Раница - с мин. вероятност за запарване на гърба

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Раница - с мин. вероятност за запарване на гърба

Мнениеот AviMC » Съб Юни 07, 2014 8:02 am

Здравейте, търся си раница, с която да намаля изпотяването на гърба си. На един приятел са му подарили от щатите раница с джоб, в който се вкарва надуваема торбичка, която дистанцира раницата от гърба. Търсил съм, разпитвал съм, не намерих човек, който да знае къде продават такива. Моля да ми съдействате, за което ще съм ви благодарен!
Имате ли мнения за тези http://www.dimibike.com/velosipedi-koloezdene/velosipedna-ekipirovka/sportni-ranici-grupa/ranitsa-hi-tec-merao.htm
http://www.dimibike.com/velosipedi-koloezdene/velosipedna-ekipirovka/sportni-ranici-grupa/ranica-city-spider20.htm
Каквото ще да става, ще си карам колелото в планината!
Аватар
AviMC

Рейтинг: 1200

Re: Раница - с мин. вероятност за запарване на гърба

Мнениеот taurus13 » Съб Юни 07, 2014 9:12 am

То няма раница дето не запарва гърба съвсем, пък и потенето е функция на съответното тяло. По принцип най-проветриви са раниците с мрежест гръб. При тях това в което опита гърба е една алуминиева рамка, на която е опъната мрежа, докато самата раница е отделена на 1-2 см, така че да може да циркулира въздух свободно.По-проветриво от това, здраве му кажи.
Изображение
Аватар
taurus13

Рейтинг: 2000

Мнениеот AviMC » Съб Юни 07, 2014 1:45 pm

taurus13 написа:То няма раница дето не запарва гърба съвсем, пък и потенето е функция на съответното тяло. По принцип най-проветриви са раниците с мрежест гръб. При тях това в което опита гърба е една алуминиева рамка, на която е опъната мрежа, докато самата раница е отделена на 1-2 см, така че да може да циркулира въздух свободно.По-проветриво от това, здраве му кажи.

Да, за това съм уточнил да намаля това действие на тялото. Можеш ли да ми препоръчаш нещо конкретно и/или да изкажеш мнение по раниците чийто линкове съм оставил? Благодаря ти :beer:
Аватар
AviMC

Мнениеот xargs » Съб Юни 07, 2014 2:12 pm

Нито едната. Търсиш нещо такова - http://www.deuter.com/DE/en/bike/compac ... 82-76.html
Аватар
xargs

Мнениеот AviMC » Съб Юни 07, 2014 2:30 pm

xargs написа:Нито едната. Търсиш нещо такова - http://www.deuter.com/DE/en/bike/compac ... 82-76.html

:agree: Да, това е нещо яко, дано е на нормална цена :idea:
Аватар
AviMC

Мнениеот Ozzie » Съб Юни 07, 2014 2:46 pm

На тази марка, май всичките им цени се измерват в трицифрени числа...
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот araX » Съб Юни 07, 2014 4:50 pm

Ozzie написа:На тази марка, май всичките им цени се измерват в трицифрени числа...

На тази марка раниците - всеки лев си заслужава. И аз в началото си мислех, че са много скъпи
araX

Рейтинг: 1415

Мнениеот xcII » Съб Юни 07, 2014 5:03 pm

Deuter с мрежа, ако повече проветливост ти е важен критерий.

А и да, тази марка е една от най-евтините, ако я изполваш редовно и дългосрочно :)
Това, което може да се мине с лека кола, не си струва да се мине с байк. Това, което може да се мине с байк, не си струва да се мине пеша. Това, което може да се мине само пеша, понякога може да се измисли как да се мине с байк.
http://www.youtube.com/watch?v=fi-S9lrn ... re=related
Аватар
xcII

Рейтинг: 1695

Мнениеот Петър Велков » Съб Юни 07, 2014 9:04 pm

Аз карам с Vaude Bike Alpin 25+5 и мога да кажа:
1) Ако гърбът ти се поти - поти се. И без раница пак ще се поти;
2) Deuter най-вероятно са по-добър избор, но аз нямам преки впечатления от тях;
3) Купувайте си скъпи раници с хубави гърбове не толкова заради потенето, колкото заради вашия собствен гръб.

Преди въртях с Ташев и повече никога не бих си го причинил. Vaude-то има всичко нужно за каране в планината, ползвам го и за кратки преходчета (когато няма смисъл от 80+15) и ходя на работа, че дори и до магазина с него.

