Планински веломаршрути - о-в Тасос?

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Планински веломаршрути - о-в Тасос?

Мнениеот Rossy » Вто Апр 29, 2014 9:44 am

Някой може ли да сподели приятни и не много натоварващи веломаршрути на острова? Чувала съм за прекрасни планински пътеки, а колкото и да търся в нета предимно на шосейната обиколка попадам или на някакви 40 километгрови трасета, а пък аз не съм фен на шосетата и освен това ще съм с децата ми, така че тези варинти не са ми никак подходящи. Ситуацията се затруднява сякаш и от факта, че по времето по което ще пребиваваме на о-ва (1-6 май), ще се проведе Mtb Thassos Cup 2014 , което също свива избора на трасета за каране. С нетърпение очаквам вашите предложения/ съвети!
Rossy

Рейтинг: 1240

Re: Планински веломаршрути - о-в Тасос?

Мнениеот outfaced » Вто Апр 29, 2014 12:27 pm

Състезанието въобще не те бърка :) На острова има достатъчно много за каране за всички.
В коя част си - север или юг? Южната е по полегата.

На тая карта ги има всички пътища на острова.
http://thassos4x4.gr/images/stories/thassosGr256.png
Уви пътеки почти няма (просто черните пътища са предостатъчно, за да тръгне някой да прави пътеки).
Първия път аз си подготвих маршрутите по тая карта и по гугъл ърт.
GPS карти така или иначе няма пълни, а и ти май не си с GPS.
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Рейтинг: 2000

Мнениеот Rossy » Вто Апр 29, 2014 5:05 pm

Много благодаря за включването и за споделената карта!

Ще се опитаме да си създадем и ние някакъв маршрут по картата защото с деца в планината се притеснявам да тръгнем така на сляпо и без конкретна идея. Ще пребиваваме на север или северозапад, но може би, ако по-удачните/ леки маршрути са в южната част бихме могли да се предвижваме до там с автомобил.
Rossy

Рейтинг: 1240

Мнениеот iPop » Пон Апр 27, 2015 10:12 pm

От първи заминавам с приятелката ми на Тасос и ще го обикаляме с колела основно шосейно. Има ли някаква особеност или изискване в гръцкия ЗДП различно от тези в българския закон за движение по пътищата за който трябва да знам?
Мерси.
Аватар
iPop

Рейтинг: 1544

Мнениеот MIKEY MOUSE » Вто Апр 28, 2015 8:57 am

iPop написа:От първи заминавам с приятелката ми на Тасос и ще го обикаляме с колела основно шосейно. Има ли някаква особеност или изискване в гръцкия ЗДП различно от тези в българския закон за движение по пътищата за който трябва да знам?
Мерси.

Само да споделя нещо ,което не се забравя:
Преди 3-4 години -септември /края на сезона / обикаляме острова. Българчета - 3 броя и естествено разделени на 3 групи-сутрин стартираме заедно и вечер се изчакваме с часове и се чудим дали ще се съберем отново- това са подробности, а това ,което искам да споделя е следното: Жега , баир,сам с багаж за оцеляване поне за половин година се гърча нагоре по безкрайното изкачване и по едно време се появява шум в ушите ми... :dontknow: Мисля си ,лоша работа- загазих от много напъване / скрост 8-9 км /час / , шумът продължава и за да не умра решавам да спра...
... и разбрах произхода на шума !!! След мен се наредила колона от автобуси и коли и не ме изпреварват защото има непрекъсната осова линия. /След това ми разказаха, че същата е била ситуацията и с другарчетата ми /. Колкото и да е невероятно - истина е! :wavey:
PRO ARIS ET FOCIS / ЗА ОЛТАРИТЕ И ДОМАШНИТЕ ОГНИЩА/- ЗА ОТЕЧЕСТВОТО!

Ако искаш да разсмееш Господ, разкажи Му за плановете си !
Аватар
MIKEY MOUSE

Рейтинг: 1637
Местоположение: В един измислен свят-само за усмихнати и без модератори

Мнениеот iPop » Вто Апр 28, 2015 9:58 am

Супер. Имам още няколко въпросчета:

- Каска задължително ли трябва да се носи докато кара човек по шосетата?
- Има ли някакви забрани за опъване на палатки по безлюдни плажове и тн.
Аватар
iPop

Рейтинг: 1544

Мнениеот DragAirlines » Вто Апр 28, 2015 10:08 am

Палаткуването в Гърция е забранено извън къмпингите по принцип. Сега дали ще ти направят проблем ако си на някой безлюден плаж... Това вече е друг въпрос :)
DragAirlines

Рейтинг: 1260

Мнениеот Insight » Вто Апр 28, 2015 12:07 pm

iPop написа:Супер. Имам още няколко въпросчета:

По моя информация карането с каска било задължително, обаче на място установих, че там карат мотоциклети и мотопеди без каски, та не знам ... местните може да не ги ловят законите.
Аз лично си карах с каска.
Като правихме обиколката със сина ми, при настъпващата жега той пропищя, че му запарва .... та направи ~1/2 от обиколката без каска, не са ни спирали, санкционирали...
To call each thing
by its right name..
Аватар
Insight

Рейтинг: 1737

Мнениеот MIKEY MOUSE » Вто Апр 28, 2015 7:56 pm

iPop написа:Супер. Имам още няколко въпросчета:

1. Чужда държава , чужди закони,чужди порядки - ами носете си каски !
2.От пет дни на острова, само една нощ спахме на хотел / пристигнахме късно през нощта с последния ферибоот и ... цените са народни - 15-25 евра , обслужващия персонал - най-често -българи/. С повишено внимание -има достатъчно места за диво къмпиране. При всички биваци попадахме на предшественици - сънародници. /Следите остават/. Там ,където е забранено -има надписи - на немски и английски. / На български няма/. Вода има . Желая приятно пътуване. :wavey:
PRO ARIS ET FOCIS / ЗА ОЛТАРИТЕ И ДОМАШНИТЕ ОГНИЩА/- ЗА ОТЕЧЕСТВОТО!

Ако искаш да разсмееш Господ, разкажи Му за плановете си !
Аватар
MIKEY MOUSE

Рейтинг: 1637
Местоположение: В един измислен свят-само за усмихнати и без модератори

Назад към Общ форум