Колело Ghost.

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Колело Ghost.

Мнениеот nefarian » Пон Фев 17, 2014 10:38 pm

Здравейте, искам да питам относно този велосипед.
Някакви мнения и наблюдения ако има някои.
Малко ми е непонятен , относно задницата, монтажа на каплите и (шока или тази пластина) как ще става сгъването ... Някой по компетентен да се изкаже :). И предназначението на рамката ако някой знае за какво каране е ?
Аз за първи път виждам такава рамка, дори в фирмения сайт на Ghost не я открих.
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
nefarian

Рейтинг: 986

Re: Колело Ghost.

Мнениеот Ozzie » Пон Фев 17, 2014 10:59 pm

Очевидно е, че онази пластина е сложена вместо амортисьор. Само за визуална представа как би изглеждал велосипеда.
Предназначението - най- вероятно ХС, съдейки по геометрията.
За задното колело е ясно, трябва ти главина с 12 мм. проходна ос, само дето не става ясно от обявата, колко трябва да е широчината на въпросната главина - 135 или 150 мм. Също така и колко е широка муфата на средното. Вероятно е 68 мм., но само по една снимка не може да се съди.
Също така, твърде е вероятно да има нужда от някакъв много специфичен амортисьор, съдейки по изчанчения отвор в седалковата тръба.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот taurus13 » Пон Фев 17, 2014 11:33 pm

Това ако пръчката е само за снимката ОК. Ама какъв ще е тоя амортисьор крив дето ще я замени. Иначе отзад ми се струва, че има някаква система за заключване на задницата, посредством блокиране на движението на горната и долната част от задния триъгълник една спрямо друга. Абе това мяза на "направи си сам".
Изображение
Аватар
taurus13

Рейтинг: 2000

Мнениеот spirov92 » Вто Фев 18, 2014 12:52 am

За допълнителния лост при спирачката бих предположил, че е за да не влияе спирачката на окачването. Като цяло, много странно окачване.
spirov92

Мнениеот nefarian » Чет Фев 20, 2014 1:10 am

Ozzie написа:Очевидно е, че онази пластина е сложена вместо амортисьор. Само за визуална представа как би изглеждал велосипеда.
Предназначението - най- вероятно ХС, съдейки по геометрията.
За задното колело е ясно, трябва ти главина с 12 мм. проходна ос, само дето не става ясно от обявата, колко трябва да е широчината на въпросната главина - 135 или 150 мм. Също така и колко е широка муфата на средното. Вероятно е 68 мм., но само по една снимка не може да се съди.
Също така, твърде е вероятно да има нужда от някакъв много специфичен амортисьор, съдейки по изчанчения отвор в седалковата тръба.

Момчето ми показа снимка с някакъш шок ето как изглежда:

http://prikachi.com/images.php?images/435/7080435x.jpg

Ама каква марка/модел само господ може да гадае, нито модела на колелото нищо..Не ми харесва и факта , че ми повтаря (спирачка, средно, колче, скоба за 95 лв е много добре) :crap:

Такъв шок виждал ли си Оzzi?
nefarian

Мнениеот Ozzie » Чет Фев 20, 2014 10:12 am

Току що - на снимка. :D
Но не вярвам да намериш да се продава някъде нов такъв. Изглежда като правен точно за този модел рамка.
Та ако продавача не може да ти предложи оригиналния амортисьор - по- добре стой далече от тази рамка.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот nefarian » Чет Фев 20, 2014 11:35 am

Ozzie написа:Току що - на снимка. :D
Но не вярвам да намериш да се продава някъде нов такъв. Изглежда като правен точно за този модел рамка.
Та ако продавача не може да ти предложи оригиналния амортисьор - по- добре стой далече от тази рамка.

Да бе , той ми каза , че нямал и не знаел какъв е и поради това я продава най-вероятно.
Търсих из нета нищо не намерих.

Жалко, хареса ми ..

Мерси Ози :)
nefarian

Мнениеот hlebarka » Чет Фев 20, 2014 4:05 pm

stvarnost nam je crno-bela, a budućnost siva
Аватар
hlebarka

Назад към Общ форум