ПП: По въпроса с потенето - каквато и да е раницата, забрави за памучните тениски. Това не е решение на проблема (доколкото въобще охлаждането на тялото ти е проблем), но многократно намалява последствията от него ;)
"В авангарда винаги вървят онези, чиито живот прилича на сигнална ракета. Те светят, докато летят нагоре, и гаснат нависоко по обратния път. За безкрайно целеустремените обратен път няма."

Giant Reign 1.5 (Fox + XT)
Pulse TSA⌁2 custom
Drag Izoard Dura-Ace
Giant Defy Advanced 1 Ultegra
Аватар
Петър Велков

Мнениеот AviMC » Нед Юни 08, 2014 4:47 pm

Петър Велков написа:Аз карам с Vaude Bike Alpin 25+5

Да, тази като гледам по нищо не отстъпва на Deuter. Но и при двете много ме плашат цените. Не искам да звучи, все едно се оплаквам и разбирам, че такъв продукт веднъж се купува. Благодаря ви за мненията :beer:
Аватар
AviMC

Мнениеот araX » Нед Юни 08, 2014 5:13 pm

AviMC написа:
Петър Велков написа:Аз карам с Vaude Bike Alpin 25+5

Да, тази като гледам по нищо не отстъпва на Deuter. Но и при двете много ме плашат цените. Не искам да звучи, все едно се оплаквам и разбирам, че такъв продукт веднъж се купува. Благодаря ви за мненията :beer:

Много си прав - Deuter-а, който взех преди 8 години не е мръднал (ползвам си го всеки ден) :)
araX

Рейтинг: 1415

Мнениеот joropc » Нед Юни 08, 2014 5:35 pm

Изображение
-------------------------------------------------------------
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
joropc

Мнениеот konopr » Нед Юни 08, 2014 7:53 pm

Добри са раниците Regata - в SLS центъра в района на Paradise Center на бул. Черни връх в София на втория етаж. Имах една раница 35л (има варианти и за по-малки), ползвах я бая време и я подарих - взех си нова пак на същата марка по-нов модел. Раниците са с телено скеле за проветряване на гърба.
Аватар
konopr

Рейтинг: 1475

Мнениеот Demetrii » Пет Юни 13, 2014 3:55 pm

Провери в Декатлон.

Аз си купих тази
Demetrii

Рейтинг: 1305

Мнениеот AviMC » Нед Юни 15, 2014 11:27 pm

Demetrii написа:Провери в Декатлон.

Аз си купих тази

:agree: Благодаря, приятелю! :bowdown:
Аватар
AviMC

Мнениеот sensation_blue » Сря Юли 09, 2014 10:40 am

Demetrii написа:Провери в Декатлон.

Аз си купих тази

Тези от Декатлон с мрежа ли са на гърба - от сайта не е съвсем ясно?

Имам питане и за една раница на Deuter - Race Air Exp - http://www.deuter.com/DE/en/bike/race-e ... 33-76.html
Някой има ли такава - доколко е здрава най-вече, защото с тези мрежички на раменете ми се струва прекалено слаба, но пък модела ми пасва идеално за нуждите, търся я точно с такъв гръб, а и цената е добра.
Аватар
sensation_blue

Рейтинг: 1794

Мнениеот Admin » Сря Юли 09, 2014 1:47 pm

Аз имам друг модел с подобни мрежести презрамки. За здравината им не се притеснявай, но е хубаво да пробваш раницата, напълнена с повечко неща, защото за някои хора тези презрамки са неудобни, впиват им се в раменете. Аз лично не съм имал проблеми.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот EccentricMOTION » Сря Юли 09, 2014 10:26 pm

Колко литра трябва да е раницата, която търсиш? Посочените от теб не бих сложил никога. Дълги години ползвах Deuter от високите им класове, но си имат своите забележки, недомислени са нещата особено на полеви условия се усещат пропуските. Имам и Ташев - нямат нищо общо с раниците, нискокачествени материали, без грам технология, тежка и неудобна. Последните 3 години карам с Vaude Bike Alpin 25+5. С подходящото облекло запарването е минимално на презрамките и на двете контактни зони на гърба. Конструктивно раницата е неразрушима - карам, ползвам я за градско, носих лаптоп и купчина лекции, преди седмица-две я ползвах за шейна на Вихрен в малкото останал сняг. Ако искаш компактен обем - имат модел Cluster 10+3л. Ценово са 180лв за моя байк алпин и 150лв за Клъстър-а.
Ако искаш боклуци - плащаш 50-100лв за раница и имаш проблеми - разпада се, не е комфортна, създава ти здравословни проблеми...
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Назад към Общ форум