Каране по Цариградско Шосе. НЕ!!!

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Каране по Цариградско Шосе. НЕ!!!

Мнениеот Nightmare » Пет Авг 16, 2013 12:00 pm

Здравейте,

Всеки ден карам велосипед по почти цялото продължение на Цариградско Шосе (От Орлов Мост до сфетофара за Дружба). Немога да разбера защо обаче виждам хора които карат велосипеди по Цариградско, след като има почти подходящи локални платна. Това е пълно безумие и самоубийство, насилвате късмета си. Все пак идеята е да стигнем от точка А до точка Б цели и живи.
Аз използвам изцяло локалните платна с малко слизане и бутане за пресичане на големите булеварди.

Поздрави.
Nightmare

Рейтинг: 1220

Re: Каране по Цариградско Шосе. НЕ!!!

Мнениеот APD » Пет Авг 16, 2013 12:08 pm

Абе, я не се вталявай толкова за самоубийците ...
APD

Рейтинг: 977

Мнениеот bdz43r » Пет Авг 16, 2013 12:15 pm

А аз ползвам Борисовата градина в съседство без слизане и бутане и се чудя на самоубийците или най-малкото мазохисти, които карат в локалното... и пак стигам по-бързо и по-приятно от автобуса и метрото.
Аватар
bdz43r

Рейтинг: 2000

Мнениеот subritual » Пет Авг 16, 2013 12:29 pm

Защото се стига по-бързо и защото не виждат по дслеч от носа си.
Аватар
subritual

Мнениеот Yavkata » Пет Авг 16, 2013 1:15 pm

APD написа:Абе, я не се вталявай толкова за самоубийците ...

Е да, ама ако самоубиеш някой, после ще го лежиш като за човек.
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот Nightmare » Пет Авг 16, 2013 2:36 pm

По Цариградско се кара с около 80км/ч , което ще рече 20м/с в пиковете часове видимиста е много лоша 40-60 метра. Което значи,че може да бъдеш ударен дори без натисната спирачка. Особено ако караш в левия край на бус лентата.
Nightmare

Рейтинг: 1220

Мнениеот galio » Пет Авг 16, 2013 2:37 pm

Виждал съм пубертети да си карат напреки на Околовръстното след 22:00, по тъмно, без никакви опознавателни светлини.

Спред мен една от причините е липса на опит зад волан и дори на съседното място. Когато разбереш какъв ти е спирачният път на кола от 80 км/ч и колко са невидими колелетата, няма причина, която да те изкара точно на пътя.
Аватар
galio

Рейтинг: 1340

Мнениеот subritual » Пет Авг 16, 2013 6:25 pm

Абе да се довериш на този отзад.Ето това ни се налага понякога, пък някои го правят и когато не им се налага... :rofl:
Аватар
subritual

Мнениеот APD » Съб Авг 17, 2013 8:57 am

Yavkata написа:Е да, ама ако самоубиеш някой, после ще го лежиш като за човек.

Мен просто ми е чудно това как ще стане, освен ако някоя бабичка скокне измежду спрелите неправилно таралясници, естествено докато си на метър от нея.
Но пък по твоята логика в Борисовата е доста по-голям шанса не да го лежиш, а да ги лежиш. Нали там има повечко "човеци" :popcorn:
APD

Рейтинг: 977

Мнениеот mrdaka » Съб Авг 17, 2013 3:53 pm

Nightmare написа: почти подходящи локални платна.

Аз лично карам по цариградско, само когато бързам. Колите които минават с 80-100 км/ч завличат въздуха и намаляват въздушното съпротивление за колоездача. Крайният резултат, е +5-6 км/ч към средната скорост. Пътя на цариграско е по-мазен и няма двуноги да ти се мотат под колелата, не те засичат коли и почти не се налага да намаляваш. Автобусите се движат прилично и може да се закачаш за тях, което при подходящи условия и 60-70-80 може да вдигнеш. :clap: Ако си с хубава шосейка, направо си е престъпление да караш в локалното. Не виждам какъв е проблема на автора на темата. Като не те кефи, че може да блъзнеш някого, слез от колата и се качи на колело.
Изображение
Аватар
mrdaka

Рейтинг: 1865

Мнениеот Rayko » Съб Авг 17, 2013 4:05 pm

Мрдака, моите причини да карам по цариградско са същите. :agree:
Това е тунел на времето, бе хора. По никакъв друг начин не можеш да се добереш до Младост толкова бързо.
о879 зз 4о з6
Аватар
Rayko

