Технически проблем

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Технически проблем

Мнениеот nobreak » Пет Май 23, 2014 9:40 am

Здравейте. Имам един шосеен велосипед и ми се появява следният проблем - като превключвам скоростите на курбелите веригата ми влиза между двата венеца и запича така яко, че се налага да слизам и да я вадя. От какво може да е този проблем? Другото, което искам да попитам е когато превключа отпред на големия венец и отзад на големия венец веригата сякаш се движи под напрежение и издава звук като ромолене...Това нормално ли е? Извинявам се за глупавите за някои въпрос, но съм любител велосипедист.
Благодаря.
nobreak

Рейтинг: 1240

Re: Технически проблем

Мнениеот mrdaka » Пет Май 23, 2014 9:54 am

Привет, отностно първият ти въпрос, не е нормално да пада веригата между плочите. Провери дали болтовете на курбелите са добре затегнати. Отностно вторият въпрос, въпросната комбинация е "неправилна" или "забранена". Нарича се така, защото има друга комбинация на скоростите, която има същото съоношение на превдавките, но не усиква толкова веригата. Използвай нея.
Изображение
Аватар
mrdaka

Рейтинг: 1865

Re: Технически проблем

Мнениеот nobreak » Пет Май 23, 2014 11:04 am

mrdaka написа:Привет, отностно първият ти въпрос, не е нормално да пада веригата между плочите. Провери дали болтовете на курбелите са добре затегнати. Отностно вторият въпрос, въпросната комбинация е "неправилна" или "забранена". Нарича се така, защото има друга комбинация на скоростите, която има същото съоношение на превдавките, но не усиква толкова веригата. Използвай нея.

По втория и аз смятам, че е неправилно, но съм виждал така да карат и при не се получава това ромолене, и реших да питам.
nobreak

Рейтинг: 1240

Назад към Общ форум