :banghead:
Няма да разказвам сърцераздирателни истории, минавам директно на въпроса - чувал ли е някой за застрахователна компания, която да застрахова колела срещу кражба от улицата ? Т.е не да ти разбият апартамента/гаража , а го връзваш примерно пред супермаркета в 1ч през нощта - излизаш след 30 мин и го няма. И какъв би бил процента за подобна високорискова застраховка - 20, 30% ..

Друго нещо, което си мисля, но нз дали е възможно - GPS модул скрит в седалковата тръба ? Знам че подобни се слагат в коли.

За съжаление колелата ми стават все по-скъпи и повече не мога да си позволя да ми ги крадат.. за 150лв айде как да е , ама 4 цифрени суми .. :bawling:
Fujitzo

Рейтинг: 1303

Re: Застраховка на велосипед ?

Мнениеот Fujitzo » Пон Мар 25, 2013 10:38 am

Лол , вижте какво открих

http://pegtech.com/products/gps-bicycle ... nformation

Има светлина в края на тунела :)
Fujitzo

Рейтинг: 1303

Мнениеот unsigner » Пон Мар 25, 2013 11:19 am

И като ти каже GPS-а, че колелото е в село Задгъзино, Гъзенска област какво? Или по средата на циганската махала? Или току-що е минало на Калотина?
unsigner

Рейтинг: 1667

Мнениеот Andy3 » Пон Мар 25, 2013 11:55 am

unsigner написа:И като ти каже GPS-а, че колелото е в село Задгъзино, Гъзенска област какво? Или по средата на циганската махала? Или току-що е минало на Калотина?

Даваш координатите на инспекторите от полицията и те си знаят по натам...
Аватар
Andy3

Рейтинг: 1659

Мнениеот halfdone » Пон Мар 25, 2013 12:55 pm

unsigner написа:И като ти каже GPS-а, че колелото е в село Задгъзино, Гъзенска област какво? Или по средата на циганската махала? Или току-що е минало на Калотина?

То да ми каже точно къде е , а ти не се притеснявай какво ще правя после. :)

Иначе за застраховките имаше скоро една тема, но не знам докъде се стигна. Общо взето застраховка май може, но на доста скъпо колело и то пак някакво изключение.
Продавам : .
Аватар
halfdone

Рейтинг: 2000

Мнениеот kambone » Пон Мар 25, 2013 7:56 pm

Аз съм проучвал въпроса със застраховка, също така ползвам застраховка "домашно имущество" и това е единствения вариант.
Където обаче дали ще бъде признано общо взето е по усмотрение на застрахователя ти.
Чисто като велосипед - неможеш, никоя компания не се съгласява.
Но ако е откраднат от домът ти и имаш застраховка имущество - тогава можеш да предявиш претенция за възстановяване, но трябва да имаш серийни номера, евентуално фактура, протокол от полицията и най-вероятно ще трябва да докажеш, че е откраднато от жилището, а не навън.
Аватар
kambone

Рейтинг: 1243

Мнениеот radeviq » Пон Мар 25, 2013 8:03 pm

halfdone написа:

То да ми каже точно къде е , а ти не се притеснявай какво ще правя после. :)

Иначе за застраховките имаше скоро една тема, но не знам докъде се стигна. Общо взето застраховка май може, но на доста скъпо колело и то пак някакво изключение.

Предполагам става дума за тази тема.
Аватар
radeviq

Рейтинг: 1379

Мнениеот MacLeod » Пон Мар 25, 2013 8:34 pm

Fujitzo написа:Лол , вижте какво открих

http://pegtech.com/products/gps-bicycle ... nformation

Има светлина в края на тунела :)

Според мен по - сигурното решение е това:
http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=89012

По - добре тези пари да ги дадеш за истински катинар, вместо за гпс. Така си мисля.
Ще ми се да го видя крадеца как се размотава с флекс по улиците и реже.. :)
Докато на тези гпс-и рано или късно ще им хванат цаката. Да не говорим, че трябва да ходиш да си търсиш колелото на майната си после. Я го намериш, я те набият.
Заключвам си колелото вече почти година с този катинар по софийските улици. За сега всичко е точно. Надявам се да ме предпази от писане в темата по - горе.
Аватар
MacLeod

Рейтинг: 1785

Назад към Общ форум