Мнениеот hitar_potter » Съб Авг 17, 2013 5:38 pm

Веднъж карах по Цариградско и почти веднага осъзнах колко съм глупав. Отвратително изживяване. Чак после разбрах, че е и забранено, на всичкото отгоре - и с право.
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот Grash » Съб Авг 17, 2013 6:09 pm

По Цариградско, само ако наистина много се бърза и няма по-удобен вариант. Но ако ще се кара там, трябва да се кара по-бързичко, защото при бавно каране е още по-некомфортно и опасно.
Преди редовно го ползвах като излизах на изток, но откакто оправиха южната дъга го избягвам. Късно вечер след 23:00 часа също го ползвам, но тогава няма трафик и е доста спокойно (естествено със светлини и жилетка).
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот xcII » Съб Авг 17, 2013 7:09 pm

Nightmare написа:Здравейте,

Всеки ден карам велосипед по почти цялото продължение на Цариградско Шосе (От Орлов Мост до сфетофара за Дружба). Немога да разбера защо обаче виждам хора които карат велосипеди по Цариградско, след като има почти подходящи локални платна. Това е пълно безумие и самоубийство, насилвате късмета си. Все пак идеята е да стигнем от точка А до точка Б цели и живи.
Аз използвам изцяло локалните платна с малко слизане и бутане за пресичане на големите булеварди.

Поздрави.

по принцип си прав, но са си представи че се прибираш в 2ч. през нощта към Младост, кое би избрал, Борисовата или Цариградско.. :8D:

ed.: т.е., часовата зона е важна.. верно, че повечето не карат в 2ч. през нощта нагоре, ама пък и аз не го правя от удоволствие..
Това, което може да се мине с лека кола, не си струва да се мине с байк. Това, което може да се мине с байк, не си струва да се мине пеша. Това, което може да се мине само пеша, понякога може да се измисли как да се мине с байк.
http://www.youtube.com/watch?v=fi-S9lrn ... re=related
Аватар
xcII

Рейтинг: 1695

Мнениеот PtD » Съб Авг 17, 2013 10:15 pm

xcII написа:по принцип си прав, но са си представи че се прибираш в 2ч. през нощта към Младост, кое би избрал, Борисовата или Цариградско.. :8D:

Редовно се прибирам нощем през Борисовата. Никакъв проблем.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот xcII » Съб Авг 17, 2013 10:19 pm

PtD написа:
xcII написа:по принцип си прав, но са си представи че се прибираш в 2ч. през нощта към Младост, кое би избрал, Борисовата или Цариградско.. :8D:

Редовно се прибирам нощем през Борисовата. Никакъв проблем.

е, ти си Карате, Бате :8D:

ed. и аз понеже не съм карате и леко уморен в 2ч. през нощта, когато ми се налага да драпам с байка към Младост (е не от барове, нали у 2ч. през нощта баровете все още са в разгара), та си се прибирам по Цариградско, а не в Борисовата :)
Последна промяна xcII на Съб Авг 17, 2013 10:24 pm, променена общо 1 път
Това, което може да се мине с лека кола, не си струва да се мине с байк. Това, което може да се мине с байк, не си струва да се мине пеша. Това, което може да се мине само пеша, понякога може да се измисли как да се мине с байк.
Аватар
xcII

Мнениеот marsa » Съб Авг 17, 2013 10:21 pm

Не бе, просто в Борисовата най-много да се натъкнеш на някой пиян олигофрен, докато на Цариградско може да е пиян олигофрен с 200 :praying:
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот xcII » Съб Авг 17, 2013 10:25 pm

marsa написа:Не бе, просто в Борисовата най-много да се натъкнеш на някой пиян олигофрен, докато на Цариградско може да е пиян олигофрен с 200 :praying:

е то има риск и да умреш докато ядеш мюсли, бързайки сутрин.. :lol: ed. всеки сам си преценява къде е по-голям риска.

