Въпрос за капла

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Въпрос за капла

Мнениеот bayganio » Сря Май 15, 2013 9:01 pm

Здравейте!... след изкривяването на ос съм твърдо решен да си сменя задната главина и да е на шлици, защото ми казаха че това е начина иначе
ще си кривя оси до безкрай... е са зависи и от карането, но бивайки малко по-тежичък и малко по-агресивното ми каране съм сигурен че и сегашната ще изкривя... решил съм да си взема цяла капла та въпроса ми е има ли смисъл втора ръка от форума примерно или да ходя по магазините да ми сглобяват. Бюджета е към 150лв за капла и венец. мерси предварително (:
Аватар
bayganio

Рейтинг: 1202

Re: Въпрос за капла

Мнениеот screamBoy » Пет Май 17, 2013 6:45 pm

втора ръка няма много
ако се сменят венци се сменя и верига, щом едното от двете е на повече от година

така че - ново движение, ако не ти стават венците - и венци и верига

гледай да е със същия брой спици за да си ползваш старите, плете се относително лесно, ако фланеца (това издаденото дето се закачат спиците на него) е същия размер като на старото движение няма да имаш никакви преиначавания, ако е различен може да се наложи да вкараш по-рехава или по-гъста плетка или пък да смениш и спиците

задно движение деоре за диск е около 40-50лв и издържат по около 2-3 години (умерено каране) така че нямаш грижи за нещо среден клас - среден клас значи с обикновени лагери и 4-6 кученца, с прилично тегло до към 500гр

венци не се изхвърляй, няма смисъл, така или иначе се изхабяват 1-2 венеца и се сменя
верига гледай да е за същия брой скорости, колкото ти е венеца, разликата е в ширината на веригата, за колкото по-малко скорости е толкова е по-широка а венците за колкото повече скорости са са толкова по-натясно ... нали

в смисъл някви шимански за 8-9 скорости и всичко трябва да ти излезе до към 100лв макс (40 движение, 40 касета, 10-15 верига); което значи че наистина може и някаква нова шина да се измисли със спици даже за твоя бюджет ... ако кривиш шината, иначе по-добре по-натам в сезона

бдв предполагам става дума за главина стандартен размер, а не спускаческа 150мм
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Назад към Общ форум