в Борисовата може да се натъкнеш на повече от 1 олигофрен.. май.. :eek3: то ако е 1 имаш некъв шанс, ако са 2-ма намалява силно, ако са 3-ма -> ще пишеш в "Откраднати велосипеди!", освен ако не си Карате..
Аватар
xcII

Мнениеот hitar_potter » Нед Авг 18, 2013 12:50 am

Ми карай по Драган Цанков като те е шубе от Борисовата градина...
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот xcII » Нед Авг 18, 2013 1:02 am

ХахА.. Хитре Мотре, аре да не ми даваш Насока, а? :rofl:

ed. Мноо си наясно, мноо си смел хахаха..

ed.: за да бъдеш на коментара ми за Борисовата, трябва да си бил бит или поне да си видял бит. Аз съм видял бит, а ти кво си видял, Потре? Или си ги пребил?

ed. абе всички са силни докато не изядат боя.. аз поне е съм ял бой, съм по-умерен
Аватар
xcII

Мнениеот hitar_potter » Нед Авг 18, 2013 2:37 am

А-ха, а като видиш сгазен, к'во правим?
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот xcII » Нед Авг 18, 2013 2:52 am

Да изрежем offtopic-а.

Ето тук по темата:
В 99% от случаите требва да си лекинко луд за да караш по Цариградско през Деня. В 1% от случаите, требва да си ОКОЛО средно умен, за да караш баш по Цариградско.. :8D:
Аватар
xcII

Мнениеот boriss13 » Нед Авг 18, 2013 8:50 am

Без да взимам нечия страна, вероятноста някой пиян да те изшие с 200 на Цариградско шосе е в пъти по-малка от това на Драган Цанков. ;)
(Лично на Драган Цанков щях да сгазя азсабачинито точно към 0200-0230 една вечер, аз се прибирах от работа, а той си беше седнал на мигалката, която беше без батерия, сещай се...)
Иначе по Цариградско шосе е забранено за велосипеди и точка.Кратко и ясно.Всеки потенциален инцидент, свързан с колоездач означава още една черна точка в наша полза в очите на пешеходошофьорите.Независимо кой е виновен.Цариградско го ползвам два-три пъти годишно, посока център-младост (никога обратно) и то в екстремни случай, когато много бързам и няма къде да си оставя колелото(щот иначе летя с метро-то). :D
Колкото до южната дъга.... :praying:
Най-дългите пътешествия най-често започват с думите: "Зная по-кратък път!!!"Изображение
Аватар
boriss13

Мнениеот PtD » Пон Авг 19, 2013 3:52 am

xcII написа:е, ти си Карате, Бате :8D:

Ник'во карате не съм. Просто преценявам, че е по-добре да ми вземат колелото и парите, отколкото някой турбо-гъзар да ми вземе живота, понеже е изгубил контрол върху таралясника си. :magnify:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот xcII » Вто Авг 20, 2013 12:14 am

@boriss13

Карам по тротоара, там забранено ли е?

ed. А ти, сеш се колко разлика има да ме забришеш на тротиара на Цариградско Ф сравнение с Дъ Го Цанков, blvd. ??? Мое мнение ->>> една Спирка за Градски Транспорт.. ако си пиян кат ГЪЗ

ed. не че искам да вземам страна, ама.. си .. кат Конси Капаци!
@PtD

Ами.. добре :8D:
Последна промяна xcII на Вто Авг 20, 2013 12:47 am, променена общо 4 пъти
Аватар
xcII

Мнениеот subritual » Вто Авг 20, 2013 12:28 am

На цариградско само преди моста съм виждал табела за забрана за велосипедисти. Къде другаде има?
Аватар
subritual

Мнениеот boriss13 » Вто Авг 20, 2013 6:52 am

Тук, на влизането на цариградско от алея Яворов... За знаците, че ги има-имаги.
хц2, като си такъв отворко-да.Забранено е да се кара колело по тротоара, сеш ли се? :)
Най-дългите пътешествия най-често започват с думите: "Зная по-кратък път!!!"Изображение
Аватар
boriss13

Мнениеот Slade » Вто Авг 20, 2013 8:35 am

boriss13 написа:...хц2, като си такъв отворко-да.Забранено е да се кара колело по тротоара, сеш ли се? :)

но само ако е над 12 годишен :eyebrow:
Изображение
Аватар
Slade

Рейтинг: 1348

Мнениеот xcII » Сря Авг 21, 2013 10:30 pm

..и последнло от мен по тая тема, щото както бях казал некъде по-горе - > всеки сам си пре енява риска.

Та в тая връзка, Хич Не Ми Пука Че Е Забранено, по тротоарчето.. сештай се :)
Аватар
xcII

Назад към Общ форум